No comment. Zakuco si temu svaka cast.skrbavi-admin wrote: ↑12/11/2024 19:26Napisah ti traktat i onda skontam da pisem sa potkapacitiranim polulikom.
Podsjecas me na ovog:
IRAN
-
Hendrix
#37976 Re: IRAN
-
ragib
#37977 Re: IRAN
Natanjahu se obratio narodu Irana ponovo:
"Postoji jedna stvar kojeg se režim plaši više nego Izraela, to ste vi Iranski narod. Hamenei je za napad na Izrael potrošio 2.3 milijarde dolara. Zamislite da su taj novac uložili u unaprijeđenje Irana umjesto za napad na nas. Mi ne želimo ovaj rat, ne želite ni vi - Iranski narod, to želi samo režim.
Siguran sam da će u budućnosti u slobodnom Iranu, Izraelci i Iranci zajedno graditi budućnost.
Zan, Zendegi, Azadi - Žena, život sloboda!"
"Postoji jedna stvar kojeg se režim plaši više nego Izraela, to ste vi Iranski narod. Hamenei je za napad na Izrael potrošio 2.3 milijarde dolara. Zamislite da su taj novac uložili u unaprijeđenje Irana umjesto za napad na nas. Mi ne želimo ovaj rat, ne želite ni vi - Iranski narod, to želi samo režim.
Siguran sam da će u budućnosti u slobodnom Iranu, Izraelci i Iranci zajedno graditi budućnost.
- hatemondays
#37978 Re: IRAN
Allaha mi si u pravu, jos su gori ovi muslimani sto se dohvate zapada. Samo larado je svetinja ostalo je mahanje onom stvari, od Kineza, Indijca, Filipinca, Meksikanca, Arapa sve za gengu.Hendrix wrote: ↑12/11/2024 00:12 E hajd da probam ja objasniti iz mog ugla to "postovanje" istocnog naroda. Zivio sam na Bliskom Istoku i vidio iz prve ruke koliko ta rijec musliman i to sto smo kao neka braca nista ne znaci. Zaboli ikoga za to koje si vjere, sve je podijeljeno na nacije a onda unutar njih na neke frakcije i plemena. Vidio sam iz prve ruke kako braca muslimani tlace bracu muslimane bez imalo postede dok recimo britance stavljaju na prvo mjesto.
Takodjer su me "braca" pokusali zajebati svakodnevno... Egipcanin mi zamalo prodao auto sa napuklim motorom frajer se kune u Allaha sve ok, zena mu se boji kao voziti. Libanac mi zabio noz u ledja na sastanku jos me optuzio da lazem i uz to koristio Allaha takodjer kuneci se da je on u pravu. Jordanac mi prica kako sve likove iz Irana treba odmah pobiti jer su nevjernici. Emiracanin mi prijetio deportacijom jer mi kasni projekat i onda se okrene i ulizuje britancu debilu koji sjedi pored mene. Na mene se dere jer zna da sam Bosanac musliman a Britancu sve fino. Brico mi je bio palestinac sa sirijskim papirima, lik je ni na nebu ni na zemlji. Ne moze nazad a emiracani ga htjeli deportovati radi sirije. Ilegalno zivio tamo, ne znam je li i dan danas jos u tom sranju. Bio je premlacivan od policije tamo cisto preventivno zbog papira i vjecno proganjan od brace muslimana. Konstantno maltretiranje jeftine radne snage i to vecinom muslimana je opste prihvaceno tamo.Dio zivota da se lokalac dere na jadnike koji mu peru auto.
To sto mi imamo neke romanticne iluzije o vjerskom bratstvu je presmijesno. Pa mi sami unutar Bosne smo podijeljeni i gledamo kako zajebati jedne druge a isti smo narod. Ja nemam postivanja prema sistemima gdje nema normale i sve se bazira na tome kako zajebati drugog. To je otprilike sav arapski svijet. I ne interesuje me koliko to zvuci lose, ja sam to vidio i znam kako fercera. Nemas nikakva ljudska prava i jednostavno ako najebes, tvoj problem. To je totalno suprotno od Evrope recimo gdje ipak imas osnovna ljudska prava i zakone koji vladaju a ne apsolutne monarhije. Vjera je tamo cisto obaveza, nesto sto se mora raditi. Nije nacin zivota.
