Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑10/11/2024 23:55
Tiguan je u svemu pomalo bolji. Malo motor, malo mjenjac, malo oprema, ubrzanje, maksimalna brzina Jel sad to vrijedi razlike u cijeni znaju oni koji kupe Tiguan
Fora sitnice u opremi koje Tucson i Sportage imaju u ponudi VW Tiguan nece ni za 10 godina vidjeti, a posebno nijedan opremljen u Bosni Pogotovo sad facelift Tucsona/Sportagea sto donosi. Tiguan obicno hladjenje sjedista nema. 360 kamere bile misaona imenica donedavno, itd. A i da uklopis SVAKU ovu stavku kostao bi preko 110-120k, za onaj zavareni televizor i dosadni dizajn VW-a dati te pare je apsurdno. A za ubrzanje lazu samo tako, 100 puta smo govorili na tu temu, a i od tada sam se potrkao sa barem jos 20 auta i 1.6 T-GDI koji po katalogu ide "8.8" ide skoro sekundu brze, ili je to varka na papiru da se prodju emisije, testovi, pa lazu za konjazu ili Fauve lazira svoje brojke ubrzanja opasno.
sime_cipol wrote: ↑10/11/2024 23:55
Tiguan je u svemu pomalo bolji. Malo motor, malo mjenjac, malo oprema, ubrzanje, maksimalna brzina Jel sad to vrijedi razlike u cijeni znaju oni koji kupe Tiguan
Fora sitnice u opremi koje Tucson i Sportage imaju u ponudi VW Tiguan nece ni za 10 godina vidjeti, a posebno nijedan opremljen u Bosni Pogotovo sad facelift Tucsona/Sportagea sto donosi. Tiguan obicno hladjenje sjedista nema. 360 kamere bile misaona imenica donedavno, itd. A i da uklopis SVAKU ovu stavku kostao bi preko 110-120k, za onaj zavareni televizor i dosadni dizajn VW-a dati te pare je apsurdno. A za ubrzanje lazu samo tako, 100 puta smo govorili na tu temu, a i od tada sam se potrkao sa barem jos 20 auta i 1.6 T-GDI koji po katalogu ide "8.8" ide skoro sekundu brze, ili je to varka na papiru da se prodju emisije, testovi, pa lazu za konjazu ili Fauve lazira svoje brojke ubrzanja opasno.
sime_cipol wrote: ↑11/11/2024 01:00
Pa da, zbog Tucsona
Puno vise nego sto mislis, fizicka lica u DE kupuju u 50% slucajeva uvozna auta, i to sa tendencijom rasta, bez pravnih je vauvau u kurcu, a to trziste se strmoglavilo.
Ja imam Tucsona TL, stariju verziju. Ok, nije skup, ali to je samo malo veći nivo od Dustera i Vitare. Ništa specijalno, za sada je pouzdan, ergonomičan, dovoljno štedljiv (otvorena vožnja 6l, grad 9l), solidnih sjedišta...ali ni u čemu najbolji.
Cijena+poznat prethodni vlasnik+mala kilometraža+crossover/SUV zbog ledja=moja kupovina
Karikaturist wrote: ↑11/11/2024 07:21
Doso vakat da se VW ucestalo poredi sa Hyundaiem, what a time to be alive
A vauvau kao nesto extra
Koreanci poslovno rade prave poteze, finalni produkt je u zbiru vrlo dobar za trazenu cijenu iako nije vrh u pojedinacnim tackama.
Brend (tj. dva) je etabliran, prodajne cifre su visoke na svim trzistima, mreza servisa dobro prisutna, fizicka lica ih kupuju koliko i vauvau, itekako su direktna i ozbiljna konkurencija.
kenomax wrote: ↑11/11/2024 00:21
ili Fauve lazira svoje brojke ubrzanja opasno.
Pokazuju slabije ubrzanje od realnog??
Ja koliko sam nakih testova po yt pogledao svi brze ubrzaju do 100 nego sto pise na papiru. Nebitno mercedes, renault, peugeot, suzuki, dacia benzin dizel struja itd.. ne mogu se sad sjetiti da je iko imao na papiru brze auto od testa. Ili im sprave ne valjaju za mjerenje ovim sto testiraju.
kenomax wrote: ↑11/11/2024 00:21
ili Fauve lazira svoje brojke ubrzanja opasno.
Pokazuju slabije ubrzanje od realnog??
Ja koliko sam nakih testova po yt pogledao svi brze ubrzaju do 100 nego sto pise na papiru. Nebitno mercedes, renault, peugeot, suzuki, dacia benzin dizel struja itd.. ne mogu se sad sjetiti da je iko imao na papiru brze auto od testa. Ili im sprave ne valjaju za mjerenje ovim sto testiraju.
Trista faktora: podloga, nagib terena, vremenski uslovi, gume, velicina (tezina) felgi, kvaliteta goriva (i koliko ga je u rezervoaru), mod voznje i launch control da/ne, tezina vozaca, mjerenje od pritiska pedale ili od pokretanja tockova ili nakon predjenih prvih 60cm, gledanje cifre na tacho-u ili gps-u...
Dok je automatik jos je i okej, kad je manual onda je skill vozaca jos jedan dodatni i masivan faktor.
vojopd wrote: ↑10/11/2024 23:19
Novi autoput od izlaza BG-a ka Batrovcima nekih 30km. Na 150 km/h nista se ne cuje, guma kao da nemam , a ni motor, samo vjetar, ugasio muziku. Sportage 2023. Cim se predje na stari asfalt buka je prisutna, a na bas bas stari asfalt je jos vise izrazeno. Neko je pisao i ovo da se uzme u obzir.
Wow,..cuj razlicit asfalt utice na buku...?!
Jbg kad se zale da je bucno pa ugradjuju izolaciju. Poenta posta je da ne mora biti odmah do automobila, da je vjerovatno sugav asfalt, ali ajde de…
Da li je azurirao ko navigaciju na Sportage-u? Vidim izasao je novi update za EU iz 8/2024?
vojopd wrote: ↑10/11/2024 23:19
Novi autoput od izlaza BG-a ka Batrovcima nekih 30km. Na 150 km/h nista se ne cuje, guma kao da nemam , a ni motor, samo vjetar, ugasio muziku. Sportage 2023. Cim se predje na stari asfalt buka je prisutna, a na bas bas stari asfalt je jos vise izrazeno. Neko je pisao i ovo da se uzme u obzir.
Wow,..cuj razlicit asfalt utice na buku...?!
Jbg kad se zale da je bucno pa ugradjuju izolaciju. Poenta posta je da ne mora biti odmah do automobila, da je vjerovatno sugav asfalt, ali ajde de…
Da li je azurirao ko navigaciju na Sportage-u? Vidim izasao je novi update za EU iz 8/2024?
Pa normalno da je do auta, zasto ga ne poboljsati i za takve uslove.