"Trojka"

Post Reply
ReymondReddington

#1726 Re: "Trojka"

Post by ReymondReddington »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 18:40
ReymondReddington wrote: 19/11/2024 18:28
_BataZiv_0809 wrote: 19/11/2024 16:56 https://istraga.ba/ko-ti-sudi-nek-ti-i- ... iratorima/

Avdo je stvarno novinarski mag
Kako napisati odbranu presudjenom kriminalcu a da niko ne skonta :mrgreen:
Pa nije ni slagao. Svi postuju zakon. Vlada nesmije ni da izadje i kaze ko treba da radi rekonstrukciju.
Pa ako postuju zakon sto nisu po zakonu?

Dzafic je sam priznao da je na sastanku sa upravom autocesta i cesta pao dogovor da se zajedno radi i pruga i cesta. I vlada donijela zakljucak kakvi su im oni predlozili.

Krivica ministarstva prometa jeste sto se kod njih kiselio odgovor Autocesta kada su skontale sta i kako su se zafrkale.

Krivica premijera je sto nije podigao slusalicu i nazvao autoceste i pitao sta je problem.

Mogao se tender raspisati davno i sada bi bio u proceduri.

Pogresni ljudi na pozicijama. I kola se slomise na Dzaficu. Mada, se je sam nastimao.

P.S.
A da se boje potpisati je donekle istina. I danas se svasta radi na javnim nabavkama. Izmedju ostalog, jedna od najjacih finti jeste upravo prebacivanje budzetskog novca medjunarodnim organizacijama pa preko njih njegovo trosenje. Jer, onda ide se po pravilima mimo javnih nabavki. Dzafic je cak i to spominjao kao nacin popravka pruge. :D
Kakve veze imaju autoceste sa prugom? Zasto se uopce oni sastaju? Kako je to po zakonu da oni rade nesto zajedno? Kome ce pare ici? Kakav je zakon? Postoji li u zakonu "prirodna nesreca" pa da zfbih mogu bez tendera krenuti?

Ako mora tender koji su preduslovi, rokovi, procedure?

Sve ovo vlast nije objasnila i zato rade po zakonu tj. njihovi poltroni koji sjede po institucijama koje ovo trebaju da odrade nece da idu protiv zakona. Bilo koja nejasnoca pitaju vladu sta dalje? A vlada ni sama ne znam smije li tako ili ne.
HelaS

#1727 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

anelsol wrote: 19/11/2024 21:03
Spoiler
Show
ReymondReddington wrote: 19/11/2024 18:28

Pa nije ni slagao. Svi postuju zakon. Vlada nesmije ni da izadje i kaze ko treba da radi rekonstrukciju.

Dzafic je sam priznao da je na sastanku sa upravom autocesta i cesta pao dogovor da se zajedno radi i pruga i cesta. I vlada donijela zakljucak kakvi su im oni predlozili.

Krivica ministarstva prometa jeste sto se kod njih kiselio odgovor Autocesta kada su skontale sta i kako su se zafrkale.

Krivica premijera je sto nije podigao slusalicu i nazvao autoceste i pitao sta je problem.

Pogresni ljudi na pozicijama. I kola se slomise na Dzaficu. Mada, se je sam nastimao.

P.S.
A da se boje potpisati je donekle istina. I danas se svasta radi na javnim nabavkama. Izmedju ostalog, jedna od najjacih finti jeste upravo prebacivanje budzetskog novca medjunarodnim organizacijama pa preko njih njegovo trosenje. Jer, onda ide se po pravilima mimo javnih nabavki. Dzafic je cak i to spominjao kao nacin popravka pruge. :D
Nesposobnost ili nehtjenje da se rekonstruiše pruga u dužini od 80 metara je šokirajuća. Dakle svjesno se posmatra propadanje privrede i ne poduzima se ništa. Kada sam pročitao da će Autoceste raditi rekonstrukciju pruge, odmah mi je bilo jasno da je to jedna ili vrlo glupa ili zlonamjerna ideja da bi se postupak rekonstrukcije odužio što više. Ko je lično bio režiser svega toga možemo nagađati, ali da cjelokupna vlada tu ideju podrži, pa treba ih snoge na nogu.
Teški debilizam. Što se mene tiče, nakon ovoga trojka sigurno neće dobiti moj glas na sljedećim izborima.
:D Ne laži, nisi ni glasao za stranke Trojke, bilo koju. I nije "Trojka" jedna cjelina, kako napisah, nekoliko je stranaka udružilo interese u jedan, a on je napredak društva i države u njenom putu u euroatlanske integracije. "Trojka" ima program, strategiju, i postupci pojedinaca na raznim upravljačkim pozicijama ili na pozicijama vlasti, delegiranim iz "Trojke", nije nužno pravilo ponašanja "Trojke". Svako žito ima svoj kukolj, ima i "Trojka", ali je njeno žito prečisto koliko je kvarno, krcato kukoljom, onih u vlasti prije "Trojke" :-)
P.Starck

