cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑20/11/2024 23:47
Ovi da ti vode kucni budzet brzo bi dosao do rovljenja po kontejneru, dajes koliko imas i koliko mozes podnijeti. Ulaganje u tramvaje i prugu ima smisla ako imas para, ako nemas pa ti poslije zafali onda pravdanje bas i nema smisla.
tako je, propašće kanton zbog par desetina miliona maraka. prestrašno

možda u ovo mogu povjerovati glasači Kenele Zuko.
U sustini ocekivan odgovor, Neka dobar, Vlada drama sposobna, zapravo su svi dobri, politika samo nek' nije sdO je put u propast, al stash, tebe cu barem moci handriti poslije jer ce vecina uteci sa foruma ko da ih nikada nije ni bilo doduse tako su se i pojavili, niodakle. Volio bih da nisam u pravu, al gledajuci debakl koji je vec jednom ostao iza Neke Njive i sefa mu Lagumdzije ne treba biti pametan pa shvatiti dje gonimo.
vidiš, da si stvarno u pravu ne bi bilo potrebe za preuveličavanjem odgovora. jer ti kažeš: vlada je katastrofa, najgora, užasna. ja kažem nije baš. aha, veliš ti, ti tvrdiš vlada je drama sposobna. nikad bolja

pa mislim ono, šta je ovo, srednja škola?
Sto se tice pondera nije da se nije znalo sta dolazi i da su ih zeleni stakori povalili, al ima rjesenje koje se zove kantonalne takse i to masne za kladionice, gluho bilo da se napravi kakvih para, a da nije po dzepu naroda, da se zavalis da das privredi subvencije koja ce ti poslije vratiti visestruko. Ali avaj, za to treba nesto i znati, a 99% ovih glodara na budzetu od srednje skole, pa oni kontaju da budzet sam pravi pare, a ako zafali samo po govedima koja zive u njihovom toru. Dalje ne znaju, nit ih zanima.
Ah znam, i sdO isto radi
realno je da ti i ogromna većina drugih blage veze nemate kakva je zaista situacija u kantonu u pogledu budžeta. uopšte nije tako trašno ni dramatično. hrane se strahovi finansijski nepismenog naroda kojeg je strah i stambeni kredit dići, a kamoli da razumije da kanton ni federacija nisu prezaduženi, niti da je ulaganje u infrastrukturu bacanje para.
reći da ulaganje u prugu ima smisla samo ako imaš para meni je nevjerovatno. prosto jer se nije u stanju sagledati šta bi se desilo da nema te pruge. a činjenica je da je njena opstojnost visila o koncu, a SDA je već tu puštala probne balone. uopšte dovoditi u pitanje potrebu njene rekonstrukcije i nabavku novih vozila mi pokazuje koliko vas je SDA ubila u pojam sadaka mentalitetom. pruga se morala obnoviti po svaku cijenu, jer bi spiralno otežalo finansijsku situaciju u cijelom kantonu i njena revitalizacija donosi puno više nego što je u nju uloženo.
slušati šta priča namazani Bečarević je šou, pogotovo ako se uzme da njemu neko vrlo blizak na položaju nije znao utrošiti puste milione koji su na raspolaganju. ali zato zna kako nadoknaditi 80-90 miliona ili koliko se već priča.
potpune distinskcije od malignih uticaja i rabota što ih je SDA radila neće i ne može biti preko noći. no kao i uvijek, ako je opcija koja će naslijediti ove ta koja će biti gora onda biram ove. a ko će ih naslijediti ako neće SDA? no ovdje je isto kao da postoji neka treća opcija, koja će kao biti još bolja

SDA se predlja nije pomakla od rezona iz 2018. pedlja. da jeste, moglo bi se pričati o kažnjavanju trojke za loše stvari i dovođenju ovih drugih. no to nije slučaj.
u stvari, to je rezonovanje ko onih arapa u michigenu što misle da su kaznili demokrate zbog Gaze jer su izabrali trumpa. djeca sve hodaju po Al Jabalia kampu i viču: toooooo majstori, kad vide Kamalinu sjebanu facu.