MUP KS postoji li?
- Laplace
#626 Re: MUP KS postoji li?
Sinoć,već se dosta bilo smračilo, kroz Lješevo vozim iza dva auta, svi se krećemo 10 preko ograničenja. Prvo nas mnogo većom brzinom pretiče neki Golf a nešto kasnije se lijepi (ako sam dobro vidio, toliko mi je bio blizu da nisam vidio ni logo ni svjetla,osim lijevog na lijevom retrovizoru) Alfa. Ono je bilo tipično divljanje na cesti u vrijeme kad je tu moglo biti djece na putu i gdje je ograničenje 30.
Policije nigdje. A kad ja kroz Lješevo na ograničenju 50 na sekundu-dvije vozim 1 km/h preko tolerancije stvore se niotkud i ide kazna. Kad treba normalne vozače i pješake zaštititi oddivljaka za volanom, policije i na vidiku.
Za preko 22 godine vožnje ne sjećam se da sam ikad vidio da policija zaustavi vozača koji divlja i kazni ga, da ne spominjemo isključivanje iz saobraćaja (slanje psihologu je naučna fantastika, iako bi to bio razuman i logičan potez).
Policije nigdje. A kad ja kroz Lješevo na ograničenju 50 na sekundu-dvije vozim 1 km/h preko tolerancije stvore se niotkud i ide kazna. Kad treba normalne vozače i pješake zaštititi oddivljaka za volanom, policije i na vidiku.
Za preko 22 godine vožnje ne sjećam se da sam ikad vidio da policija zaustavi vozača koji divlja i kazni ga, da ne spominjemo isključivanje iz saobraćaja (slanje psihologu je naučna fantastika, iako bi to bio razuman i logičan potez).
-
rikta123
#627 Re: MUP KS postoji li?
Psiha.Laplace wrote: ↑03/10/2024 07:36 Sinoć,već se dosta bilo smračilo, kroz Lješevo vozim iza dva auta, svi se krećemo 10 preko ograničenja. Prvo nas mnogo većom brzinom pretiče neki Golf a nešto kasnije se lijepi (ako sam dobro vidio, toliko mi je bio blizu da nisam vidio ni logo ni svjetla,osim lijevog na lijevom retrovizoru) Alfa. Ono je bilo tipično divljanje na cesti u vrijeme kad je tu moglo biti djece na putu i gdje je ograničenje 30.
- Kripid
#628 Re: MUP KS postoji li?
Da li kod nas postoji pismena opomena za blaze kazne kao sto to postoji u Hr?
(5) Policijski službenici i službenici nadležnoga upravnog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za prekršaje za koje je predviđena kazna u ovom Zakonu u iznosu od 300,00 do 700,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvana opasnost za druge sudionike u prometu, mogu umjesto novčane kazne izreći mjeru pisanog upozorenja. Mjera pisanog upozorenja ne može se izreći za prekršaje za koje su propisani negativni bodovi niti osobi kojoj je takva mjera u zadnjih 12 mjeseci već izrečena. Izrečena mjera pisanog upozorenja evidentira se u evidenciji.
(5) Policijski službenici i službenici nadležnoga upravnog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za prekršaje za koje je predviđena kazna u ovom Zakonu u iznosu od 300,00 do 700,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvana opasnost za druge sudionike u prometu, mogu umjesto novčane kazne izreći mjeru pisanog upozorenja. Mjera pisanog upozorenja ne može se izreći za prekršaje za koje su propisani negativni bodovi niti osobi kojoj je takva mjera u zadnjih 12 mjeseci već izrečena. Izrečena mjera pisanog upozorenja evidentira se u evidenciji.
-
noviclan
#629 Re: MUP KS postoji li?
Ma jok nismo mi EU, kod nas ti je blaza kazna neposjedovanje opreme ili vozacke dozvole
-
HelaS
#630 Re: MUP KS postoji li?
Ti, kao uzoran i osviješten građanin našeg društva, ne trebaš ovakve saobraćajne situacije i prigovore za policiju slati policiji - njihovom ministarstvu, komesarima, načelnicima i svima koga se tiče. Čak ne trebaš ni pozvati nekog lokalnog političara da mu preneseš svoja zapažanja pa da ih on delegira i inicira bolji policijski nadzor, pa čak i sam da pišeš predstavke institucijama i organima vlasti, od zakonodavnih do izvršnih, itd, itd. Ne treba, dovoljno je da se isprazniš ovdje na forumu, očekujući da će neko nadležan pročitati i reagirati....Laplace wrote: ↑03/10/2024 07:36 Sinoć,već se dosta bilo smračilo, kroz Lješevo vozim iza dva auta, svi se krećemo 10 preko ograničenja. Prvo nas mnogo većom brzinom pretiče neki Golf a nešto kasnije se lijepi (ako sam dobro vidio, toliko mi je bio blizu da nisam vidio ni logo ni svjetla,osim lijevog na lijevom retrovizoru) Alfa. Ono je bilo tipično divljanje na cesti u vrijeme kad je tu moglo biti djece na putu i gdje je ograničenje 30.
