"Trojka"
-
Trappist
#1976 Re: "Trojka"
cek, jesu li oni stvarno jucer imenovali i odmah smijenili onog lika u zeljeznicama ?
- Haris.ba
-
Trappist
#1978 Re: "Trojka"
ni alan ford ni nadrealisti ovo ne bi bolje smislili
u trenutku kada drzava i privatne firme imaju milionske gubitke zbog urusene pruge, oni se zajebaju sa imenovanjem direktora zeljeznica
- Haris.ba
#1979 Re: "Trojka"
Hajd barem da vidimo sta ce lik uraditi narednih dana. Valjda kakvu konferenciju odrzi da objasni javnosti.
-
dixi5
#1980 Re: "Trojka"
Iznenadio snijeg jutros ko u najbolja sda vremena
pa ni jedan trotoar ociscen pas mater. Da ste poslali 10 ljudi da cisti bilo bi vec gotovo.
- Prpa.ba
#1981 Re: "Trojka"
Vrlo precizna kalkulacija. To se ti primio lopate ispred svog ulaza, pa znas koliko brzo jedan covjek moze ocistiti za sat vremena?
-
dixi5
#1982 Re: "Trojka"
Naravno, jer u ulazu u kojem sam ja su vecinom penzioneri. No nisam ja predmet interesovanja, vec oni koji bi to trebali da rade za nas.
Jesi li se to ti javio jer sam spomenuo tvoje sda ahbabe ili? Samo da ti kazem koliko god da je losa trojka, za utjehu sda je jos gora
- Prpa.ba
#1983 Re: "Trojka"
Samo si neupucen u propise kojima je racionalno odredjeno kako se i kojim redom sta cisti.
Ostavljam ti za vjezbu da se uputis, izmedju lopatanja.
Ostavljam ti za vjezbu da se uputis, izmedju lopatanja.
-
internazionale
#1984 Re: "Trojka"
Ti ako se uslikaš s lopatom u stanu ja ću je javno pojesti. Možeš i posuditi za slikudixi5 wrote: ↑21/11/2024 10:12Naravno, jer u ulazu u kojem sam ja su vecinom penzioneri. No nisam ja predmet interesovanja, vec oni koji bi to trebali da rade za nas.
Jesi li se to ti javio jer sam spomenuo tvoje sda ahbabe ili? Samo da ti kazem koliko god da je losa trojka, za utjehu sda je jos gora![]()
![]()
-
dixi5
#1985 Re: "Trojka"
Nasa posla. Nije moja nadleznost.
Hehe, nas narod. Ono misli da sve zna i da je tako pametno.internazionale wrote: ↑21/11/2024 10:29 Ti ako se uslikaš s lopatom u stanu ja ću je javno pojesti. Možeš i posuditi za sliku
-
DonieBrasco
#1986 Re: "Trojka"
Problem svake vlasti i sluzbi je sto ih iznenadi snijeg u novembru, kako je to moguce pitaju se.
U najavi tender za lopate pa da vidimo ko ce se uvaliti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1987 Re: "Trojka"
Dobro nadobudan odgovor, s visine, al hajde mora se tolerisati jer ti se mozeChmoljo wrote: ↑21/11/2024 02:54gluposti nemam namjeru pravdati, kao ni gluposti prešućivati.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑21/11/2024 01:38 Problem je.sto ih ti prvi pravdas i jakooooo malo ili nimalo kritikujes. A ovi odron. To pisem sa aspekta nekoga ko je, nekada, glasao sa te odrone i ko nikada nije glasao za zelene stakore i kompaniju. Zato "lupetam", jer kritikujem. S razlogom. I argumentima.
nemam namjeru pravdati loše hendlanje ovoga sa prugom, niti prešućivati da je katastrofa ulagati i trošiti budžetske pare na konkretne stvari.
to što za tvoj ili nečiji drugi ukus ja moram biti megafon kritike da bi ti i slični tebi kao bili ubijeđeni u objektivnost, pravo da ti kažem, jebe mi se za to.
