Organizacija Panteri
- Haris.ba
#176 Re: Organizacija Panteri
Pogledao sam onaj video sa ovim likom od 70 godina iz Srbije.
Zanimljivo je da tvrde da je nezakonit odnos sa djevojcicom od 14-16 godina. Ono sto je neko i na ovoj temi tvrdio.
Zanimljivo je da tvrde da je nezakonit odnos sa djevojcicom od 14-16 godina. Ono sto je neko i na ovoj temi tvrdio.
- Plavo-bijeli
#177 Re: Organizacija Panteri
Ne, nije bio poslanik bezveze osoba, odnosno bio je najbitnija osoba u citavoj religiji, pa su se sve njegove stvari pamtile, zapisivale, prenosile sa koljena, sta god da je radio, pricao, odobravao itd... pa se sve to provjeravalo kako bi bili sigurni da se nesto pogresno ne prenese.toska wrote: ↑22/11/2024 00:26Neko držao svijeću, virio, Poslanik se hvalio pred jaranima?Plavo-bijeli wrote: ↑08/11/2024 13:34Dobio je sa 6godina, a spavao je sa njom kad je imala 9g. Da je neko opravdanje - htio je da produzi svoju lozu, nije ni to...jednostavno pohota.DaysleepeR wrote: ↑08/11/2024 08:40
Instinkt normalne osobe, čak i u nenormalnim okolnostima koje su da si "dobio ljudsko biće na poklon", sa osobom od 9 godina, a koju hoćeš da zaštitiš, nije da je ženiš, nego valjda da je usvojiš...
U 19. vijeku u BiH samo su rijetki znali koliko imaju godina.
Najprovjereniji od tih prenosilaca su oni koji se smatraju 'sahih' hadisima
i evo šta kazu
https://sunnah.com/nasai:3255
https://sunnah.com/nasai:3378
Zanimljivo je u ovom drugom sto kaze da se u vrijeme kad je konzumirao brak sa njom, ona se igrala sa lutkama.
Odličan dokaz za one sto tvrde ne ne nije 9 nego je imala 19...ili 17...ili 16...ima raznih tih nekakvih ..e jest igrala se sa lutkama sa 19.
Doslovno sahih hadisi super provjereni, imas i drugih malo neprovjerenih hadisa sto svi isto potvrdjuju.
Isto kad se pogleda period tada bilo je potpuno normalna stvar tada a i vise od hiljadu godina poslije, ne samo u islamu nego i u krscanstvu.
Nesto raspravljao sa Srbima i nadjem da su im svi kraljevi poznati zenili isto curice sa 10ak godina a imali odnose sa njima kad su imali 12..i to jos nije toliko davno bilo.
I nikome to cudno nije bilo niti se protivio tome tj nemamo neke zapise protivljenja.
Argument je bio da ljudi samo prate ono sto je "moderno" i socijalno prihvaceno, bez da udju u dubinu toga i zapitaju se da li je samo sto je nesto super prihvceno ispravno?
Danas imas i ove sto se zalazu da se age of consent digne na 21 godinu, pa bi za koju godinu mogli imati neke, a vec sad imamo, koje ce zvati pedofilima ako budu sa curom od 20 godina.
- Plavo-bijeli
#178 Re: Organizacija Panteri
Nevezano za Pantere..jestel vidjeli ove sto prekinuse saobracaj u centru grada?
Podsjeti me to malo na Pantere..oni nesto misle da mogu i da je ok i eto ... moze im se ..kad nema policije ni zakona kako treba da sankcionise.
Sta fali...
Zamisli da svi krenemo sve radit sto nam je cejf i da zaobilazimo zakone i ako raja odobri ok je
Podsjeti me to malo na Pantere..oni nesto misle da mogu i da je ok i eto ... moze im se ..kad nema policije ni zakona kako treba da sankcionise.
Sta fali...
Zamisli da svi krenemo sve radit sto nam je cejf i da zaobilazimo zakone i ako raja odobri ok je
- Haris.ba
#179 Re: Organizacija Panteri
HahahahaahahahahahahaPlavo-bijeli wrote: ↑22/11/2024 01:00 Nevezano za Pantere..jestel vidjeli ove sto prekinuse saobracaj u centru grada?