Mi mislimo da smo nesto interesantni tamo jer smo muslimani. Boli ikog briga i jos sam cak imao problema jer su mi neki rekli da mi nismo pravi muslimani iz Bosne. Sto prije to skontate to bolje po vas. To sto znate reci selam alejk u arapskom svijetu ne znaci nista.
-
ragib
#37979 Re: IRAN
Te zemlje sto nabrajas uglavnom su I izdali Palestince a svaka druga rijec I'm je oko vjere.Hendrix wrote: ↑12/11/2024 00:12 E hajd da probam ja objasniti iz mog ugla to "postovanje" istocnog naroda. Zivio sam na Bliskom Istoku i vidio iz prve ruke koliko ta rijec musliman i to sto smo kao neka braca nista ne znaci. Zaboli ikoga za to koje si vjere, sve je podijeljeno na nacije a onda unutar njih na neke frakcije i plemena. Vidio sam iz prve ruke kako braca muslimani tlace bracu muslimane bez imalo postede dok recimo britance stavljaju na prvo mjesto.
Takodjer su me "braca" pokusali zajebati svakodnevno... Egipcanin mi zamalo prodao auto sa napuklim motorom frajer se kune u Allaha sve ok, zena mu se boji kao voziti. Libanac mi zabio noz u ledja na sastanku jos me optuzio da lazem i uz to koristio Allaha takodjer kuneci se da je on u pravu. Jordanac mi prica kako sve likove iz Irana treba odmah pobiti jer su nevjernici. Emiracanin mi prijetio deportacijom jer mi kasni projekat i onda se okrene i ulizuje britancu debilu koji sjedi pored mene. Na mene se dere jer zna da sam Bosanac musliman a Britancu sve fino. Brico mi je bio palestinac sa sirijskim papirima, lik je ni na nebu ni na zemlji. Ne moze nazad a emiracani ga htjeli deportovati radi sirije. Ilegalno zivio tamo, ne znam je li i dan danas jos u tom sranju. Bio je premlacivan od policije tamo cisto preventivno zbog papira i vjecno proganjan od brace muslimana. Konstantno maltretiranje jeftine radne snage i to vecinom muslimana je opste prihvaceno tamo.Dio zivota da se lokalac dere na jadnike koji mu peru auto.
To sto mi imamo neke romanticne iluzije o vjerskom bratstvu je presmijesno. Pa mi sami unutar Bosne smo podijeljeni i gledamo kako zajebati jedne druge a isti smo narod. Ja nemam postivanja prema sistemima gdje nema normale i sve se bazira na tome kako zajebati drugog. To je otprilike sav arapski svijet. I ne interesuje me koliko to zvuci lose, ja sam to vidio i znam kako fercera. Nemas nikakva ljudska prava i jednostavno ako najebes, tvoj problem. To je totalno suprotno od Evrope recimo gdje ipak imas osnovna ljudska prava i zakone koji vladaju a ne apsolutne monarhije. Vjera je tamo cisto obaveza, nesto sto se mora raditi. Nije nacin zivota.
Mi mislimo da smo nesto interesantni tamo jer smo muslimani. Boli ikog briga i jos sam cak imao problema jer su mi neki rekli da mi nismo pravi muslimani iz Bosne. Sto prije to skontate to bolje po vas. To sto znate reci selam alejk u arapskom svijetu ne znaci nista.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#37980 Re: IRAN
Diplomatska incijativa cionista na najbliže Trumpove saradnike je krenula žestoko. Mislim da Iransko rukovodstvo to pomno prati, a vjerovatno će preventivno reagovati ako se osjeti ugroženo.
