Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
rraka

#21426 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

skupljac_zeljeza wrote: 15/11/2024 07:42
Peugeot2008 wrote: 14/11/2024 23:54
Danas sam gledao i mislim da sam vidio da je 2680, ali treba provjeriti a i malo vidjeti iskustva korisnika sa njom. Čini mi se da ovdje na forumu neko ima FT, valjda će se javiti da nam podijeli mišljenje o istoj.
Imam ja FT 50 i dobra je kada je poredim sa drugima. Imam i Hitachi Takai 50 i ima nešto drugačije u kvaliteti izrade vani što mogu vidjeti kao što su filteri i sl., ali i samom radu. Spominjem Takai jer ima tiši unutarnji rad. Imam i AY 35 što je isto Mitsubishi i AY ima daleko tiši rad od svih, a grije dobro. Evo sada je oko nule i FT uspijeva sama pokriti svoj dio od 48 m2 i 3 m visine što povećava kubike i dodaje u hodnik. Jedino što je najbučnija od svih jer imam i Mideu 18 koja ono na kineski način zafura pa se smiri dok FT u kontinuitetu ima dugo isti rad i to je blago toplo osim kada se uključi napa pa krene baš vrelo valjda da nadoknadi ono što napa izbacuje. Može unutarnja raditi i vrlo tiho na niskom FAN-u, ali po meni je grehota ne iskoristiti ovaj kompresor što bolje. FT vanjska ne znam ni da postoji iako je 50 kg. Kod Hitachi Takai se vanjska čuje, ali nema vibracija što je ok. Midea 18 zabrunda u početku i prenosi vibracije kroz zid iako imam stiropor čuje se ponekada noću. Što se tiče defrosta FT ih ima rijetke, ali kod mene uvijek rade 3 klime tako da nema potrebe ni jedna da se smara i možda je to razlog da je ove zime još ni jednom nisam uhvatio u dF. Uglavnom može ugrijati kako god ko poželi jer pored FAN-a ima i 31°pa na nekom stepenu će se naći. Volim toplije i evo ove dane sam u kući u majici iako šeta oko nule. Što se tiče potrošnje mrzi me pratiti koliko koja troši pa mi je ljetni prosjek preko 100 KM, a prošli mjesec je bio račun 200 KM sveukupne potrošnje. Ako ovako nastavi oko nule sljedeći mjesec će biti oko 280 KM jer mi je dnevni prosjek potrošnje oko 50 kWh sveukupne potrošnje, a ima dosta raznih potrošača među kojima su 3 klime (18+18+12). Grijem preko 100 m2 sa više prostorija što je otežavajuća okolnost za klime. FT je poznata sa jakim twin kompresorom, Hyper Heating. Ne može biti promašaj za grijanje. Kod odvoda treba tacna jer je čudno napravljeno da se ne može crijevo zakačiti na vanjsku nego na tacnu pa dalje. Dolazi ugrađen wi fi i radi uredno. Vjerovatno vas zanima FT 35 i čitao sam da imaju isti kompresor i FT 50 i FT 35. U čemu je razlika, to iskustvo nemam.
rraka wrote: 15/11/2024 00:03
Znam da je HR ulaz, AY neka srednja klasa, LN top ponuda.
Dobro si poredao. FT je tu negdje ispred LN, a ima jače i od LN kao što je RW. :mrgreen: AP je još uvijek dobra starija verzija AY. To je uglavnom što se kod nas vrti.

