Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

madner

#23926 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 10:34
madner wrote: 19/11/2024 10:30
Covjek je napravio vise milionera od ljudi koji su ga sljedili nego bilo ko drugi. To je kao da kazes da Luke Longley nije trebao sljediti Jordana, sigurno bi bio i negdje drugo sampion. :D
Pa dobro, ako je stvar u parama, onda budi ko par ovih na forumu, obuci SDA ili cionisticki dres i pocet ce da kaplju same. Kad smo do tog dosli.

Ostani duso sa njim u braku, nema veze sto si modra svaki drugi dan, ali vidi vam kuce.
Sampion, ne milioner. Milioner bi bio u svakom drugom timu, sampion samo tu.

Nije to samo stvar para nego uspjeha ljudi oko njega. Daje ljudima priliku da rade na stvarima koje imaju uticaj na stvarni svijet. To je razlika od cionizma, stvaras stvarnu vrijednost za sebe i druge.

Mozes biti inzinjer u NASI i raditi na tome da prihvatis svaki od 230 spolova kao jednak i validan ili biti u SpaceX i raditi na tome da poslajes covjeka na Mars.
Haris.ba

#23927 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

doktor78 wrote: 19/11/2024 10:11 Sad znamo na koga se Željko Mitrović ugledao :D
I meni je to naumpalo. :D
dječak sa šibicama

#23928 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

Musk je prakticno "lektriku" dao malom covjeku, dok je Rimac bahato pravio najbrzi automobil koji u praksi ne sluzi nicemu, osim da se Niko Rosberg uslikava u njemu.

Musk je genijalac, uostalom bandwagonirao se na pobjednicki voz. I to je kliker.
dr_Evil

#23929 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

@madner , nisi samo ti, mnogima su se u zadnjih par godina ogadili bivsi liberali i demokrate, pod okriljem lazi guraju svijet u smjeru koji zeli par lobija, ali to nije razlog da pravilno ne ocjenjujemo i drugu stranu, koliko god da revolt u nama nalagao drugacije. Druga strana, kao nekad devedesetih nacionalisti kod nas pravilno je ocitala da narod sve manje pusi te fore, i onda koristi taj revolt za svoje ciljeve.

Nema nista od selameta. Kratkorocno moze biti bolje. Pogotovo se ne treba zavaravati da ce nam tradicionalisti vratiti slobodu govora i ljudska prava. Ali nek su ovi sjahali, pa da vidimo "kamo dalje rodjace"
Styling

#23930 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 10:56 @madner , nisi samo ti, mnogima su se u zadnjih par godina ogadili bivsi liberali i demokrate, pod okriljem lazi guraju svijet u smjeru koji zeli par lobija, ali to nije razlog da pravilno ne ocjenjujemo i drugu stranu, koliko god da revolt u nama nalagao drugacije. Druga strana, kao nekad devedesetih nacionalisti kod nas pravilno je ocitala da narod sve manje pusi te fore, i onda koristi taj revolt za svoje ciljeve.

Nema nista od selameta. Kratkorocno moze biti bolje. Pogotovo se ne treba zavaravati da ce nam tradicionalisti vratiti slobodu govora i ljudska prava. Ali nek su ovi sjahali, pa da vidimo "kamo dalje rodjace"
Zaboravite na mnoge vrijednosti demokratskog drustva i sveobuhvatna ljudska prava. Frajer je vec najavio "Muslim Ban" i u svoju administraciju zaposljava ljude koji su zestoki Cionisti i mrze muslimane. Otvorice vam se oci onda kada vama, kao njegovom zagovorniku, bude oduzimao odredjena prava i stavljao ogranicenja. Ali, tada ce vec biti prekasno.
Haris.ba

#23931 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 19/11/2024 11:02 Zaboravite na mnoge vrijednosti demokratskog drustva i sveobuhvatna ljudska prava. Frajer je vec najavio "Muslim Ban" i u svoju administraciju zaposljava ljude koji su zestoki Cionisti i mrze muslimane. Otvorice vam se oci onda kada vama, kao njegovom zagovorniku, bude oduzimao odredjena prava i stavljao ogranicenja. Ali, tada ce vec biti prekasno.
Oduzimao prava muslimanima? :D

Ja, i?

Dugorocno bi to bilo veoma pozitivno po muslimane.
madner

#23932 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Koja prava muslimana?