#1728 Re: "Trojka"

Post by P.Starck »

P.Starck wrote: 19/11/2024 20:39
Vjecita_zavrzlama wrote: 19/11/2024 18:31

Nema od toga nist.SDA je otisla previse udesno, otpisana je i od zapada

sbih doduse mozda ode s trojkom
SDA ima stabilno biračko tijelo. Uvijek skoro isti broj glasova, ne bitno gdje i ko.

Tim je i veći problem socijalistima i strankama centra da dobiju više od onoga što SDA (sad i DF) imaju redovno.
Dakle, iz ovoga, od trojke će ostati samo SDP kao minorna stranka socijalista. Zasluženo. Sve ostalo će doživiti debakl.

Upravo zato što je njihovo glasačko tijelo kontra SDA i što više neće imati motiv da izađe na izbore. Snaga opozicije može biti samo masovni izlazak birača a dosadašnjim rezultatima trojke kao vlasti na nivou FBiH i BiH nisu dobili što su očekivali.

Tako da kada ti ljudi ne izađu na izbore, jer neće glasati za SDA svakako, od trojke nema ništa a najveći gubitnik je SDP. Neće se sastaviti godinama. Što zbog promašene politike i još gorih kadrova što zbog desničarskog trenda oko nas i u EU.

Čekali su vlast dvije decenije narednu će čekati možda i duže.
Nema od toga nista.To ste se nadali i za ove izbore pa sto nije bilo?
[/quote]

A to ja imam neki mi! Hahahaha E moj onaj ti, ja sam na moju žalost SDPov glasač svo ovo vrijeme. Nekad ne izađem na izbore ali u životu nisam glasao za SDA. A ti traži opravdanje u drugima. Tako ti stranka i funkcioniše zadnjih decenija. Nema mi, samo oni. Oni su krivi. Oni imaju pare, ljude, mašineriju, kradu i sl. Oni. Mi znamo bolje.
Vidim! Dok vas ne uklonimo iz SDPa nema bolje od ovog!
P.Starck

#1729 Re: "Trojka"

Post by P.Starck »

HelaS wrote: 19/11/2024 21:28
Spoiler
Show

P.S.
Nesposobnost ili nehtjenje da se rekonstruiše pruga u dužini od 80 metara je šokirajuća. Dakle svjesno se posmatra propadanje privrede i ne poduzima se ništa. Kada sam pročitao da će Autoceste raditi rekonstrukciju pruge, odmah mi je bilo jasno da je to jedna ili vrlo glupa ili zlonamjerna ideja da bi se postupak rekonstrukcije odužio što više. Ko je lično bio režiser svega toga možemo nagađati, ali da cjelokupna vlada tu ideju podrži, pa treba ih snoge na nogu.
Teški debilizam. Što se mene tiče, nakon ovoga trojka sigurno neće dobiti moj glas na sljedećim izborima.
:D Ne laži, nisi ni glasao za stranke Trojke, bilo koju. I nije "Trojka" jedna cjelina, kako napisah, nekoliko je stranaka udružilo interese u jedan, a on je napredak društva i države u njenom putu u euroatlanske integracije. "Trojka" ima program, strategiju, i postupci pojedinaca na raznim upravljačkim pozicijama ili na pozicijama vlasti, delegiranim iz "Trojke", nije nužno pravilo ponašanja "Trojke". Svako žito ima svoj kukolj, ima i "Trojka", ali je njeno žito prečisto koliko je kvarno, krcato kukoljom, onih u vlasti prije "Trojke" :-)
Daj mi pdf programa da ga vidim. Ili je to onaj jedan te isti pamflet SDPa što ste svi prigrlili. Jbt više se ne zna ko je desno ko lijevo ko centar. Ista šuplja za istu metu - stolica!
HelaS

