IRAN
-
plavi_E
#37926 Re: IRAN
Iranska vojska uputila poruku Izraelu na hebrejskom jeziku: Nema vremena do susreta s Bogom
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /241105025
Izgelda nelogicno navodna odluka Irana da odgovori na zadnji napad Izraela. Tesko da se radi o "cuvanju obraza". Vise lici da Iram ima saznanja sta ga ceka i ovako i onako pa su odlucili da odgovore na napad. Moguce je da tako misle odgoditi to sto ih ovako i onako ceka. Moguce je da kupuju vrijeme za atomsku. Prica se da su cekali sa napadom da prodju izbori u USA.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /241105025
Izgelda nelogicno navodna odluka Irana da odgovori na zadnji napad Izraela. Tesko da se radi o "cuvanju obraza". Vise lici da Iram ima saznanja sta ga ceka i ovako i onako pa su odlucili da odgovore na napad. Moguce je da tako misle odgoditi to sto ih ovako i onako ceka. Moguce je da kupuju vrijeme za atomsku. Prica se da su cekali sa napadom da prodju izbori u USA.
- alijagoro
#37928 Re: IRAN
To genocide joe priprema rat sa Iranom ako popusi izbore
-
sumirprimus
#37929 Re: IRAN
Ili je iran najavio jis jednu rundu sa izraelom jos oni posteri kako ono telosima?
-
ReymondReddington
#37930 Re: IRAN
Sta ce ti avioni postici? Nista. Samo dzabe gorivo trose.
-
ragib
#37931 Re: IRAN
oružje Irana za mogući napad na Izrael
Projektil Khoramshahr 4 je najmoćnija iranska raketa s dometom od dvije hiljade kilometara i bojevom glavom teškom 1,8 tona. Iran do sada nije koristio ovu raketu, ali u slučaju upotrebe u napadu na Izrael, može nanijeti veliku štetu okupiranim teritorijama i njihovim vojnim bazama.
- skupljac_zeljeza
#37932 Re: IRAN
Projektil u stvarnosti ima domet od 4000 km.ragib wrote: ↑05/11/2024 20:44 oružje Irana za mogući napad na Izrael
Projektil Khoramshahr 4 je najmoćnija iranska raketa s dometom od dvije hiljade kilometara i bojevom glavom teškom 1,8 tona. Iran do sada nije koristio ovu raketu, ali u slučaju upotrebe u napadu na Izrael, može nanijeti veliku štetu okupiranim teritorijama i njihovim vojnim bazama.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#37933 Re: IRAN
Tema je utihnula ali Mule nisu. Najnoviji obavještajni podaci francuske obavještajne službe ukazuju da je u zadnjih godinu dana Iran izvršio najmanje 2 podzemne nuklearne probe i da postoji bojazan da ima do 10 glava spremnih za upotrebu, a konstantno radi na novim. Ako je ovo tačno D.T. će kao veliki pragmatičar samo reći da Iran ije prijetnja i da israel mora poraditi na deeskalaciji.
Vidjet će mo šta slijedi.
-
A_A_AKCIJA
#37934 Re: IRAN
Auuuu, zakuhava se
Handala, iranska hakerska skupina provalila u gomilu dokumenata, od kojih neki povezuju samoubojstvo ćerke Benny Ganza.
A usput su pokupili podatke o naučnicima koji rade na izraelskom nuklearnom programu
https://x.com/AryJeay/status/1855940843 ... Uc3rA&s=19
Handala, iranska hakerska skupina provalila u gomilu dokumenata, od kojih neki povezuju samoubojstvo ćerke Benny Ganza.
A usput su pokupili podatke o naučnicima koji rade na izraelskom nuklearnom programu
https://x.com/AryJeay/status/1855940843 ... Uc3rA&s=19
- Rothmans
- BarbaDue
#37936 Re: IRAN
Molim te da njega ne pitam, "mule" su mu naziv za šta?