kako sam rekao još 2022., mislim da je Nermin loš izbor za premijera. ako to još uvijek kažem, biće da je to prilično velika kritika. no, kako sam već rekao, federalni nivo i nisam pratio, pa se i ne upuštam posebno u rasprave, pa eto ako možeš oprosti mi.![]()
kanton malo više pratim, pa znam da se tu često bubaju nebuloze. ali u konačnici se sve svodi na isto: zasad su bolji od zelene marve. alternative još nema, a zeleni su u istom sastavu i stanju svijesti kao 2018. dakle, promjena sada je promjena na gore.
to što ti kitiš da sam ja rekao da su fantastični, odlični, najbolji, opet kažem, to ti sebi govoriš, jer ne vidim kako se na mene odnosi nešto što nisam rekao. valjda želiš steći dojam da si me uhvatio na krivoj nozi ili ne znam šta. budalaština svakako. nigdje ih falio na sva zvona nisam, osim pojedinačnih dobrih poteza.
nisam jednom rekao da imam dvoje male djece. briga za vlastitu guzicu je isparila kada su njih dvoje došli na svijet, a nemam se namjeru seljakati negdje drugo. stoga, moji motivi su vrlo prizemni i jednostavni: želio bih prije nego vidim munkira i nekira znati da oni ostaju na dobrom mjestu. a ako nije svima dobro, odnosno bolje, neće ni njima biti, to je sigurno.
ništa više, ništa manje.
Predlazem 'Dualnost" od Danijela Grgicina koji je doktor nauka usput. Procitaj pa mi javi jel i dalje mislis da se boris za boljitak svoje djece, a veze nemas sta ti prolazi sa strane.
Kada ti to nije jasno, a nije, politiku ne treba ni spominjati. Nema smisla.
Zivio
- cvrčak_na_hedonizmu
#1988 Re: "Trojka"
Jebe te malo datum registracije, a Bogme i historija postova. Ti pet godina pises na ovom forumu, ja pisem 12 samo pod ovim nickom, a u sustini malo manje od 20 godina. Dobro sam se raspravljao sa palermom, bili na kontra stranama, tebe se recimo ne sjecam jer nisi ni pisao, nit si znao da postoji podforum politika. I sad ti nekome drzis lekcijedr_Evil wrote: ↑21/11/2024 08:04Evo ga, jos jedan bivsi glasac SDP-a, i "ali". Recite instruktorima akademije na Bjelasnici da malo odvade, ne mogu 20 godina istu foru koristit.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑21/11/2024 01:38Problem je.sto ih ti prvi pravdas i jakooooo malo ili nimalo kritikujes. A ovi odron. To pisem sa aspekta nekoga ko je, nekada, glasao sa te odrone i ko nikada nije glasao za zelene stakore i kompaniju. Zato "lupetam", jer kritikujem. S razlogom. I argumentima.Chmoljo wrote: ↑21/11/2024 01:34
ha čuj, pola dva je. mora i ja lupiti šta god da smo tu negdje
no, glede trojke, ja sam vrlo jasan od početka. to što ti voliš ne čitati ono što ti ne odgovara, pa misliš da ti nije odgovoreno, to stvarno nije moj problem. možeš koliko hoćeš pokušati gurati mi riječi u usta, to ih opet neće učiniti istinom.
nemam baš toliko vremena da se vrtim ukrug sa istim nebulozama i pravdanjem za nešto što nije rečenobezvezne dijaloške taktike na koje se i upali neko ko ima vremena za nekakva ubjeđivanja.
- kakotakonikako
#1989 Re: "Trojka"
Samostalni Sindikat i radnici JP Medjunarodni aerodrom Sarajevo su uputili pismo Vladi FBiH.
Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:
"Obraćamo Vam se zbog informacije da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 49. Sjednici, donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje stare i imenovanje nove Uprave Društva. Ovom prilikom izražavamo izuzetnu zabrinutost i protivljenje takvoj odluci, a razlozi su objektivne i dokazane prirode.
Pa krenimo redom: Već duže vrijeme se javno govori o namjerama da se Međunarodni aerodrom Sarajevo da pod koncesiju, te smo sigurni da se razlog za smjenu najuspješnije uprave u historiji ovog javnog preduzeća, krije upravo u toj namjeri. Jer kako inače opravdati činjenicu da se smjenjuje direktor, odnosno Uprava Društva, koji je u samo tri godine ostvario rezultate koje drugi aerodromi i druge Uprave ni za više decenija nisu i ne bi mogle da ostvare? Kako inače opravdati činjenicu da se takva smjena dešava bez da je Skupština društva razmatrala Izvještaj o radu Društva za 2023. godinu?