#1730 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

P.Starck wrote: 19/11/2024 21:41
Spoiler
Show

Daj mi pdf programa da ga vidim. Ili je to onaj jedan te isti pamflet SDPa što ste svi prigrlili. Jbt više se ne zna ko je desno ko lijevo ko centar. Ista šuplja za istu metu - stolica!
Uvijek imate SDA, birajte sebi bolje :D
anelsol

#1731 Re: "Trojka"

Post by anelsol »

Spoiler
Show

P.S.
Da, sada ću vjerovatno dobiti etiketu SDFA bota.
P.Starck

#1732 Re: "Trojka"

Post by P.Starck »

HelaS wrote: 19/11/2024 21:43
Toliko je utakNica dobra da ću ti odgovoriti.
Ne glasam za SDA. Neću izaći na izbore za dvije godine. Nećete dobiti potreban broj glasova da pobijedite SDA mašineriju. Nećete ništa uraditi ni u naredne dvije godine. A nisu vam krivi glasači. Već i sam znaš ko!
A_A_AKCIJA

#1733 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

P.Starck wrote: 19/11/2024 22:02
Ne glasam za SDA. Neću izaći na izbore za dvije godine. Nećete dobiti potreban broj glasova da pobijedite SDA mašineriju. Nećete ništa uraditi ni u naredne dvije godine. A nisu vam krivi glasači. Već i sam znaš ko!
Nema potrebe za trećim licem, nego prvim.

"Neću izaći, neće mi niko biti kriv..."

Eto, zajebaćeš nekog drugog osim sebe.

Kada se Sebija, Osmica, Bakir vrate, ti ćeš izaći na ulicu i likovati i slaviti što si ga šuknuo SDP-u.

Ma bravo :D

Fakat, ovu samodestrukciju bosanskog glasača nikada neću shvatiti.

OK, nisi zadovoljan, razumijem, svega ima. Ali ZNAŠ da je JEDINA alternativa Fadil, koji nije uradio bukvalno ništa, osim kriminala, i ti fakat kontaš da je normalno to što si zamislio?

Lud narod
ReymondReddington

#1734 Re: "Trojka"

A_A_AKCIJA wrote: 19/11/2024 22:17
P.Starck wrote: 19/11/2024 22:02
Nema potrebe za trećim licem, nego prvim.

"Neću izaći, neće mi niko biti kriv..."

Kada se Sebija, Osmica, Bakir vrate, ti ćeš izaći na ulicu i likovati i slaviti što si ga šuknuo SDP-u.

Ma bravo :D

OK, nisi zadovoljan, razumijem, svega ima. Ali ZNAŠ da je JEDINA alternativa Fadil, koji nije uradio bukvalno ništa, osim kriminala, i ti fakat kontaš da je normalno to što si zamislio?

Lud narod
Nije jedina alternativa fadil. Mozda tebi jeste. Mnogim nije. Promjene mogu donijeti jedino neodlučni glasaci. Ovakim radom ti glasaci ce samo se ispaliti dalje za evropu.

Trojka je ovaj mandat trebala da iskoristi da koncept srajevo prebaci na federalni nivo.

Oni su sjebali i sarajevo. Glavna trojka se ispalila na vece nivoe a nova nesposobna.
A_A_AKCIJA

#1735 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

anelsol wrote: 19/11/2024 21:03 Što se mene tiče, nakon ovoga trojka sigurno neće dobiti moj glas na sljedećim izborima.
Samo mi reci ko će onda dobiti?

Jer imaš tako visoke standarde, da me baš zanima ko je ta opcija?

Da te podsjetim, imaš SDA i Trojku.

Nema treće.

Znam te sa teme NI, i ništa ti ne znači što Binas rastura sa poslom, što je Zrak na dobrom putu i makar malo bolja situacija.

A opet znaš da je Fadil imao šest firmi koje su radile sa NI, da je milione uzimao i ti ćeš opet iz nekog inata za njega?
Bez obzira što je na tri projekta spičio milijardu KM u ništa: Vranduk, Blok 7 i Hranjen.
Što ništa nije uradio za inflaciju?

Nije pruga popravljena i odmah crveni karton?

