Moto GP
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
il dottore
#926 Re: Moto GP
Pitanje je koliko je zasluzeno jer Bagnaia ima 11 pobjeda. Na sprintovima subotom je Martin nabio bodove
- DaysleepeR
#927 Re: Moto GP
Šampion je onaj koji na kraju sezone ima najviše bodova.
- zforumas
#928 Re: Moto GP
A je li to Pecu bilo zabranjeno ucestvovati na sprint utrkama?il dottore wrote: ↑18/11/2024 10:23 Pitanje je koliko je zasluzeno jer Bagnaia ima 11 pobjeda. Na sprintovima subotom je Martin nabio bodove
Navijao sam za Peca ali brate nije nezasluzena titula. Martin se sabrao, skontao da i druga mjesta donose pregrst bodova i na kraju mu se isplatilo.
-
sahbazzz
#929 Re: Moto GP
Naravno da je zasluzeno. Zasto gledati broj pobjeda Pecca, hajmo gledati broj padova i gresaka, gledaj tu razlike.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#930 Re: Moto GP
Martin je ove godine bio na visini..manje srljao, manje padao, isplatila su se druga mjesta.zforumas wrote: ↑18/11/2024 11:38A je li to Pecu bilo zabranjeno ucestvovati na sprint utrkama?il dottore wrote: ↑18/11/2024 10:23 Pitanje je koliko je zasluzeno jer Bagnaia ima 11 pobjeda. Na sprintovima subotom je Martin nabio bodove
Navijao sam za Peca ali brate nije nezasluzena titula. Martin se sabrao, skontao da i druga mjesta donose pregrst bodova i na kraju mu se isplatilo.
- studeni76
#931 Re: Moto GP
Ma de ba, kako će biti nezasluženo. Vozio lik za privatnika drugu sezonu na vrhunskom nivou. Iskreno mi je zao sto ide u Apriliu, mislim da taj motor nije šampionski.
BTW MM vozio kao pravi drugi vozač, samo kružio iza Peca.
BTW MM vozio kao pravi drugi vozač, samo kružio iza Peca.
-
Hendrix
#932 Re: Moto GP
Martin je ove godine isao mudrije, ali opet obojica su pravili katastrofalne greske jer voze na granici moguceg.
I nisam ni znao da su bili cimeri godinama, vidi se da se znaju i da je rivalstvo na nekom drugom nivou od onog prljavog kakvog je prakticirao Rossi u svoje vrijeme.
Uglavnom, super sezona i jos Mark Marquez sa svojim ludorijama, 2025 ce biti jos ludja.
I nisam ni znao da su bili cimeri godinama, vidi se da se znaju i da je rivalstvo na nekom drugom nivou od onog prljavog kakvog je prakticirao Rossi u svoje vrijeme.
Uglavnom, super sezona i jos Mark Marquez sa svojim ludorijama, 2025 ce biti jos ludja.
-
il dottore
#933 Re: Moto GP
Pa ne moze mu niko oduzeti titulu, takva su pravila. Samo omjer 11-3 u pobjedama je malo previse.zforumas wrote: ↑18/11/2024 11:38A je li to Pecu bilo zabranjeno ucestvovati na sprint utrkama?il dottore wrote: ↑18/11/2024 10:23 Pitanje je koliko je zasluzeno jer Bagnaia ima 11 pobjeda. Na sprintovima subotom je Martin nabio bodove
Takodje Martin je vozio potpuno isti motor kao i Peco.
Ono sto je mozda interesantno za zadnju trku je sto se ostali vozaci nisu uopste trudili da preticu. Sve iz razloga da slucajno koga ne obore i uticu na ishod. A ne kao sto je bilo sa zvaljavim koji se direktno umijesao u borbu za titulu izmedju Rossija i Lorenza
-
laik1981
#934 Re: Moto GP
Jedna od najnezasluzenijih titula u istoriji moto gp.