Sta fali...
Zamisli da svi krenemo sve radit sto nam je cejf i da zaobilazimo zakone i ako raja odobri ok je![]()
Sace Katica da to rijesi....
-
toska
#180 Re: Organizacija Panteri
Zlatno doba sakupljanja hadisa (3. stoljeće po Hidžri)Plavo-bijeli wrote: ↑22/11/2024 00:56Ne, nije bio poslanik bezveze osoba, odnosno bio je najbitnija osoba u citavoj religiji, pa su se sve njegove stvari pamtile, zapisivale, prenosile sa koljena, sta god da je radio, pricao, odobravao itd... pa se sve to provjeravalo kako bi bili sigurni da se nesto pogresno ne prenese.toska wrote: ↑22/11/2024 00:26Neko držao svijeću, virio, Poslanik se hvalio pred jaranima?Plavo-bijeli wrote: ↑08/11/2024 13:34
Dobio je sa 6godina, a spavao je sa njom kad je imala 9g. Da je neko opravdanje - htio je da produzi svoju lozu, nije ni to...jednostavno pohota.
i evo šta kazu
Zanimljivo je u ovom drugom sto kaze da se u vrijeme kad je konzumirao brak sa njom, ona se igrala sa lutkama.
Odličan dokaz za one sto tvrde ne ne nije 9 nego je imala 19...ili 17...ili 16...ima raznih tih nekakvih ..e jest igrala se sa lutkama sa 19.
Doslovno sahih hadisi super provjereni, imas i drugih malo neprovjerenih hadisa sto svi isto potvrdjuju.
Isto kad se pogleda period tada bilo je potpuno normalna stvar tada a i vise od hiljadu godina poslije, ne samo u islamu nego i u krscanstvu.
Nesto raspravljao sa Srbima i nadjem da su im svi kraljevi poznati zenili isto curice sa 10ak godina a imali odnose sa njima kad su imali 12..i to jos nije toliko davno bilo.
I nikome to cudno nije bilo niti se protivio tome tj nemamo neke zapise protivljenja.
Argument je bio da ljudi samo prate ono sto je "moderno" i socijalno prihvaceno, bez da udju u dubinu toga i zapitaju se da li je samo sto je nesto super prihvceno ispravno?
Danas imas i ove sto se zalazu da se age of consent digne na 21 godinu, pa bi za koju godinu mogli imati neke, a vec sad imamo, koje ce zvati pedofilima ako budu sa curom od 20 godina.
Najvažniji radovi u sakupljanju vjerodostojnih hadisa nastali su u 3. stoljeću po Hidžri (oko 200–300 godina nakon smrti Poslanika, s.a.v.s.). Ovo je period u kojem su nastale najpoznatije zbirke vjerodostojnih hadisa.
Najistaknutiji učenjaci tog doba:
Imam Buhari (810–870, umro 256. godine po Hidžri): Njegova zbirka Sahih al-Buhari je najautoritativnija zbirka vjerodostojnih hadisa. Buhari je proveo 16 godina prikupljajući hadise i odabrao je približno 7.275 predaja (sa ponavljanjima) iz ogromne mase prenošenja.
Imam Muslim (817–875, umro 261. godine po Hidžri): Njegova zbirka Sahih Muslim je odmah nakon Buharijeve po autoritetu.
(napomena: On je iz 300.000 hadisa koje je poznavao izabrao deset, a neki navode, dvanaest hiljada.)
Drugi učenjaci: Imami poput Ebu Davuda, Tirmizija, Nesaaija i Ibn Madže također su sakupili hadise u svojim zbirkama, koje uključuju i vjerodostojne i slabije predaje.
Bolje da ne pišem dalje, a i teški je off.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#181 Re: Organizacija Panteri
koja je tema ovog ljubopitljivog sastanka?Haris.ba wrote: ↑22/11/2024 01:08HahahahaahahahahahahaPlavo-bijeli wrote: ↑22/11/2024 01:00 Nevezano za Pantere..jestel vidjeli ove sto prekinuse saobracaj u centru grada?
