Cijena 1h voznje u autoskoli
-
Grb1
#1 Cijena 1h voznje u autoskoli
Pozdrav zna li iko koliko otpr.kosta 1h voznje u autoskoli u Sarajevu, kolegica ima polozeno al nije dugo vozila te znatel neke aš sa automaticima?
Hvala
Hvala
- kokuz_sa
#2 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Slican slucaj imao
Neko nije vozio 10g
Instruktor naplatio za 6 casova 100KM 5+1 gratis cas
Neko nije vozio 10g
Instruktor naplatio za 6 casova 100KM 5+1 gratis cas
- apsidejzi
#3 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Dobro jutro.
Dobro jutro.
Ja bih volio uzeti par casova extra obuke. Imam polozen vozacki ispit ali osjecam da bih trebao jos par casova. Interesuje me sta imate u ponudi.
E ovako, mi vam mozemo ponuditi....
Hvala lijepo.
Dobro jutro.
Ja bih volio uzeti par casova extra obuke. Imam polozen vozacki ispit ali osjecam da bih trebao jos par casova. Interesuje me sta imate u ponudi.
E ovako, mi vam mozemo ponuditi....
Hvala lijepo.
-
Grb1
#4 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Dobro strucnjak, nismo znali da ima ta opcija, hvala, sad iskljucut sve forume i fb grupe jer realno za sve mozes nazvat i pitat nekog....
- dr_Evil
- apsidejzi
#6 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
- Pandakonda
#7 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Iskustvo par ljudi koje znam je da cas kosta 25-30 maraka. Ali imaj na umu da mnoge autoskole rade samo blok casove, odnosno spoje 2 casa u jednom danu i onda te taj jedan izlazak kosta cca 60 maraka ili ako ne napravis neki dogovor sa njima da ti daju popust na vise casova.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
nedzadrk
- vjeshalica
#10 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
To je auto prilagodjeno invalidima tehnicki to nema veze sa automaticima.
- vjeshalica
#11 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Dosad je bilo 20KM jedan cas, radi se blok, nezz nove cijene sad nakon poskupljenja
Nema autoskole sa automaticima jer se ne polaze kod nas na njima
- Ateista
#12 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
- drndalo
#13 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Neka se javi meni, vrijeme mi je da naucim nekoga nesto korisno, zena je prerasla moja sufliranja.
- Dope_Man
#14 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Ovako sam ja uradio. 8 godina proslo od polaganja do prvog auta, osjecaj za volan i papuce nikakav. Otisao s jaranom na jedan veci prostor gdje se moze vjezbati i drndao sat-dva prva-druga-treca dok nisam bio siguran da sam vratio osjecaj za to.Ateista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
Sljedeci dan otisli na planinu da malo vozim po krivinama, uzbrdo, nizbrdo i to.. sve uz njegove savjete jer je vozio godinama. I nakon ta dva dana bio spreman da se vozikam bez problema. Naravno, s kilometrima je doslo i pravo iskustvo, al za osvjeziti to sto se nekad znalo dovoljan bio vikend s jaranom koji je tu da ubaci koji savjet.
-
Satori
#15 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Iskusan vozac je zivcan, nerviras ga i vice na tebe. Pedagoske metode - 0 bodova. Uvijek uzeti instruktora, platis mu i sacuvas zivce. Najskuplje je ono sto je džabe.Ateista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
-
Grb1
#16 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Zato sto se boji i osjeca se sigurno kad i suvozac ima kocnicu i sl ...jbg neko ima strah, sta ja znam hahaAteista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
- Laplace
#17 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Automatici su za one koji ne znaju voziti.
- Peacean
#18 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Ko hoće da vozi EV nema izbora...Laplace wrote: ↑11/11/2024 18:58Automatici su za one koji ne znaju voziti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#19 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Ja automatik vozim s lijevom nogom na kočnici
.
- Edin H.