- skrbavi-admin
#37937 Re: IRAN
za valjda vjerske poglavare..... inace niko nejma sta bosna imade - mi se sa vlastitom vjerom sprdamo ne bi li dobili naklonost neciju nekoga necega i trudimo se inace bit veci olos od olosa kako bi nas neko mogo pocastit pivom mezom i bit u raji..... do sljedece satare, ubacaja u jamu i streljanja..... nije da smo svi takvi - ali ima nas hejbet takvih.....
- Rothmans
#37938 Re: IRAN
- BarbaDue
#37939 Re: IRAN
Ma pretpostavljao sam al hajd opet da ne letim pred rudo.skrbavi-admin wrote: ↑11/11/2024 18:35za valjda vjerske poglavare..... inace niko nejma sta bosna imade - mi se sa vlastitom vjerom sprdamo ne bi li dobili naklonost neciju nekoga necega i trudimo se inace bit veci olos od olosa kako bi nas neko mogo pocastit pivom mezom i bit u raji..... do sljedece satare, ubacaja u jamu i streljanja..... nije da smo svi takvi - ali ima nas hejbet takvih.....
Maloprije sam pominjao neke stvari koje ne shvatam kod nas Bosanaca, uzorci sa foruma nisu baš reprezentativni ali daju oni prilično realnu sliku Bosne. Znači ne shvatam nas Bosance, mada slovimo za tolerantne ljude, koliko malo tolerišemo narode sa istoka posebno tamošnje muslimane. Znam ljude u svojoj okolini koji se osipaju po čitavom tijelu na samo pomen migranata iz muslimanskih zemalja. Nevjerovatno je koliko se mrzi, da da, mrzi taj narod.
Nije nam to pametno ni malo, ne kažem da taj narod treba nešto posebno tolerisati, ali brate toleriši ga bar kao što tolerišemo svakog Švaba, Francuza, Hrvata, Srbijanca, Turčina i sl.
-
MAha
#37940 Re: IRAN
Pridruzujem se cudjenju. Posebno spram Irana. Iran i Pakistan su jedine,.koliko ja znam, zemlje koje su poslale konkretnu, vojnu, pomoc u kriticnim danima odbrane Bosne i bosanskog naroda.
To nikada ne bi smjeli zaboraviti.
Nazalost, USA (objektivno sila koja odrzava/brani Bosnu ovakva kakva je sad) i Iran nisu u najboljim odnosima (blago receno).
To nikada ne bi smjeli zaboraviti.
Nazalost, USA (objektivno sila koja odrzava/brani Bosnu ovakva kakva je sad) i Iran nisu u najboljim odnosima (blago receno).
- N.N.
#37941 Re: IRAN
Kaki' ba Bosanci, hrpa je ovdje komsijsko susjednog smeca
Davno je opisano njihovo 'kretanje' forumom...prvo ulete, odu na bezze teme, prosipaju fgr fazone, ovo ono...zajebancije, vicevi, sise, ac dc, sutanje hlopte i kada postanu 'raja', eto ih na politicke i vjerske teme.
Pljucnes par puta na SDA da te jos vise 'prihvate' i eto te...
I tu si otkriju pravo lice.
Fekalija je fekalija. Smrdi cim je otkrijes malo
Davno je opisano njihovo 'kretanje' forumom...prvo ulete, odu na bezze teme, prosipaju fgr fazone, ovo ono...zajebancije, vicevi, sise, ac dc, sutanje hlopte i kada postanu 'raja', eto ih na politicke i vjerske teme.
Pljucnes par puta na SDA da te jos vise 'prihvate' i eto te...
I tu si otkriju pravo lice.
Fekalija je fekalija. Smrdi cim je otkrijes malo
-
swanfilter
#37942 Re: IRAN
Da se ovdje javim. Kako se meni cini, daleko je Donald od pragmaticnog. Iranu se nagrbacio na leđa i prije dolaska u fotelju prvi mandat. Pa jednostranska odluka u vezi Jerusalema iz vedra neba. Ko salter je u glavi i nikada ne znas.arman1 wrote: ↑11/11/2024 15:03 Tema je utihnula ali Mule nisu. Najnoviji obavještajni podaci francuske obavještajne službe ukazuju da je u zadnjih godinu dana Iran izvršio najmanje 2 podzemne nuklearne probe i da postoji bojazan da ima do 10 glava spremnih za upotrebu, a konstantno radi na novim. Ako je ovo tačno D.T. će kao veliki pragmatičar samo reći da Iran ije prijetnja i da israel mora poraditi na deeskalaciji.
