"Trojka"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1301 Re: "Trojka"
Slobodan si da mislis kako ti Sjebija naredi
-
palermo
#1302 Re: "Trojka"
Pa tekao sam. Nije zat da ne razumijes. Yreba spustiti na neki nizi nivo. Sta te interesuje ?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/11/2024 20:00Pa reci slobodno sta mislis
Sta umotavas u te oblande
- Prpa.ba
-
palermo
#1304 Re: "Trojka"
-
ibizza
-
svi u napad
#1306 Re: "Trojka"
Moze li iko ovoj trojici nasih levata objasniti da oni nisu tamo iz privatnih razloga i da oni pored svojih stranaka prevashodno predstavljaju drzavu BiH. Imaju li oni imalo casti i ponosa ili ako ga nemaju imaju li oni ljude iz protokola ili savjetnike koji bi im trebali objasniti da nema press konferencije i izjava za tv i stampu ako u pozadini nema BiH zastave. Dakle nesposobni levati ako vas je stid sto predstavljate drzavu BiH (mozda vi to i ne znate) mora vam neko objasniti da stojite ispod zastave entiteta koji vi na vas debilan nacin uzdizete na drzavu.
Kako olako pristadoste da pregovarac mora biti Srbin i to iz SNSD-a a niste znali Dodi reci da je glavni tuzilac Srbin kao i direktor SIPE. Niste znali reci da je Ministar finansija Srbin kao i direktor poreske uprave. Isto ste uradili i sa Covicem kojem ste dali dva direktorska mjesta za ceste pa jos im Forto daje da preduzece za ceste popravlja prugu u Jablanici (srecom zakonski to ne ide).
Zaista ne znam sta da kazem. Glasao sam kao i cijela familija za promjene i mislio sam da ce odlaskom zulumcara i izdajnika sa vlasti biti bolje no zaboravih da je ovo Bosna. Ako ne zna te pitajte ili platite savjetnike. Probajte nas ako imate bar mrvu casti i ljubavi prema domovini bar formalno zadovoljiti i zahtjevati od krkana da stave na binu drzavnu zastavu jer svi vi na toj bini dobivate pare i zivite od te drzave ciju zastavu ne postujete. Sram vas bilo.
Kako olako pristadoste da pregovarac mora biti Srbin i to iz SNSD-a a niste znali Dodi reci da je glavni tuzilac Srbin kao i direktor SIPE. Niste znali reci da je Ministar finansija Srbin kao i direktor poreske uprave. Isto ste uradili i sa Covicem kojem ste dali dva direktorska mjesta za ceste pa jos im Forto daje da preduzece za ceste popravlja prugu u Jablanici (srecom zakonski to ne ide).
Zaista ne znam sta da kazem. Glasao sam kao i cijela familija za promjene i mislio sam da ce odlaskom zulumcara i izdajnika sa vlasti biti bolje no zaboravih da je ovo Bosna. Ako ne zna te pitajte ili platite savjetnike. Probajte nas ako imate bar mrvu casti i ljubavi prema domovini bar formalno zadovoljiti i zahtjevati od krkana da stave na binu drzavnu zastavu jer svi vi na toj bini dobivate pare i zivite od te drzave ciju zastavu ne postujete. Sram vas bilo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1307 Re: "Trojka"
šta stvarno mislim? ono što i zagovaram.
100% bih ublehe ne pušim. vrijeme da se pokuša neka dominacija i pita za apsolutno sve je također prošlo. više puta pisano, propustile se prilike i tako to.
situacija je takva da se mora raditi sa likovima koji mi nisu nimalo simpatični jer su ili otvoreni separatisti ili su u separatisti u evropskoj oblandi. mislim da oko definicije tih i takvih nemamo prijepora.
pitanje politike je sada samo šta je crvena linija ispod koje se ne bi trebalo ići zarad budućnosti države. npr. pitanje izbora i stranih sudija, pitanje sjedišta suda itd. ostale stvari koje nisu crvena linija mogu biti predmet dogovaranja. to je ono što sam govorio da ako ćemo dobiti nešto konkretno zarad te zgrade UIO, boli me kurac ba. eto mu milijarda a ne koliko 70 miliona ili koliko se sada vrti. para će biti, treba se misliti na budućnost države.
preko 30 miliona maraka je "koštalo" porodiljske naknade od 1000 maraka.
e sad kad tako postaviš stvari i kad me pitaš to gore konkretno o uvođenju HDZa i na jedno i na drugo mjesto velim ti da se nadam da će se dobiti nešto zauzvrat. i u jednom i u drugom slučaju neke štete po državu ne može biti obzirom da je u pitanju lokalni nivo tako da je ok i jedno i drugo, pogotovo ako će to smiriti tenzije, uspostaviti neku saradnju i imati pozitivan efekt.
zadovoljan?