Imaš ih ovdje poredane.

https://mitsubishi.rs/

https://les.mitsubishielectric.gr/uploa ... r_5045.pdf

Image
Ok, hvala ti za deteljne informacije. Puno si pomogao i razjasnio nedoumice, posebno oko serija.
Ja imam Ay35 u dobro izolovanom prostoru od nekih 30ak kvadrata i stvarno odlicno radi. Prakticno se ne cuje, namjestena je na 22 stepena i u sobi je toliko stepeni (mjereno na razlicitim termometrima).
Ovaj prostor u koji sad namjeravam staviti je veci, mozda 42 kvadrata iz jednog komada, plafon je 2,6m. To je jedan dio stana. Vrata vode u hodnik i dvije sobe. Taj drugi dio je mozda nekih 30ak kvadrata. Mozda bih drzao ta vrata otvorena i naknadno ubacio jednu AY35 u taj dio da pomogne ovoj primarnoj. Samo se razmisljam sada da li uzeti AY35/AY42 ili FT35 (pod uslovom da se FT35 mogne naci za tih nekih 2600KM). U LUKu je trenutno 3250KM sto mi je previse iskreno.
Peugeot2008

#21427 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Peugeot2008 »

rraka wrote: 15/11/2024 14:18
Peugeot2008 wrote: 14/11/2024 23:54
Danas sam gledao i mislim da sam vidio da je 2680, ali treba provjeriti a i malo vidjeti iskustva korisnika sa njom. Čini mi se da ovdje na forumu neko ima FT, valjda će se javiti da nam podijeli mišljenje o istoj.
Imam ja FT 50 i dobra je kada je poredim sa drugima. Imam i Hitachi Takai 50 i ima nešto drugačije u kvaliteti izrade vani što mogu vidjeti kao što su filteri i sl., ali i samom radu. Spominjem Takai jer ima tiši unutarnji rad. Imam i AY 35 što je isto Mitsubishi i AY ima daleko tiši rad od svih, a grije dobro. Evo sada je oko nule i FT uspijeva sama pokriti svoj dio od 48 m2 i 3 m visine što povećava kubike i dodaje u hodnik. Jedino što je najbučnija od svih jer imam i Mideu 18 koja ono na kineski način zafura pa se smiri dok FT u kontinuitetu ima dugo isti rad i to je blago toplo osim kada se uključi napa pa krene baš vrelo valjda da nadoknadi ono što napa izbacuje. Može unutarnja raditi i vrlo tiho na niskom FAN-u, ali po meni je grehota ne iskoristiti ovaj kompresor što bolje. FT vanjska ne znam ni da postoji iako je 50 kg. Kod Hitachi Takai se vanjska čuje, ali nema vibracija što je ok. Midea 18 zabrunda u početku i prenosi vibracije kroz zid iako imam stiropor čuje se ponekada noću. Što se tiče defrosta FT ih ima rijetke, ali kod mene uvijek rade 3 klime tako da nema potrebe ni jedna da se smara i možda je to razlog da je ove zime još ni jednom nisam uhvatio u dF. Uglavnom može ugrijati kako god ko poželi jer pored FAN-a ima i 31°pa na nekom stepenu će se naći. Volim toplije i evo ove dane sam u kući u majici iako šeta oko nule. Što se tiče potrošnje mrzi me pratiti koliko koja troši pa mi je ljetni prosjek preko 100 KM, a prošli mjesec je bio račun 200 KM sveukupne potrošnje. Ako ovako nastavi oko nule sljedeći mjesec će biti oko 280 KM jer mi je dnevni prosjek potrošnje oko 50 kWh sveukupne potrošnje, a ima dosta raznih potrošača među kojima su 3 klime (18+18+12). Grijem preko 100 m2 sa više prostorija što je otežavajuća okolnost za klime. FT je poznata sa jakim twin kompresorom, Hyper Heating. Ne može biti promašaj za grijanje. Kod odvoda treba tacna jer je čudno napravljeno da se ne može crijevo zakačiti na vanjsku nego na tacnu pa dalje. Dolazi ugrađen wi fi i radi uredno. Vjerovatno vas zanima FT 35 i čitao sam da imaju isti kompresor i FT 50 i FT 35. U čemu je razlika, to iskustvo nemam.
rraka wrote: 15/11/2024 00:03
Znam da je HR ulaz, AY neka srednja klasa, LN top ponuda.
Dobro si poredao. FT je tu negdje ispred LN, a ima jače i od LN kao što je RW. :mrgreen: AP je još uvijek dobra starija verzija AY. To je uglavnom što se kod nas vrti.

Imaš ih ovdje poredane.

