Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑12/11/2024 20:31
Po svemu.
Stelvio je najbolji vozački SUV na svijetu. Mazda CX60 nije ni medju 5.
Giulia je i danas pojam u klasi i auto koje se uz BMW 3 uzima za referencu za vožnju.
Ako ce Mazda 6 biti kao XC60, nek je ne prave, bezveze bacaju pare.
I ta „losa“ Mazda za dvije sedmice proda koliko alfa za citavu godinu, nesto valjda rade ispravno u odnosu na najbolje auto na svijetu.
Opet on. Jesi li maloprije rekao nema veze ako ce Mazda 6 biti u minusu. Dogovori se majstore.
Propala Alfa ima bolju platformu (staru 10 godina) od Mazde. Ako ce praviti Mazdu 6, a bice losija od 10 godina stare Giulije, bolje da je ne prave.
Po svemu nije nikakav odgovor kao prvo.
Kao drugo poenta je bila imas 10 suvova koji se dobro prodaju, priusti sebi jedan sedan gubitas.
Kod alfe su svi modeli gubitasi, cak i ovi „najbolji na svijetu“.
kravamuzara wrote: ↑12/11/2024 18:54
Ide i ova supra, iduca ce biti opet toyota.
Nikad toyota nece napraviti supru vise.
Djaba se nadas
Nista se ja ne nadam, meni svejedno, ali znam da ce od trojca celica, mr2 i supra barem dva ozivjeti, ako ne i sve tri.
Kakva je politika tojote. Ni iedna nece. Gurat ce subarijevu GR86 i bmw supru do kraja i to je to.. toyota toliko igra na sigurnu kartu. Da ne znaju, dali bi piskili ili kakili..
I ta „losa“ Mazda za dvije sedmice proda koliko alfa za citavu godinu, nesto valjda rade ispravno u odnosu na najbolje auto na svijetu.
Opet on. Jesi li maloprije rekao nema veze ako ce Mazda 6 biti u minusu. Dogovori se majstore.
Propala Alfa ima bolju platformu (staru 10 godina) od Mazde. Ako ce praviti Mazdu 6, a bice losija od 10 godina stare Giulije, bolje da je ne prave.
Kao drugo poenta je bila imas 10 suvova koji se dobro prodaju, priusti sebi jedan sedan gubitas.
Evo ti 10 za gimnastiku.
Mazda moze jos 100 godina praviti auta, nece napraviti auto kao Alfu staru 10 godina. Pa makar i gubitasa
Nikad toyota nece napraviti supru vise.
Djaba se nadas
Nista se ja ne nadam, meni svejedno, ali znam da ce od trojca celica, mr2 i supra barem dva ozivjeti, ako ne i sve tri.
Kakva je politika tojote. Ni iedna nece. Gurat ce subarijevu GR86 i bmw supru do kraja i to je to.. toyota toliko igra na sigurnu kartu. Da ne znaju, dali bi piskili ili kakili..
Vec su razvili 2.0 turbo sa 400 konja koji staje pod vrlo niske haube, moraju ga staviti pa makar u celicu.
sime_cipol wrote: ↑12/11/2024 20:40
Evo ti 10 za gimnastiku.
Mazda moze jos 100 godina praviti auta, nece napraviti auto kao Alfu staru 10 godina. Pa makar i gubitasa
sime_cipol wrote: ↑12/11/2024 20:40
Evo ti 10 za gimnastiku.
je kako ne, samo oni znaju
moze i alfa, nece napravit auto ravno GTR i sta je poenta?
mazda nece vise to da pravi i to je to, to se i vidi u novijim njihovim autima
Danas je bitno da je platforma sto modularnija, logicno da nece biti supersportska na koju idu suvovi od 5,2 metra, 2500 kila i preko 3m medjuosovinskog.
I naravno zaboravih, da sjeda i phev i ev i pizde materine.
kravamuzara wrote: ↑12/11/2024 21:41
Danas je bitno da je platforma sto modularnija, logicno da nece biti supersportska na koju idu suvovi od 5,2 metra, 2500 kila i preko 3m medjuosovinskog.
Na Giorgio platformi su Giulia, ali i Jeep Grand Cherokee
Vidis koliko su ispred sa 10 godina starom platformom
Toliko je jeep na djordju da su wl za njega pravili ispocetka, ha ja.
Toliko je jeep na djordju da su wl za njega pravili ispocetka, ha ja.
Vidis da moze i Giulia, a moze i Cherokee od 5m i 3m MOR i 2.5t težine na jednoj platformi.
Samo treba znati
Po svemu.
Stelvio je najbolji vozački SUV na svijetu. Mazda CX60 nije ni medju 5.
Giulia je i danas pojam u klasi i auto koje se uz BMW 3 uzima za referencu za vožnju.
Ako ce Mazda 6 biti kao XC60, nek je ne prave, bezveze bacaju pare.
Gledaj gledaj kako sad koristi prodajne cifre kao argumentaciju, a tovari se svima kad se to protiv Mazde spomene
Qler wrote: ↑12/11/2024 13:52
....
Evo ukinuto sve od srednjih limuzina, skoro, jos C klasa i BMW 3 imaju, kako je krenulo i A4 ode...
Nema Mondeo, Insignia, Talisman, Passat, 508, C5, ne znam ima li jos S60.... Ford efektivno nema normalno auto u prodaji, opel sa Stellantis motorima plac...
....
Superb
Dobra skula, 265 konja, 4x4 i adaptivni ovjes, ne treba vise auta nikome.
Jos mi se i unutrasnjost svidjela kad sam ga gledao, ponajvise zbog onih tockova za klimu.
Koliko sam shvatio, ti ne bi imao ništa protiv auta sa EA888 Gen. 4 motorom?
Dobra skula, 265 konja, 4x4 i adaptivni ovjes, ne treba vise auta nikome.
Jos mi se i unutrasnjost svidjela kad sam ga gledao, ponajvise zbog onih tockova za klimu.
Koliko sam shvatio, ti ne bi imao ništa protiv auta sa EA888 Gen. 4 motorom?
I dalje nije bajan, nit ce ikad biti, ali je dosao do nivoa prihvatljivosti za novo auto, pogotovo jer je ostatak auta dobro odmjeren, cak ni cijena kod nas nije prestrasna.