Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
muzicar_iz_parka
#23226 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Smisao demokratije i jeste smjena vlasti.
Da su "demokrate" bile kako treba ne bi Trump pobjedio.
Inace u politici sirom svijeta slabo se probije pametan covjek, pametan narod gleda svog posla
Da su "demokrate" bile kako treba ne bi Trump pobjedio.
Inace u politici sirom svijeta slabo se probije pametan covjek, pametan narod gleda svog posla
-
LSD
#23227 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jasta ce
Uostalom, ako ce pola dunjaluka najebati zbog jednog covjeka - onda je to definitivno i zasluzio. Jebes takav svijet koji ovisi o volji jednog covjeka. I ne treba da postoji onda.
Koliko znam, Trump dok je bio na vlasti nije bilo ratova u Ukrajini i Gazi (Palestini), sa Iranom, Libanonom...cim su demokrate zajahale, odmah ratovi buknuli, sve u eri vladavine Joe "genocide" Bidena.
-
snijeg_led
#23228 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U politiku se samo guranju karijeristi zeljni slave pod parolom " ma ko ga to gura da mi je znati "
Pogotovo u USA, jer ima toliko puno vise odlicnih i jako dobro placenih poslova inace za pametne.
Pogotovo u USA, jer ima toliko puno vise odlicnih i jako dobro placenih poslova inace za pametne.
-
Rob_Atl
#23229 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima li neke nade da se uzdamo u ove stare republikance koji se mozda ne planiraju kandidovati vise, mislim na McConella ako ovaj krene da divlja da ga ima ko smiriti. Recimo kao sto je McCain blokirao ukidanje Obamacare. Ili su svi otisli full maga i nema nam spasa 
- jeza u ledja
- dale cooper
#23231 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da od tradicionalnih republikanaca nije ostalo gotovo ništa.
-
talijan97
#23232 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidjam par sektasa na twitteru, opcinjeni Baron Trumpom, novi vladar.
-
Osmi Socrates
#23233 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Što se tiče vanjske politike, nema. Tu će biti kako MAGA hoće.
Za unutrašnju politiku, malo je komplikovanije za Trumpa jer imaju zakoni, sudovi, pojedinačne države, etc.
Zahtjeva vrijeme da se uspostavi potpuni autokratski sistem. Erdogan i Orban su imali daleko povoljniju situaciju što se tiče toga, pa im je uzelo deceniju or so da konsolidiraju vlast.
Za unutrašnju politiku, malo je komplikovanije za Trumpa jer imaju zakoni, sudovi, pojedinačne države, etc.
Zahtjeva vrijeme da se uspostavi potpuni autokratski sistem. Erdogan i Orban su imali daleko povoljniju situaciju što se tiče toga, pa im je uzelo deceniju or so da konsolidiraju vlast.
-
Osmi Socrates
#23234 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Unless....
Trump nađe izgovor da proglasi national emergency.
Trump nađe izgovor da proglasi national emergency.
-
convict
#23235 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako vam ne dodije ponavljati te odvratne argumente o ratovima?LSD wrote: ↑11/11/2024 23:07Jasta ceovo davanje supermoci Trumpu mi je krvavo.
Uostalom, ako ce pola dunjaluka najebati zbog jednog covjeka - onda je to definitivno i zasluzio. Jebes takav svijet koji ovisi o volji jednog covjeka. I ne treba da postoji onda.
Koliko znam, Trump dok je bio na vlasti nije bilo ratova u Ukrajini i Gazi (Palestini), sa Iranom, Libanonom...cim su demokrate zajahale, odmah ratovi buknuli, sve u eri vladavine Joe "genocide" Bidena.
Je li Biden napao Ukrajinu ili Putin? Biden bar pomaze, po meni nedovoljno, a sta ce uraditi Trump, postici mir tako sto ce pokloniti najbolji dio Ukrajine Rusiji? Onaj njegov debilni sin se ruga Zelenskom. Hej, kolika moralna nistarija moras biti da se rugas zrtvi koja moli za pomoc.