Kako inače opravdati činjenicu da se takva smjena dešava na vrhuncu razvojne ekspanzije ovog javnog preduzeća? Kako inače opravdati takvu činjenicu kada sva eminentna lica iz struke upozoravaju da se radi o „notornoj gluposti i ludilu“? Kakva se poruka šalje radnicima ovog javnog preduzeća? Da je uzalud sve što su pod vodstvom trenutne Uprave uradili u ove tri godine, i da li Vam je jasno da se na ovaj način interesi pojedinih politika stavljaju iznad interesa ovog javnog preduzeća, njegovih radnika ali u konačnici i Federacije Bosne i Hercegovine, koja je imala izuzetne koristi od razvojne ekspanzije Međunarodnog aerodroma Sarajevo?
Da li se ponavlja scenarij Fabrike Duhana Sarajevo? Jer sve što je urađeno, ukazuje na jasnu namjeru da novoimenovana Uprava provede u djelo najavljenu koncesiju ovog javnog preduzeća. Ne postoji niti jedan razuman argument koji bi opravdao davanje ovog javnog preduzeća u koncesiju jer su i iznad svih očekivanja zadovoljene sve svrhe njegovog postojanja i trenutnog načina poslovanja.
Naime, trenutna Uprava Društva uspjela je da dovede veliki broj aviokompanija, između ostalog i low cost aviokompanija, ali to nije uradila na uštrb profita (što bi neko uradio, ili što bi bilo za očekivati). Uprava ovog javnog preduzeća je, uz pomoć i saradnju sa organima vlasti, kreirala takve modele poslovanja da su se dali poticaji i privukle aviokompanije, ali je istovremeno ostvaren i rekordan profit, s obzirom na ostale sadržaje i politike koje su pratile navedene poticaje. Dakle, zadovoljen je javni interes građana u smislu otvaranja rekordnog broja novih aviolinija, ali je zadovoljen i interes vlasnika, Vlade Federacije BiH, u smislu ostvarivanja rekordnog profita. I sve to neposredno nakon pandemije Covid od koje se mnogi aerodromi još uvijek oporavljaju i zasigurno se ne mogu pohvaliti obaranjem rekorda rezultata poslovanja kao što to može Međunarodni aerodrom Sarajevo. A na sve navedeno, postignuto je i poboljšanje uslova rada radnika ovog javnog preduzeća, što je za svaku pohvalu.
Ovim putem zahtjevamo odgovor na slijedeća pitanja:
- Da li ste svjesni činjenice da je svaki član dosadašnje Uprave ovog javnog preduzeća imao ponaosob blizu 30 godina radnog iskustva u civilnoj avijaciji?
- Šta je razlog i obrazloženje za smjenu trenutne Uprave Društva?
- Da li ste se upoznali sa Izvještajem o radu J.P. Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo za 2023. godinu, da li ste ga i pogledali?
- Zašto izvještaj o radu za 2023. godinu nije razmatran u ZAKONSKOM roku od strane Skupštine Društva?
- Da li Vam je poznato šta je u posljednje tri godine urađeno na Međunarodnom aerodromu Sarajevo?
- Koje su kvalifikacije novoimenovane Uprave, a da opravdavaju smjenu trenutne Uprave?
- Zašto se smjenjuju sposobni i stručni ljudi i koji je strateški cilj nove Uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo?
- Da li novoimenovani direktor ima pet godina radnog iskustva na rukovodnim pozicijama u civilnog zrakoplovstvu u skladu sa Statutom Društva? U prilogu ovog pisma dostavljamo Vam medijske članke, odnosno analize stručnjaka iz oblasti avijacije koji su dali osvrt na ovaj potez Vlade Federacije BiH, uz zaključak da je taj potez bez dileme poguban za Međunarodni aerodrom Sarajevo, njegove radnike i Federaciju Bosne i Hercegovine."
