Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Velkoski wrote: ↑14/11/2024 17:58
pisao sam već, čovjek je u pravu, al' imate pravo da vas boli qrc, kao što i on ima pravo da ukaže na to i na licemjernost prosječnog Bosanca
Ne kontam, kakva licemjernost? Kupujem ono sto mogu da priustim, a ko je napravio, nije bas da me zanima. Ne mogu ja ispravljati krive Drine u Bosni i Hercegovini, da radnice Zika imaju top top uslove, a da ispravljam kineze.
Ne kontam, ovo stavite onima koji masu zastavom palestine koja je napravljena u kini.
Zato sto to nije bas relevantno za temu. Otvoriti neku novu i pisati za sve, ne samo za temu i co.
Nego meni je ovaj sistem refunda totalno nelogican. Svi ce pobrati pare na lazni refund i onda kada bude bas neki problem ja radi toga necu moci dobiti povrat.
1Dante1 wrote: ↑14/11/2024 18:17
Zato sto to nije bas relevantno za temu. Otvoriti neku novu i pisati za sve, ne samo za temu i co.
Nego meni je ovaj sistem refunda totalno nelogican. Svi ce pobrati pare na lazni refund i onda kada bude bas neki problem ja radi toga necu moci dobiti povrat.
Znaci za 80% ide refund no question asked.
Slazem se sa ovim...bot uopste ne provjerava nista i odmah ce to seljadija poceti zloupotrebljavati i onda cemo svi na crnu listu i to je to.
Bolje bi bilo da se malo pozabave stvarnim zalbama i da se provjeravaju navodi
Znači naručeno 5.11., a pokupio paket 13.11., punih osam dana od Kine do stana mi u Zagrebu.
Nije baš BiH, ali je dobra fora. Pored zgrade se nalazi paketomat, BoxNow i porukom dođe obavijest da je danas u toliko sati paket ostavljen u najbliži paketomat i lozinka preko koje mogu pokupiti paket.
Doslovno samo izišao na ulicu, zgrada do, upisao dobijenu lozinku i vrata se sama otvoriše i voila, paketić je tu.
Trebalo mi je dvije minute dok iziđem iz stana i pokupim paket.
Xexpress i slični bi trebali razmisliti o ovoj opciji da ne gube vrijeme kad zovu za dostavu kad su već ispred zgrade, a ekipa na poslu, puno jednostavnije i praktičnije, a dostavljači ne moraju izbjegavati posao i lažirati da su zvali kupca.
Dosadan si s ujgurima spamujes temu. Idi u avion i tamo trazi njihova prava. Al gledaj da u avionu nema tehnike koju su oni pravili mada onda ces morati kolima uh i tu ima toga onda najsigurnije pjeske za Kinu pa tamo se zali. Batali spamovanja glupih
Gdje sam ja tražio njihova prava de mi quotaj molim te.
Stvarno ti je glup komentar, nema nikakvog smisla i veze ni sa čim, sto dovodi u pitanje tvoj nivo inteligencije.
I ponavljam, koju tehniku?
Litijum, bakar, olovo itd sve sto ide u tehniku pa dalje rucice plastične stvari igračke dzidza midze sve to prave ti tvoji kako ti kazes. Znaci vrijeme ti je da batalis sve i da se odselis na goli otok i da s pravom i cistog obraza ganjas prava ujgura.
1Dante1 wrote: ↑14/11/2024 18:17
Znaci za 80% ide refund no question asked.
Slazem se sa ovim...bot uopste ne provjerava nista i odmah ce to seljadija poceti zloupotrebljavati i onda cemo svi na crnu listu i to je to.
Bolje bi bilo da se malo pozabave stvarnim zalbama i da se provjeravaju navodi
Objasnjenje neko moglo bi biti da je roba toliko dzabana i da je % povrata toliko mali za razliku od kolicine posiljki da je jeftinije vratiti dio para nego vojsku ljudi placati da review povrata radi.
Ja sam do sada naručio ukupno 18 paketa, sebi i komšijama. Dosta toga još nije stiglo.
Do sada dva povrata i mislim da nije puno na količinu potrošenog novca.
Kinez će ti radije vrati novac za artikl nego da mu ostaviš jednu zvijezdicu na recenzijama.
Oni ako vide da ima puno zahtjeva za povratak novca naći će način da namire štetu, a to može biti povećanje cijene artikli.
fortaleza wrote: ↑14/11/2024 19:07
Znači naručeno 5.11., a pokupio paket 13.11., punih osam dana od Kine do stana mi u Zagrebu.