- Chmoljo
#1308 Re: "Trojka"
-
palermo
#1309 Re: "Trojka"
Mogu li ja druze Prpa u svoje ime da kazem. I Jablanica I Tuzla su meni OK. Ja nemam nista protiv HDZ-a u vlasti. Posebno ne na lokalnom nivou ali ni na federlnom ili drzavnom nivou. Ali sam protiv politike sluganstva, poltronstva, uvlacenja u guzicu Zagrebu.....sto bi se reklo, jedno je HDZ u vlasti, sasvim drugo je HDZ kao vlasnik Federacije i gazda sviju nas.....a ovo potonje zadnjih godina gledamo...
- Prpa.ba
#1310 Re: "Trojka"
Zadovoljan sam odgovorom.
Ja licno smatram da katolickim strankama treba uskratiti svaku mogucu polugu moci, gdje god je to moguce. Sa radikalnim manjinama nema dogovora i nema kompromisa. I duboko vjerujem da cemo svi opet ispastati odluke vas, defetisticke vecine bez trunke bilo kakve vizije, koja predaje radikalnim manjinama jednu po jednu polugu moci.
Mozes li mi samo jos iskreno reci, je li zaista mislis i osjecas da smo "mi" dobili ista zauzvrat? Dale su se vec dodatne stotine miliona KM i znatne poluge moci poredeci sa periodom vlasti servilne SDA. Vjerovatno nepovratno.
-
Hakiz
#1311 Re: "Trojka"
Kako nismo dobili? Vidi vozače koji voze u EU, dobili su hapšenja.Prpa.ba wrote: ↑14/11/2024 21:13Zadovoljan sam odgovorom.
Ja licno smatram da katolickim strankama treba uskratiti svaku mogucu polugu moci, gdje god je to moguce. Sa radikalnim manjinama nema dogovora i nema kompromisa. I duboko vjerujem da cemo svi opet ispastati odluke vas, defetisticke vecine bez trunke bilo kakve vizije, koja predaje radikalnim manjinama jednu po jednu polugu moci.
Mozes li mi samo jos iskreno reci, je li zaista mislis i osjecas da smo "mi" dobili ista zauzvrat? Dale su se vec dodatne stotine miliona KM i znatne poluge moci poredeci sa periodom vlasti servilne SDA. Vjerovatno nepovratno.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1312 Re: "Trojka"
E cuj sta smo dobili, pristupne pregovore za clanstvo u EU ( bez datuma doduse )Prpa.ba wrote: ↑14/11/2024 21:13Zadovoljan sam odgovorom.
Dobro, lazem, dobili su Kifla, Njiva, Forto agendas pozicije, vjerujem i da je gajgerov brojac ugrabio nesto.
Vidis da se nesto dobije, nije da se ne dobije, zauzvrat
- Chmoljo
#1313 Re: "Trojka"
za taj odgovor bih ti morao reći da intenzivno pratim rad vlade federacije, a ako mi vjeruješ, to stvarno nije slučaj. često i ne komentarišem, jer ne želim lupati naslijepo i niti imam vremena dovoljno da mogu provjeravati svaku tvrdnju koju ispali SDFA botovija.Prpa.ba wrote: ↑14/11/2024 21:13Zadovoljan sam odgovorom.
Mozes li mi samo jos iskreno reci, je li zaista mislis i osjecas da smo "mi" dobili ista zauzvrat? Dale su se vec stotine miliona KM i znatne poluge moci.
problem u kojem se nalazi probosanska politika je što je mnogo teže graditi nešto, nego razvaljivati. kad gradiš, svako ima koristi. kad razvaljuješ, koristi imaju samo smradovi koji koriste ciglu da sebi naprave šupu.
usvojena su 4 zakona, ostvaren je određeni napredak. je li to koštalo previše znaće se kad se podvuče linija. da je usvojen zakon o sudovima sa sjedištem u lukavici, smatrao bih to uspjehom.
dijelimo slično mišljenje spram jedinog naroda koji je proeuropski, jer znam koliko me njihova politika, al i i svjetonazori neodoljivo podsjećaju na izraelski aparthejd. stoga nije čudno ni da se Kabiri onako lijepo snašao.
no isto je činjenica da imaju zajebane poluge moći koje im je dao Šmit, a što je, da ne zaboravimo ipak produkt osmogodišnje vladavine SDA. to nam je od njih u amanet ostalo, međutim nekom šizofrenom logikom, za to je kriva trojka. jasno je zašto - jer se drznula prihvatiti vlast kao da je iko gadljiv na to. a to je sve posljedica - malo hoću, malo neću legitimno predstavljanje, erdo brat naš, visoko dignut prst sa muslimanskom braćom i tako to i dobiješ ono što dobiješ. nula lobiranja, još nam je aktuelna politika žrtve i osjećaja da nam je svijet dužan nadoknaditi našu traumu. i ne mičemo se dalje.
a svijet ide dalje i realno ga boli kurac.
nazovi to kako hoćeš, defetizmom ili čime već, ali nedostatak vizije i davanje poluga moći je upravo obilježilo SDA vladavinu. to nam je rezultat koji sada kusamo.