Na kraju su naveli kako zahtjevaju hitno očitovanje po postavljenim pitanjima (najkasnije do utorka 26.11. do 16:00 sati).
"U protivnom vas upozorovamo da će Samostalni Sindikat aerodromskih radnika i radnici, poduzeti sve zakonom raspoložive mehanizme, čak i one radikalne u cilju zaštite prava radnika ovog Društva ali i ovog javnog preduzeća u cjelini."

"Obraćamo Vam se zbog informacije da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 49. Sjednici, donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje stare i imenovanje nove Uprave Društva. Ovom prilikom izražavamo izuzetnu zabrinutost i protivljenje takvoj odluci, a razlozi su objektivne i dokazane prirode.
Pa krenimo redom: Već duže vrijeme se javno govori o namjerama da se Međunarodni aerodrom Sarajevo da pod koncesiju, te smo sigurni da se razlog za smjenu najuspješnije uprave u historiji ovog javnog preduzeća, krije upravo u toj namjeri. Jer kako inače opravdati činjenicu da se smjenjuje direktor, odnosno Uprava Društva, koji je u samo tri godine ostvario rezultate koje drugi aerodromi i druge Uprave ni za više decenija nisu i ne bi mogle da ostvare? Kako inače opravdati činjenicu da se takva smjena dešava bez da je Skupština društva razmatrala Izvještaj o radu Društva za 2023. godinu?
Kako inače opravdati činjenicu da se takva smjena dešava na vrhuncu razvojne ekspanzije ovog javnog preduzeća? Kako inače opravdati takvu činjenicu kada sva eminentna lica iz struke upozoravaju da se radi o „notornoj gluposti i ludilu“? Kakva se poruka šalje radnicima ovog javnog preduzeća? Da je uzalud sve što su pod vodstvom trenutne Uprave uradili u ove tri godine, i da li Vam je jasno da se na ovaj način interesi pojedinih politika stavljaju iznad interesa ovog javnog preduzeća, njegovih radnika ali u konačnici i Federacije Bosne i Hercegovine, koja je imala izuzetne koristi od razvojne ekspanzije Međunarodnog aerodroma Sarajevo?
Da li se ponavlja scenarij Fabrike Duhana Sarajevo? Jer sve što je urađeno, ukazuje na jasnu namjeru da novoimenovana Uprava provede u djelo najavljenu koncesiju ovog javnog preduzeća. Ne postoji niti jedan razuman argument koji bi opravdao davanje ovog javnog preduzeća u koncesiju jer su i iznad svih očekivanja zadovoljene sve svrhe njegovog postojanja i trenutnog načina poslovanja.
Naime, trenutna Uprava Društva uspjela je da dovede veliki broj aviokompanija, između ostalog i low cost aviokompanija, ali to nije uradila na uštrb profita (što bi neko uradio, ili što bi bilo za očekivati). Uprava ovog javnog preduzeća je, uz pomoć i saradnju sa organima vlasti, kreirala takve modele poslovanja da su se dali poticaji i privukle aviokompanije, ali je istovremeno ostvaren i rekordan profit, s obzirom na ostale sadržaje i politike koje su pratile navedene poticaje. Dakle, zadovoljen je javni interes građana u smislu otvaranja rekordnog broja novih aviolinija, ali je zadovoljen i interes vlasnika, Vlade Federacije BiH, u smislu ostvarivanja rekordnog profita. I sve to neposredno nakon pandemije Covid od koje se mnogi aerodromi još uvijek oporavljaju i zasigurno se ne mogu pohvaliti obaranjem rekorda rezultata poslovanja kao što to može Međunarodni aerodrom Sarajevo. A na sve navedeno, postignuto je i poboljšanje uslova rada radnika ovog javnog preduzeća, što je za svaku pohvalu.
- Da li ste svjesni činjenice da je svaki član dosadašnje Uprave ovog javnog preduzeća imao ponaosob blizu 30 godina radnog iskustva u civilnoj avijaciji?
- Da li ste se upoznali sa Izvještajem o radu J.P. Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo za 2023. godinu, da li ste ga i pogledali?
- Zašto izvještaj o radu za 2023. godinu nije razmatran u ZAKONSKOM roku od strane Skupštine Društva?