Kakvih je planova po pitanju Ukr, bas me zanima kako ce postupiti. Ukri jos uvijek zele cak i Krim nazad, a Vlado pedlja od osvojenog nece vratiti zbog prekida sukoba. I da ukine svaki vid pomoci, morace i ostale drzave ucijeniti. To znaci raskol u odnosima, osjecaj ugrozenosti EU od strane Rusije i voda na mlin Putinu da zapne jos vise.
A tek me strah na koji nacin osoba poput njega planira barem zaustaviti ludnicu u Gazi i Libanu. Onaj Ibrahimov sporazum je mnogo prije njegovog mandata skovan. Kao i plan u vezi Palestine koji je bio u opticaju.
Pogazio i ispisao se po historijskom dogovoru sa Iranom. I jel ono jos dodatne sankcije nametnu? Situacija i raspolozenje trenutno takvi da se za rat protiv Irana ne treba u javnosti namuciti opravdanjima. I mislim da je najvise odgovornosti na SA i Jordanu.
Trump je pod i prevelikim utjecajem izraelskog lobija preko ulizanog Jareda. Sto je ocito.
Paradoksalno, istog tog Trumpa sam prizeljkivao koliko mi se Biden ogadio zbog Gaze. Neka prvog dana zapocne rat protiv Irana, al zaustavi onu civilizacijsku sramotu u Gazi.
Last edited by swanfilter on 11/11/2024 22:26, edited 1 time in total.
-
swanfilter
#37943 Re: IRAN
Sta je meni jako zalosno, i kozojebi su oni nama.
A Bosnjacima i muslimanima ovdje ti kozojebi nisu porucivali kako su zasluzili rat i genocid. Znamo ko jeste. I ti su kozojebi.
Kozojeb je Tayip sa pricom o amanetu, dok se sa EU nadrkava preko nasih leđa predizbornim skupom u Sa. Pazi to, tamo nekakve turske stranke.
Nesto kontam bas sada, sta bi bilo da nam je Iran na Bosforu ...
A Bosnjacima i muslimanima ovdje ti kozojebi nisu porucivali kako su zasluzili rat i genocid. Znamo ko jeste. I ti su kozojebi.
Kozojeb je Tayip sa pricom o amanetu, dok se sa EU nadrkava preko nasih leđa predizbornim skupom u Sa. Pazi to, tamo nekakve turske stranke.
Nesto kontam bas sada, sta bi bilo da nam je Iran na Bosforu ...
-
Hendrix
#37944 Re: IRAN
E hajd da probam ja objasniti iz mog ugla to "postovanje" istocnog naroda. Zivio sam na Bliskom Istoku i vidio iz prve ruke koliko ta rijec musliman i to sto smo kao neka braca nista ne znaci. Zaboli ikoga za to koje si vjere, sve je podijeljeno na nacije a onda unutar njih na neke frakcije i plemena. Vidio sam iz prve ruke kako braca muslimani tlace bracu muslimane bez imalo postede dok recimo britance stavljaju na prvo mjesto.