Podsjeti me to malo na Pantere..oni nesto misle da mogu i da je ok i eto ... moze im se ..kad nema policije ni zakona kako treba da sankcionise.SpoilerShow
Sta fali...
Zamisli da svi krenemo sve radit sto nam je cejf i da zaobilazimo zakone i ako raja odobri ok je![]()
-
Dino79
#182 Re: Organizacija Panteri
Da da zakon je jasan . Sex sa maloljetnicom od 16 godina nije krivicno dijelo ako ona dobrovoljno pristane na odnos.lotPi wrote: ↑21/11/2024 12:55Obicna relativizacija i opravdavanje!Dino79 wrote: ↑10/11/2024 17:29
Ja se sijecam kad sam bio drugi srednje nas vrsnjake te djevojce od 16 gidina nisu ni primjeciivale. Vecina se zabavljala sa starijim momcima a one najbolje su vodali kriminalci znatno stariji likovi od nekih 30 tak godina.
Ono vozali na motoru, izvodilih u kafice.
I sigurno su ih i sexali . Sumnjam da je danas nesto drugacija situacija po tom pitanju. Jeste to bilo sve frustrirajuce za nas momcice ali zivot je takav . Nikom kasnije nije padalo na pamet da frustracije lijecimo loveci " pedofile" . Odrasli smo u teskim godinama bez kompleksa takve vrste.
P..S.
Sto se tice intelekta bio je to isti nivo i tih ucenica od 16 i krimosa na motoru od 32.
Zakon je jasan!
- Logovan
#183 Re: Organizacija Panteri
Čitam komentare na njihovoj novoj objavi kad komentar od neke nove organizacije. Iz Bihaća su, zovu se Tigrovi.
- MehmedPasaMoric
#184 Re: Organizacija Panteri
Samo cekam da nalete na pravog pa da bude nemoj hadzija necemo te vise, e pa i necete
Ali tesko da ce se to desiti, vidim u zadnjem videu su uhvatili nekog poluretardiranog lika koji ne zna jel posao ili dosao, vjerovatmo ni nema veze sa "pedofilijom"
- dječak sa šibicama
-
broj dva
#186 Re: Organizacija Panteri
Naši dragi primitivni i siledžije, cijela država im je prilagođenaHaris.ba wrote: ↑22/11/2024 01:08HahahahaahahahahahahaPlavo-bijeli wrote: ↑22/11/2024 01:00 Nevezano za Pantere..jestel vidjeli ove sto prekinuse saobracaj u centru grada?
Sta fali...
- stubrijez
#187 Re: Organizacija Panteri
Takvi obicno i naprave picvajzMehmedPasaMoric wrote: ↑28/11/2024 00:11 Samo cekam da nalete na pravog pa da bude nemoj hadzija necemo te vise, e pa i neceteAli tesko da ce se to desiti, vidim u zadnjem videu su uhvatili nekog poluretardiranog lika koji ne zna jel posao ili dosao, vjerovatmo ni nema veze sa "pedofilijom"
-
belfy
#188 Re: Organizacija Panteri
ti ovom pricom sebi izgledas, mozda, u nekom dubokom razmisljanju. druze, prijatelju, kolega... ovo sto si ti napisao je toliko plitko. cini se kao da nisi procitao ni knjige onoga o cemu pricas, a to je istorija. a njih barem imas hejbet (knjiga o istoj)... ti ovdje samo iznosis misljenje iz jedne ili dvije knjige koje si mozda procitao. i, naravno, ono je takvo kakvo jeste i upravo zbog toga. daj procitaj jos koju, pa se javi opet... ima jedan divan prizor toga u jednom filmu. zove se Good Willl Hunting, a isjecak je ovaj:Plavo-bijeli wrote: ↑22/11/2024 00:56Ne, nije bio poslanik bezveze osoba, odnosno bio je najbitnija osoba u citavoj religiji, pa su se sve njegove stvari pamtile, zapisivale, prenosile sa koljena, sta god da je radio, pricao, odobravao itd... pa se sve to provjeravalo kako bi bili sigurni da se nesto pogresno ne prenese.toska wrote: ↑22/11/2024 00:26Neko držao svijeću, virio, Poslanik se hvalio pred jaranima?Plavo-bijeli wrote: ↑08/11/2024 13:34
Dobio je sa 6godina, a spavao je sa njom kad je imala 9g. Da je neko opravdanje - htio je da produzi svoju lozu, nije ni to...jednostavno pohota.
i evo šta kazu
da, sada imas svoje misljenje, kao sto ces ga imati i poslije, ali potrudi se da ono bude bolje potkovano. jer, kako si stariji trebao bi biti i pametniji, jel tako?
- iClass
#189 Re: Organizacija Panteri
Nego kad smo kod teme pedofilije, iskoči mi ovaj video. Pa me interesuje da li su njeni fanovi pedofili, zakonski nisu ali da li i njih trebaju ganjati Panteri.
Uglavnom djevojka postala poznata još dok je imala 15-16 godina. Kasnije krenula pjevačku karijeru, par mjeseci prije nego je napunila 18 godina najavila je da će pokrenuti svoj OnlyFans nalog. Noć kada je napunila 18 godina tada je i pokrenula OnlyFans, istu noć je u roku od 6h zaradila 1 million dollara. Znači imaš tu desetine hiljada muškaraca koji su samo čekali da ona napuni 18 godina kako bi se prijavili na njen OF. I to je sve po zakonu sada...
Uglavnom djevojka postala poznata još dok je imala 15-16 godina. Kasnije krenula pjevačku karijeru, par mjeseci prije nego je napunila 18 godina najavila je da će pokrenuti svoj OnlyFans nalog. Noć kada je napunila 18 godina tada je i pokrenula OnlyFans, istu noć je u roku od 6h zaradila 1 million dollara. Znači imaš tu desetine hiljada muškaraca koji su samo čekali da ona napuni 18 godina kako bi se prijavili na njen OF. I to je sve po zakonu sada...
-
Ci-Nick
#190 Re: Organizacija Panteri
Izigravanje narodne vlasti nikad nije završilo dobro.
O oni što su spaljivali vještice i oni što su pravili balvan revoluciju su navodno štitili narod.
O oni što su spaljivali vještice i oni što su pravili balvan revoluciju su navodno štitili narod.
- Plavo-bijeli
#191 Re: Organizacija Panteri
Ma licemjerje je među narodom veliko, a i narod je vrlo glup pa samo prati ono sta je socijalno prihvaćeno bez da shvata zasto je to tako i sta se moze povodom toga uraditi.iClass wrote: ↑30/11/2024 05:53 Nego kad smo kod teme pedofilije, iskoči mi ovaj video. Pa me interesuje da li su njeni fanovi pedofili, zakonski nisu ali da li i njih trebaju ganjati Panteri.
Nedavno raspravljao sa Srbima, neki mladić od 19 godina, koji kaze da je mentalno zaostao, pita sa koliko godina moze traziti cure i jedna mu odmah odgovara, nista ispod 18!!
Inače pazi ovo, 18 godina? Dovoljno da ideš u vojsku i pogineš, not big deal.
Isto tako 18 godina? Gdje ćeš sa njom jarane, ona je jučer bila "dijete" ti si pedofil, predator....
Lik pita u grupi vamo ima on 29 a cura koja mu se sviđa 21-22, moze li to uspjeti..99% komentara neee, nipostoo...ona je jos super mladaaa...
- Plavo-bijeli
#192 Re: Organizacija Panteri
ha?belfy wrote: ↑30/11/2024 02:03ti ovom pricom sebi izgledas, mozda, u nekom dubokom razmisljanju. druze, prijatelju, kolega... ovo sto si ti napisao je toliko plitko. cini se kao da nisi procitao ni knjige onoga o cemu pricas, a to je istorija. a njih barem imas hejbet (knjiga o istoj)... ti ovdje samo iznosis misljenje iz jedne ili dvije knjige koje si mozda procitao. i, naravno, ono je takvo kakvo jeste i upravo zbog toga. daj procitaj jos koju, pa se javi opet... ima jedan divan prizor toga u jednom filmu. zove se Good Willl Hunting, a isjecak je ovaj:Plavo-bijeli wrote: ↑22/11/2024 00:56Ne, nije bio poslanik bezveze osoba, odnosno bio je najbitnija osoba u citavoj religiji, pa su se sve njegove stvari pamtile, zapisivale, prenosile sa koljena, sta god da je radio, pricao, odobravao itd... pa se sve to provjeravalo kako bi bili sigurni da se nesto pogresno ne prenese.
i evo šta kazu
da, sada imas svoje misljenje, kao sto ces ga imati i poslije, ali potrudi se da ono bude bolje potkovano. jer, kako si stariji trebao bi biti i pametniji, jel tako?
