Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
el_bake007 wrote: ↑20/11/2024 11:22
megane 3 1.6 110 ili 1.5 dci 110, sta bi forumasi uzeli, gradska voznja 70% vremena van spice, vozio oba, dci mi ljepse ide al plivajuci,turbina,dizne... moze me vrlo lako ubit 2 hiljade a pare vise volim potrosit na sebe nego ostavljat majstorima i vucat se po radionicama pa me to vuce benzincu...
Tom benzincu 1.6 plin sjeda k'o budali samar.
Ali da hoce popit' i da ne ide istina.
Vozio sam turcina 1.6 od 100 KS i 5 brzina, to je odron unutra, hem sto ne ide.
Ali i da se ne kvari i da je jeftino odrzavanje i to je istina.
Ovaj od 110 KS bi trebao da je francuz sa 6 brzina i malo je bolji unutra.
el_bake007 wrote: ↑20/11/2024 11:22
megane 3 1.6 110 ili 1.5 dci 110, sta bi forumasi uzeli, gradska voznja 70% vremena van spice, vozio oba, dci mi ljepse ide al plivajuci,turbina,dizne... moze me vrlo lako ubit 2 hiljade a pare vise volim potrosit na sebe nego ostavljat majstorima i vucat se po radionicama pa me to vuce benzincu...
Razlika u potrosnji 4-5 litara. 10-15 KM na 100km. Pa eto vidi gdje si, sta si.
Kako 4-5 litara? Koliko to mislis da van spice trose i jedan i drugi?
Na otvorenom ce jedan trositi 7, drugi 4. Tu i nije velika razlika. U gradu ce jedan trositi 11-12, ovaj drugi 7. Razlika u prosjeku oko 4 litra.
I ja bih Isao na benzinca ako se boji kvarova, ali 1.5 dci u tim godinama je vec odlican i bez izraženih boljki kao prije
kravamuzara wrote: ↑19/11/2024 21:21
Pasulj b9 izgleda kao da je iz 2007. i sta cemo sad.
Nista, opet ljepsi od mazde
Ovdje je neko odsječen od estetike, Passat B9 dizajnerski potpuno geniričko auto, možeš staviti bilo koji znak i proće i kao KIA, ustvari neće jer KIA ima unazad nekoliko godina dobar dizajn.
Plus onaj glupi Entertainment i sklop touch kontrola iz ID, ma daj
Ću Mazda 3 ružna, jedino možda ružna prva generacije trenutna Mazda 3 najljepši kompakt.
Passat b9 je bezlican i totalna kriza identiteta. Izgleda kao da je VW odustao od passata pa se u jednom trenutku preomislio i na brzinu sklepao neki dizajn.
Jos pogotovo kakve ruzne felge stavljajaju na nova vozila, uzas.
beco wrote: ↑20/11/2024 14:13
Realno Mazda 3 i 6 su miljama ljepša auta od Passata i Golfa (iznutra i vani) ali zato potpuno zaostaju u motorima i mjenjačima za VW.
Kad Mazdin benzinski motor bude zaostajao za odgovarajucim vauvau benzinskim motorom samo se treba probuditi, jedino je u snu moguce.
Sve ijedan Skyactiv G je bolji od sve i jednog TSI-ja u svakom pogledu. Znači ako govorimo o istim kW (u nekom okviru od plusminus 10), Skyactiv-G se sigurno bolje ponaša, ravnomjernije razvija i snagu i moment, ekonomičniji je, i nadasve dugotrajniji.
Nijedan Skyactiv G, od onog prvog pa do ovih najnovijih nema ama baš nijednu manu, dok se to za nijedan TSI ne može reći. TSI su groblje.
Meni je super da 2.0 tsi uz svu snagu koju ima može 7 l trositi na otvorenom ako ga maziš. To je meni recimo misaona imenica sa mojim autom. Ispod 9 koliko god da ga mazim teško na otvorenom mogu.
beco wrote: ↑20/11/2024 14:29
Meni je super da 2.0 tsi uz svu snagu koju ima može 7 l trositi na otvorenom ako ga maziš. To je meni recimo misaona imenica sa mojim autom. Ispod 9 koliko god da ga mazim teško na otvorenom mogu.
7L mazenja na otvorenoj moze i Mazdin 3.3 turbo sa 340 konja
2.5 tu moze i 5,x ici.
kravamuzara wrote: ↑19/11/2024 21:21
Pasulj b9 izgleda kao da je iz 2007. i sta cemo sad.
Nista, opet ljepsi od mazde
Ovdje je neko odsječen od estetike, Passat B9 dizajnerski potpuno geniričko auto, možeš staviti bilo koji znak i proće i kao KIA, ustvari neće jer KIA ima unazad nekoliko godina dobar dizajn.
Plus onaj glupi Entertainment i sklop touch kontrola iz ID, ma daj
Ću Mazda 3 ružna, jedino možda ružna prva generacije trenutna Mazda 3 najljepši kompakt.
Ovo ki ono vjeruj vama a ne vlastitim ocima.
Auto ko iz 2010, dzaba sve ruzno na prvi i na svaki drugi pogled, ne mislim vozit auto 10 godina pa da me briga koliko je pouzdano niti koliko trosidont giv a damn. Koliko kosta servis isto tako , mazda ruznija dzba joj sve