Takodjer su me "braca" pokusali zajebati svakodnevno... Egipcanin mi zamalo prodao auto sa napuklim motorom frajer se kune u Allaha sve ok, zena mu se boji kao voziti. Libanac mi zabio noz u ledja na sastanku jos me optuzio da lazem i uz to koristio Allaha takodjer kuneci se da je on u pravu. Jordanac mi prica kako sve likove iz Irana treba odmah pobiti jer su nevjernici. Emiracanin mi prijetio deportacijom jer mi kasni projekat i onda se okrene i ulizuje britancu debilu koji sjedi pored mene. Na mene se dere jer zna da sam Bosanac musliman a Britancu sve fino. Brico mi je bio palestinac sa sirijskim papirima, lik je ni na nebu ni na zemlji. Ne moze nazad a emiracani ga htjeli deportovati radi sirije. Ilegalno zivio tamo, ne znam je li i dan danas jos u tom sranju. Bio je premlacivan od policije tamo cisto preventivno zbog papira i vjecno proganjan od brace muslimana. Konstantno maltretiranje jeftine radne snage i to vecinom muslimana je opste prihvaceno tamo.Dio zivota da se lokalac dere na jadnike koji mu peru auto.
To sto mi imamo neke romanticne iluzije o vjerskom bratstvu je presmijesno. Pa mi sami unutar Bosne smo podijeljeni i gledamo kako zajebati jedne druge a isti smo narod. Ja nemam postivanja prema sistemima gdje nema normale i sve se bazira na tome kako zajebati drugog. To je otprilike sav arapski svijet. I ne interesuje me koliko to zvuci lose, ja sam to vidio i znam kako fercera. Nemas nikakva ljudska prava i jednostavno ako najebes, tvoj problem. To je totalno suprotno od Evrope recimo gdje ipak imas osnovna ljudska prava i zakone koji vladaju a ne apsolutne monarhije. Vjera je tamo cisto obaveza, nesto sto se mora raditi. Nije nacin zivota.
Mi mislimo da smo nesto interesantni tamo jer smo muslimani. Boli ikog briga i jos sam cak imao problema jer su mi neki rekli da mi nismo pravi muslimani iz Bosne. Sto prije to skontate to bolje po vas. To sto znate reci selam alejk u arapskom svijetu ne znaci nista.
Takodjer su me "braca" pokusali zajebati svakodnevno... Egipcanin mi zamalo prodao auto sa napuklim motorom frajer se kune u Allaha sve ok, zena mu se boji kao voziti. Libanac mi zabio noz u ledja na sastanku jos me optuzio da lazem i uz to koristio Allaha takodjer kuneci se da je on u pravu. Jordanac mi prica kako sve likove iz Irana treba odmah pobiti jer su nevjernici. Emiracanin mi prijetio deportacijom jer mi kasni projekat i onda se okrene i ulizuje britancu debilu koji sjedi pored mene. Na mene se dere jer zna da sam Bosanac musliman a Britancu sve fino. Brico mi je bio palestinac sa sirijskim papirima, lik je ni na nebu ni na zemlji. Ne moze nazad a emiracani ga htjeli deportovati radi sirije. Ilegalno zivio tamo, ne znam je li i dan danas jos u tom sranju. Bio je premlacivan od policije tamo cisto preventivno zbog papira i vjecno proganjan od brace muslimana. Konstantno maltretiranje jeftine radne snage i to vecinom muslimana je opste prihvaceno tamo.Dio zivota da se lokalac dere na jadnike koji mu peru auto.
To sto mi imamo neke romanticne iluzije o vjerskom bratstvu je presmijesno. Pa mi sami unutar Bosne smo podijeljeni i gledamo kako zajebati jedne druge a isti smo narod. Ja nemam postivanja prema sistemima gdje nema normale i sve se bazira na tome kako zajebati drugog. To je otprilike sav arapski svijet. I ne interesuje me koliko to zvuci lose, ja sam to vidio i znam kako fercera. Nemas nikakva ljudska prava i jednostavno ako najebes, tvoj problem. To je totalno suprotno od Evrope recimo gdje ipak imas osnovna ljudska prava i zakone koji vladaju a ne apsolutne monarhije. Vjera je tamo cisto obaveza, nesto sto se mora raditi. Nije nacin zivota.
Mi mislimo da smo nesto interesantni tamo jer smo muslimani. Boli ikog briga i jos sam cak imao problema jer su mi neki rekli da mi nismo pravi muslimani iz Bosne. Sto prije to skontate to bolje po vas. To sto znate reci selam alejk u arapskom svijetu ne znaci nista.