Image
Ok, hvala ti za deteljne informacije. Puno si pomogao i razjasnio nedoumice, posebno oko serija.
Ja imam Ay35 u dobro izolovanom prostoru od nekih 30ak kvadrata i stvarno odlicno radi. Prakticno se ne cuje, namjestena je na 22 stepena i u sobi je toliko stepeni (mjereno na razlicitim termometrima).
Ovaj prostor u koji sad namjeravam staviti je veci, mozda 42 kvadrata iz jednog komada, plafon je 2,6m. To je jedan dio stana. Vrata vode u hodnik i dvije sobe. Taj drugi dio je mozda nekih 30ak kvadrata. Mozda bih drzao ta vrata otvorena i naknadno ubacio jednu AY35 u taj dio da pomogne ovoj primarnoj. Samo se razmisljam sada da li uzeti AY35/AY42 ili FT35 (pod uslovom da se FT35 mogne naci za tih nekih 2600KM). U LUKu je trenutno 3250KM sto mi je previse iskreno.
Jarane ima FT 35 za 2600, samo treba potražiti. A zašto tražiš FT ako već imaš AY i znaš sve o njoj ili da malo se obnoviš pa nam preneseš info o istoj. Ako te zanima reci pa ti napišem gdje ima.
skupljac_zeljeza

#21428 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by skupljac_zeljeza »

Ja sam razmišljao o AY42 jer me AY35 prijatno iznenadila, a ima i twin rotary kompresor.
rovac13 wrote: 14/03/2024 20:26 Preciznije....jedan te isti kompresor svb130fbbmt .....se nalazi u modelima :

AY 42 vgh
AY 50 vgh
LN 35 vghz
LN 50 vg
FT 25 vghz
FT 35 vghz
FT 50 vghz

Ovo nadjes posle 3 min googlanja.
Ako uzmes malo vise vremena mozda nadjes jos modela sa tim istim kompresorom.

To sto neko procita nekakve detalje,pa iz toga zakljuci da ce neka biti efikasnija i da ce mu ustedit neke pare je u najmanju ruku diskutabilno :)
Peugeot2008

#21429 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Peugeot2008 »

skupljac_zeljeza wrote: 15/11/2024 16:42 Ja sam razmišljao o AY42 jer me AY35 prijatno iznenadila, a ima i twin rotary kompresor.
rovac13 wrote: 14/03/2024 20:26 Preciznije....jedan te isti kompresor svb130fbbmt .....se nalazi u modelima :

AY 42 vgh
AY 50 vgh
LN 35 vghz
LN 50 vg
FT 25 vghz
FT 35 vghz
FT 50 vghz

Ovo nadjes posle 3 min googlanja.
Ako uzmes malo vise vremena mozda nadjes jos modela sa tim istim kompresorom.

To sto neko procita nekakve detalje,pa iz toga zakljuci da ce neka biti efikasnija i da ce mu ustedit neke pare je u najmanju ruku diskutabilno :)
Reci mi jarane, znam da je bilo nekih žalbi da je ta AY bučna, kako se tebi ponaša što se tiče toga ?
skupljac_zeljeza

#21430 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Kod mene AY35 i ima nečujnu vanjsku i vrlo tihu unutarnju. Nemam u toj prostoriji potrebu da stavljam FAN na više od dvije crtice što je srednja brzina i dalje je tiha. Imam iskustvo sa nekoliko modela i ova je definitivno najtiša. Ona reklama o 18 decibela ima smisla. Na najačem FAN-u se čuje, ali nije ništa agresivno nego opet podnošljivo.
Optimist

#21431 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Optimist »

Koji inverter 12ku uzeti za oko 1000 KM?