Koliko ti gluposti napisa u jednom postu, bez da daš i jedan pravi argument, sve losi pokusaji da me diskreditujes bez i jednog normalnog argumenta, to ti se druze, prijatelju, kolega, naziva ad hominem.
Čuj na osnovu jedne knjige, pa pola islama ti se zasniva na osnovu sta je raja procitala iz jedne knjige, a ja ih imam dosta, dosta više.
Ne znam šta hoćeš da kazes?
Šta to nisam u pravu?
-
belfy
#193 Re: Organizacija Panteri
citao sam pod dozom i pogresno razumio napisano, pa shodno tome napisao i pogresan odgovor. to shvatio kada sam sada procitao ponovo.
moje iskreno izvinjenje druze @Plavo-bijeli...
moje iskreno izvinjenje druze @Plavo-bijeli...
-
broj dva
#194 Re: Organizacija Panteri
Sa 18 ona je prestara za pedofile,vise je "stara koka dobra juha"iClass wrote: ↑30/11/2024 05:53 Nego kad smo kod teme pedofilije, iskoči mi ovaj video. Pa me interesuje da li su njeni fanovi pedofili, zakonski nisu ali da li i njih trebaju ganjati Panteri.
Infantophilia = djeca ispod 5 godia
Pedofilija = prepubertalna djeca
Hebephilia = pubertalna djeca
I interesantno da metak u glavu ljeci sve ove poremecaje
-
Dino79
#195 Re: Organizacija Panteri
Veceras oko 3 negdje oko 4 ili 5 ce maloljetnice pred fajrunt napustati sarajevske klubove i ulaziti u bmw ove i ponekog audija sa znatno starijim muskarcima.
Da li ce hrabri panteri u akciju da sprece to pedofilisanje ?
Da li ce hrabri panteri u akciju da sprece to pedofilisanje ?
-
nekome
-
Dino79
#197 Re: Organizacija Panteri
Desava se to stalno i svugdje.
Sijecate li se onog skandala kad su one ucenice zatrudnile na ekskurziji. Bilo je to prije 10 tak god. Cak i mlađe od 14 godina.
Ako se sijecam dobro portali su pisali da se to desilo na Ilidzi u nekom lokalu.
Sijecate li se onog skandala kad su one ucenice zatrudnile na ekskurziji. Bilo je to prije 10 tak god. Cak i mlađe od 14 godina.
Ako se sijecam dobro portali su pisali da se to desilo na Ilidzi u nekom lokalu.
-
mali_balon
#198 Re: Organizacija Panteri
Ma nema toga baaaa.......hoce k da izvines ne smiju prismrdit takvim likovima nego coporativno napadaju i ponizavaju neke jade.....
Sve ok mlati pedofile ali nemoj se samopromovisat i jos ga na kameri ponizavat.....to ponizavanje pred kamerom govori vise o tim panterima nego o pedofilima.....stavljaju sebe u prvi plan a ne problem protiv kojeg se bore
Da se razumijemo drzava, ustvari drzave, su preblage prema pedofilima i neka su se momci organizovali ali nek ostave mobitele u dzepu
Razumijem da se snimanjem peeofil javno ponizava pred svima.....ali moze to bez samopromocije
-
Dino79
#199 Re: Organizacija Panteri
Sex sa maloljetnicom nije pedofilija pa svi smo to nekad okusuli.
Pogotovo nije pedofilija kad decko od 23 god zeli sex sa nekom os 15 ili 16.