- Da li Vam je poznato šta je u posljednje tri godine urađeno na Međunarodnom aerodromu Sarajevo?
- Koje su kvalifikacije novoimenovane Uprave, a da opravdavaju smjenu trenutne Uprave?
- Zašto se smjenjuju sposobni i stručni ljudi i koji je strateški cilj nove Uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo?
- Da li novoimenovani direktor ima pet godina radnog iskustva na rukovodnim pozicijama u civilnog zrakoplovstvu u skladu sa Statutom Društva? U prilogu ovog pisma dostavljamo Vam medijske članke, odnosno analize stručnjaka iz oblasti avijacije koji su dali osvrt na ovaj potez Vlade Federacije BiH, uz zaključak da je taj potez bez dileme poguban za Međunarodni aerodrom Sarajevo, njegove radnike i Federaciju Bosne i Hercegovine."
Na kraju su naveli kako zahtjevaju hitno očitovanje po postavljenim pitanjima (najkasnije do utorka 26.11. do 16:00 sati).
"U protivnom vas upozorovamo da će Samostalni Sindikat aerodromskih radnika i radnici, poduzeti sve zakonom raspoložive mehanizme, čak i one radikalne u cilju zaštite prava radnika ovog Društva ali i ovog javnog preduzeća u cjelini."
-
DonieBrasco
#1990 Re: "Trojka"
Aerodrom pod koncesiju a upravljacka struktura HDZ-u kao da gledam. 
-
ljubijankic
#1991 Re: "Trojka"
Radi guza cim se spomene mogucnost rada kod privatnikakakotakonikako wrote: ↑21/11/2024 13:23 Samostalni Sindikat i radnici JP Medjunarodni aerodrom Sarajevo su uputili pismo Vladi FBiH.
![]()
- kakotakonikako
#1992 Re: "Trojka"
Evo odgovora:
Međunarodni aerodrom u Sarajevu najbolje posluje od svog osnivanja, a broj putnika koji su prošli kroz aerodrom nikada nije bio veći. Bila je sredina oktobra ove godine kada je Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio 1.500.000 putnika u toku ove godine dok je dosadašnji rekord bio 1,37 miliona putnika u jednoj cijeloj godini.
No, čini se da ništa od toga nije dovoljno dobro za Vladu Federacije BiH koja je odlučila smijeniti upravu na čelu sa direktorom Alanom Bajićem.
Vlada FBiH vjerovatno nikada neće otkriti pravi razlog za ovu odluku, jer izvještaji i podaci govore da ovakvu upravu ne bi trebalo mijenjati. Iza svega se, što je i javna tajna, krije jak pritisak iza kojeg stoje američke i evropske diplomate s ciljem da se sarajevski aerodrom da pod koncesiju stranoj kompaniji. Oni odavno zagovaraju tezu da se to više ne treba odgađati i da posao treba "završiti".
Ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto jednom prilikom je kazao: "Vjerujem da bi izdavanje aerodroma u najam putem koncesije pomoglo."
Istovremeno, njegov premijer Nihad Uk i kantonalna vlada na čijem je čelu izdavajaju milionske iznose za subvencije aviokompanijama i jačanju sarajevskog aerodroma i time se hvale punih usta.
Prosto je pitanje, zašto bi se pod koncesiju davalo javno preduzeće koje u posljednje vrijeme ostvaruje odlične rezultate, bilježi pozitivno poslovanje, širi kapacitete, obnavlja infrastrukturu, širi pistu i u koju se ulažu ogromna sredstva!?
Dok Amerikanci i zvanični Brisel "pritišću" Trojku da Aerodrom u Sarajevu daju pod koncesiju pod svaku cijenu, Dragan Čović "za kaznu" dobija samo žestoke kritike putem saopćenja za javnost jer godinama blokira iznimno važnan projekat za državu BiH - Južnu interkonekciju, što je i američki strateški interes. I to Čovića, očito, i ne skira previše.
Stručnjak za avijaciju Alen Šćuric u nedavnom razgovoru za Klix.ba je kazao da je "gotova stvar" da sarajevski aerodrom završi pod koncesijom.