Vivax, gree, TCL, Hisense?
Neke imaju 2 god a neke 5god garancije kao npr Vivax.
Peugeot2008

#21432 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Peugeot2008 »

skupljac_zeljeza wrote: 15/11/2024 17:28 Kod mene AY35 i ima nečujnu vanjsku i vrlo tihu unutarnju. Nemam u toj prostoriji potrebu da stavljam FAN na više od dvije crtice što je srednja brzina i dalje je tiha. Imam iskustvo sa nekoliko modela i ova je definitivno najtiša. Ona reklama o 18 decibela ima smisla. Na najačem FAN-u se čuje, ali nije ništa agresivno nego opet podnošljivo.
Hvala sakupljač, optimist ona koja ima najdužu garanciju.
rraka

#21433 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

Peugeot2008 wrote: 15/11/2024 16:15
rraka wrote: 15/11/2024 14:18

Imaš ih ovdje poredane.

Image
Jarane ima FT 35 za 2600, samo treba potražiti. A zašto tražiš FT ako već imaš AY i znaš sve o njoj ili da malo se obnoviš pa nam preneseš info o istoj. Ako te zanima reci pa ti napišem gdje ima.
Kao sto rekoh, imam AY35 u prostoru od 30 kvadrata, sa odlicnom izolacijom i sa malo otvora. Sada mi treba za drugi prostor od nekih 42-43 kvadrata, sa velikom kliznom stijenom ali isto tako dobro izolovan. Ja sam sa AY35 zadovoljan u uslovima koji su kod nje prisutni. Prvenstveno mislim na odrzavanje temparature i na tisi u. Bukvalno se ne cuje
Za drugi prostor se iz tog razloga dvoumim da li AY42 ili FT35.
Ja sam nasao za 2700, pa ako ti nije problem napisi gdje ima za manje.
Ermin ZM

#21434 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Ermin ZM »

Ako imas ovu Intesa karticu ilii znas koga da moze za tebe uzet evo ti Ay42 za 2350

Pogledaj proizvod na eKupi:
https://www.ekupi.ba/p/EK000628059
rraka

#21435 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

Ermin ZM wrote: 15/11/2024 21:44 Ako imas ovu Intesa karticu ilii znas koga da moze za tebe uzet evo ti Ay42 za 2350

Pogledaj proizvod na eKupi:
https://www.ekupi.ba/p/EK000628059
Vidio sam veceras, ali je jos veceras akcija. Mozda bude na black friday neki popust. Na OLX se moze naci za nekih 2500 KM
laik1981

#21436 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by laik1981 »

rovac13 wrote: 14/11/2024 10:40 Sve cudnije.Iznutra stiropor i presuho.
Otvore se prozori pusti se suh zrak unutra vlaga poraste.

Kod mene klima radi konstantno 12 godina,nikad nije bilo presuho.

Do neceg drugog je.
Znas sta je jos cudnije. Brat je u prizemlju i kod njega dzungla godinama. Kao u plasteniku vlaga. Na kraju odustao od grijanja na struju i rijesio vlagu nekih 85% tako sto se poceo grijati na drva. Sve mu isto kao kod mene osim sto je on u prizemlju, a ja u potkrovlju.

Kod mene sahara. I u Sahari je vlaznije :mrgreen:
Svaku vece pred spavanje pustim vrucu vodu u kupatilu da malo napari zrak. Nastavicu tako dok ne nadjem kakve bolje ovlazivace. Pocinjem sumnjati da mi i preciscivaci isusuju zrak. Uglavnom ne bi to ni bio problem da malca ne zeza bronhitis, a suh zrak mu ne odgovara ni malo. 40% je neki minimum i tu se to negdje vrti kod mene, al bih volio da je blize 50% kada je ovaj zimski period.
rovac13

#21437 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rovac13 »

Relativna vlaznost je podatak koji bez temperature ne znaci nista.

40% moze bit lose,a moze bit i dobro.Zavisi koliko je toplo.
skupljac_zeljeza

#21438 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

laik1981 wrote: 16/11/2024 09:21... Sve mu isto kao kod mene osim sto je on u prizemlju, a ja u potkrovlju.