Ako vec hoce da se dokazuju neka posijete neki popularni klub i vidjece krimose u 40 tim ili 50 tih gidina i sa njima djevojke mislim za stolom su te mlade influeserke i druge sto reklamiraju guzove na tik toku i tako ih taj lik sa 53 godine i njegovo drustbo svi se koksiraju cistom kokom i onda sexaju ko ludjaci natezu te djevojcice ne treba im ni viagra.
Zasto neki Panter ne upadne u ta gnijezda gmazova ili zasto ne stane ispred porsea ili q7 ili nekog bmw X neki broj ?????
Pogotovo nije pedofilija kad decko od 23 god zeli sex sa nekom os 15 ili 16.
Ako vec hoce da se dokazuju neka posijete neki popularni klub i vidjece krimose u 40 tim ili 50 tih gidina i sa njima djevojke mislim za stolom su te mlade influeserke i druge sto reklamiraju guzove na tik toku i tako ih taj lik sa 53 godine i njegovo drustbo svi se koksiraju cistom kokom i onda sexaju ko ludjaci natezu te djevojcice ne treba im ni viagra.
Zasto neki Panter ne upadne u ta gnijezda gmazova ili zasto ne stane ispred porsea ili q7 ili nekog bmw X neki broj ?????
- Plavo-bijeli
#200 Re: Organizacija Panteri
Problem je na kraju duplo dublji i slozeniji.
Vise nije to samo ni maloljetan sa punoljetnim problem, sada se svaka razlika u godinama predstavlja kroz medije, a onda to drustvo prati, kao nenormalnom i iskljucivo losom po mladju osobu.
Čitam malo komentare, čak i 14-16 kazu nee niposto... 17 i 20..nipošto. 21 i 28, 29 ? Jok...
Namece se taj narativ da ce starija osoba iskljucivo odmah manipulisati mladjom osobom, da su u razlicitim stadijima zivota i da zbog toga automatski kao imaju razlicite teme i ne mogu biti skupa.
Kao kako ce neko od 18g jos u srednjoj sa nekim sto je racunovodja napr... kao kakve ce teme imati?
Ispade ako je neka treba od 30g kuharica a lik hajmo reć moler..nema sanse da to uspije jer imaju razlicite teme ... s druge strane ispade da ako su i istim godinama, sa istim poslovima..da ce to odmah funkcionisati sto uopste ne mora znaciti.
S druge strane manipulacija moze biti sa obje strane, moze i mladja osoba stariju manipulisati.
Traze se samo potencijalne negativne strane po mladju osobu, a nikad se ne spominju pozitivnije strane.
Tako da duboka tema i vrlo kontroverzna, mnogi ce te odmah nazvati pedofilom, drugi ce reci da smatraju da treba biti mala razlika u godinama i kad ih pitas zasto reci ce eto tako smatraju.. ne znaju zasto, ali smatraju... znaci nametnuto misljenje.
Puno sam raspravljao sa chatgptom trazeci da bude vrlo objektivan(jer mnogi drugi nisu i emocionalno raspravljaju) na ovu temu i zakljucak je da je nametnut od jedne strane ljudi koja izmedju ostalogt ukljucuje feministicke pokrete i cure koje su fakticki ljubomorne jer stariji likovi ganjaju mladje trebe, najcesce, a nece njih.
Zanimljiva je stvar kako se kroz medije to namece non stop, pa svaki put bude GLUMAC SA 10 GODINA MLADJOM ... non stop , trudeci se da nametnu taj narativ da je to nenormalno i da se ne smije i da si cudak i slično.
Isto je zanimljivo kako se pornografija predstavlja kao ok, nigdje se ne pise da je losa, da unistava mozak..da unistava mlade i djecu.
Ponekad izadje neko istrazivanje tipa " koja se pornografija najvise gleda tu i tu" i to je to...
Što..
Valjda jer phub i ostali vrijede milijarde dolara.
A pornografija je napr 100x losija nego te veze sa velikim razlikama u godinama.
Počeo pratiti https://www.youtube.com/@chasehughesofficial/videos ( Ekspert za ljudsku prirodu, ponašanje i komunikaciju. Autor je knjiga koje se bave temama kao što su manipulacija, psihologija, i ljudski um...)