To da su obje stranke u USA ispostave Izreala nije nista novo, nisu demokrate sprijecile ovaj masakr civila u Gazi.
dr_Evil

#23933 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 19/11/2024 11:02
dr_Evil wrote: 19/11/2024 10:56 @madner , nisi samo ti, mnogima su se u zadnjih par godina ogadili bivsi liberali i demokrate, pod okriljem lazi guraju svijet u smjeru koji zeli par lobija, ali to nije razlog da pravilno ne ocjenjujemo i drugu stranu, koliko god da revolt u nama nalagao drugacije. Druga strana, kao nekad devedesetih nacionalisti kod nas pravilno je ocitala da narod sve manje pusi te fore, i onda koristi taj revolt za svoje ciljeve.

Zaboravite na mnoge vrijednosti demokratskog drustva i sveobuhvatna ljudska prava. Frajer je vec najavio "Muslim Ban" i u svoju administraciju zaposljava ljude koji su zestoki Cionisti i mrze muslimane. Otvorice vam se oci onda kada vama, kao njegovom zagovorniku, bude oduzimao odredjena prava i stavljao ogranicenja. Ali, tada ce vec biti prekasno.
Ne znam sto mene kacis, niti najmanje nisam za Trumpa ili njegove stitonose. ODavno sam govorio da ce pobijediti jer vidim kamo svijet ide. Cak sto vise ismijavam sve koji misle da ce Trump i ova svita donijeti blagostanje.

Ali sam definitivno bio protiv ovih sto bi rekao Dodo iz odlazece administracije, jer su dokazali sta su, sto ne znaci da ne mogu napraviti ispravan comeback. Ali to se nece desiti sa ovim postojecim lobijima. Da su uzeli izbore nastavili bi jos jace u pogresnom pravcu.

Kako god okrenes crno nam se pise, samo je pitanje brzine razvoja tog crnila. Kod demokrata smo makar imali kakvih takvih prijatelja
madner

#23934 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#23935 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TojoOptics »

Pored sve Muskove neupitne nadarenosti, inteligencije, inovacije, vizije, ostaje da moralno i eticki ne ostavlja bas nabolji utisak: "Muskovi postupci i izraženi stavovi učinili su ga polarizirajućom figurom. Kritiziran je zbog nenaučnih i obmanjujućih izjava, uključujući dezinformacije o COVID-19 zavjere (U decembru 2021 Musk je rekao da su on i njegova djeca koja ispunjavaju uslove primili vakcinu, rekavši da je nauka koja stoji iza vakcina protiv COVID-a "nedvosmislena", ali je izrazio svoje protivljenje mandatima vakcine protiv COVID-a), promoviranje desničarskih teorija i podržavanje antisemitzma, za koji se izvinio (antisemitizam). Njegovo vlasništvo nad Twitterom bilo je kontroverzno zbog otpuštanja velikog broja zaposlenih, porasta govora mržnje , dezinformacija i objava dezinformacija na web stranici, te promjena funkcija web stranice, uključujući verifikaciju." (https://en.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk)
Styling

#23936 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 11:05
Styling wrote: 19/11/2024 11:02 Zaboravite na mnoge vrijednosti demokratskog drustva i sveobuhvatna ljudska prava. Frajer je vec najavio "Muslim Ban" i u svoju administraciju zaposljava ljude koji su zestoki Cionisti i mrze muslimane. Otvorice vam se oci onda kada vama, kao njegovom zagovorniku, bude oduzimao odredjena prava i stavljao ogranicenja. Ali, tada ce vec biti prekasno.
Oduzimao prava muslimanima? :D

Ja, i?

Dugorocno bi to bilo veoma pozitivno po muslimane.
Tebi mozda da. ali ljudi koji su muslimani u americi su za vrijeme proslog Trumpovog mandata imali problem da se vrate u ameriku nakon odmora, bez obzira sto su americki drzavljani. Bili izlozeni maltretiranju na granici i jedva se vratili kuci. Mislim da ce u ovommandatu biti puno gore. Ali, vidjecemo. Cetiri duge godine su pred nama.
Styling

#23937 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 11:14
Styling wrote: 19/11/2024 11:02

Ne znam sto mene kacis, niti najmanje nisam za Trumpa ili njegove stitonose. ODavno sam govorio da ce pobijediti jer vidim kamo svijet ide. Cak sto vise ismijavam sve koji misle da ce Trump i ova svita donijeti blagostanje.

Ali sam definitivno bio protiv ovih sto bi rekao Dodo iz odlazece administracije, jer su dokazali sta su, sto ne znaci da ne mogu napraviti ispravan comeback. Ali to se nece desiti sa ovim postojecim lobijima. Da su uzeli izbore nastavili bi jos jace u pogresnom pravcu.