Za njega je posebno indikativno što ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto (NS), nakon pisma ambasadora Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u Bosni i Hercegovini, pohvalno govori o mogućnosti da Aerodrom Sarajevo bude pod koncesijom.
"Forto je nakon toga počeo govoriti o tome da je to super, nabolje moguće rješenje. To je način ponašanja u cijeloj regiji. Jednostavno je - vlasnici moći dođu iz Amerike i Evrope i kažu da će to ići pod koncesiju. Zatim silni političari, pod ko zna kojim utjecajem (mita, korupcije, ucjena, itd.), to prihvate i zagovaraju", mišljenja je Šćuric.Poručio je da je "glupo" davati pod koncesiju nešto što je komercijalno, profitabilno, što se razvija i što se može razvijati vlastitim novcem. Za sve regionalne aerodrome koji su pod koncesijom je ocijenio da su "smak svijeta".
Sa sarajevskog aerdroma sada u prosjeku dnevno slijeću i polijeću 22 aviona na različite destinacije u Evropi i Aziji, a prema najavama broj linija će se dodatno povećati tokom iduće godine.
Sarajevski aerodrom je u saradnji s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo najavio nove destinacije kao rezultat javnog poziva za poticaj aviosaobraćaja. Ministar privrede KS, Zlatko Mijatović, istaknuo je da su dosadašnji poticaji omogućili 16 novih direktnih linija, donoseći značajan ekonomski učinak..

Međunarodni aerodrom u Sarajevu najbolje posluje od svog osnivanja, a broj putnika koji su prošli kroz aerodrom nikada nije bio veći. Bila je sredina oktobra ove godine kada je Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio 1.500.000 putnika u toku ove godine dok je dosadašnji rekord bio 1,37 miliona putnika u jednoj cijeloj godini.
No, čini se da ništa od toga nije dovoljno dobro za Vladu Federacije BiH koja je odlučila smijeniti upravu na čelu sa direktorom Alanom Bajićem.
Vlada FBiH vjerovatno nikada neće otkriti pravi razlog za ovu odluku, jer izvještaji i podaci govore da ovakvu upravu ne bi trebalo mijenjati. Iza svega se, što je i javna tajna, krije jak pritisak iza kojeg stoje američke i evropske diplomate s ciljem da se sarajevski aerodrom da pod koncesiju stranoj kompaniji. Oni odavno zagovaraju tezu da se to više ne treba odgađati i da posao treba "završiti".
Ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto jednom prilikom je kazao: "Vjerujem da bi izdavanje aerodroma u najam putem koncesije pomoglo."
Istovremeno, njegov premijer Nihad Uk i kantonalna vlada na čijem je čelu izdavajaju milionske iznose za subvencije aviokompanijama i jačanju sarajevskog aerodroma i time se hvale punih usta.
Prosto je pitanje, zašto bi se pod koncesiju davalo javno preduzeće koje u posljednje vrijeme ostvaruje odlične rezultate, bilježi pozitivno poslovanje, širi kapacitete, obnavlja infrastrukturu, širi pistu i u koju se ulažu ogromna sredstva!?
Dok Amerikanci i zvanični Brisel "pritišću" Trojku da Aerodrom u Sarajevu daju pod koncesiju pod svaku cijenu, Dragan Čović "za kaznu" dobija samo žestoke kritike putem saopćenja za javnost jer godinama blokira iznimno važnan projekat za državu BiH - Južnu interkonekciju, što je i američki strateški interes. I to Čovića, očito, i ne skira previše.
Stručnjak za avijaciju Alen Šćuric u nedavnom razgovoru za Klix.ba je kazao da je "gotova stvar" da sarajevski aerodrom završi pod koncesijom.
Za njega je posebno indikativno što ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto (NS), nakon pisma ambasadora Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u Bosni i Hercegovini, pohvalno govori o mogućnosti da Aerodrom Sarajevo bude pod koncesijom.
"Forto je nakon toga počeo govoriti o tome da je to super, nabolje moguće rješenje. To je način ponašanja u cijeloj regiji. Jednostavno je - vlasnici moći dođu iz Amerike i Evrope i kažu da će to ići pod koncesiju. Zatim silni političari, pod ko zna kojim utjecajem (mita, korupcije, ucjena, itd.), to prihvate i zagovaraju", mišljenja je Šćuric.Poručio je da je "glupo" davati pod koncesiju nešto što je komercijalno, profitabilno, što se razvija i što se može razvijati vlastitim novcem. Za sve regionalne aerodrome koji su pod koncesijom je ocijenio da su "smak svijeta".