- Prpa.ba
#1314 Re: "Trojka"
Ne sporim ja gadarije i idiotarije vlasti iz perioda SDA.
Da li su cinjenjem i necinjenjem doprinijeli tome da kusamo? Jesu, ne sami, nisu jedini krivac, tzv. Zapad ima svoje tendencije prema nama koje su nezavisne od SDA. Ali nas SDA jest zajebala.
Ali, Trojka osim kusanja nije promijenila niti jedan element koji nas je doveo tu gdje jesmo, a kusanje se i povecalo uz slijeganje ramenima.
Ko je tjerao Trojku da daje FERK HDZ-u? Fond za zastitu okolisa? Kompletnu cestogradnju? To nije rotacija pozicija, to je povecanje kusanja - pozicije koje nicim nisu kompenzirane, i za koje se HDZ zavario i nece ih vise nikad pustiti bez da dobije nesto zauzvrat.
Ko se u potpunosti i jedino uzda u eurointegracije za ekonomski razvoj, i u NATO za sigurnost, zasluzuje sve sto ce mu se desiti.
Da li su cinjenjem i necinjenjem doprinijeli tome da kusamo? Jesu, ne sami, nisu jedini krivac, tzv. Zapad ima svoje tendencije prema nama koje su nezavisne od SDA. Ali nas SDA jest zajebala.
Ali, Trojka osim kusanja nije promijenila niti jedan element koji nas je doveo tu gdje jesmo, a kusanje se i povecalo uz slijeganje ramenima.
Ko je tjerao Trojku da daje FERK HDZ-u? Fond za zastitu okolisa? Kompletnu cestogradnju? To nije rotacija pozicija, to je povecanje kusanja - pozicije koje nicim nisu kompenzirane, i za koje se HDZ zavario i nece ih vise nikad pustiti bez da dobije nesto zauzvrat.
Ko se u potpunosti i jedino uzda u eurointegracije za ekonomski razvoj, i u NATO za sigurnost, zasluzuje sve sto ce mu se desiti.
- Chmoljo
#1315 Re: "Trojka"
slažemo se da se ne slažemo. ne kažem da nisi u pravu, ali od gromoglasne priče o izdaji, dođemo do nekoliko pozicija za koje se tvrdi da se nije dobilo ništa zauzvrat. evo ne znam fakat, ne pratim rad, može biti da si u pravu.Prpa.ba wrote: ↑14/11/2024 21:53 Ne sporim ja gadarije i idiotarije vlasti iz perioda SDA.
upratio sam naprimjer izbor Vukoje. složiću se sa tobom ako Palavrićku zamijeni neko ko ne bi trebo da je zamijeni. mislim da smo upravo ja i ti raspravljali o tome je li pametnije ići sa postavkama ovakve kakve su, bez puno talasanja ili pokušati zatalasati i probati dobiti ali i rizikovati da se više izgubi.
no, da je sad baš moj pristup izdaja, a tvoj primjer patriotizma, jebiga onda.
da preduprijedim, izbor probosanskog sudije, ne bi smio biti uvjetovan ničim od strane HDZa. hoće li šiljiti i izvlačiti živce, jer se otezalo i sa vukojom, možda. ali bih smatrao lošom trgovinom da im se još nešto da pored izbora Vukoje.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1316 Re: "Trojka"
Samo što to nije tako.Chmoljo wrote: ↑14/11/2024 22:21slažemo se da se ne slažemo. ne kažem da nisi u pravu, ali od gromoglasne priče o izdaji, dođemo do nekoliko pozicija za koje se tvrdi da se nije dobilo ništa zauzvrat. evo ne znam fakat, ne pratim rad, može biti da si u pravu.Prpa.ba wrote: ↑14/11/2024 21:53 Ne sporim ja gadarije i idiotarije vlasti iz perioda SDA.
upratio sam naprimjer izbor Vukoje. složiću se sa tobom ako Palavrićku zamijeni neko ko ne bi trebo da je zamijeni. mislim da smo upravo ja i ti raspravljali o tome je li pametnije ići sa postavkama ovakve kakve su, bez puno talasanja ili pokušati zatalasati i probati dobiti ali i rizikovati da se više izgubi.
no, da je sad baš moj pristup izdaja, a tvoj primjer patriotizma, jebiga onda.
da preduprijedim, izbor probosanskog sudije, ne bi smio biti uvjetovan ničim od strane HDZa. hoće li šiljiti i izvlačiti živce, jer se otezalo i sa vukojom, možda. ali bih smatrao lošom trgovinom da im se još nešto da pored izbora Vukoje.