- liyf
#631 Re: MUP KS postoji li?
ja kršim zakon i kažnjen sam a on isto krši zakon i nije kažnjen, dok sam i ja isto kršio zakon i nisam bio kažnjen
Valjda je dokaz njihovog rada to što su tebi kaznu napisali, šta se buniš
Valjda je dokaz njihovog rada to što su tebi kaznu napisali, šta se buniš
- Kripid
#632 Re: MUP KS postoji li?
Cuo sam da ljudi izbjegavaju oduzimanje vozacke tako sto izjave da je neko drugi vozio to auto.
Ako taj neko nije iz vase porodice npr, da li se trude provjeriti ko je i da li je to istina?
Hipoteticki
Ako taj neko nije iz vase porodice npr, da li se trude provjeriti ko je i da li je to istina?
Hipoteticki
- vjeshalica
#633 Re: MUP KS postoji li?
Ne postoji.Kripid wrote: ↑02/11/2024 20:13 Da li kod nas postoji pismena opomena za blaze kazne kao sto to postoji u Hr?
- nepass1
#634 Re: MUP KS postoji li?
Gdje nafatase 30ak policajaca da dodikovo sudjenje obezbjedjuju?
Znaci ima ih samo se ne pokazuju
Znaci ima ih samo se ne pokazuju
-
noviclan
- Laplace
#636 Re: MUP KS postoji li?
Ja sam neki dan vidio policijsko vozilo na proširenju. U blizini nije bilo ni buregdžinica ni kladionica ni kafića. Doduše, nisam zagledao ima li policajaca u autu, da ne bude "šta ti zagledaš?".
Znači, ne znam ima li policije u Sarajevu, ali njihovih vozila definitivno ima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#637 Re: MUP KS postoji li?
Mi kad smo imali klix forum prosvjede medju nama bilo je vise agenata u civlu nego prosvjednika
- tramvajtrojka
#638 Re: MUP KS postoji li?
12 godina covjece proslo od toga djeca tada rodjena dns cetvrti razred osnovne škole
-
HelaS
#639 Re: MUP KS postoji li?
Ja sam danas vidio policajca u službi na terenu, na Vratniku, ode uz Porčinu polako, sam...Laplace wrote: ↑23/11/2024 21:38 Ja sam neki dan vidio policijsko vozilo na proširenju. U blizini nije bilo ni buregdžinica ni kladionica ni kafića. Doduše, nisam zagledao ima li policajaca u autu, da ne bude "šta ti zagledaš?".
Nije izgledao da ide negdje ciljano, tačno se vidi da obilazi teren. Mlad policajac
- Edin H.
#640 Re: MUP KS postoji li?
Ne znam zašto se vozaju bez veze kada svi pokušavaju da smanje zagađenje uključujući i naše političareHelaS wrote: ↑23/11/2024 22:14Ja sam danas vidio policajca u službi na terenu, na Vratniku, ode uz Porčinu polako, sam...Laplace wrote: ↑23/11/2024 21:38 Ja sam neki dan vidio policijsko vozilo na proširenju. U blizini nije bilo ni buregdžinica ni kladionica ni kafića. Doduše, nisam zagledao ima li policajaca u autu, da ne bude "šta ti zagledaš?".
Nije izgledao da ide negdje ciljano, tačno se vidi da obilazi teren. Mlad policajac![]()
- liyf
#641 Re: MUP KS postoji li?
a interventne ima 70Edin H. wrote: ↑23/11/2024 22:38Ne znam zašto se vozaju bez veze kada svi pokušavaju da smanje zagađenje uključujući i naše političareHelaS wrote: ↑23/11/2024 22:14Ja sam danas vidio policajca u službi na terenu, na Vratniku, ode uz Porčinu polako, sam...Laplace wrote: ↑23/11/2024 21:38 Ja sam neki dan vidio policijsko vozilo na proširenju. U blizini nije bilo ni buregdžinica ni kladionica ni kafića. Doduše, nisam zagledao ima li policajaca u autu, da ne bude "šta ti zagledaš?".
Nije izgledao da ide negdje ciljano, tačno se vidi da obilazi teren. Mlad policajac![]()
, daj mu bicikl ili pješke, ako je potreba zovne interventnu
- nepass1
#642 Re: MUP KS postoji li?
Kaze klix jucer 1213 prekrsajnih naloga uruceno? Moze li podatak koliko su policajci izdali/ispisali naloga a koliko je od radara? Pretpostavljam omjer radar 1150, napisali 63?!
