Hvala na javljanju. Na zoloftu sam.vec 3 mjeseca,prvo 50 pa sad 75mg i preporodio sam se. Nus pojave su bile zestoke,sad je sve ok.p206 wrote: ↑19/09/2024 20:51Nisam doktor ali probaj Zoloft (proizvođač Pfizer)ne ostavlja nikakve posljedice nakon prestanka.Otiđi kod neuropshijatra i pitaj ga da ti propise i da svoje mišljenje. Prvo se pije pola tablete sedmicu ili dvije a kasnije cijela, i kad zelis da prestanes smanjis na pola opet 7 dana. Mene je definitivno vratilo iz mrtvih nakon anksioznosti poslije korone koju sam jedva prezivio i tragedije u porodici prije toga. Pio sam 4 mjeseca i prestao na ovaj način. On je blokator i blokira da organizam trosi hormon sreće koji luči mozak,na taj način on se akumulira u organizmu u dovoljnim količinama i organizam nema potrebe za nervozom i sl. Sad samo povremeno me uhvati zbog stresa na poslu ,nervoza lupanje srca znojenje strah neopravdan , stomak me boli, popijem po pola nekoliko dana i prestanem... budem ko nov opet.shape of despair wrote: ↑20/04/2024 21:11 Pokušao sam bez terapije 2 mjeseca. Skidanje je bilo užasno: 7 dana sam bio extra super,7 ni tu ni tamo, a onda idu mantanja 15 dana. Onda sam bio solidan 15 dana i malo po malo sve losije. Extremna živčanost, ljutnja, promjene raspoloženja,sad bi plakao pa onda ne bi, nervoza,jedan dan sam mogao nekoga prebiti. Onda je usljedila neko tupost i odsutnost.
Ovako na prvu opusten,nasmijan..... a u sebi se pojedo. To vam je ono: sta mu bi,bio extra,nasmijan,dobar.... i ubio se, ispod fasade se ne vidi nista.
Neki dan sam imao extremnu situaciju gdje sam cijeli dan bio pod stresom, kad sam kuci dosao udarilo mi u noge,nisam mogao hodati.
Reko,vracam se terapiji. Esram je u pitanju
Svima bi to preporučio ko god ima problema, definitivno najbolji lijek ikada koji sam probao.
Takoder pijem i Klonopin 2x0,5mg, ma divota jedna. Bolji sam 60-70%