- BarbaDue
#37981 Re: IRAN
Jedva se čeka da u Iran uniĐe demoNkratija poput one koja se desila u Libiji. Vjerujem da ih ovdje i ne forumu ima takvih.ragib wrote: ↑12/11/2024 21:26 Natanjahu se obratio narodu Irana ponovo:
-
melac
- Sanjarko
#37983 Re: IRAN
Sta se nece ovdje procitat? Ima Wiki itd, s podatcima koliko ko ima migranata, bara, bara tzv Zapad ako se tu uracuna i Rusija s drzavama Srednjeg Istoka. Pa Emirati imaju 8 miliona migranata, na 2 miliona stanovnika ako se dobro sjecam.
Jednu samo drzavu navedite gdje je prisutno x4 vise migranata od domicilnog stanovnistva u svijetu, osim Emirata.
Jednu samo drzavu navedite gdje je prisutno x4 vise migranata od domicilnog stanovnistva u svijetu, osim Emirata.
- studeni76
#37984 Re: IRAN
Nisu to obični migranti, većina tih ljudi tamo su moderno roblje. Niza klasa koja radi umjesto domaćeg stanovništva koje radi samo tamo gdje robovi ne smiju bitiSanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:08 Sta se nece ovdje procitat? Ima Wiki itd, s podatcima koliko ko ima migranata, bara, bara tzv Zapad ako se tu uracuna i Rusija s drzavama Srednjeg Istoka. Pa Emirati imaju 8 miliona migranata, na 2 miliona stanovnika ako se dobro sjecam.
- Sanjarko
#37985 Re: IRAN
Kako koji. 100-tine hiljada Angla na veoma placenim poslovima se ne bi slozilo. A sta su bolje puno statusu migranti na Zapadu? Neki jesu slazem se ali generalno govoreci? O nibbama tj obojenima migrantima. Ne samo crncima.studeni76 wrote: ↑12/11/2024 23:17Nisu to obični migranti, većina tih ljudi tamo su moderno roblje. Niza klasa koja radi umjesto domaćeg stanovništva koje radi samo tamo gdje robovi ne smiju bitiSanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:08 Sta se nece ovdje procitat? Ima Wiki itd, s podatcima koliko ko ima migranata, bara, bara tzv Zapad ako se tu uracuna i Rusija s drzavama Srednjeg Istoka. Pa Emirati imaju 8 miliona migranata, na 2 miliona stanovnika ako se dobro sjecam.
- studeni76
#37986 Re: IRAN
Mijesas kruske i jabuke, zna se koji profil radnika sa zapada ide na bliski istok.Sanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:22Kako koji. 100-tine hiljada Angla na veoma placenim poslovima se ne bi slozilo. A sta su bolje puno statusu migranti na Zapadu? Neki jesu slazem se ali generalno govoreci? O nibbama tj obojenima migrantima. Ne samo crncima.studeni76 wrote: ↑12/11/2024 23:17Nisu to obični migranti, većina tih ljudi tamo su moderno roblje. Niza klasa koja radi umjesto domaćeg stanovništva koje radi samo tamo gdje robovi ne smiju bitiSanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:08 Sta se nece ovdje procitat? Ima Wiki itd, s podatcima koliko ko ima migranata, bara, bara tzv Zapad ako se tu uracuna i Rusija s drzavama Srednjeg Istoka. Pa Emirati imaju 8 miliona migranata, na 2 miliona stanovnika ako se dobro sjecam.
A ovo za odnos prema migrantima na zapadu i u npr UAE nebih komentarisao. Degutantno za poredit
- Sanjarko
#37987 Re: IRAN
Ne znam, znam da bijelog covjeka drugacije gledaju, nego obojenoga. Cak i na Srednjem Istoku je tako. Sad mozda grijesim u tome. Vidim, iako se ne krecem, ali u doticaju sam u vezi ovoga preko dokumentaraca pa cak i nekih ljudi s kojim komuniciram online, strancima.studeni76 wrote: ↑12/11/2024 23:33Mijesas kruske i jabuke, zna se koji profil radnika sa zapada ide na bliski istok.