Sve je isto, ali u tome po meni leži razlog tolike razlike jer sam kao podstanar se namijenjao na desetine kuća i stanova. Ovako se samo može nagađati da li temelji vuku vlagu ili neki zid koji je u brdu ili terasa ili.... U jednoj novoj kući sam morao promijeniti spavaću jer je dijelila zid sa kupatilom i probila voda zbog loše izolacije i zid pocrnio od buđi i memle. Pričam vlasniku i reče mi da je na kući i više grešaka zbog čega je napravio drugu, a tu izdaje.
rovac13

#21439 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rovac13 »

Po ovoj slici 40% ne moze bit presuho.
Cak ako imas unutra 20 ili 22 C onda je idealno i bolje ne moze.

Image

Ako se grijes klimom,i ako je slucajno ona kineska,a one znaju da pregrijavaju prostor,griju snazno i prave pauze.......onda nije nemoguce da pregriju na 25-26 C.

U tom slucaju vise ne mozes imat idealno......i ako imas 25-26 C onda je tih 40% blizu granice da bude prevlazno..........po ovoj slicu ako podignes vlagu na 50% pri takvoj temp ides u crveno,prevlazno,nije dobro.

Zbog djece,zbog zdravlja,pokusaj sa temp sobe 22 ......pa onda mjeri vlagu i prati situaciju.
sve na kvadrat

#21440 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by sve na kvadrat »

Klime LG dvije 12ke, nedavno kupljene, griju 80ak kvdrata. Ukupna potrošnja 1050kWh 30 dana, sa svim elektricnim potrosacima u kuci...S tim da kuća nije utopljena,nema fasade....Radile su na 25 stepeni 24h...Račun 170KM. Ja sam zadovoljan sad za sad.
Idemedosumom

#21441 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Idemedosumom »

skupljac_zeljeza wrote: 15/11/2024 07:42 ...FT vanjska ne znam ni da postoji iako je 50 kg. Kod Hitachi Takai se vanjska čuje, ali nema vibracija što je ok...
Vanjska Takai ti se čuje unutra, u kući? Je li uredno odrađena montaža? Ja rad svoje vanjske još nisam čuo, niti sam je do sada uhvatio da ide u defrost. A rijeka teče maltene uz samu zgradu. Slikano s mosta:

Image

A prijatelj mi, isto iz Travnika, samo kuća mu podalje od rijeke, ima Telefunken 18ku, veli da mu ide u defrost svako sat vremena. Doduše, on svojoj dušu vadi, radi mu na 28-30c :-D
1Dante1

#21442 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by 1Dante1 »

Idemedosumom wrote: 16/11/2024 22:10 Ja rad svoje
mozda je do mene, ali gdje ide odvod na ovoj? Gdje si ga sproveo?
Idemedosumom

#21443 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Idemedosumom »

1Dante1 wrote: 16/11/2024 22:23
mozda je do mene, ali gdje ide odvod na ovoj? Gdje si ga sproveo?
Nisam nigdje, kapa dolje na moje parking mjesto iza auta.
1Dante1

#21444 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by 1Dante1 »

ne trola mi se, ali eto to nije ispravna montaza :D
skupljac_zeljeza

#21445 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Idemedosumom wrote: 16/11/2024 22:10
skupljac_zeljeza wrote: 15/11/2024 07:42 ...FT vanjska ne znam ni da postoji iako je 50 kg. Kod Hitachi Takai se vanjska čuje, ali nema vibracija što je ok...
Vanjska Takai ti se čuje unutra, u kući? Je li uredno odrađena montaža? Ja rad svoje vanjske još nisam čuo, niti sam je do sada uhvatio da ide u defrost. A rijeka teče maltene uz samu zgradu. Slikano s mosta:
Spoiler
Show
Image
A prijatelj mi, isto iz Travnika, samo kuća mu podalje od rijeke, ima Telefunken 18ku, veli da mu ide u defrost svako sat vremena. Doduše, on svojoj dušu vadi, radi mu na 28-30c :-D
:) Takai je dobra klima. Rekao sam da se kod Mitsubishija ne čuje ni jedna vanjska od dvije koje imam, a kod Hitachija se čuje blago zujanje vani, a ne čuje se uopšte unutra - milina. Mitsubishi se ne čuje ni vani ni unutra. Čak kada stojim pored nje. Unutrašnja Takai me iznenadila koliko je tiša od FT50. Takai ima svoju filozofiju, krene malo glasnije i sve tiše i tiše dok ne zaboravim na nju. Ne čuje se, a oko nje okruženje toplo. Radi slično FT što većinu vremena izbacuje mlaki, topli ili vreli zrak samo što to odradi tiše. Sličnije AY35, ali opet drugačije. Uglavnom, još ću eksperimentisati dok ne približim radu radijatora i da to bude isplativo. I ovako se više isplati nego ugalj, drva, pelet... :-D
laik1981