Pa narod uvijek ima vlast koju zaslužuje, a ovako glupo razmišljanje definitivno priziva Zahiragića premijera da se usrećimo.
A_A_AKCIJA

#1736 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

ReymondReddington wrote: 19/11/2024 22:23 Nije jedina alternativa fadil. Mozda tebi jeste. Mnogim nije. Promjene mogu donijeti jedino neodlučni glasaci. Ovakim radom ti glasaci ce samo se ispaliti dalje za evropu.

Trojka je ovaj mandat trebala da iskoristi da koncept srajevo prebaci na federalni nivo.

Oni su sjebali i sarajevo. Glavna trojka se ispalila na vece nivoe a nova nesposobna.
Ne, u realnom svijetu jedina alternativa je Fadil.

Koji je u poređenju sa ovom kilavom vladom uradio čistu nulu. Nije postojao.

Ima respiratore, nula zakona i milijarde na rupe u zemlji, pokradene pare od poplava...
Neki dan sam postavio vijest sa protesta u Maglaju dvije godine nakon poplava.
Ali, pruga mora isti dan biti sada.

Problem svih vas je što se jako brzo zaboravi kako je loše bilo prije samo dvije godine.
I onda na tim novim standardima mjerite Trojci, umjesto da realno mjerite istim metrom kao Fadilu.
anelsol

#1737 Re: "Trojka"

Post by anelsol »

A_A_AKCIJA wrote: 19/11/2024 22:24
anelsol wrote: 19/11/2024 21:03 Što se mene tiče, nakon ovoga trojka sigurno neće dobiti moj glas na sljedećim izborima.
Samo mi reci ko će onda dobiti?

Jer imaš tako visoke standarde, da me baš zanima ko je ta opcija?

Da te podsjetim, imaš SDA i Trojku.

Nema treće.

Znam te sa teme NI, i ništa ti ne znači što Binas rastura sa poslom, što je Zrak na dobrom putu i makar malo bolja situacija.

A opet znaš da je Fadil imao šest firmi koje su radile sa NI, da je milione uzimao i ti ćeš opet iz nekog inata za njega?
Bez obzira što je na tri projekta spičio milijardu KM u ništa: Vranduk, Blok 7 i Hranjen.
Što ništa nije uradio za inflaciju?

Nije pruga popravljena i odmah crveni karton?

Pa narod uvijek ima vlast koju zaslužuje, a ovako glupo razmišljanje definitivno priziva Zahiragića premijera da se usrećimo.
Zukanu za Binas skidam kapu, čovjek se očigledno trudi iako to nije njegov resor, a za Ginex i Pretis i izvlačenje para, znaš šta mislim. Pruga je samo kulminacija.

Ne znam za koga ću glasati i da li ću uopšte glasati, ali za koga neću, to sigurno znam.
Hakiz

#1738 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

A_A_AKCIJA wrote: 19/11/2024 22:30
ReymondReddington wrote: 19/11/2024 22:23 Nije jedina alternativa fadil. Mozda tebi jeste. Mnogim nije. Promjene mogu donijeti jedino neodlučni glasaci. Ovakim radom ti glasaci ce samo se ispaliti dalje za evropu.

Ima respiratore, nula zakona i milijarde na rupe u zemlji, pokradene pare od poplava...

Problem svih vas je što se jako brzo zaboravi kako je loše bilo prije samo dvije godine.
I onda na tim novim standardima mjerite Trojci, umjesto da realno mjerite istim metrom kao Fadilu.
To bi značilo da ih izjednačavamo. Prema trojci smo strožiji zbog toga što očekujemo više.

Zamisli da tebi neko kaže, od tebe očekujem malo, kao od tvog lošeg prethodnika. Dovoljno ti je samo da ne budeš gori.

Ne bi ti bilo drago, zar ne? Ili bi?

"A šta je SDA radio" samo drugačije rečeno.

Zar vama u trojci godi da vam je SDA talon, ono po čemu želite da vas se mjeri :shock:

Ne mislite da zaslužujete više?
MAha

#1739 Re: "Trojka"

Post by MAha »

Ovaj dio "ali, pruga mora biti isti dan", stvarno karikiras. Ne mora i ne moze isti dan, ali mora i moze za makar dva mjeseca, jer od te pruge ovise plate mnostva ljudi. A evo sad ce dva mjeseca a nije se uradilo ama bas nista. Svi su tu krivi, i vlada i uprave ta dva javna preduzeca. Svi su prebacivali lopticu i hinjski pokusavali uvaliti taj krompir drugom. Uvalili Cestama, ali ne lezi vraze, ovi vratise krompir. I sad im gori u rukama svima. A hiljadama ljudi visi egzistencija u zraku.
Mislite sta hocete, u da sam zeleni i sta god, al Fadil, iako mislim o njemu sta vec mislim, bi ovo bilje i brze rijesio, ja sam skoro siguran. Covjek je jednistavno bio sposobniji od aadasnjeg oremijera.
I nek sad se spametuju i nek nadju nacin da se poso uradi. Jebote ko da ne mogu nac gradjevinara da to uradi od sebe, ima ih koji su "trojkini". Svakako ce toj firmi ili vise njih dati poslova kolko hoces na autoputu. Pogurace i ove privatne firme koje ovise o zeljeznici. Sve se to moze ako se hoce.
Mogu donijet i uredbu o olaksicama neke vrste firmama koje to izfinansiraju i urade to. Mogu to i zakojo uradit na kraju krajeva. Nisu agilni. Te neke ideje koje sunkao imali (da ceste kao vide iz kreditnih sredstava pa sa se po pravulima EIB ilinkoga vec, rade nabavke) je vise bilo
ideja ovih koji su stvarno trebali uradit da sa sebe skinu. Ko da se takve stvari mogu uradit za mjesec dana, nisu eib i ebrd piljare da se to zavrsi za par dana. Sad im se taj diletantski pristup obio o glavu. Druga stvar, ta ideja da firme koje najvise ovise o zeljeznici stonau htjele tinuradut a da im se to nekako prebije sa samnjenjem cijena, i to je legitimno. Vlada odobri cjenivnik smanjenj (koji vazi za sve) za neki periid, sve sw to opravda time da se smanje troakovi poslovanja privrede na teret drzave, drzava poveca davanje direkrna zeljeznucama (btw ta neka dobit sto se pominje potice najvecin dijelom od dotacija Vlade zeljeznicama, mada je drzava po zakonu svakako duzna da dotira nanume odrzavanja infrasteukture). Nek sad picnu da rade i nek piprave situaciju kolko tolko.
basicm

#1740 Re: "Trojka"

Post by basicm »

Koliko god ruzne i teske rijeci koristili, nista od ovoga nije istina za Fadila. I uvijek ce biti sve crveno tdi za ove iz threesome.
Haris.ba

#1741 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

I sta kada smjene Dzafica? Ima li barem kakvog plana? Isto pogubljeni.

Nema potrebe nista izmisljati. Postoji procedura. Trebali su je zapoceti, i sada bi znali otprilike kada bi posao trebao biti zavrsen.
MAha

#1742 Re: "Trojka"

Post by MAha »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 23:00 I sta kada smjene Dzafica? Ima li barem kakvog plana? Isto pogubljeni.

Nema potrebe nista izmisljati. Postoji procedura. Trebali su je zapoceti, i sada bi znali otprilike kada bi posao trebao biti zavrsen.
Ako su htjeli ubrzati postojalo je mnostvo legitimnih i legalnih nacina da se to uradi. Ali se spetljali svi zajedno.
Sad il neka nadju pod hitno elegantno i brzo rjesenje, ili neka pokrenu proceduru po zakonu o javnim nabavkama. Ako se ko pojavi nakjenski da opstruise zalbama itd nek mu se navale na kosti ha ja. Pa jesul drzava il nisu, teniraju strogocu na jadnoj raji (ovo vrijefi za sve vlade), a nemaju muda da budu drzava i da proguraju kad je nesti drzavni i opci interes (ociti, dakle nije nesto pojedinacni uvijeno u opci interes).
Capajebo

#1743 Re: "Trojka"

Post by Capajebo »

Oni su samo nesposobni za bilo sta.
ReymondReddington

#1744 Re: "Trojka"

Kad je trojka dosla u ks na vlast se moglo bukvalno vidjeti koliko je to bolja vlada od sda.

Onda je ta garnitura otisla i sad imamo ovu drugu za koju isto mozemo vidjeti da nije ni do koljena onoj prvoj trojci.