Praviš se blesav. Predati sve direktorske pozicije u cestogradnji separatističkom faktoru nisu samo neke funkcije, to ima realne reperkusije po zbivanja na terenu.
Ja koliko razumijem, neka me neko ispravi ako griješim, da za izbor novog sudije Ustavnog sudije i ne treba HDZ.
- Chmoljo
#1317 Re: "Trojka"
u pravu si, ne znam zašto sam otišao na DN. no svakako bi dobili još jednog sudiju i vjerovatno totalnu blokadu bilo kojeg zakona. i ti, kao i ja znaš da to ne bi prošlo bez posljedica.sehohari wrote: ↑14/11/2024 22:25
Samo što to nije tako.
Praviš se blesav. Predati sve direktorske pozicije u cestogradnji separatističkom faktoru nisu samo neke funkcije, to ima realne reperkusije po zbivanja na terenu.
Ja koliko razumijem, neka me neko ispravi ako griješim, da za izbor novog sudije Ustavnog sudije i ne treba HDZ.
svaki izbor ima reperkusije, samo je pitanje kolike. osim što će HDZ umjesto "naših" izvlačiti pare iz javnog preduzeća, koje su to projekte izgubile bošnjačke sredine zbog toga što je HDZovac direktor u cestogradnji.
stvarno pitam. nije retoričko.
- Point.
#1318 Re: "Trojka"
Znači SNSD vodi pregovore sa EU u ime BiH.
This will end well.
This will end well.
- PreWiBa
#1319 Re: "Trojka"
Koje smo projekte izgubili, to će se tek znati u budućnosti. Većina stvari je već u izgradnji, a rijetko se odmah zna šta je nerad, a šta svjesna politička opstrukcija.Chmoljo wrote: ↑14/11/2024 22:43u pravu si, ne znam zašto sam otišao na DN. no svakako bi dobili još jednog sudiju i vjerovatno totalnu blokadu bilo kojeg zakona. i ti, kao i ja znaš da to ne bi prošlo bez posljedica.sehohari wrote: ↑14/11/2024 22:25
Samo što to nije tako.
svaki izbor ima reperkusije, samo je pitanje kolike. osim što će HDZ umjesto "naših" izvlačiti pare iz javnog preduzeća, koje su to projekte izgubile bošnjačke sredine zbog toga što je HDZovac direktor u cestogradnji.
- Altsa
#1320 Re: "Trojka"
Dadose dodiku pregovaraca za EU umjesto da su trazili da se vrsi rotacija. Dodik odusevljen trojkom ponovo.
- Chmoljo
#1321 Re: "Trojka"
znači pričamo naslijepo.sehohari wrote: ↑14/11/2024 22:46Koje smo projekte izgubili, to će se tek znati u budućnosti. Većina stvari je već u izgradnji, a rijetko se odmah zna šta je nerad, a šta svjesna politička opstrukcija.Chmoljo wrote: ↑14/11/2024 22:43u pravu si, ne znam zašto sam otišao na DN. no svakako bi dobili još jednog sudiju i vjerovatno totalnu blokadu bilo kojeg zakona. i ti, kao i ja znaš da to ne bi prošlo bez posljedica.sehohari wrote: ↑14/11/2024 22:25
Samo što to nije tako.
- PreWiBa
#1322 Re: "Trojka"
Pa čuj, na sličan način mi možemo reći i da je naslijepo govoriti da će Trump biti loš za svijet, ipak još nije ni počeo raditi.Chmoljo wrote: ↑14/11/2024 22:52znači pričamo naslijepo.sehohari wrote: ↑14/11/2024 22:46Koje smo projekte izgubili, to će se tek znati u budućnosti. Većina stvari je već u izgradnji, a rijetko se odmah zna šta je nerad, a šta svjesna politička opstrukcija.Chmoljo wrote: ↑14/11/2024 22:43
u pravu si, ne znam zašto sam otišao na DN. no svakako bi dobili još jednog sudiju i vjerovatno totalnu blokadu bilo kojeg zakona. i ti, kao i ja znaš da to ne bi prošlo bez posljedica.
Rezultati nekih procesa se tek kasnije vide, ali je često od početka već jasno da će posljedice biti velike.
- Haris.ba
- Chmoljo
#1325 Re: "Trojka"
da, isto je to, u pet deka. trumpov način vladanja i direktor autocesta u pola BiH.