Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
svi u napad wrote: ↑11/11/2024 12:03
Dragi Bobi nasmija me jer me podsjeti ovim po sirini ili duzini na moj problem u Meksiku prije 10 godina. Subota u nekom gradicu u Meksiku i dodje Bosanac na automat pred neku banku sa zeljom da podigne nesto love. E sad Bosanac gurne karticu po duzini kako je svugdje u svijetu i nikako da dobije lovu. Bosnjo navalio i 5-6 puta gura jebenu karticu al nikako da pogleda automat tj. ulaz za karticu. E sad zovem ja jos i jarana jer mozda je moj slabi engleski problem. Helem nejse kao sto napisah nakon 6 puta proguta automat karticu. Nit mozes u banku ne rade subotom nit imas love. Sreca zena imala svoju karticu a ja odmah blokirao svoju tako da nisam imao problema. Naravno sve sam im po spisku jer gdje cemo mi biti krivi zar ne? No i pored ovog problema moram priznati da nam je bilo lijepo u Meksiku. Zivjeli
E Bobi Bobi. Odmah ti nadjes slicice automata Kad ih gledam postaje mi jasno da nisam samo ja imao problem Nego salu na stranu iz prilozenih slika se vidi da su preduzeli korake da se smanji broj Bosanaca koji grijese. U svoju odbranu moram navesti da na mom automatu nije bilo ovakvih upozorenja kao na slikama No hvala ti za slicice jer sad znam da ako odem ponovo tamo (ako me djeca posalju jer penzioner nema vise puno love ) da cu znati upotrijebiti karticu.
Pozdrav, zna li neko kako se placa na eKupi sa MC shopping karticom? U uputsvu pise da se sa njom moze platiti samo preko POS terminala a ne kao i sa svim ostalim karticama.
anex_12 wrote: ↑12/11/2024 12:23
Pozdrav, zna li neko kako se placa na eKupi sa MC shopping karticom? U uputsvu pise da se sa njom moze platiti samo preko POS terminala a ne kao i sa svim ostalim karticama.
nije RF, ali je MC shopping. Odabereš jednu ratu na ekupi, a dalje banka računa kako ti je već podešeno
Nisam bas siguran da moze online MC shopping kartica sve da se zavrsi na rate, pazi da ti ne obracuna kao standardnu kreditnu karticu, jer onda ce ti se obracunavati kamata. Najbolje da zovnes ekupi kontakt centar i raspitas se. Mozes ti sa MC shopping karticom placati sve online ako imas sredstava, samo na to placanje se obracunava kamata. A prava svrha te kartice je da se potrosi minimalno 100 KM kod odredjenih prodavaca sa kojima banka radi i onda taj iznos podijelis na rate bez kamata
Nisam bas siguran da moze online MC shopping kartica sve da se zavrsi na rate, pazi da ti ne obracuna kao standardnu kreditnu karticu, jer onda ce ti se obracunavati kamata. Najbolje da zovnes ekupi kontakt centar i raspitas se. Mozes ti sa MC shopping karticom placati sve online ako imas sredstava, samo na to placanje se obracunava kamata. A prava svrha te kartice je da se potrosi minimalno 100 KM kod odredjenih prodavaca sa kojima banka radi i onda taj iznos podijelis na rate bez kamata
Kod UC banke sa Visa Classic karticom normalno kupujem na rate bez kamate na stranicama koje to nude. Vjerovatno piše sa kojom bankom i kojom karticom se može kupiti na rate bez kamate.
Imas uputstvo za kupovinu placanjem na rate. Mislim da odaberes virmansko placanje i posaljes narudzu. Poslije pozoves servis i dostavis im podatke.
Potrebno je otici do poslovnice (Kod Binga) i provuci karticu (na odabrani broj rata). Kada to uradis, narudzba ti se odobri i onda cekas da stigne.
black_noke wrote: ↑18/11/2024 20:41
Ima li neko problem sa mobilnim bankarstvom?
Ne prolaze uplate na racun od Raiffeisen banke
Da, handri i mene aplikacija cijeli vikend, uključujući i danas.
20 dana najavljivali tehničko održavanje za protekli petak, održavanje prošlo i nešto su zeznuki usput očito čim već 3 dana ne radi kako treba. Preko vikenda nisam nikako mogao ući na mobilno.
U subotu zatrazim ispis stanja pa zatim ukucam iznos za isplatu novca s bankomata u Sarajevu. Kaze uredjaj trenutno nije u mogucnosti da obavi trazenu operaciju. Jutros na bankomatu, vidim skinuli iznos. Isao u poslovnicu, pisao reklamaciju, cekam povrat.
Pita me sluzbenik znam li za najavljeno odrzavanje. Kazem koliko znam najavljeno je za navece. I rade sve ponudjene funkcije, samo ne prolazi isplata.
U njihovom obavještenju piše "u periodu od 15.11.2024., 23:55 sati do 16.11.2024. 03:00 sati prekid u radu usluga bankomata, plaćanje roba i usluga putem POS terminala".
Znači ako je išta od tog bilo nakon tih 3 sata, nek ne potežu džaba jeftine izgovore...
anex_12 wrote: ↑19/11/2024 12:30
U RMB mi piše 41,19 BAM na čekanju. Šta to znači?
Vjerovatno povećanje prekoračenja po tekućem računu. Ako primaš platu i imaš taj "minus" otvoren, on prati povećanje plate unazad 6 mjeseci. Meni je to bilo prošli mjesec na čekanju 300,00 KM za koji iznos je naknadno povećano prekoračenje.
black_noke wrote: ↑18/11/2024 20:41
Ima li neko problem sa mobilnim bankarstvom?
Ne prolaze uplate na racun od Raiffeisen banke
Da, handri i mene aplikacija cijeli vikend, uključujući i danas.
20 dana najavljivali tehničko održavanje za protekli petak, održavanje prošlo i nešto su zeznuki usput očito čim već 3 dana ne radi kako treba. Preko vikenda nisam nikako mogao ući na mobilno.
Pa napisali su da nece raditi i za vikend digitalni servisi i sve ostalo a ne samo u Petak, treba nekad procitati i obavjesti do kraja.
Mislim da smo naucili da kada se desavaju tako neke velike stvari oko promjene sistema u svemu ne samo u bankama da bude nekad nebuloza i poslije updejta.
Objavili su juce da se sistem jos malo pegla i dovodi do stabilnosti, je ne kontam kako ljudi koji znaju da se nesto desava u sistemu mjesec dana unaprijed, onda bas za te dane nesto se nadju da, odu na bankomat, trazis izvjestaje, saljes uplate, i jos se kao pitas sta se desava zasto nesto ne radi