#21446 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by laik1981 »

rovac13 wrote: 16/11/2024 09:26 Relativna vlaznost je podatak koji bez temperature ne znaci nista.

40% moze bit lose,a moze bit i dobro.Zavisi koliko je toplo.
Oko 23-24 je temperatura. To je temperatura u dnevnoj gdje je klima. U ostalim prostorijama je 2-3 strepena niza sto meni odgovara, pogotovo za spavanje. Klima nastimana na 22 trenutno i vent na low. Vox je neka klima. Iva neka, osamnaeska, inverter. Ima joj 8-9 godina. Ja sam zadovoljan kako grije i potrosnjom struje. Za ostale karafeke nisam strucan da pricam :mrgreen:
Idemedosumom

#21447 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Idemedosumom »

1Dante1 wrote: 16/11/2024 23:20 ne trola mi se, ali eto to nije ispravna montaza :D
Monteri su me pitali da sprovedu crijevo dolje do pločnika, ili u oluk. Meni bi žao fasadu na zgradi grditi, pa sam rekao nemojte. Nema kome dolje smetati, a zimi pri većim minusima će svakako kapati, bez obzira na odvod, ako ne griješim?
skupljac_zeljeza

#21448 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Idemedosumom wrote: 17/11/2024 08:00
1Dante1 wrote: 16/11/2024 23:20 ne trola mi se, ali eto to nije ispravna montaza :D
Monteri su me pitali da sprovedu crijevo dolje do pločnika, ili u oluk. Meni bi žao fasadu na zgradi grditi, pa sam rekao nemojte. Nema kome dolje smetati, a zimi pri većim minusima će svakako kapati, bez obzira na odvod, ako ne griješim?
Kada su kod mene ugrađivali Takai ponijeli klasično crijevo i pošto je manjeg promjera kažu mi da će sutradan sa ljestava jer su vanjsku dizali uz pomoć skele. Trebalo je natakariti 51 kg. Tu noć ja je pustim da radi da testiram pa ako šta nije u redu da im sutra reklamiram kada već dolaze i sve su uradili super, ali je izbacila neke 2-3 čaše vode po stazi i pošto je na većoj visini malo po fasadi. Takai koristi deblje crijevo za odvod. Sinoć je bila vlažnost zraka 97%, sada je spala na 85% i Midea nije mogla sve preko crijeva nego se čulo tamo oko ponoći na terasi kako izljeva iz vanjske na pločice kada sam otvarao vrata da prozračim iako ima crijevo do oluka.
lorente

#21449 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by lorente »

E ljudi posto mi je ovo prva zima da se grijem na klimu, zanima me nesto.. sinoc je bila magla, jutros -5, mraz trava u avliji bijela :-) jutros od 5h do nekih pola 9 tri puta je radila defrost, kasnije vidim na dnu crijeva za odvod visi led, crijevo zaledjeno.. klima grije normalno, malo jutros vise trosi sto je normalno za temperaturu, zanima me ako je crijevo zaledjeno, gdje onda izbaci vodu kad radi defrost :-) maloprije na -3 stojim pored kuce gledam u nju kao tele :D normalno ventilator radi, normalan zvuk, unutra sve čisto sto se kroz masku vidi..nista mi nije jasno sad ? :)
probook

#21450 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by probook »

Kajve su ovo Sinclair klime zna li ko sta o tome?

https://olx.ba/artikal/58148942
Post Reply