- zforumas
#935 Re: Moto GP
Pa cijela sezona se broji, zato postoje bodovi. Ne broje se samo pobjede ili podiji. Oba su vozili do limita, Peco je, nazalost, cesto taj limit prelazio i padao. Martin se nakon prosle sezone smirio, skontao upravo to da ne mora pobijediti na svakoj utrci da bi bio prvak i eto, isplatilo mu se. Daleko od toga da je Martin vozio ziheraski ali je ovu sezonu bio pametniji od Peca i na vrijeme popustao, smanjivao rizik i time sebi povecavao sanse za titulu.il dottore wrote: ↑19/11/2024 10:36Pa ne moze mu niko oduzeti titulu, takva su pravila. Samo omjer 11-3 u pobjedama je malo previse.zforumas wrote: ↑18/11/2024 11:38A je li to Pecu bilo zabranjeno ucestvovati na sprint utrkama?il dottore wrote: ↑18/11/2024 10:23 Pitanje je koliko je zasluzeno jer Bagnaia ima 11 pobjeda. Na sprintovima subotom je Martin nabio bodove
Ono sto je mozda interesantno za zadnju trku je sto se ostali vozaci nisu uopste trudili da preticu. Sve iz razloga da slucajno koga ne obore i uticu na ishod. A ne kao sto je bilo sa zvaljavim koji se direktno umijesao u borbu za titulu izmedju Rossija i Lorenza
Malo je previse i toliko padova od nekoga ko zeli sampionsku titulu.
- DaysleepeR
#936 Re: Moto GP
Peco mi je jako dosadan šampion, Martin je malo ono rebel, ali i on je meh.
Nadam se da ce Marquez malo zaciniti narednu sezonu jer su svi ostali koji su mogli eventualno ugroziti Bagniaiau rasuti po nekonkurentnim timovima...
Nadam se da ce Marquez malo zaciniti narednu sezonu jer su svi ostali koji su mogli eventualno ugroziti Bagniaiau rasuti po nekonkurentnim timovima...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#937 Re: Moto GP
Jos traume traju a??il dottore wrote: ↑19/11/2024 10:36Pa ne moze mu niko oduzeti titulu, takva su pravila. Samo omjer 11-3 u pobjedama je malo previse.zforumas wrote: ↑18/11/2024 11:38A je li to Pecu bilo zabranjeno ucestvovati na sprint utrkama?il dottore wrote: ↑18/11/2024 10:23 Pitanje je koliko je zasluzeno jer Bagnaia ima 11 pobjeda. Na sprintovima subotom je Martin nabio bodove
- drndalo
-
ST11
#939 Re: Moto GP
https://www.crash.net/motogp/results/10 ... st-results
Martinov prvi crash sa Aprilijom.
https://x.com/MotoGP/status/1858863778055549172
Martinov prvi crash sa Aprilijom.
https://x.com/MotoGP/status/1858863778055549172
-
laik1981
#940 Re: Moto GP
Tri puta, a konkurent 11 puta na identicnom motoru. Sprint sampion. Sampion za 10-12 krugova, a i kao pojava je zesce odvratan. Ne gotivim ni Peka nesto posebno al je za ovog VR46. Mark ima
Isto pobjeda na proslogodisnjem modelu.
Btw. kad je posljednji put neko bio prvak sa tri pobjede. Ne moramo u jednacinu ubacivati da je vozio najdominantniji motor kojeg moto gp pamti.
- drndalo
#941 Re: Moto GP
Kao sto svi vec rekosmo, pobjede znamo. Koliko je ko puta pao, koliko 2 i 3 mjesta...? Zato su izmisljeni bodEvi. Ispravno ili ne, tako je. Da bi dobio bodEve, moras proci ciljem. Cak je i jedan Senna morao nauciti to prvo pravilo...laik1981 wrote: ↑19/11/2024 15:19Tri puta, a konkurent 11 puta na identicnom motoru. Sprint sampion. Sampion za 10-12 krugova, a i kao pojava je zesce odvratan. Ne gotivim ni Peka nesto posebno al je za ovog VR46. Mark ima
Btw. kad je posljednji put neko bio prvak sa tri pobjede. Ne moramo u jednacinu ubacivati da je vozio najdominantniji motor kojeg moto gp pamti.