Je li Biden vrsi genocid u Gazi ili Netanyahu? Biden ga doduse svesrdno podrzava, ali od Trumpa se moze ocekivati jos gore, ni on sam to ne krije. Za njegovog mandata je prebacena ambasada u Jeruzalem, a vrsio je pritisak i na mnoge druge drzave da to urade (npr. Kosovo, Srbija...).
Razvalio historijski sporazum s Iranom, razvalio isto tako historijski sporazum o klimatskim promjenama. I da, sve voljom jednog covjeka i njegove klike.
-
MAha
#23236 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Taj jedan covjek je predsjednik najmocnije sile/drzave koju je svijet ikad imao, u predsjednickom sistemu. Plus sad ima kontrolu i nad zakonodavnom vlascu, zajaho cini se i sudsku, mece svoje ljude po svim institucijama izvrsne itd. Brzo ce prakticno imat potpunu kontrolu. Tako da ce hladno moc sjebat pola dunjaluka svojim "idejama". Znam da se neki raduju njemu, hint istocne komsije i Duduk. Nadaju se da ce im omogucit da ostvare sto pokusavaju zadnjih kolko vec decenija, hint plakati po begesu ovih dana. Meni je svako ko podrzava trumpa otvoreni ili prikriveni rusofil i velikosrbofil.LSD wrote: ↑11/11/2024 23:07Jasta ceovo davanje supermoci Trumpu mi je krvavo.
-
LSD
#23237 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidis da i ti pominjes ratove, sto je sasvim normalno. Naravno da cemo pominjati najjacu vojnu silu i ratove. Jok, pricat cemo o Albaniji i Zimbabveuconvict wrote: ↑11/11/2024 23:42Kako vam ne dodije ponavljati te odvratne argumente o ratovima?LSD wrote: ↑11/11/2024 23:07Jasta ceovo davanje supermoci Trumpu mi je krvavo.
Je li Biden napao Ukrajinu ili Putin? Biden bar pomaze, po meni nedovoljno, a sta ce uraditi Trump, postici mir tako sto ce pokloniti najbolji dio Ukrajine Rusiji? Onaj njegov debilni sin se ruga Zelenskom. Hej, kolika moralna nistarija moras biti da se rugas zrtvi koja moli za pomoc.
Je li Biden vrsi genocid u Gazi ili Netanyahu? Biden ga doduse svesrdno podrzava, ali od Trumpa se moze ocekivati jos gore, ni on sam to ne krije. Za njegovog mandata je prebacena ambasada u Jeruzalem, a vrsio je pritisak i na mnoge druge drzave da to urade (npr. Kosovo, Srbija...).
Razvalio historijski sporazum s Iranom, razvalio isto tako historijski sporazum o klimatskim promjenama. I da, sve voljom jednog covjeka i njegove klike.
Ali za boldirano si definitivno u pravu - perfektno si opisao Bidena, Harris, Blinkena i ostalu demokratsku svitu - u odnosu na Gazu i palestince. Perfektno
I ne samo da su se rugali zrtvi koja moli za pomoc da se zaustavi klanica, vec su se otvoreno stavili na stranu genocida.
-
Osmi Socrates
#23238 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Možda 1% Republikanaca ne podržava da Izrael završi sa Gazom svim mogućim sredstvima. Ako i toliko.
Bibi danas kaže, nakon tri razgovora sa Trumpom, da im se vizije oko Gaze i Irana potpuno poklapaju.
Bibi danas kaže, nakon tri razgovora sa Trumpom, da im se vizije oko Gaze i Irana potpuno poklapaju.
-
Osmi Socrates
#23239 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zapravo je spomenuo i West Bank, i potpuno uspostavljanje izraelske kontrole i tamo.
-
MAha
#23240 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A onaj smrad Salman, sad osudjuje genocid u Gazi, hej sad. Zavrni pipe misu, udruzite se, pa ce te neko shvatit ozbiljno. Koji licemjer koja dekadencija.
-
Rob_Atl
- jeza u ledja
#23242 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A fakat se zadnjih dana sve vise spominje njegova familija, pogotovo sinovi. Valjda je i njima na pameti isto sto i nama - da je narandzi od prije 6 dana poceo najzad otkucavati sad.
