Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑11/11/2024 17:41
Može li šta drugo biti kvar osim reostata, Sejo, ventilator radi samo na 4?
1-3 ni da takne.
Jel' se to kupuje novo, polovno, popravlja?
Koliko boli?
Tugy, plaky...
pretpostavljam da govoris za ventilator kabine, da se aktivira samo na 4? moze biti reostat ili da je otisao modul za kontrolu ventilacije, poremetilo se sve sto ima veze sa 1,2,3 brzinama, mozda se moze ocistiti kada se skine ili nadjes polovnu kontrolnu jedinicu i ubacis
ali posto si rekao da ti je ventilator cvilio, i meni se tako desavalo i samo paf prestao raditi, do neke zice bilo da se poremetila...
Jedno pitanje dok ne dođe do servisa.
Osjeti se lupkanje (kao kad hoće motor prolupati) pri ubrzavanju iz treće, četvrte,pete i šeste brzine. Dakle, lupkanje je samo kad tek promijeni brzinu , čim dođe u optimalne obrtaje zvuk nestaje. U leru radi perfektno i u nižim i u većim obrtajima. Manje teretno vozilo je u pitanju.
Imali smo nedavno banalan kvar na drugom vozilu kad smo mislili da su dizne otišle,a zapravo šelne na nekom metalnom hepeku popustile.
xoklix wrote: ↑12/11/2024 11:35
Jedno pitanje dok ne dođe do servisa.
Osjeti se lupkanje (kao kad hoće motor prolupati) pri ubrzavanju iz treće, četvrte,pete i šeste brzine. Dakle, lupkanje je samo kad tek promijeni brzinu , čim dođe u optimalne obrtaje zvuk nestaje. U leru radi perfektno i u nižim i u većim obrtajima. Manje teretno vozilo je u pitanju.
Imali smo nedavno banalan kvar na drugom vozilu kad smo mislili da su dizne otišle,a zapravo šelne na nekom metalnom hepeku popustile.
Sa vauvau 504/507 nema fule, u ovom slucaju kod würth-a fali vecina podataka (i "samo" sinteza je), INA je fullsynt i sa puno visim flashpointom, a i ostale cifre su top, no brainer izmedju ova dva.
Pitam se ko puni ovo za INA-u, ne vjerujem da oni imaju taj nivo strucnosti.
Fullsynt ce u vecini slucajeva imati bolje cifre, a ova oba sa linkova su samo sinteza.
Castrol je svakako najprecjenjeniji brend, doslovce stotinu boljih ulja ima.
Realna cijena 5L dobre sinteze (kao ovaj liqui moly 4200) je 50 eura, a fullsynth-a kao ravenol vmp nekih 75 eura.
kravamuzara wrote: ↑12/11/2024 13:27
Realna cijena 5L dobre sinteze (kao ovaj liqui moly 4200) je 50 eura, a fullsynth-a kao ravenol vmp nekih 75 eura.
kravamuzara wrote: ↑12/11/2024 13:27
Sa vauvau 504/507 nema fule, u ovom slucaju kod würth-a fali vecina podataka (i "samo" sinteza je), INA je fullsynt i sa puno visim flashpointom, a i ostale cifre su top, no brainer izmedju ova dva.
Pitam se ko puni ovo za INA-u, ne vjerujem da oni imaju taj nivo strucnosti.
Ina puni i za sebe i Castrol za ovo trziste, ako se sta nije promjenilo
Casas wrote: ↑12/11/2024 08:10
Pozdrav svima naime neki dan vulkanizer mi je mijenjao gume i zeznuo jedan navoj na zadnjem desnom tocku.
Zapravo samo mi je rekao da mi je matica zeznuta i da kupim novu u motorexu 5-6 KM. Sto sam i uradio medjutim kad sam kuci rucno pritezao novu maticu vidio sam da ide ukrivo i tesko se zateze te sam zakljucio da je ocigledno navoj otisao.
Rijec je o Astri J sedan eh sad interesuje me da li kad skinem tocak, diskove, klijesta da li mogu samo izbiti stari navoj i uzeti takav drugi naravno sa novom maticom?
Ova matica od neki dan je trenutno pritegnuta na tocku al upitno mi je koliko drzi.
Desilo mi se slicno, ako taj vulkanizer nije ono "bas, bas poseban" onda nije napravio neku stetu.
Brezon je puno tvrdji i nije ga lako ostetiti. Samo moras ocistiti navoje.
Meni su tako zaprljali navoje, sve do zadnjeg. 2017 ili 2018 ocistio nareznicom M12x 1,5 (ne uzimaj me za rijec).
Isto Astra J.
Kupio nove matice i zavrseno. Nema potrebe mjenjati brezon.
Casas wrote: ↑12/11/2024 08:10
Pozdrav svima naime neki dan vulkanizer mi je mijenjao gume i zeznuo jedan navoj na zadnjem desnom tocku.
Zapravo samo mi je rekao da mi je matica zeznuta i da kupim novu u motorexu 5-6 KM. Sto sam i uradio medjutim kad sam kuci rucno pritezao novu maticu vidio sam da ide ukrivo i tesko se zateze te sam zakljucio da je ocigledno navoj otisao.
Rijec je o Astri J sedan eh sad interesuje me da li kad skinem tocak, diskove, klijesta da li mogu samo izbiti stari navoj i uzeti takav drugi naravno sa novom maticom?
Ova matica od neki dan je trenutno pritegnuta na tocku al upitno mi je koliko drzi.
Kako te profile treba spojiti na udarni cekic, eto sjebalo se samo
Noack 7%. . Na kakavim je INA drogama.
Ako je tako i ostali brojevi tacni sto muzara veli..
ovo ulje je medju 5 u svijetu… puno “easter”-a. ko im to “formulira”
Noack 7%. . Na kakavim je INA drogama.
Ako je tako i ostali brojevi tacni sto muzara veli..
ovo ulje je medju 5 u svijetu… puno “easter”-a. ko im to “formulira”
Mislim da sam vidio samo jedan bolji spec sheet za c3 ulje, ravenol vmp na koji drkaju oil freakovi koji salju svaku zamjenu ulja na analizu u laboratorij.
Kako pisete o ulju, sjetih se da je bio neki jutuber iz Tuzle, Dino diy koji je mijenjao ulje na svojoj kiji svako 5k km.
Pokusao da ga nadjem, nema vise tog profila.
Zna li neko sta se desilo sa njim? Zasto je obrisao profil i sve klipove?
Optimist wrote: ↑12/11/2024 21:37
Kako pisete o ulju, sjetih se da je bio neki jutuber iz Tuzle, Dino diy koji je mijenjao ulje na svojoj kiji svako 5k km.
Pokusao da ga nadjem, nema vise tog profila.
Zna li neko sta se desilo sa njim? Zasto je obrisao profil i sve klipove?
Rekao je da mu je to isfuralo, nema tu više ništa interesantno i kao zbog toga je ugasio. Kasnije je otvorio kanal na kojem je snimao neke logorske vatre i tome sl.