Kakve veze imaju autoceste sa prugom? Zasto se uopce oni sastaju? Kako je to po zakonu da oni rade nesto zajedno? Kome ce pare ici? Kakav je zakon? Postoji li u zakonu "prirodna nesreca" pa da zfbih mogu bez tendera krenuti?Haris.ba wrote: ↑19/11/2024 18:40Pa ako postuju zakon sto nisu po zakonu?ReymondReddington wrote: ↑19/11/2024 18:28Pa nije ni slagao. Svi postuju zakon. Vlada nesmije ni da izadje i kaze ko treba da radi rekonstrukciju._BataZiv_0809 wrote: ↑19/11/2024 16:56 https://istraga.ba/ko-ti-sudi-nek-ti-i- ... iratorima/
Avdo je stvarno novinarski mag
Kako napisati odbranu presudjenom kriminalcu a da niko ne skonta![]()
Dzafic je sam priznao da je na sastanku sa upravom autocesta i cesta pao dogovor da se zajedno radi i pruga i cesta. I vlada donijela zakljucak kakvi su im oni predlozili.
Krivica ministarstva prometa jeste sto se kod njih kiselio odgovor Autocesta kada su skontale sta i kako su se zafrkale.
Krivica premijera je sto nije podigao slusalicu i nazvao autoceste i pitao sta je problem.
Mogao se tender raspisati davno i sada bi bio u proceduri.
Pogresni ljudi na pozicijama. I kola se slomise na Dzaficu. Mada, se je sam nastimao.
P.S.
A da se boje potpisati je donekle istina. I danas se svasta radi na javnim nabavkama. Izmedju ostalog, jedna od najjacih finti jeste upravo prebacivanje budzetskog novca medjunarodnim organizacijama pa preko njih njegovo trosenje. Jer, onda ide se po pravilima mimo javnih nabavki. Dzafic je cak i to spominjao kao nacin popravka pruge.![]()
Ako mora tender koji su preduslovi, rokovi, procedure?
Sve ovo vlast nije objasnila i zato rade po zakonu tj. njihovi poltroni koji sjede po institucijama koje ovo trebaju da odrade nece da idu protiv zakona. Bilo koja nejasnoca pitaju vladu sta dalje? A vlada ni sama ne znam smije li tako ili ne.