Znaci osim ako ne pokusaju fakat ispostaviti diktaturu, sto je tesko ocekivati od 80+ godisnjaka, njemu je januar 2029 kraj. (Osim ako ne odapne prije toga.)
Zbog toga me ne bi cudilo da on pocne pripremati juniora za prijestolonasljednistvo.
Znaci postavi juniora za kandidaturu, onda ako izgube izbore samo iste proglasi nevazecim i instalira sina u Bijelu kucu.
Znaci osim ako ne pokusaju fakat ispostaviti diktaturu, sto je tesko ocekivati od 80+ godisnjaka, njemu je januar 2029 kraj. (Osim ako ne odapne prije toga.)
Zbog toga me ne bi cudilo da on pocne pripremati juniora za prijestolonasljednistvo.
Znaci postavi juniora za kandidaturu, onda ako izgube izbore samo iste proglasi nevazecim i instalira sina u Bijelu kucu.
- ultima_palabra
#23243 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Don jr? On ima karizmu ko komad drveta, plus je ovisnik o kokainu. Plus nema sanse da ostali republikanci to gledaju, imaju i oni planove za 2028.jeza u ledja wrote: ↑12/11/2024 02:22 A fakat se zadnjih dana sve vise spominje njegova familija, pogotovo sinovi. Valjda je i njima na pameti isto sto i nama - da je narandzi od prije 6 dana poceo najzad otkucavati sad.
Po meni je vidljivo da Trumpu vec sada nisu svi kod kuce, i to ce samo biti gore. On ce biti mad king kojeg svi oko njega pokusavati da izmanipulisu, bit ce tu afera, podmetanja, svega... ko prezivi pricat ce.
- jeza u ledja
#23244 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znas da Trumpu niko od njih nije bitan. Ni Republikanci, ni drzava. Mogu mu jos jedino djeca biti bitna (ako i to).ultima_palabra wrote: ↑12/11/2024 02:36Don jr? On ima karizmu ko komad drveta, plus je ovisnik o kokainu. Plus nema sanse da ostali republikanci to gledaju, imaju i oni planove za 2028.jeza u ledja wrote: ↑12/11/2024 02:22 A fakat se zadnjih dana sve vise spominje njegova familija, pogotovo sinovi. Valjda je i njima na pameti isto sto i nama - da je narandzi od prije 6 dana poceo najzad otkucavati sad.
Po meni je vidljivo da Trumpu vec sada nisu svi kod kuce, i to ce samo biti gore. On ce biti mad king kojeg svi oko njega pokusavati da izmanipulisu, bit ce tu afera, podmetanja, svega... ko prezivi pricat ce.
Karizma je nebitna, bitno je sta babo kaze. Ako babo kaze da Junior ima karizmu, ostali ima da slusaju. Ko ne slusa, on je izdajnik.
- ultima_palabra
#23245 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dinamika ce biti drugacija, Trump je sada lame duck. Ok, bit ce tu entuzijazma na pocetku, ali vjerujem da ce zajebati dosta stvari i da ce demokrati uzeti House za 2 godine. Onda ce poceti unutrasnje borbe svako protiv svakoga.jeza u ledja wrote: ↑12/11/2024 03:13Znas da Trumpu niko od njih nije bitan. Ni Republikanci, ni drzava. Mogu mu jos jedino djeca biti bitna (ako i to).ultima_palabra wrote: ↑12/11/2024 02:36Don jr? On ima karizmu ko komad drveta, plus je ovisnik o kokainu. Plus nema sanse da ostali republikanci to gledaju, imaju i oni planove za 2028.jeza u ledja wrote: ↑12/11/2024 02:22 A fakat se zadnjih dana sve vise spominje njegova familija, pogotovo sinovi. Valjda je i njima na pameti isto sto i nama - da je narandzi od prije 6 dana poceo najzad otkucavati sad.
Karizma je nebitna, bitno je sta babo kaze. Ako babo kaze da Junior ima karizmu, ostali ima da slusaju. Ko ne slusa, on je izdajnik.