- skrbavi-admin
#37945 Re: IRAN
o kakvim ti romaticnim iluzijama pricas?
radi se o prostom pitanju ljudskosti i neljudskosti potpomognutom najvecom vojnom, medijskom,politickom, propagandnom silom brani sistematski najmodernijim oruzjem ubijanje maltene golorukog naroda preko svake mjere....

radi se o prostom pitanju ljudskosti i neljudskosti potpomognutom najvecom vojnom, medijskom,politickom, propagandnom silom brani sistematski najmodernijim oruzjem ubijanje maltene golorukog naroda preko svake mjere....
-
Hendrix
#37946 Re: IRAN
Pa jel tema Iran ili Palestina? Ja pricam o tome da raja misli ako je neko tamo musliman da mu je neki brat. A to ne moze biti dalje od istine. Mislim da bi vecina dozivjela hladan tus da odu da zive medju bracom.skrbavi-admin wrote: ↑12/11/2024 05:35 o kakvim ti romaticnim iluzijama pricas?![]()
![]()
Mi smo mentalitetom daleko od arapa. To je jednostavno posljedica lokacije gdje zivimo.
-
BAK-eV
#37947 Re: IRAN
Oho, ovaj uvodi geografske koordinate u Kuranu, koje definisu odnose medju vjernicima.Hendrix wrote: ↑12/11/2024 07:01Pa jel tema Iran ili Palestina? Ja pricam o tome da raja misli ako je neko tamo musliman da mu je neki brat. A to ne moze biti dalje od istine. Mislim da bi vecina dozivjela hladan tus da odu da zive medju bracom.skrbavi-admin wrote: ↑12/11/2024 05:35 o kakvim ti romaticnim iluzijama pricas?![]()
![]()
Mi smo mentalitetom daleko od arapa. To je jednostavno posljedica lokacije gdje zivimo.
Na kojoj stranici Kurana si to procitao "brate" po geografiji?
- Haris.ba
#37948 Re: IRAN
Jest. Niko ne bi reagovao na nuklearne testove.arman1 wrote: ↑11/11/2024 15:03 Tema je utihnula ali Mule nisu. Najnoviji obavještajni podaci francuske obavještajne službe ukazuju da je u zadnjih godinu dana Iran izvršio najmanje 2 podzemne nuklearne probe i da postoji bojazan da ima do 10 glava spremnih za upotrebu, a konstantno radi na novim. Ako je ovo tačno D.T. će kao veliki pragmatičar samo reći da Iran ije prijetnja i da israel mora poraditi na deeskalaciji.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#37949 Re: IRAN
Mozda se svi ludi praveHaris.ba wrote: ↑12/11/2024 08:50Jest. Niko ne bi reagovao na nuklearne testove.arman1 wrote: ↑11/11/2024 15:03 Tema je utihnula ali Mule nisu. Najnoviji obavještajni podaci francuske obavještajne službe ukazuju da je u zadnjih godinu dana Iran izvršio najmanje 2 podzemne nuklearne probe i da postoji bojazan da ima do 10 glava spremnih za upotrebu, a konstantno radi na novim. Ako je ovo tačno D.T. će kao veliki pragmatičar samo reći da Iran ije prijetnja i da israel mora poraditi na deeskalaciji.
Zamisli drame u Izraelu da u javnost procuri info da Iran ima 10ak nuklearnih bombi
- Haris.ba
#37950 Re: IRAN
Jest. Citav svijet bi se pravio lud da se ko u Izraelu ne uzbudi.sime_cipol wrote: ↑12/11/2024 09:08 Mozda se svi ludi prave
Zamisli drame u Izraelu da u javnost procuri info da Iran ima 10ak nuklearnih bombi
Pa prva Saudija, Turska i Egipat ne bi izdrzale da i same ne krenu u nabavku nuklearku. A, to se ne moze tek tako sakriti.
Kada su Sjevenokorejanci testirali prvu oko kilotone, to se znalo. Nema tu sakriti.
Last edited by Haris.ba on 12/11/2024 09:17, edited 1 time in total.