Sta je ova vlada fbih bolje uradila od fadilove? Ja taj neki nalredak i ne vidim. Ako ga ima minoran je

Uzmi penzionere za koliko im je povecana penzija? 8 maraka? Sad im daju 50 i 100km? Koliko se sjecam fadil im je penzije povecavao 2 puta plus i on je dijelio ove neke sadake ne znam tacno koliko.

Znaci za penzionere je fadil.bio bolji. Vise je povecao penzije.

Koliko i kakvih zakona su donijeli? Putevi sta su tu uradili?
Realno rade projekte koje je i fadilova vlada pocela. Da ih makar hoće ubrzati.

Po meni je ovo sve slabo.
Hakiz

#1745 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

One hit wonder.

Kao grupe, pjevači, koji imaju jedan hit, pjesmu ili album, svejedno, a onda taj hit izvode decenijama. A raja se sjeća mladosti pa ih nostalgija na taj hit pali.

Tako trojka počinje izgledati.
P.Starck

#1746 Re: "Trojka"

Post by P.Starck »

A_A_AKCIJA wrote: 19/11/2024 22:17

Nije to samo bosanski glasač a i tu mali Mujo. Tako je širom EU. Desno orijentisani imaju uvijek zagrijane glasače. Ako tome dodaš BH etno stranački sistem, jasno je da SDA HDZ i SNSD nemaju ozbiljnog protivnika sve dok svi ostali bojkotuju izbore iz bilo kojeg razloga. A tvoja trojka je upravo iznevjerila takve glasače. Dobiti će nekog SDA prevrtača? Nikad.
Možeš dovoditi samo u pitanje je li iznevjerila te nonSDA glasače a na kraju će izbori pokazati.
Biće loše. Trump said.
basicm

#1747 Re: "Trojka"

Post by basicm »

A po cemu NIP nije desna stranka, a clan je trojke? Clanstvo im je vise desno od sda. Jedina dodirna tacka sa ostatkom je mrznja prema sda.
MAha

#1748 Re: "Trojka"

Post by MAha »

Trojka je pokazala da se moze svjetlosnu godinu bolje na primjeru Kantona Sarajevo i ogolili svu ispraznu pricu nerad nesposobnost a cini sr i lopovluk ranijih vlasti KS. To moraju uraditi i na entitetskom nivou. Jer se to ocekuje. Kasno nije, al moraju dobro zasukat rukave i radit 24/7 al pametno, donositi dobra rhesenja, gdje zapne rjesavat, ne donosit polovicna navrat nanos neke prihedloge. Zelim im da uspiju zaista, trebalo je razdrmat i tu. Ako ne budu znali, ne znam, ttazit neka druga rhesenja ( btw, ovakva sda nije to neko drugo rjesenje). Sda se fakat mora doobro procistit, sve staro metiljavo, sklono lopovluku van. Svi direktkri koji su se obogatili pod njihovom vkascu fino pretrest sta su radili i nek ih se procesuira, ako su steki odvajanhem od usta (a vjetovatnije da nisu) onda super, hajte svojim putem u privatni sektor oa pokazite sposobnost. Vrihedi inace za sve.
Vjecita_zavrzlama

#1749 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

basicm wrote: 20/11/2024 00:15 A po cemu NIP nije desna stranka, a clan je trojke? Clanstvo im je vise desno od sda. Jedina dodirna tacka sa ostatkom je mrznja prema sda.
Nije problem biti desno vjernik, problem je kad kao stranka gravitiras Rusiji Turskoj, dizes simbol muslimanskog bratstva na skupovima.Dino Konakovic to nije niti ce
Haris.ba

#1750 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 20/11/2024 06:27
basicm wrote: 20/11/2024 00:15 A po cemu NIP nije desna stranka, a clan je trojke? Clanstvo im je vise desno od sda. Jedina dodirna tacka sa ostatkom je mrznja prema sda.
Nije problem biti desno vjernik, problem je kad kao stranka gravitiras Rusiji Turskoj, dizes simbol muslimanskog bratstva na skupovima.Dino Konakovic to nije niti ce
Lik bio premijer kantona izabran od strane sda.

Ok. Imao katarzu i promjenio se.
Organizovao politicku koalicijilu da je izuo iz cipela sda. Niz bivsih sdaovaca presao u tu novu stranku.

Ali, ne znam odakle ti ta prica o gravitiranju Rusiji ili Turskoj?
I ko je dizao na skupovima to oko MB?
Post Reply