- jeza u ledja
#23246 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vjeciti optimista.

- ultima_palabra
#23247 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ne mora to biti optimizam, ovi sto se skupljaju oko njega su sve hijene. Zamisli smjeste ga u ustanovu, a JD zajase. Tek taj ne bi sisao s vlasti.
- jeza u ledja
#23248 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja sam izgubio povjerenje u te "hijene" jos nekad tamo 2017-e. Sve je on njih bring to heal jednog po jednog.
Nije to samo do samog Donalda vec i do njegovih vjernih followera. Oni znaju da su sve to "RINOs" i na samu pomisao da ga neko izgurava sa pozicije (tipa kao sto se radilo Bidenu) bi docekali na noz. Naravno, niko od njih nema karizmu ko Trump i nikome od njih ne bi pao nesto poput na pamet Jan 6, cak ni nakon sto im je Trump pokazao na to. Jednostavno to su institucionalci. U njih racunam itekako i JD GoVance. Lik je ba streber koji je imao tesko djetinjstvo i stvorio neke zesce komplekse, ali nema sanse da taj ima muda da napravi nesto vaninstitucionalno.
Ne znam da takvih uopste ima u Senatu (ne znam ih sad sve). Ima u Hausu, tipa Chip Roy, ili onaj drot iz LA, ili onaj zubar iz AZ, i takvi neki frikovi. Ti bi bili full on fascist. Ali ko ce normalan za njih glasat.
Uglavnom, iz ove perspektive meni se cini da bi jedina zamjena Donaldu bio - Donald. Jeste da nema karizmu, jeste da bi se usrao pred prvim pritiskom, ali imam osjecaj da bi pod podrskom oca i MAGA kulta, jedino za njim poletili u diktaturu. Jednostavno ne mogu zamisliti da Donald stariji istinski podrzi bilo kog drugog nasljednika. A jedino bi mu izbor sina (ili djece) bio garant za slobodu u penziji.
Naravno, pod uslovom da se ne pokusa odrzati i sam.
In other news, a povezano s ovim, cujem upravo da ce Little Marco postati ministar vanjskih poslova.
Iznenadjuje me Trump, izgleda da pravi iste greske kao prije 8 godina.
Nije to samo do samog Donalda vec i do njegovih vjernih followera. Oni znaju da su sve to "RINOs" i na samu pomisao da ga neko izgurava sa pozicije (tipa kao sto se radilo Bidenu) bi docekali na noz. Naravno, niko od njih nema karizmu ko Trump i nikome od njih ne bi pao nesto poput na pamet Jan 6, cak ni nakon sto im je Trump pokazao na to. Jednostavno to su institucionalci. U njih racunam itekako i JD GoVance. Lik je ba streber koji je imao tesko djetinjstvo i stvorio neke zesce komplekse, ali nema sanse da taj ima muda da napravi nesto vaninstitucionalno.
Ne znam da takvih uopste ima u Senatu (ne znam ih sad sve). Ima u Hausu, tipa Chip Roy, ili onaj drot iz LA, ili onaj zubar iz AZ, i takvi neki frikovi. Ti bi bili full on fascist. Ali ko ce normalan za njih glasat.
Uglavnom, iz ove perspektive meni se cini da bi jedina zamjena Donaldu bio - Donald. Jeste da nema karizmu, jeste da bi se usrao pred prvim pritiskom, ali imam osjecaj da bi pod podrskom oca i MAGA kulta, jedino za njim poletili u diktaturu. Jednostavno ne mogu zamisliti da Donald stariji istinski podrzi bilo kog drugog nasljednika. A jedino bi mu izbor sina (ili djece) bio garant za slobodu u penziji.
Naravno, pod uslovom da se ne pokusa odrzati i sam.
In other news, a povezano s ovim, cujem upravo da ce Little Marco postati ministar vanjskih poslova.
Iznenadjuje me Trump, izgleda da pravi iste greske kao prije 8 godina.
-
zilog
#23249 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na tragu diskusije - ko je kriv...
- Point.
#23250 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pozdrav za domaće magatore.