Kako god okrenes crno nam se pise, samo je pitanje brzine razvoja tog crnila. Kod demokrata smo makar imali kakvih takvih prijatelja
Upravo tako. Duge su cetiri godine.
Haris.ba

#23938 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 19/11/2024 11:19 Tebi mozda da. ali ljudi koji su muslimani u americi su za vrijeme proslog Trumpovog mandata imali problem da se vrate u ameriku nakon odmora, bez obzira sto su americki drzavljani. Bili izlozeni maltretiranju na granici i jedva se vratili kuci. Mislim da ce u ovommandatu biti puno gore. Ali, vidjecemo. Cetiri duge godine su pred nama.
Ponavljam. Neka uspostave svoju partiju ako im sta smeta. Ali, klinko. Demokratija ne dolazi sama od sebe. Valja zasukati rukave.

Najlakse je tako kalimero i pusti suzu.
ljubijankic

#23939 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljubijankic »

Narod koji je dao SDA stranci 350k glasova komentarise kako Ameri nisu trebali glasati za Trumpa :lol: genijalno :bih:
dr_Evil

#23940 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 19/11/2024 11:26 Narod koji je dao SDA stranci 350k glasova komentarise kako Ameri nisu trebali glasati za Trumpa :lol: genijalno :bih:
Nigdje niko nije rekao da su Ameri ili Bosnjaci pametan narod. Cak sto vise nisam jos upoznao neki prosjecno pametan narod, sto ce reci mozda je do mene na kraju dana.

Doduse nisam nesto devrio sa Japancima, mozda su oni bolje od nas europejaca i prekodrinskih, pardon preko atlantskih europejaca.

Ako covjek prati historiju i zanima se za istu, te prati drustvene procese oko sebe, sasvim je jednostavno prepoznati historijske cikluse koji se ponavljaju i u kojem smjeru idemo. Neke stvari se zbog razvoja drustva rade u rukavicama, ali posljedice ce na kraju da budu iste.
ljubijankic

#23941 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 11:34
ljubijankic wrote: 19/11/2024 11:26 Narod koji je dao SDA stranci 350k glasova komentarise kako Ameri nisu trebali glasati za Trumpa :lol: genijalno :bih:
Nigdje niko nije rekao da su Ameri ili Bosnjaci pametan narod. Cak sto vise nisam jos upoznao neki prosjecno pametan narod, sto ce reci mozda je do mene na kraju dana.

Doduse nisam nesto devrio sa Japancima, mozda su oni bolje od nas europejaca i prekodrinskih, pardon preko atlantskih europejaca.

Ako covjek prati historiju i zanima se za istu, te prati drustvene procese oko sebe, sasvim je jednostavno prepoznati historijske cikluse koji se ponavljaju i u kojem smjeru idemo. Neke stvari se zbog razvoja drustva rade u rukavicama, ali posljedice ce na kraju da budu iste.
Druze Ameri su imali 4 godine pod Trumpom i 4 godine pod Bidenom/Kamalom. Jel ti stvarno mislis da su toliko glupi pa da su izabrali goreg kandidata? To samo mi mozemo
dr_Evil

#23942 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 11:22
Styling wrote: 19/11/2024 11:19 Tebi mozda da. ali ljudi koji su muslimani u americi su za vrijeme proslog Trumpovog mandata imali problem da se vrate u ameriku nakon odmora, bez obzira sto su americki drzavljani. Bili izlozeni maltretiranju na granici i jedva se vratili kuci. Mislim da ce u ovommandatu biti puno gore. Ali, vidjecemo. Cetiri duge godine su pred nama.
Ponavljam. Neka uspostave svoju partiju ako im sta smeta. Ali, klinko. Demokratija ne dolazi sama od sebe. Valja zasukati rukave.

krajnje naivna je prica o nekim partijama i demokratijama u uhodanom politickom procesu te gdje vlada jednoumlje, a naivno je vjerovati da u nekoj eventualnoj cistki muslimana ti bi bio postedjen jer se smatras ateistom i gradjaninom svijeta(ne znam nista o tebi nego bubam, pretpostavljam da imas neku vrstu muslimanskog backgrounda).

Naivno je vjerovati da mislis da mozes sakriti svoj identitet promijenom imena, ili sto malom nisi skratio kozicu na vakat. Ako budu dolazili doci ce i po tebe, pa makar bio i cuvar logora.
Styling

#23943 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

ljubijankic wrote: 19/11/2024 11:37

Druze Ameri su imali 4 godine pod Trumpom i 4 godine pod Bidenom/Kamalom. Jel ti stvarno mislis da su toliko glupi pa da su izabrali goreg kandidata? To samo mi mozemo
Da, jesu, glupi su. To sto su Amerikanci ne znaci i da su pametni. Dapace.
dr_Evil

#23944 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

U glupost vecine uvijek sam spreman povjerovati. Ljudi su mase kojima se upravlja.