Neki dan su doduse kod pivare citava tri auta kaznili
Neki dan su doduse kod pivare citava tri auta kaznili
- liyf
#643 Re: MUP KS postoji li?
Neko jutro 85 minuta se čekala patrola MUPa KS u urbanom dijelu Sarajeva, vozač kola Hitne Pomoći morao lika držati na podu dok ovi degeni nisu došli.
-
noviclan
#644 Re: MUP KS postoji li?
Nemoguce da su u subotu toliko izdali prekrsajnih uradjeni radarom, mozda su se malo zajevali uruceno i evidentirano
- nepass1
#645 Re: MUP KS postoji li?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#646 Re: MUP KS postoji li?
Mislim da je zakonski rok 1 godina.nepass1 wrote: ↑08/12/2024 08:40Neko je ovdje na forumu pisao koliko raje sjebu radari na autoputu da se sad i dvije godine ceka da dodje kazna na kucnu adresu. Ne mogu da nasvoje.
Ne znam ima li raja pravo da ne plate ako je rok istekao.
- Better Man
#647 Re: MUP KS postoji li?
70% saobraćajne policije bi trebalo trajno otpustiti s posla, je ništa ne rade. Evo primjer. Ulica iz koje se može skrenuti desno prema Buća potoku. Lijepo je postavljen znak zabrane skretanja lijevo prema glavnoj ulici, već moraš desno ispod nadvožnjaka pa na kružni tok i onda prema glavnoj cesti. Ni jedan vozač to nepoštuje, već svi skreću lijevo i stvaraju gužvu. Da rade svoj posao, na toj lokaciji bi za jedan dan mogli zaraditi dvije plate. Isti slučaj kod fabrike duhana, gdje skreću nelegalno lijevo i kad se spuštaju s Koševskog brda. O parkiranim autima po trotoarima, na sred ceste, na autobuskim stajalištima, ulazak s autom u raskrsnicu, a zna da ne može proći i tako blokira saobraćaj da ne govorim.
- Edin H.
#648 Re: MUP KS postoji li?
U Engleskoj ti moraju poslati u roku od dva tjedna iliti dvije sedmice/hefte/nedjeljesime_cipol wrote: ↑08/12/2024 15:10Mislim da je zakonski rok 1 godina.
Ne znam ima li raja pravo da ne plate ako je rok istekao.
Je li imaju u BiH (plaćeni) kurs da pohađaš umjesto bodova na vozačkoj i visoke novčane kazne?
-
zigson
#649 Re: MUP KS postoji li?
E jesi nasao primjer, tu stalno stoje i zaustavljaju pametnjakoviceBetter Man wrote: ↑08/12/2024 20:41 70% saobraćajne policije bi trebalo trajno otpustiti s posla, je ništa ne rade. Evo primjer. Ulica iz koje se može skrenuti desno prema Buća potoku. Lijepo je postavljen znak zabrane skretanja lijevo prema glavnoj ulici, već moraš desno ispod nadvožnjaka pa na kružni tok i onda prema glavnoj cesti. Ni jedan vozač to nepoštuje, već svi skreću lijevo i stvaraju gužvu. Da rade svoj posao, na toj lokaciji bi za jedan dan mogli zaraditi dvije plate. Isti slučaj kod fabrike duhana, gdje skreću nelegalno lijevo i kad se spuštaju s Koševskog brda. O parkiranim autima po trotoarima, na sred ceste, na autobuskim stajalištima, ulazak s autom u raskrsnicu, a zna da ne može proći i tako blokira saobraćaj da ne govorim.
- Better Man
#650 Re: MUP KS postoji li?
Ka ih nikad nisam vidio.zigson wrote: ↑08/12/2024 21:41E jesi nasao primjer, tu stalno stoje i zaustavljaju pametnjakoviceBetter Man wrote: ↑08/12/2024 20:41 70% saobraćajne policije bi trebalo trajno otpustiti s posla, je ništa ne rade. Evo primjer. Ulica iz koje se može skrenuti desno prema Buća potoku. Lijepo je postavljen znak zabrane skretanja lijevo prema glavnoj ulici, već moraš desno ispod nadvožnjaka pa na kružni tok i onda prema glavnoj cesti. Ni jedan vozač to nepoštuje, već svi skreću lijevo i stvaraju gužvu. Da rade svoj posao, na toj lokaciji bi za jedan dan mogli zaraditi dvije plate. Isti slučaj kod fabrike duhana, gdje skreću nelegalno lijevo i kad se spuštaju s Koševskog brda. O parkiranim autima po trotoarima, na sred ceste, na autobuskim stajalištima, ulazak s autom u raskrsnicu, a zna da ne može proći i tako blokira saobraćaj da ne govorim.