- Ateista
#21 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Dope_Man wrote: ↑11/11/2024 17:20Ovako sam ja uradio. 8 godina proslo od polaganja do prvog auta, osjecaj za volan i papuce nikakav. Otisao s jaranom na jedan veci prostor gdje se moze vjezbati i drndao sat-dva prva-druga-treca dok nisam bio siguran da sam vratio osjecaj za to.Ateista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
Sljedeci dan otisli na planinu da malo vozim po krivinama, uzbrdo, nizbrdo i to.. sve uz njegove savjete jer je vozio godinama. I nakon ta dva dana bio spreman da se vozikam bez problema. Naravno, s kilometrima je doslo i pravo iskustvo, al za osvjeziti to sto se nekad znalo dovoljan bio vikend s jaranom koji je tu da ubaci koji savjet.
Najbolje sto se moze uraditi, sto kazes kasnije dolazi iskustvo, ali cisto one pocetne stvari da neko pomogne.
- Ateista
#22 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Zavisi kako ko,nisu svi zivcani.Satori wrote: ↑11/11/2024 17:21Iskusan vozac je zivcan, nerviras ga i vice na tebe. Pedagoske metode - 0 bodova. Uvijek uzeti instruktora, platis mu i sacuvas zivce. Najskuplje je ono sto je džabe.Ateista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
Uostalom, meni je zivcanost prva asocijacija upravo na instruktora voznje, opet ne znaci da su svi takvi ali puno je takvih primjera. Vozacki vecinom ljudi polazu dok su mladi, cca 20 godina, zamisljam odraslu osobu koja ima svoj zivot od preko 30 godina da se instruktor dere na njega, pa da mi se sad jednom obrati onsko kako je znao kad sam isao na obuju samo bih izasao na sred ceste iz auta.
Nije pitanje sta je skuplje vec sta je bolje, obican iskusan vozac te moze nauciti puno vise konkretnih stvari nego instruktor koji uci voznju za polaganje.
- Ateista
#23 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
To jedino donekle mogu razumjeti, iako ne znam koliko ima potrebe za nekog ko je ipak polozio i prosao nekad osnove. Na nekom praznom parkingu prvo malo probati kontrole i onda tek polako u saobracaj, mislim da je dovoljno ako nije bas totalni antitalenat.Grb1 wrote: ↑11/11/2024 18:52Zato sto se boji i osjeca se sigurno kad i suvozac ima kocnicu i sl ...jbg neko ima strah, sta ja znam hahaAteista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
- Laplace
#24 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Tako je moja žena imala dugu pauzu od polaganja do kupovine auta. Pokušala sa svojim ocem, on onako kako pričaš: živčan, galami, psuje, nimalo ne pomaže. Naučila je sa mnom jer imam strpljenja da objasnim. I brzo ušla u štos.Satori wrote: ↑11/11/2024 17:21Iskusan vozac je zivcan, nerviras ga i vice na tebe. Pedagoske metode - 0 bodova. Uvijek uzeti instruktora, platis mu i sacuvas zivce. Najskuplje je ono sto je džabe.Ateista wrote: ↑11/11/2024 14:31 Znam da nije odgovor na pitanje, ali ja stvarno ne vidim zasto bi neko ko ima polozen uzimao casove u autoskoli. Dovoljno je naci nekog dobrog i iskusnog vozaca i garantujem da ce puno bolje i konkretnije nauciti nego bilo koji instruktor. Ne kazem da instruktori ne znaju, ali mislim da su oni previse istrenirani da uce skolsku voznju koja je potrebna da se polozi, ne i voznju koja je kasnije potrebna u realnom zivotu. Sve u svemu, mislim da je to bacanje para i da ce puno bolje nauciti obicni vozac sa isksutvom, a ko ima vec polozen smije legalno izaci na cestu.
- Laplace
#25 Re: Cijena 1h voznje u autoskoli
Daš majstoru da ti ugradi treću pedalu, imitaciju kvačila, radi ćejfa.
Ovo ja malo na svoj račun.