Sa sarajevskog aerdroma sada u prosjeku dnevno slijeću i polijeću 22 aviona na različite destinacije u Evropi i Aziji, a prema najavama broj linija će se dodatno povećati tokom iduće godine.
Sarajevski aerodrom je u saradnji s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo najavio nove destinacije kao rezultat javnog poziva za poticaj aviosaobraćaja. Ministar privrede KS, Zlatko Mijatović, istaknuo je da su dosadašnji poticaji omogućili 16 novih direktnih linija, donoseći značajan ekonomski učinak..
- kakotakonikako
#1993 Re: "Trojka"
Mislis kod trojanera. Moraju se opravdati fotelje ….ljubijankic wrote: ↑21/11/2024 13:32Radi guza cim se spomene mogucnost rada kod privatnikakakotakonikako wrote: ↑21/11/2024 13:23 Samostalni Sindikat i radnici JP Medjunarodni aerodrom Sarajevo su uputili pismo Vladi FBiH.
![]()
![]()
-
A_A_AKCIJA
#1994 Re: "Trojka"
Čekaj malo, šta očekuješ?MAha wrote: ↑21/11/2024 01:44 Znam sine Akcija. Super, mnogo mu je ovo pomoglo. Cak i vise no da se onemogucilo podnosenje zalbe od strane nelegalnih agentica, il kako se vec krste, ili obavijestilo sud o tome, ili nepotpisao putni nalog za iste, ili sta vec znam sta se moglo/trebalo uradit. Ovo je pravo sto su i dino i becirovic izdeklamovali (ne znam jel ih i petina koji pratw klix i procitalo, i da jeste kakva korist). Nejse, pravo ste ga pogurali.
Sud je u pitanju, nije utakmica da odeš i navijaš.
Nema u EU pritiska na sud, prijetnji i slično.
Ima, ali na suptilan način koji mi ne vidimo, tako da nećeš vidjeti ni Dinu i ostale ako su šta radili.
Fakat, šta se to moglo uraditi na ovu temu?
A da nije populistička šuplja, tipa jes im se nagovorio Komšić.
I ona sudinca gledala Hayat tu noć i promijenila mišljenje nakon Komšićevog britkog govora?
Jel ti kontaš da Komšić priča zbog tebe, da misliš da on nešto radi, a da je efekat te priče čista, debela nula?
-
DonieBrasco
#1995 Re: "Trojka"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodiku- ... /241121100
Ako jeste jesu li to iz Trojke aminovali za rec necega ?
Sa kime se on i sta dogovorio za nacionalnu biblioeteku, da li se dogovorio sa Trojkom i HDZ da ona propada kao sto je bilo stanje do ove Šmitove odluke ?Nacionalna biblioteka
Kaze Dodik: "Schmidt opet nema šta da radi i ugrožava svaku vrstu dogovora u BiH. Kad god se nešto dogovorimo, on nađe način da to upropasti...."
Ako jeste jesu li to iz Trojke aminovali za rec necega ?
-
cija123
#1996 Re: "Trojka"
Ma misli na ovo ponovno sastančenje oko Plana rasta i EI, pa će kao sada Smith to pokvariti svojim nametanjem zakona o nacionalnoj biblioteci.DonieBrasco wrote: ↑21/11/2024 13:54 Sa kime se on i sta dogovorio za nacionalnu biblioeteku, da li se dogovorio sa Trojkom i HDZ da ona propada kao sto je bilo stanje do ove Šmitove odluke ?
Ono super im krenulo, dijele se milioni, kamioni, helikopteri i VP sve to opet pokvari.