Nije baš BiH, ali je dobra fora. Pored zgrade se nalazi paketomat, BoxNow i porukom dođe obavijest da je danas u toliko sati paket ostavljen u najbliži paketomat i lozinka preko koje mogu pokupiti paket.
Doslovno samo izišao na ulicu, zgrada do, upisao dobijenu lozinku i vrata se sama otvoriše i voila, paketić je tu.
Xexpress i slični bi trebali razmisliti o ovoj opciji da ne gube vrijeme kad zovu za dostavu kad su već ispred zgrade, a ekipa na poslu, puno jednostavnije i praktičnije, a dostavljači ne moraju izbjegavati posao i lažirati da su zvali kupca.
Kod mene u Gradaccu danas potavljene table za naplatu pakringa preko SMS poruka, kasnimo za svima 20-50 godina, a tako kasnimo i sa paketomatima koji bi bili odlicna stvar.
Kod mene u Gradaccu danas potavljene table za naplatu pakringa preko SMS poruka, kasnimo za svima 20-50 godina, a tako kasnimo i sa paketomatima koji bi bili odlicna stvar.
pa u Sarajevu imas paketomate za neke druge firme i sasvim normala rade, euroexpress je poceo sa banjalukom i uskoro u Sarajevu otvaraju prve paketomate
Imam neki predosjecaj da ce se od NG ako ne prije pojaviti neki problem...ili ce oni nas prekriziti ili mi njih ili ce kuriri u strajk nakon crnog petka ...ako nista ljudi ce zamrziti i prekriziti temu radi one dosadne reklame na YT s kriminalnom muzikom koja ubija u mozak narucite sto vam treba, ne vjerujem da ce i besplatna postarina biti zauvijek...eto bilo je preko 100.000 posiljaka do sada, da su naplacivali po dolar postarinu to je fina cifra, a nama kupcima nije problem odvojiti dolar za postarinu...a ako se probudi pohlepa postarina ce biti 2-3-5$ sto opet nije skupo za nas ako se vise stvari narucuje...samo ne smiju postati kao aliexpres sto se tice cijena postarine...obicni sat od 15 dolara ne mozes naruciti...
Isaiah4110 wrote: ↑14/11/2024 21:45
Imam neki predosjecaj da ce se od NG ako ne prije pojaviti neki problem...ili ce oni nas prekriziti ili mi njih ili ce kuriri u strajk nakon crnog petka ...ako nista ljudi ce zamrziti i prekriziti temu radi one dosadne reklame na YT s kriminalnom muzikom koja ubija u mozak narucite sto vam treba, ne vjerujem da ce i besplatna postarina biti zauvijek...eto bilo je preko 100.000 posiljaka do sada, da su naplacivali po dolar postarinu to je fina cifra, a nama kupcima nije problem odvojiti dolar za postarinu...a ako se probudi pohlepa postarina ce biti 2-3-5$ sto opet nije skupo za nas ako se vise stvari narucuje...samo ne smiju postati kao aliexpres sto se tice cijena postarine...obicni sat od 15 dolara ne mozes naruciti...
Bas isto hocu da napisem bice neko sranje ili ce prestati sa nama saradjivati ili nesto samo sam siguran da ovo nece potrajati.
wasabi wrote: ↑14/11/2024 20:08
Raja se zali na sve i svasta i trazi natrag novac i sada je minimalna narudzba 59km.
Zažalit će dan kada su se upustili u ovu močvaru,rekao sam na početku. Nije ba nas džaba i Bog zaboravio
mozda za refundaše, kod mene je 40km
Nisam refundas, uredno stigle 4 posiljke sve onako kako je i napisano, peta gdje je tu je, trebala i sesta kad izbaci limit 59. Od registracije mi je limit bio 40.
A ovaj sto kaze da je sve smece, sto jarane narucujes kad znas da je smece, ali jok daj da narucim pa kad dobijem artikle zalicu se da vratim pare i onda ide ona prica joj jesam zajebo kineze dobio sam robu dzaba, Samo za tvoju informaciju kod nas je tehnicka olovka 0.3 13km, a kutija spiceva za istu je 3km i nesto, ovde na temu-u ta tahnicka 0.3 + 5 kutija spiceva je 3,5km.
Kad je Aliexpress skontao s kim ima i posla i poceo uvoditi nenormalne postarine, za ocekivati je da ce i ovi isto. Samo dok i oni skontaju gdje su dosli i da je bolje da nisu
Kad otvoriš pošiljku, ako unutra zatekneš neispravne proizvode plomljene, ili ne buude ničega, i sl. kako ćeš reklamirati, i kome? Ako ti TEMU zatraži povrat neispravne robe, kako ćeš je vratiti, kome?