Nisam ja ni rekao da su izabrali goreg kandidata, potpuno ne biram stranu u ovom unutarcionistickom sukobu. Nemam misljenje, vise razmisljam gdje je onaj kolega forumas u Juznoj Cemerici, da ga upitam imal kakvu sobu za iznajmit ako zapuca.
Haris.ba

#23945 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 11:38 krajnje naivna je prica o nekim partijama i demokratijama u uhodanom politickom procesu te gdje vlada jednoumlje
Je li ono Trampmsa sakicom uzvikao, borba, borba, borba?

Nema dobrog zivota za vecinu ljudi bez borbe. Nema lezat i gledat kako sa neba pada.

U Staljinizmu ljudi bili spremni poginuti za svoje ja, a da se bojis u Cemerici?
Styling

#23946 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 11:38
Haris.ba wrote: 19/11/2024 11:22

krajnje naivna je prica o nekim partijama i demokratijama u uhodanom politickom procesu te gdje vlada jednoumlje, a naivno je vjerovati da u nekoj eventualnoj cistki muslimana ti bi bio postedjen jer se smatras ateistom i gradjaninom svijeta(ne znam nista o tebi nego bubam, pretpostavljam da imas neku vrstu muslimanskog backgrounda).

Naivno je vjerovati da mislis da mozes sakriti svoj identitet promijenom imena, ili sto malom nisi skratio kozicu na vakat. Ako budu dolazili doci ce i po tebe, pa makar bio i cuvar logora.
Lik kojeg je Trump izabrao da bude "border czar" im je otvoreno rekao da, ukoliko to clanovima porodice bude problem da se razidju sa nelegalnim clanovima porodice, kompletne porodice mogu biti deportovane u Mexico, bez obzira da li su legalni ili ne. I oni opet glasaju za takvog covjeka. Nevjerovatno.
ljubijankic

#23947 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljubijankic »

Styling wrote: 19/11/2024 11:39

Da, jesu, glupi su. To sto su Amerikanci ne znaci i da su pametni. Dapace.
Tvoje misljenje ali popricaj sa nekim ko zivi tamo pa ces vidjeti da u ovom slucaju i nisu toliko glupi.
dr_Evil

#23948 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 11:41
dr_Evil wrote: 19/11/2024 11:38 krajnje naivna je prica o nekim partijama i demokratijama u uhodanom politickom procesu te gdje vlada jednoumlje

Nema dobrog zivota za vecinu ljudi bez borbe. Nema lezat i gledat kako sa neba pada.

U Staljinizmu ljudi bili spremni poginuti za svoje ja, a da se bojis u Cemerici?
Kao sto rekoh herr Trump odlicno usmjerava mase, ili ti ga zivjela narodna grbaca. Ona predstava sa metkom je bila genijalna.

U Staljinizmu si mozda mogao nesto i promijeniti, u Cemerici tesko da mozes, osim ako pricamo o projektu koji zele burzuji da proguraju radi svojih interesa.
JovicSA

#23949 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

dječak sa šibicama wrote: 19/11/2024 10:43 Trump drzi senat i komplet kongres, nije cudno sto deepovci panice i trzaju nogicama, pomest ce ih metlom.
Tek ćeš/ćemo upoznati šta znači u doslovnom smislu deer state, polako. Za razna ukidanja prava i "izme" je bio neki izgovor, nekad Jevreji, nekad komunisti, nekad kapitalisti i klasni neprijatelj, nekad muslimani sada su na red došli kobajagi deepovci.
dr_Evil wrote: 19/11/2024 11:55
Haris.ba wrote: 19/11/2024 11:41

Kao sto rekoh herr Trump odlicno usmjerava mase, ili ti ga zivjela narodna grbaca. Ona predstava sa metkom je bila genijalna.

U Staljinizmu si mozda mogao nesto i promijeniti, u Cemerici tesko da mozes, osim ako pricamo o projektu koji zele burzuji da proguraju radi svojih interesa.
Ja sam odmah rekao da je ono predstava sa "ranjavanjem". JOš kada je izašao onaj snimak latergičnih policajaca koji ne reaguju dok im ljudi govore da je čovjek sa puškom na krovu pa ono je gore nego fake holivudsko slijetanje na mjesec. :mrgreen:
Last edited by JovicSA on 19/11/2024 12:07, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23950 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

:-) :lol:
Post Reply