-
DonieBrasco
#1997 Re: "Trojka"
Napisao sam ja ranije yebli ih helikopeteri koje ce preplatiti, sastali se da dogovore minimum minimuma ono osnvno sto se podrazumjeva da mora biti urađeno i opet to rade ne radi drzave, naroda nego rade sebe da im EU dadne pare a kad pare dođu jos brze nestanu, a onda po starome ide.cija123 wrote: ↑21/11/2024 14:06Ma misli na ovo ponovno sastančenje oko Plana rasta i EI, pa će kao sada Smith to pokvariti svojim nametanjem zakona o nacionalnoj biblioteci.DonieBrasco wrote: ↑21/11/2024 13:54 Sa kime se on i sta dogovorio za nacionalnu biblioeteku, da li se dogovorio sa Trojkom i HDZ da ona propada kao sto je bilo stanje do ove Šmitove odluke ?
Ono super im krenulo, dijele se milioni, kamioni, helikopteri i VP sve to opet pokvari.![]()
-
MAha
#1998 Re: "Trojka"
Pa ok, ti meni postas izjavu Dine i Becirovica kao evo vidis da podrzavaju, a sad kazes sudinca ti nije gkedala (ko sto i nije). Ne znam koje su to suptilne metode bile, mozda jesu, ne znam, ako jesu onda svaka cast. Nije mi takodj3 jasno kako se nije moglo sprijeciti uooste slanje zalbe od osoba kojima je istekao mandat davno? Zaeto je potpisan putni nalog za jednu (jel jedn otisla) da prisustvuje saslusanju. Mizda grijesim, ali mislim da je bilo prilika ranije da se poradi na tome svemu. Vidis sta je hdz poradio, digo sve na noge, ovdje sve na misice porafio da se zalba posalje, da se angazuje schmitd, hdz hrvatske ocekivano,. Ne znam, meni djeluje nase djelovanje anemicno, bezidejno, ne vidim stvarnu zelju pretocenu u akciju da se ta stvar dovede donkraja, a imamo sve adute ovog svijeta na svojoj strabi (bar smo imali). Nemoj pogresno shvatiti, ne zelim da "sukam" teojci i njimanptilijepim eventualni neuspjeh, galsao sam za njih, i zelim da uspiji napraviti dobre stvari. Ali itekako treba isticati problematicne poteze. Ziv bioA_A_AKCIJA wrote: ↑21/11/2024 13:47Čekaj malo, šta očekuješ?MAha wrote: ↑21/11/2024 01:44 Znam sine Akcija. Super, mnogo mu je ovo pomoglo. Cak i vise no da se onemogucilo podnosenje zalbe od strane nelegalnih agentica, il kako se vec krste, ili obavijestilo sud o tome, ili nepotpisao putni nalog za iste, ili sta vec znam sta se moglo/trebalo uradit. Ovo je pravo sto su i dino i becirovic izdeklamovali (ne znam jel ih i petina koji pratw klix i procitalo, i da jeste kakva korist). Nejse, pravo ste ga pogurali.
Ima, ali na suptilan način koji mi ne vidimo, tako da nećeš vidjeti ni Dinu i ostale ako su šta radili.
I ona sudinca gledala Hayat tu noć i promijenila mišljenje nakon Komšićevog britkog govora?
Jel ti kontaš da Komšić priča zbog tebe, da misliš da on nešto radi, a da je efekat te priče čista, debela nula?
-
Hakiz
#1999 Re: "Trojka"
A, znači, oni HDZ-ovci koji su sa nelegalnim agenticama sjedili tamo nisu znali šta rade?A_A_AKCIJA wrote: ↑21/11/2024 13:47Čekaj malo, šta očekuješ?MAha wrote: ↑21/11/2024 01:44 Znam sine Akcija. Super, mnogo mu je ovo pomoglo. Cak i vise no da se onemogucilo podnosenje zalbe od strane nelegalnih agentica, il kako se vec krste, ili obavijestilo sud o tome, ili nepotpisao putni nalog za iste, ili sta vec znam sta se moglo/trebalo uradit. Ovo je pravo sto su i dino i becirovic izdeklamovali (ne znam jel ih i petina koji pratw klix i procitalo, i da jeste kakva korist). Nejse, pravo ste ga pogurali.
Odlično
-
Hakiz
#2000 Re: "Trojka"
Nego, ako ode sarajevski aerodrom pod koncesiju, da, to će biti baš pravi dokaz trojkine izdaje.