Helem zakljucak je da ne treba citati nikakve medije, a i ako se cita, treba citati sa razlicitim razumjevanjima o tome sta se pise.
Banalan primjer je, ne znam da li ste primjetili, ali prije nego je Trump postao evo opet predsjednik, sve se pricalo najgore protiv njega, ali sad kako je opet izabran naglo se predstavlja da je ok, da hoce da radi sve dobre stvari..pravi se dobricak, sto mozda i jeste u odnosu na ove sto pocinju ratove, a onda s druge strane nigdje u medijima se nece pisati protiv tih sto pocinju ratove, sve dok su iz Amerike i drzava koje su uz njih.
Vise nije to samo ni maloljetan sa punoljetnim problem, sada se svaka razlika u godinama predstavlja kroz medije, a onda to drustvo prati, kao nenormalnom i iskljucivo losom po mladju osobu.
Čitam malo komentare, čak i 14-16 kazu nee niposto... 17 i 20..nipošto. 21 i 28, 29 ? Jok...
Namece se taj narativ da ce starija osoba iskljucivo odmah manipulisati mladjom osobom, da su u razlicitim stadijima zivota i da zbog toga automatski kao imaju razlicite teme i ne mogu biti skupa.
Kao kako ce neko od 18g jos u srednjoj sa nekim sto je racunovodja napr... kao kakve ce teme imati?
Ispade ako je neka treba od 30g kuharica a lik hajmo reć moler..nema sanse da to uspije jer imaju razlicite teme ... s druge strane ispade da ako su i istim godinama, sa istim poslovima..da ce to odmah funkcionisati sto uopste ne mora znaciti.
S druge strane manipulacija moze biti sa obje strane, moze i mladja osoba stariju manipulisati.
Traze se samo potencijalne negativne strane po mladju osobu, a nikad se ne spominju pozitivnije strane.
Tako da duboka tema i vrlo kontroverzna, mnogi ce te odmah nazvati pedofilom, drugi ce reci da smatraju da treba biti mala razlika u godinama i kad ih pitas zasto reci ce eto tako smatraju.. ne znaju zasto, ali smatraju... znaci nametnuto misljenje.
Puno sam raspravljao sa chatgptom trazeci da bude vrlo objektivan(jer mnogi drugi nisu i emocionalno raspravljaju) na ovu temu i zakljucak je da je nametnut od jedne strane ljudi koja izmedju ostalogt ukljucuje feministicke pokrete i cure koje su fakticki ljubomorne jer stariji likovi ganjaju mladje trebe, najcesce, a nece njih.
Zanimljiva je stvar kako se kroz medije to namece non stop, pa svaki put bude GLUMAC SA 10 GODINA MLADJOM ... non stop , trudeci se da nametnu taj narativ da je to nenormalno i da se ne smije i da si cudak i slično.
Isto je zanimljivo kako se pornografija predstavlja kao ok, nigdje se ne pise da je losa, da unistava mozak..da unistava mlade i djecu.
Ponekad izadje neko istrazivanje tipa " koja se pornografija najvise gleda tu i tu" i to je to...
Što..
Valjda jer phub i ostali vrijede milijarde dolara.
A pornografija je napr 100x losija nego te veze sa velikim razlikama u godinama.
Počeo pratiti https://www.youtube.com/@chasehughesofficial/videos ( Ekspert za ljudsku prirodu, ponašanje i komunikaciju. Autor je knjiga koje se bave temama kao što su manipulacija, psihologija, i ljudski um...)
Helem zakljucak je da ne treba citati nikakve medije, a i ako se cita, treba citati sa razlicitim razumjevanjima o tome sta se pise.
Banalan primjer je, ne znam da li ste primjetili, ali prije nego je Trump postao evo opet predsjednik, sve se pricalo najgore protiv njega, ali sad kako je opet izabran naglo se predstavlja da je ok, da hoce da radi sve dobre stvari..pravi se dobricak, sto mozda i jeste u odnosu na ove sto pocinju ratove, a onda s druge strane nigdje u medijima se nece pisati protiv tih sto pocinju ratove, sve dok su iz Amerike i drzava koje su uz njih.