Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dixi5 wrote: ↑21/11/2024 10:25
I onda se vratiti na pricu mogu ljetne, jos je fino vrijeme, ne idem ja ujutro i navece kada su minusi. Jutros se vuku 30 na sat ko sline.
Do juce prije snijega je realno moglo bez problema, sad kad je pao vise definitivno nije za ljetnih guma i sada je vec stvarno opasno voziti na njima, sve do sad nije bila neka ozbiljna razlika. Oni koje je juce docekao snijeg na ljetnim ocito nisu pratili vremensku prognozu.
dixi5 wrote: ↑21/11/2024 10:25
I onda se vratiti na pricu mogu ljetne, jos je fino vrijeme, ne idem ja ujutro i navece kada su minusi. Jutros se vuku 30 na sat ko sline.
Do juce prije snijega je realno moglo bez problema, sad kad je pao vise definitivno nije za ljetnih guma i sada je vec stvarno opasno voziti na njima, sve do sad nije bila neka ozbiljna razlika. Oni koje je juce docekao snijeg na ljetnim ocito nisu pratili vremensku prognozu.
Nije mi ni veceras trebao, konto onako krug obici ali mi bi mrsko
Vidjecemo sutra u pola 7
"Onako krug obići" po ovom kijametu Uvijek je prvi snijeg najopasniji za saobraćaj, na ulicama pola neznalica, pola sa lošim gumama i pola u panici i šoku od snijega, i ti bi dokono vrijeme trošio "onako kružno"
Ne idem na reli jebote, na sirokacu sa oktavijom skaut izlazio na vrh hambine carine kad ni grtalica nije mogla. Na mocila sa kedijem isao tri metra lijevo metar naprijed, tri desno jedan metar naprijed i da me pokoleba krug po dobrinji.
Nije blizzard i minus 50 jbt
Ja ne bih po snijegu ni sa 8x4. Ako si - svaka čast
Prošle zime uzeh 4 kom dunlop wintersport 205 55/16 dimenzija dot 34/23. Sad promijenio auto i ne odgovaraju mi dimenzije. Ako kome trebaju bujrum za npr 400KM. Samo da dođe na Dobrinju po njih
"Onako krug obići" po ovom kijametu Uvijek je prvi snijeg najopasniji za saobraćaj, na ulicama pola neznalica, pola sa lošim gumama i pola u panici i šoku od snijega, i ti bi dokono vrijeme trošio "onako kružno"
Ne idem na reli jebote, na sirokacu sa oktavijom skaut izlazio na vrh hambine carine kad ni grtalica nije mogla. Na mocila sa kedijem isao tri metra lijevo metar naprijed, tri desno jedan metar naprijed i da me pokoleba krug po dobrinji.
Morao na poslu, ne bih ni ja dobrovoljno po ovim brdima.
van Basten wrote: ↑21/11/2024 12:28
Prošle zime uzeh 4 kom dunlop wintersport 205 55/16 dimenzija dot 34/23. Sad promijenio auto i ne odgovaraju mi dimenzije. Ako kome trebaju bujrum za npr 400KM. Samo da dođe na Dobrinju po njih
Ako nisu presle puno kilometara to im je realna cijena.
van Basten wrote: ↑21/11/2024 12:28
Ako nisu presle puno kilometara to im je realna cijena.
Vala minimalno. nisam nikakav skijaš da jurim po planinama, djecu 2-3 puta odveo na skijanje, ostalo loko kad moram
ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/11/2024 15:08
Misliš bošnjo je fenomen
Jest jest ... Bosnjo ...
Nigdje snijeg ne pada vec samo u Bosni i samo se u Bosni gume zimske koriste i samo u Bosni ljudi gledaju da zakinu na gumama ... i samo se u Bosni u zadnji cas mijenja ..
Kakvih sam se gluposti po evropi nagledao .. na cemu ljudi voze
Misliš bošnjo je fenomen
Fenomen je sto ne stavi zimske, dnevna temp 12-13 stepeni. Ono cuva gume kao da ce se raspasti tih 10 dana na 10 stepeni
Kad smo kod raspadanja moj savjet je da se zaobidje Pirelli Scorpion Winter ... ja kupio ...nije bilo puno snijega i relativno visoke temp... trajale sezonu ....voznja duze relacije i autoput.....raspad sistema.. mislim da cu morat kupit nesto drugo sad...
Misliš bošnjo je fenomen
Fenomen je sto ne stavi zimske, dnevna temp 12-13 stepeni. Ono cuva gume kao da ce se raspasti tih 10 dana na 10 stepeni
Kad smo kod raspadanja moj savjet je da se zaobidje Pirelli Scorpion Winter ... ja kupio ...nije bilo puno snijega i relativno visoke temp... trajale sezonu ....voznja duze relacije i autoput.....raspad sistema.. mislim da cu morat kupit nesto drugo sad...
pa govorio sam da su usrane gume zimske, dzaba mu ime i sve lose pravo..
Misliš bošnjo je fenomen
Jest jest ... Bosnjo ...
Nigdje snijeg ne pada vec samo u Bosni i samo se u Bosni gume zimske koriste i samo u Bosni ljudi gledaju da zakinu na gumama ... i samo se u Bosni u zadnji cas mijenja ..
Kakvih sam se gluposti po evropi nagledao .. na cemu ljudi voze
Greota je da se trose, mogu izgurati 5,6,7,8 sezona
Morao na poslu, ne bih ni ja dobrovoljno po ovim brdima.
Ja zivim tu kod amka, odma poslje kocke. I jedva cekam snjeg svake godine
Opet ja o udesu od sinoć i ljetnim ili lošim zimskim gumama.
Danas bio kod majstora da vidim okvirno kaže oko 2.000,00 KM (Passat B7, 2014), zadnji branik komplet otišao, jedan senzor, malo izbio blatobran iz ležišta i zadni far, i vjerovatno nosači od branika, ima i peglanja lima ispod branika
Ovaj što me je udario vozi Ford Fokus, malo stariji, predji branik, far, vodena pumpa, vjerovatno je još šta smotao naprijed, kontam nek je to 1.000,00 KM
Znači 3.000,00 KM + plus sad zajebancija oko toga
Koliko koštaju 4 gume srednje klase
Možda i nije do guma, ali ja sam uredno stao, čak nisam ni proklizao, on nije mogo se saustavit, kaže ja na kočnicu auto kao na skijama, pokušao me izbjeć, falilo mu 10cm da uspije