A ovo za odnos prema migrantima na zapadu i u npr UAE nebih komentarisao. Degutantno za poredit
- tramvajtrojka
#37988 Re: IRAN
kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijemestudeni76 wrote: ↑12/11/2024 23:33Mijesas kruske i jabuke, zna se koji profil radnika sa zapada ide na bliski istok.
- alijagoro
#37989 Re: IRAN
A tek da vidis sta rade Palestincima u Gazi,doduse to su vise bijelci krscani i jevreji,koji su neki bijeli a neki nisu.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
- Sanjarko
#37990 Re: IRAN
Koji mumini? Ja govorim kako se tretiraju i na Zapadu obojeni ljudi. Bolje jest ali toliko bas, a kapitalizam je na snazi. To ste htjeli ili ne? Ovi na Srednjem Istoku kapitalizam su digli na visi nivo.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
Kina isto tako, Azijati opcenito. A gap/razlika i na Zapadu se povecava. Jedni grabe, drugi jedva prezivljavaju ili stagniraju samo i slicno.
- Sanjarko
#37991 Re: IRAN
Etiopski Jevreji su bili sikanirani, i inace imigranti koji su obojeni da tako kazem, u Izraelu. Treba to otvoreno reci, to sto se nekome to ne svidza je drugi par opanaka.alijagoro wrote: ↑12/11/2024 23:50A tek da vidis sta rade Palestincima u Gazi,doduse to su vise bijelci krscani i jevreji,koji su neki bijeli a neki nisu.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
- tramvajtrojka
#37992 Re: IRAN
UAE, KSA, oni su najgora stoka kako se odnose prema tim zenama bukvalno ih smatraju ljudskim smecem tako ih i tretiraju, poslije njih slijede kuvajcani, omanci i ta bratija, a najveca gospoda su iz Jordana i Bahreina najvise iz te dvije drzave ima obrazovanog stanovništva a kod ovih iz emirata i saudije bolje ti se roknuti nego njima rob biti, jer u svim tim zenama vidis strah i da su ostale bez života i da zive onako bez ikakve buducnosti jer je nemaju jer ovi upravljaju svakim aspektom njihovih zivotaSanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:51Koji mumini? Ja govorim kako se tretiraju i na Zapadu obojeni ljudi. Bolje jest ali toliko bas, a kapitalizam je na snazi. To ste htjeli ili ne? Ovi na Srednjem Istoku kapitalizam su digli na visi nivo.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
Kina isto tako, Azijati opcenito. A gap/razlika i na Zapadu se povecava. Jedni grabe, drugi jedva prezivljavaju ili stagniraju samo i slicno.
- alijagoro
#37993 Re: IRAN
Mislio sam vise na to,da je glupa prica o ljudskim pravima dok Palestincima upadaju naoruzani ljudi u po noci i dok im nekakvi settleri hodaju okolo naoruzani do zuba i prijete,premlate i nekad na smrt ubiju Palestince a da ne govorimo o represiji na dnevnoj bazi i aparthejdu.Sve je to placeno zapadnim parama i sa zapadnom podrskom.Sanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:53Etiopski Jevreji su bili sikanirani, i inace imigranti koji su obojeni da tako kazem, u Izraelu. Treba to otvoreno reci, to sto se nekome to ne svidza je drugi par opanaka.alijagoro wrote: ↑12/11/2024 23:50A tek da vidis sta rade Palestincima u Gazi,doduse to su vise bijelci krscani i jevreji,koji su neki bijeli a neki nisu.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44
kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
- Sanjarko
#37994 Re: IRAN
Ne kaze se Truli Zapad bez razloga, a od Istoka se ne ocekuje mnogo, a od Zapada jest, i pada na ovim svim testovima.
- alijagoro
#37995 Re: IRAN
Sprema se Iranu scenario Iraka ili je izrael nemocan,pa malo mlate gluposti da dobiju na znacajuragib wrote: ↑12/11/2024 21:26 Natanjahu se obratio narodu Irana ponovo:
- Point.