Odvratan? O ukusima se ne raspravlja. Srecom ti nisi odlucivao nista prije u F1 jer Lauda nikad ne bi bilo iznad 26-og mjesta...
Proslogodisnji model? Bogami sam ja ove godine na 1/2 trka vidio da je taj model bolji od ovogodisnjeg... Naravno da zavisi od staze i vremena.
Najdominantniji motor ? Jeste. Samo koliko je ono vozaca vozilo taj najdominantniji? Mogli su posebno prvenstvo samo Ducati vozaca organizovati, jer tu konkurencija nije NIKADA bila jaca... Ali i tu bi opet Mark bio Sampion, pa ti to ne odgovara...
Marc Marquez? Da je od pocetka sezone bio "svoj" kao pri kraju, bilo bi tu vise perja...
-
laik1981
#942 Re: Moto GP
Cetiri vozaca su vozila taj najdominantniji motor. Proslogodisnji model ni u jednoj trci nije bio bolji. To sto Mark ima pobjede na tom modelu govori da je klasa za sebe. Ziheraska titula, al samo tako ju je mogao i osvojiti. 11 pobjeda u sezoni je podvig koji samo klasa vozaci mogu dostici.
- drndalo
#943 Re: Moto GP
Jel ti lakse sada kad si izbacio to iz sebe?
Kako nije bio bolji na trci u kojoj je Marc pobijedio? Marc okretao pedale brze od ostalih???
Kako nije bio bolji na trci u kojoj je Marc pobijedio? Marc okretao pedale brze od ostalih???
-
il dottore
#944 Re: Moto GP
Pa valjda je poenta price nacin bodovanja. Da je 6-3 omjer pa i nekako, ali 11-3 je previse. Da je po starom sa 11 pobjeda je mogao ostale trke preskociti.drndalo wrote: ↑19/11/2024 15:46Kao sto svi vec rekosmo, pobjede znamo. Koliko je ko puta pao, koliko 2 i 3 mjesta...? Zato su izmisljeni bodEvi. Ispravno ili ne, tako je. Da bi dobio bodEve, moras proci ciljem. Cak je i jedan Senna morao nauciti to prvo pravilo...laik1981 wrote: ↑19/11/2024 15:19Tri puta, a konkurent 11 puta na identicnom motoru. Sprint sampion. Sampion za 10-12 krugova, a i kao pojava je zesce odvratan. Ne gotivim ni Peka nesto posebno al je za ovog VR46. Mark ima
Odvratan? O ukusima se ne raspravlja. Srecom ti nisi odlucivao nista prije u F1 jer Lauda nikad ne bi bilo iznad 26-og mjesta...
Proslogodisnji model? Bogami sam ja ove godine na 1/2 trka vidio da je taj model bolji od ovogodisnjeg... Naravno da zavisi od staze i vremena.
Najdominantniji motor ? Jeste. Samo koliko je ono vozaca vozilo taj najdominantniji? Mogli su posebno prvenstvo samo Ducati vozaca organizovati, jer tu konkurencija nije NIKADA bila jaca... Ali i tu bi opet Mark bio Sampion, pa ti to ne odgovara...
Marc Marquez? Da je od pocetka sezone bio "svoj" kao pri kraju, bilo bi tu vise perja...
Valjda nesto govori i sto Martina Ducati nije angazovao.
Stoner je nedavno kritikovao i predlozio ukidanje sprinta, kaze da su obesmislili trku nedjeljom jer je valjda u tim trkama i najteze pobijediti
Po meni je Ducati malo i unistio takmicenje. Nikad nije bila ovolika dominacija
-
laik1981
#945 Re: Moto GP
Nije okretao pedale nego je bolji vozac od ostalih, pa i sa slabijim motorom moze do pobjede. Kontas li sad? Zato ide u fabricku ekipu, a ziheras u apriliju. Sama tvoja tvrdnja da je proslogodisnji model u pola trka bio bolji od ovogodisnjeg te cini irelevantnim za bilo kakvu ozbiljniju diskusiju.
-
sahbazzz
#946 Re: Moto GP
Da se ne lazemo i Pecco bi isto uradio kao i Martin da je bio u njegovoj situaciji. Zavrsio bi 3,4 i dosta za titulu.
Pecco moze samo sebe krivit, samo da je izbjegao onaj pad na domacoj stazi kad je bio treci i ko lud forsirao ili sprint u Maleziji, bilo bi sve drugacije.
U tom slucaju bi Martin morao ici puno agresivnije u zadnjoj trci.
Pecco moze samo sebe krivit, samo da je izbjegao onaj pad na domacoj stazi kad je bio treci i ko lud forsirao ili sprint u Maleziji, bilo bi sve drugacije.
U tom slucaju bi Martin morao ici puno agresivnije u zadnjoj trci.
- drndalo
#947 Re: Moto GP
U izvini gosn. relevantni... Proslogodisnji model po tvojoj prici bi trebao biti na nivou 10-12 mjesta... Ipak cesto se motao medju prva 4, toliko da je u nekim trkama vodeca grupa licila na Moto 3... Marc jeste dobar vozac, ali tek se vratio na svoje staro mjesto, jer je do sad kuburio sa povratkom nakon svih sranja. Da je od pocetka bio u toj formi, potpuno sam siguran da bi imao 5-6 pobjeda. Naravno sve sa "inferiornim" motorom... Pa sam Ducati je rondao na same sebe tokom sezone zbog prejake konkurencije bas Ducatija, od lani...laik1981 wrote: ↑19/11/2024 17:10Nije okretao pedale nego je bolji vozac od ostalih, pa i sa slabijim motorom moze do pobjede. Kontas li sad? Zato ide u fabricku ekipu, a ziheras u apriliju. Sama tvoja tvrdnja da je proslogodisnji model u pola trka bio bolji od ovogodisnjeg te cini irelevantnim za bilo kakvu ozbiljniju diskusiju.
- drndalo
#948 Re: Moto GP
A 8x DNF nije previse...? Da je 3x manje pao, on bi bio sampion 2 trke prije kraja... Svi su znali pravila, i vozi kako mislis da treba. Znam da ponese covjeka, ali najvise je sam sebe zajebo...il dottore wrote: ↑19/11/2024 17:06
Pa valjda je poenta price nacin bodovanja. Da je 6-3 omjer pa i nekako, ali 11-3 je previse. Da je po starom sa 11 pobjeda je mogao ostale trke preskociti.
Valjda nesto govori i sto Martina Ducati nije angazovao.
Vrlo vjerovatno da bi, ako je imalo pametan, a ja ne mislim da je glup.
-
laik1981
#950 Re: Moto GP
Jel jos neko osim Marka pobijedio na tom motoru koji je u pola trka bio bolji od ovogodisnjeg modela? Mark bi na ovogodisnjem modelu rijesio sezonu prije dva mjeseca. Do godine ces vidjeti dominaciju.drndalo wrote: ↑19/11/2024 20:11U izvini gosn. relevantni... Proslogodisnji model po tvojoj prici bi trebao biti na nivou 10-12 mjesta... Ipak cesto se motao medju prva 4, toliko da je u nekim trkama vodeca grupa licila na Moto 3... Marc jeste dobar vozac, ali tek se vratio na svoje staro mjesto, jer je do sad kuburio sa povratkom nakon svih sranja. Da je od pocetka bio u toj formi, potpuno sam siguran da bi imao 5-6 pobjeda. Naravno sve sa "inferiornim" motorom... Pa sam Ducati je rondao na same sebe tokom sezone zbog prejake konkurencije bas Ducatija, od lani...laik1981 wrote: ↑19/11/2024 17:10Nije okretao pedale nego je bolji vozac od ostalih, pa i sa slabijim motorom moze do pobjede. Kontas li sad? Zato ide u fabricku ekipu, a ziheras u apriliju. Sama tvoja tvrdnja da je proslogodisnji model u pola trka bio bolji od ovogodisnjeg te cini irelevantnim za bilo kakvu ozbiljniju diskusiju.