vjeshalica wrote: ↑16/11/2024 20:19
epik wrote: ↑14/11/2024 11:44
Zasto ljudi uopste ocekuju da im se nesto uradi/proda za djaba ili jeftino...
Dosle mi 4 folije za telefon. One prozirne gel kristal kako vec se nazivaju za 3,96 KM u paketu.
Takve iste folije prodaju u Sarajevu za 20,25 ili vise kao onaj IQ klosarluk za 70KM.
Imas li objasnjenje?
Pohlepa je problem kod 90% trgovaca/preprodavaca u BiH...znaci da imaju neku normalniju cijenu i zaradu, malo ko bi se peglao i cekao nesto 30-ak dana a uvijek postoji sansa da dodje polomljeno/pokvareno ili da se posiljka zagubi...a nama kupcima niko nije zabranjivao da prije temua narucujemo sa ebaya, aliexpresa, gearbesta, bangooda, buyincoinsa itd...ali neki se i dan danas plase ukucati broj kartice na internetu, s razlogom...a ni od paypala se vise ne moze ocekivati da su na strani kupca ako iskrsne neki problem...meni je sa kartice nestalo 10 funti, broj kartice nisam ukucavao na sumnjivim stranicama, a nije mi ni moglo vise nestati jer sam uvijek pazio da samo nesto malo imam, ta kartica mi je samo za internet i ode 25 KM plus nova kartica 15 - 40 KM i nije problem 10 godina sam narucivao preko interneta, 40 KM nije neki gubitak, ali neko tako izgubi par stotina KM i nema sanse da se ta osoba vise pegla sa internet narudzbama, otici ce ovde u neku radnju i kupiti...jedna zena je uplacivala ljetovanje, usput joj nestalo oko 700 KM, upozorila me radnica iz banke jer je znala da sam stalno visio po ebayu i aliexpresu...tako da uvijek ce biti onih koje ni temu ni ebay ni aliexpres nece zanimati, ali bilo bi lijepo da preprodavaci imaju normalnije cijene, pogotovo tih sitnica od par dolara, ali ako oni plate carinu, plus troskove drzavi, treba i njih razumjeti...previse je troskova prema drzavi, plus plati prostor, plati radnika...ali ne opravdam pohlepu...