Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑11/11/2024 21:40
pitanje, da li je opstina centar u cjelosti dio sarajeva ili jedan dio pripada istocnom sarajevu?
po starim mapama, kao da je jedan jako mali dio (zlatiste?) u dijelu istocnog sarajeva kao dio opstine istocni stari grad.
Samo ove dvije parcele (2542/1 i 3770) i dio puta (3813/1) iz prijeratne opštine Centar (vidi se u katastru jasno) je sada u sastavu Istočnog Starog Grada. I dalje se u katastru FBiH vode na opštinu Centar i Sarajevo šume kao posjednici. To su ove. Kula i hotel su u prijeratnoj opštini Stari Grad:
Ipak, prilično je loš supermarket, ima vrlo malo domaćih proizvoda, sve je uglavnom iz Srbije, a gužva je nenormalna. Odustao sam od banana koje sam htio kupiti jer bih morao čekati red od 15-20 ljudi ispred mene, a imaju samo jednu kasu.
Sve u svemu, Kort je bolja opcija prije podne, a popodne treba jednostavno imati hljeb u zamrzivaču
Didier wrote: ↑17/11/2024 21:19
Pored toga, Onogošt i Power na Palama takođe rade nedjeljom, Onogošt čak do četiri ujutru, a Power do 23 sata. Ako je baš hitno
Kada si tako dobro upućen, pitao bih te jesi li nekada bio na autobuskoj stanici, poznaješ li objekat?
Pored toga, Onogošt i Power na Palama takođe rade nedjeljom, Onogošt čak do četiri ujutru, a Power do 23 sata. Ako je baš hitno
Kada si tako dobro upućen, pitao bih te jesi li nekada bio na autobuskoj stanici, poznaješ li objekat?
Jesam, dok nisam vozio, sa 17 godina, išao za Beograd odatle. Ali to je bila 2000. godina, kad je Slobo pao, heftu poslije jaran i ja otišli.
Didier wrote: ↑17/11/2024 21:14
Power prodavnica radi do 23 sata. Nekad je radila 24 sata dnevno, što i dalje piše na vratima, ali na Guglu je radno vrijeme tačno.
Ipak, prilično je loš supermarket, ima vrlo malo domaćih proizvoda, sve je uglavnom iz Srbije, a gužva je nenormalna. Odustao sam od banana koje sam htio kupiti jer bih morao čekati red od 15-20 ljudi ispred mene, a imaju samo jednu kasu.
Šteta da nisi danas dao ovu lokaciju
Imam osjećaj da će sljedeće nedljelje i još nekoliko nedjelja iza, u Lukavici skoro sve trgovine raditi do kasno
Jesam, dok nisam vozio, sa 17 godina, išao za Beograd odatle. Ali to je bila 2000. godina, kad je Slobo pao, heftu poslije jaran i ja otišli.
Sestra koja zivi u Blagaju hoce da kupi manji stancic u Lukavici, ono da ima cisto povremeno kad dodje u Sarajevo gdje prenociti s muzem i djetetom.
Kakva su iskustva , moze li se taj stan izdati tamo? Kako ga je kasnije eventuano preprodati?
Ja sam malo skeptican za ulaganje tamo iako su dobre cijene u odnosu na federalni dio.
mostarurscu wrote: ↑18/11/2024 07:42
Sestra koja zivi u Blagaju hoce da kupi manji stancic u Lukavici, ono da ima cisto povremeno kad dodje u Sarajevo gdje prenociti s muzem i djetetom.
Kakva su iskustva , moze li se taj stan izdati tamo? Kako ga je kasnije eventuano preprodati?
Ja sam malo skeptican za ulaganje tamo iako su dobre cijene u odnosu na federalni dio.
moze se izdati na dan, 50 km nocenje, moze mjesecno cca 350 km
Cijene rastu i u Lukavici , prije tri godine si mogao novogradnju kupit za 1500 KM , a sad ne mozes nista naci ispod 2500
Power prodavnica radi do 23 sata. Nekad je radila 24 sata dnevno, što i dalje piše na vratima, ali na Guglu je radno vrijeme tačno.
Imam osjećaj da će sljedeće nedljelje i još nekoliko nedjelja iza, u Lukavici skoro sve trgovine raditi do kasno
Trgovine u Istočnom Novom Sarajevu imaju ograničenje nedjeljom da rade do 14:00, a u Istočnoj Ilidži nikako. Možda sad promjene ako vide priliku za kupce iz Sarajeva.
Trgovine u Istočnom Novom Sarajevu imaju ograničenje nedjeljom da rade do 14:00, a u Istočnoj Ilidži nikako. Možda sad promjene ako vide priliku za kupce iz Sarajeva.
Tačno. Kort je radio do 14h, isto kao i Bingo ali su u istočnoj Ilidži također uveli neradna nedjelju, ja išao zaključeno a nikakvog obavještenja i završio u Kortu.
Prednost je i što nemaš poreza za promet nekretninama, kao npr u Kantonu Sarajevo od 5%. Pa je lakše i preprodati.
dadoxyxy wrote: ↑20/11/2024 12:20
Onaj dio oko SIPE , kakav je taj dio u smislu atraktivnosti Lukavice za izdat stan ?
da mi treba stan nikad tu ne bi uzeo...ganjao bi 3 glavne ulice u Lukavici, ono mi kod Sipe neka rupa..ali msm da vecina ne misli kao ja
Ms nije bitno sta mislimo , nije stan za zivit , nego stan za izdavat ..jel atraktivan na toj lokaciji i koliko , tu je sipa , ima radnika sa strane trebalo bi da jest al evo da cujemo ko bolje poznaje situaciju ?