NA VIJEST o uhićenju bivšeg ministra zdravstva Vilija Beroša iz KBC-a Split danas neslužbeno reagiraju porukom da su ponosni što je bivši ravnatelj KBC-a Julije Meštrović, prema izvješću EPPO-a, odbio primiti mito koji su mu nudili u vezi nabave sustava za robotsku kirurgiju.
U neslužbenom razgovoru s nekoliko pročelnika klinika i zavoda splitske bolnice doznaje se da su svi ponosni na moralni čin bivšeg ravnatelja i kažu da su to od njega i očekivali s obzirom na to da se radi o poštenom i moralnom čovjeku.
Sadašnji ravnatelj KBC-a Split Krešimir Dolić nije želio davati službene izjave u vezi istrage i uhićenja ministra, dok je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Mate Petričević bio cijelo jutro nedostupan.
Meštrovića se smatra jednim od najuspješnijih ravnatelja drugog po veličini KBC-a u Hrvatskoj, u dva je mandata vodio bolnicu, no dvije godine prije isteka drugog mandata otišao je u mirovinu. Nakon toga se neslužbeno doznalo da je Beroš radio pritisak na njega pa je odlučio ranije otići s dužnosti.
Zaslužan je za brojne projekte i uređenje bolnice, a nakon odlaska u mirovinu vodi palijativni pedijatrijski tim za male pacijente.
Desavanja u Hrvatskoj
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#26476 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
swanfilter
#26477 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zar je ovako nesto moguce? Jel sud il lobisticka firma ...
-
swanfilter
#26478 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sta nas briga. Mi imamo Tayipovo i Alijino drzanje za rukice kao dokaz amaneta do sudnjeg dana. I maketu Bayraktara.dječak sa šibicama wrote: ↑13/11/2024 12:23Vec je najavio nesto "bolje od himarsa", od kineza, ne znam sta.istra_hr wrote: ↑13/11/2024 07:38dječak sa šibicama wrote: ↑12/11/2024 20:51 https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 14982.aspx
SABORSKI Odbor za obranu na današnjoj je sjednici jednoglasno podržao nabavu osam raketnih sustava HIMARS, vrijednih gotovo 290 milijuna dolara.
---![]()
Slijedeća vijest je da će sad kompleksirani Vučić najavit da Srbija kupuje ne osam nego osamnaest HIMARS-a
HR ce morati jos pojacati jer Trump zahtjeva veci % budzeta na oruzje od NATO drzava, samo me zanima sta je cilj ovog naoruzavanja
Nadam se samo pumpanje para u americku vojnu industriju
- dječak sa šibicama
#26479 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jucer je vlada i Bayraktare odobrila, kao i pismo namjere za ove nove Leoparde 2A8 sto je najbolja varijanta ovog tenka.
Bayraktari ce kostati stotinjak miliona eura, jedan kosta oko 5 miliona dolara koliko ce ih to biti nisam nigdje procitao, ide i oprema uz to pa nece biti 20 dronova nego desetak-petnaest. Uz to hrvatska Orca ima ugovor sa Baykarom neki dan potpisan, za opremanje Bayraktara hrvatskim FPV dronovima. Prakticno ce Bayraktar na "podvozju" nositi druge dronove koje ce ispustati u toku leta a oni ce obavljati izvidjacke i borbene akcije.
Naoruzavanje u petoj brzini, sve mi se cini da NATO ocekuje ne dobre vijesti iz Ukrajine i strah je od Rusije u porastu. U Rumuniji se gradi velika vojna baza, sta ce biti sa Moldavijom tek cemo vidjeti.
Bayraktari ce kostati stotinjak miliona eura, jedan kosta oko 5 miliona dolara koliko ce ih to biti nisam nigdje procitao, ide i oprema uz to pa nece biti 20 dronova nego desetak-petnaest. Uz to hrvatska Orca ima ugovor sa Baykarom neki dan potpisan, za opremanje Bayraktara hrvatskim FPV dronovima. Prakticno ce Bayraktar na "podvozju" nositi druge dronove koje ce ispustati u toku leta a oni ce obavljati izvidjacke i borbene akcije.
Naoruzavanje u petoj brzini, sve mi se cini da NATO ocekuje ne dobre vijesti iz Ukrajine i strah je od Rusije u porastu. U Rumuniji se gradi velika vojna baza, sta ce biti sa Moldavijom tek cemo vidjeti.
- istra_hr
#26480 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo što se tiče uhićenja ministra i ostalih ...
EPPO (Ured Europskog javnog tužitelja) je nešto najbolje što se moglo desit u HR nakon pristupanja EU.
Jer, kad lopovska gamad KraDeZea i dalje pokušava krast EU novce bez pardona .... tu je EPPO i hapsi.
EPPO (Ured Europskog javnog tužitelja) je nešto najbolje što se moglo desit u HR nakon pristupanja EU.
Jer, kad lopovska gamad KraDeZea i dalje pokušava krast EU novce bez pardona .... tu je EPPO i hapsi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26481 Re: Desavanja u Hrvatskoj
da. šou program je očekivati da će naši htjeti pristupiti EU. uključujući i najevropskijeg Čovića.
- istra_hr
#26482 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cijena aparata za bolnice je 130 ... ali "preko ekipe" narasla na 450 milijuna Eura.
Nema krađe, tj. "nije govno-nego se pas posrao".
- istra_hr
- istra_hr
#26484 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- dr_Evil
#26485 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zag ... omentari_d
Cim udjes u EU, zrak je automatski cistiji, onde na kucici od granicne policije, tako meni rekose na ovom forumu!
Nevezano za ovo o zraku, svaka cast susjedi! Samo 'apsite lopove, mi smo iza vas stoljece sto se tice 'apsenja!
Cim udjes u EU, zrak je automatski cistiji, onde na kucici od granicne policije, tako meni rekose na ovom forumu!
Nevezano za ovo o zraku, svaka cast susjedi! Samo 'apsite lopove, mi smo iza vas stoljece sto se tice 'apsenja!
-
sumirprimus
#26486 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vidi znam ja da je tebi iz hercegovine tesko to shvatit, ali kod nas se loz ugalj i to cesto najlošije kvalitete tj pun svakvih ĐEriza. A kad ljudima nestane uglja onda loze sve eto moze gorit od ulja do stare obuce i guma.
Plus industrija koja radi sta hoce jer nema kontrole .E tu je eu iznad nas, a hrvatska je eu.
Cak imas izuzetaka kao u srednjij bosni tacno znas koja su cijansela, jedni trose vise plin a drugi vise loze. A toplotne pumpe u drzavi gdje svi puse i vozaju auta su svakako preskupe ne.
Dakle u eu necist zrak dakle u hrv i nas necist zrak su 2 razlicita pojma
Plus industrija koja radi sta hoce jer nema kontrole .E tu je eu iznad nas, a hrvatska je eu.
Cak imas izuzetaka kao u srednjij bosni tacno znas koja su cijansela, jedni trose vise plin a drugi vise loze. A toplotne pumpe u drzavi gdje svi puse i vozaju auta su svakako preskupe ne.
Dakle u eu necist zrak dakle u hrv i nas necist zrak su 2 razlicita pojma
- dječak sa šibicama
#26487 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hajmarsi u grebza, idu u Rumuniju sto posto
inace danas potpisali sa Turcima Bayraktare, 6 komada
https://morh.gov.hr/vijesti/moderan-i-m ... jsku/12862
- mayab
#26488 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bro ... 17524.aspx
Hr, odnosno "Jadrolinija" definitivno ima dosta problema , ove zgode i nezgode postale baš učestale........

Hr, odnosno "Jadrolinija" definitivno ima dosta problema , ove zgode i nezgode postale baš učestale........

-
kakavdanakneiskustvu
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#26490 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Može li meni neko objasniti zašto se pokojni Nadarević posmatra kao bh. glumac?
Vidim na Redditu neki dan, najbolji bh. glumac Mustafa Nadarević.
Čovjek je odrastao u Hrvatskoj i javno rekao da je hrvatski glumac, a da u ostale države ide samo iz poštovanja prema Ex-Yu.
Jednom je i rekao da bi mu bilo rađe da nema taj muslimanski background, tako da pretpostavljam da je se i ovako lično izjašnjavao kao Hrvat.
Bio je dobar glumac i radio u bh. kinematografiji, ali ne možeš svojatati strance samo zato što imaju određeno ime i prezime, pogotovo ne ako oni sami to odbacuju.
Čovjek je odrastao u Hrvatskoj i javno rekao da je hrvatski glumac, a da u ostale države ide samo iz poštovanja prema Ex-Yu.
Jednom je i rekao da bi mu bilo rađe da nema taj muslimanski background, tako da pretpostavljam da je se i ovako lično izjašnjavao kao Hrvat.
Bio je dobar glumac i radio u bh. kinematografiji, ali ne možeš svojatati strance samo zato što imaju određeno ime i prezime, pogotovo ne ako oni sami to odbacuju.
- tramvajtrojka
#26491 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti fkt imas problem sa osnovnim shvacanjima da tvoje pogresne i licne opservacije o necijoj nacionalosti nije ultimativna istinasehohari wrote: ↑24/11/2024 12:37 Može li meni neko objasniti zašto se pokojni Nadarević posmatra kao bh. glumac?
po tebi bi emir hadzihafizbegovic ispao najuticajniji hrvatski glumac
- PreWiBa
#26492 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čovjek je rekao da je hrvatski glumactramvajtrojka wrote: ↑24/11/2024 12:41Ti fkt imas problem sa osnovnim shvacanjima da tvoje pogresne i licne opservacije o necijoj nacionalosti nije ultimativna istinasehohari wrote: ↑24/11/2024 12:37 Može li meni neko objasniti zašto se pokojni Nadarević posmatra kao bh. glumac?
po tebi bi emir hadzihafizbegovic ispao najuticajniji hrvatski glumac![]()
![]()
![]()
„Ja sam glumački odrastao u Zagrebu, školovao se, bio cijeli život u Hrvatskom narodnom kazalištu i na taj način sam hrvatski glumac“, dodao je i zaključio:
„Ali da budem tačan i precizan, ja sam iz cijele Jugoslavije. Tu sam ja odrastao i svi ti dijelovi su mi dragi.“
-
kakavdanakneiskustvu
#26493 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nadarević je živio u Hrvatskoj,kako je Šovagović hrvatski glumac tako je i Nadarević, s tim što je Mustafa imao dosta uloga u bh filmovima a i serijama
- dječak sa šibicama
#26494 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moze li neki citat, gdje je pokojni Nadarevic izjavio da bi radije da nema muslimanski ili bosanski bekgraund.
To mi nikako ne ida sa njegovim likom i djelom.
- PreWiBa
#26495 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hadžihafizbegović nikada nije rekao da je hrvatski glumac.
Zavisno od toga koliko ga ko plaća bit će nacionalista ili teški jugonostalgičar sa umirljivom pričom, ali nikada nije rekao da je hrvatski glumac ili da je Hrvat po etničkoj pripadnosti.
Zavisno od toga koliko ga ko plaća bit će nacionalista ili teški jugonostalgičar sa umirljivom pričom, ali nikada nije rekao da je hrvatski glumac ili da je Hrvat po etničkoj pripadnosti.
- PreWiBa
#26496 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dječak sa šibicama wrote: ↑24/11/2024 12:51 Moze li neki citat, gdje je pokojni Nadarevic izjavio da bi radije da nema muslimanski ili bosanski bekgraund.
Da sam imao izbora, ne bih se želio roditi kao Mustafa. To sam dobio i živio sam sa tim. Ono što mi se nije svidjelo u odgajanju, odbacio sam, a što mi se svidjelo, primijenio sam kod ljudi oko sebe
- dječak sa šibicama
#26497 Re: Desavanja u Hrvatskoj
‘Baba nije razumjela, mučila me’
Mustafa se jednom prisjetio svog odrastanja i naglasio kako je bio prisiljen učiti o religiji dok ga je odgajala baka.
“Dok sam bio u posjeti toj baki u Bosanskom Novom, ona me je navečer natjerala da ‘učim’, što znači moliti se Bogu, klanjati se. A ja sam bio umoran kao dijete, igrao sam se po cijeli dan, trčao sa djecom, samo sam čekao leći i spavati, a baba nije razumjela, mučila me je tad. Vjerujem, ne mogu bez vjere, ali ja sam agnostik, nisam ateist. A moja druga baka me nikada nije tjerala u crkvu, ali smo kod nje slavili Božić i Uskrs, iako je njezin djed, njezin muž, bio musliman, sve smo slavili”, rekao je nekoć Nadarević.
“Da sam imao izbora, ne bih se želio roditi kao Mustafa. To sam dobio i živio sam sa tim. Ono što mi se nije svidjelo u odgajanju, odbacio sam, a što mi se svidjelo, primijenio sam kod ljudi oko sebe. Čitav život živiš, učiš i rasteš, a umireš neobrazovan”, zaključio je glumac.
Citiraj cijelu izjavu, nije antiislamska izjava vec antireligiozna, ocigledno.
Mustafa se jednom prisjetio svog odrastanja i naglasio kako je bio prisiljen učiti o religiji dok ga je odgajala baka.
“Dok sam bio u posjeti toj baki u Bosanskom Novom, ona me je navečer natjerala da ‘učim’, što znači moliti se Bogu, klanjati se. A ja sam bio umoran kao dijete, igrao sam se po cijeli dan, trčao sa djecom, samo sam čekao leći i spavati, a baba nije razumjela, mučila me je tad. Vjerujem, ne mogu bez vjere, ali ja sam agnostik, nisam ateist. A moja druga baka me nikada nije tjerala u crkvu, ali smo kod nje slavili Božić i Uskrs, iako je njezin djed, njezin muž, bio musliman, sve smo slavili”, rekao je nekoć Nadarević.
“Da sam imao izbora, ne bih se želio roditi kao Mustafa. To sam dobio i živio sam sa tim. Ono što mi se nije svidjelo u odgajanju, odbacio sam, a što mi se svidjelo, primijenio sam kod ljudi oko sebe. Čitav život živiš, učiš i rasteš, a umireš neobrazovan”, zaključio je glumac.
- HarTar
#26498 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čovjek ni na "onom" svijetu nema mira..... Čime se ljudi na brdovitom Balkanu zamaraju 
- PreWiBa
#26499 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja je baš shvatam na taj način.dječak sa šibicama wrote: ↑24/11/2024 12:58 ‘Baba nije razumjela, mučila me’
Čovjek indirektno govori da su muslimani previše religiozni i da mu je bolja druga strana porodice. Taj dio sam izbacio jer je još izraženiji u tom smislu.
"ne bih se želio roditi kao Mustafa" je veoma jasna izjava, uz dužno poštovanje. Jasno insinuira da bi radije imao ne-muslimansko ime.
Na kraju krajeva, to uopće nije centralna tačka, glavno je da je jasno izjavio da je on prvenstveno hrvatski glumac, a da ga za druge države samo veže jugonostalgija.
Last edited by PreWiBa on 24/11/2024 13:06, edited 1 time in total.
- PreWiBa