Da, moja je poenta da imamo lošu ekipu, te da na osnovu takve ekipe ne mozes nista zakljucivati o treneru- bilo kojem. Pogotovo protiv jakih reprezentacija.BHF_Manijak wrote: ↑20/11/2024 09:50 Ali ne razumijem sta je tvoja poenta? Sta, da imamo slabu ekipu? Pa dobro, nije to nikakvo naucno otkrice, to svi znamo. To je fakt, kao sto je i fakt da Barbarez prije nas nikog nikad nije vodio, ma ni pjetlice i da je totalno amaterizam takvog lika postaviti za selektora.
S druge strane - dobar trener ce izvuci vise i iz lose ekipe. Ako je tvoja logika da je svejedno ko nam je selektor kad smo svakako losi, sto smo onda tjerali prethodnike? Moze onda i Braco gumena glava voditi repku, jebat je, svakako smo losi, je l´...
Mislim nidje veze logika. Opet kazem, dobar selektor, trener, ce izvuci vise i iz lose ekipe. City su vodili i dobri treneri prije Guardiole, ali je Guardiola pokazao kakva sila moze ekipa biti ako si dobar trener.
Ne kazem da bi s nkim boljim selektorom dobili Njemacku ili Holandiju, ali mozda ne bi primili 7 komada, 5. Mozda...
Ne znam samo zasto toliko zdusno branis Barabreza i odjednom si se aktivirao energicno na temu, ni na jednoj nisi tako aktivan bio, pa ni na Zeljinim, ali ovdje svaki kritiku repliciras, ne razumijem? Zasto bas Barbarez? Rod, interes, nesto trece?
Mene boli cosak svakako, nego mi je simptomaticno. Ovo je davno unisteno kao i liga, otprilike onog momenta kad su se balije, po ko zna koji put, odlucile prodati za dinar.
Sto se Vahi tice, vodio je, kako nije. S Alzirom prosao u osminufinala, potukao se sa Nijemcima koji su kasnije osvojili SP, odveo mnoge na SP, tako da ne kontam cemu ta prica za njega. Naravno da je vodio repke s ogranicenim igrackim kadrom i pravio odlicne rezultate. I da, smatram da izuzetno velikim supkom, sto ne mijenja cinjenicu da je dobar trener.
Odnosno mozes ti zakljucivati, ali to su zaključci na dosta većim nivoima, analize, a ne ovi forumski amaterski zaključci.
Ne bih ja rekao da to svi znamo, dovoljno je pročitati komentare ovih dana da se vidi da raja misli da mi imamo dosta jaču reprezentaciju nego što imamo. Pa se onda trazi problem u Sergeju i njegovom vođenju ekipe, jer eto da nije Sergej protiv Njemačke bi bolje stajali, dzaba sto nam 5 igrača u odbrani ima ukupnu vrijednost od 10miliona.
Totalni amaterizam staviti trenera koji nikog nije vodio ?
Beckenbauer https://www.transfermarkt.com/franz-bec ... rainer/896
Rudi Voller https://www.transfermarkt.com/rudi-voll ... rainer/680
Diego Maradona preuzeo Argentinu prije nego da je ikog drugog vodio.
Marko Van Basten preuzeo Holandiju prije da je ikog drugog vodio.
Znači Njemačka i Holandija su amaterske drzave kad su to uradile, a Rudi Voller sa Njemcima dođe do finala..a nije nikog vodio prije toga.
Tako da prestanite vise te suplje da je kao Barbarez prvo ime ikada sto je preuzeo reprezentaciju a da nikog nije vodio...da je to uradio Zimbabve pa ono hajd, ali Njemačka, Holandija, Argentina...
Čak je i Krstajic vodio Srbiju, a da nije prije toga nikog, a Barbarez je dosta iznad njega.
Kakvo poređenje za Guardiolu, treba spomenuti i nase vrle strucnjake koji i dan danas vrijeđaju Guardiolu i govore da mu treba milijarda da nešto osvoji iako je jedan od najboljih ikada.
Treba spomenuti da taj Guardiola ima full otvorene ruke prilikom sastavljanja ekipe i biranja igrača, full.
To u reprezentaciji nemas, pogotovo nasoj.
Branio bi bilo koga, nisam ja Barbareza nikada nesto posebno gotivio, ali bi doslovno prosipao istu priču jer ne vjerujem kakve komentare čitam i zakljucke.
Safet najbolji jer smo otisli na SP, Sergej najgori jer nas je Njemacka unistila i gubimo od 5x jacih reprezentacija...kakvi zaključci.
Ko kaze da ne bi primili 7 komada sa drugim trenerom? Pa Mađarska koja je otisla na EP i koju vodi isti menađer već haman 7 godina je primila 5 golova, a mogli su i oni hladno sedam. Njemačka 23 suta i 9 u okvir, a Mađarska samo 1 sut u okvir.
Pričamo o Mađarskoj znači koja ima ekipu već duze vrijeme na okupuu, trenera koji je vodi dugi niz godina i ekipu koja je bolja od nase.
5 golova, trebali i vise.
Mi primili 7 bez pola odbrane, sve ulazilo u gol.
Koje je Vaha vodio ogranicene reprezentacije i da su ogranicenije bile od nas?? Ili barem da su priblizno jednake nasoj trenutnoj reprezentaciji i sta je uradio osim sto se 'potukao sa Njemačkom' i otišao na SP gdje se ocekivalo da ode, pa ga tjerali nakon sto ode?