#37996 Re: IRAN
Lade ha
-
Hendrix
#37997 Re: IRAN
Ne poznajes bas tematiku. Na zapadu za legalne imigrante vaze isti zakoni kao i za gradjane. UAE je kontra totalno. Imigranti su vjecno "privremeni". Nemas opcija za stalni boravak niti mogucnost drzavljanstva. Izgubis posao, ne nadjes novi letis za mjesec dana vani. Ovo govorim za ove drzave tipa Bosna, Pakistan, Filipini i ostale suhveli pasose kojih je tamo najvise.Sanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:51Koji mumini? Ja govorim kako se tretiraju i na Zapadu obojeni ljudi. Bolje jest ali toliko bas, a kapitalizam je na snazi. To ste htjeli ili ne? Ovi na Srednjem Istoku kapitalizam su digli na visi nivo.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
Opsta kultura rada je neuporediva. Recimo zdravstveno osiguranje ti je vezano za posao...ako imas neki nizerazredni imas i totalno sranje od osiguranja. Ovi jadnici sto rade na gradilistima oduzmu im pasose i smjesteni su u kampovima u pustinji da ne ofiraju sjaj grada jbg.
Milion primjera zasto su ove zemlje neuporedive sa stanovista koje ti gledas. Da ima rasizma na zapadu naravno da ima. Ali nije legalan i ubacen u zakone drzave. Ogromna razlika.
- alijagoro
#37998 Re: IRAN
Pa ti uae su americke marionete,dakle ne smeta im,sve dok kupuju milijarde u oruzju.Dobili su F35 ili ce ih dobiti a Turci ce dobiti kurac u oci,iako su izmislili demokratiju za te uae.Hendrix wrote: ↑13/11/2024 08:14Ne poznajes bas tematiku. Na zapadu za legalne imigrante vaze isti zakoni kao i za gradjane. UAE je kontra totalno. Imigranti su vjecno "privremeni". Nemas opcija za stalni boravak niti mogucnost drzavljanstva. Izgubis posao, ne nadjes novi letis za mjesec dana vani. Ovo govorim za ove drzave tipa Bosna, Pakistan, Filipini i ostale suhveli pasose kojih je tamo najvise.Sanjarko wrote: ↑12/11/2024 23:51Koji mumini? Ja govorim kako se tretiraju i na Zapadu obojeni ljudi. Bolje jest ali toliko bas, a kapitalizam je na snazi. To ste htjeli ili ne? Ovi na Srednjem Istoku kapitalizam su digli na visi nivo.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2024 23:44
kad vidis sta one "veliki mumini arapski" rade zenama sa tajlanda koje su njihove sluzavke i robovi ona manja od 1.5m dize kofere od 30+kila po hotelima, aerodromu dok oni lade damu u isto vrijeme![]()
Opsta kultura rada je neuporediva. Recimo zdravstveno osiguranje ti je vezano za posao...ako imas neki nizerazredni imas i totalno sranje od osiguranja. Ovi jadnici sto rade na gradilistima oduzmu im pasose i smjesteni su u kampovima u pustinji da ne ofiraju sjaj grada jbg.
Milion primjera zasto su ove zemlje neuporedive sa stanovista koje ti gledas. Da ima rasizma na zapadu naravno da ima. Ali nije legalan i ubacen u zakone drzave. Ogromna razlika.
- Peacean
#37999 Re: IRAN
Šta će Iran sada reći o trumpovom izboru ministra odbrane
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /241113016
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /241113016
-
zilog
#38000 Re: IRAN
Kako sad najednom? Zar nije sve to isto i zar nije "genocidni biden" vec razvalio Iran?alijagoro wrote: ↑13/11/2024 07:57Sprema se Iranu scenario Iraka ili je izrael nemocan,pa malo mlate gluposti da dobiju na znacajuragib wrote: ↑12/11/2024 21:26 Natanjahu se obratio narodu Irana ponovo: