Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#23101 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Rob_Atl wrote: 10/11/2024 20:36 Ima li ko brojke kako su mladji ispod 30 god glasali? Jer Trump je bio na svim mogucim podcastima koje omladina prati, sta hocu da kazem danasnja omladina ne gleda vijesti oni prate ove podcastere i tako se informisu. Jebo te Trump je imao preko 100 miliona pregleda sigurno na ovim podcastima dok je Harris izbjegavala iste. Zato mislim da je i omladina koja vecinom glasala za demokrate ovaj put glasala za Trumpa.
18-29 (14% glasaca)
Harris 54%
Trump 43%

30-44 (23% glasaca)
Harris 49%
Trump 48%

45-64 (35% glasaca)
Harris 44%
Trump 54%

65+ (28% glasaca)
Harris 49%
Trump 49%

-----------------------
18-29 muskarci (16% muskih glasaca)
Harris 47%
Trump 49%

30-44 muskarci (25% muskih glasaca)
Harris 43%
Trump 53%

45-64 muskarci (34% muskih glasaca)
Harris 38%
Trump 60%

65+ muskarci (26% muskih glasaca)
Harris 44%
Trump 55%

---------------------------

18-29 zene (13% zenskih glasaca)
Harris 61%
Trump 37%

30-44 zene (22% zenskih glasaca)
Harris 54%
Trump 43%

45-64 zene (35% zenskih glasaca)
Harris 49%
Trump 50%

65+ zene (30% zenskih glasaca)
Harris 54%
Trump 45%

CNN exit polls.
banjaluka078

#23102 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Oj, eto komšijama opet vanredne presice. :D

https://www.atvbl.rs/lat/vijesti/srbija ... 10-11-2024
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23103 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

banjaluka078 wrote: 10/11/2024 21:02 Oj, eto komšijama opet vanredne presice. :D

https://www.atvbl.rs/lat/vijesti/srbija ... 10-11-2024
Pita frajer dokle su mu dozvole.
skupljac_zeljeza

#23104 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

Sad će Netflix da snimi dokumentarac o Trumpu... :mrgreen:

dale cooper

#23105 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote: 10/11/2024 20:47 Moguće da će jedino preostati da se klin klinom izbija. Populizmom protiv populizma. Nađeš nekog karizmatičnog, nekog poput, lupam, Toma Cruisa, smisliš mu neki upečatljiv slogan i pošalješ ga da taj slogan uzvikuje pred masama. Ako dođe do debate sa oponentom, obavezno bar jednom odbrusiti: shut up, man! Udarati na emocije, voditi do ekstaze i mobilizirati sve što u sebi ima bar trunku ičeg liberalnog. I onda se na izborima prebrojati.

U slučaju uspjeha, populizam garažirati do narednih izbora i uhvatiti se ozbiljnog posla. U slučaju poraza, jebaji ga...
Pa bilo je populizma i kod demokrata u Kamalinoj kampanji. Ne znam kako se ono sranje sa Liz Cheney može drugačije nazvati nego populistički pokušaj dodvoravanja umjerenim republikancima (ako takvih više uopšte i ima u toj stranci) Ali to ne funkcioniše ako zaboraviš dobar dio svojih
lijevih glasača i sa takvim potezima ih dodatno razočaraš i otuđiš.

A populizam je samo sredstvo, nije inherentno ni loš ni dobar, koji se koristi da bi se doprlo do glasača. Ljudi vole čuti da su im tvoji interesi
u fokusu.

Roosevelt, kojeg sam već spominjao, je to isto znao vješto koristiti. U jednoj od svojih kampanja je napao bogatu elitu riječima:
“We know now that government by organized money is just as dangerous as government by organized mob. Never before in all our history have [its] forces been so united against one candidate as they stand today. They are unanimous in their hatred for me – and I welcome their hatred.”

To je moćna slika jedne figure koja stoji u suprotnosti sa bogatom elitom. I da, u pravu si, mislim da će demokrate u budućnosti morati postati
veće populiste i više plainspoken kada se budu obraćali svojim glasačima.
Osmi Socrates

#23106 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Indikativno je da na medin post niko nije odgovorio da je rješenje obrazovanje.

"Regulacija", "mi pametni oni glupi", "mi nemamo mana, oni rasisti", te smo odgovore već čuli.

75 miliona (ili koliko će već biti) ljudi nisu svi rasisti. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Trump, procentualno govoreći, napravio napredak što se tiče svih manjina, Latinosa, crnaca, Asian Americans, Indian Americans, etc.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#23107 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

Upravo je u toku razgovor Vučića i Trumpa

Shit man
Osmi Socrates

#23108 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

A čudno je vala i da niko nije odgovorio da je rješenje prisilna sex change surgery, pošto je Trump rasturio među muškarcima, pogotovo mlađim.

Napraviti ih sve ženama, i da riješimo taj problem once and for all.
dale cooper

#23110 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Osmi Socrates wrote: 10/11/2024 21:29 Indikativno je da na medin post niko nije odgovorio da je rješenje obrazovanje.

"Regulacija", "mi pametni oni glupi", "mi nemamo mana, oni rasisti", te smo odgovore već čuli.

75 miliona (ili koliko će već biti) ljudi nisu svi rasisti. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Trump, procentualno govoreći, napravio napredak što se tiče svih manjina, Latinosa, crnaca, Asian Americans, Indian Americans, etc.
Između ostaloga i to, ali je jasno da se zadnjih godina dešava erozija povjerenja kako u obrazovne tako i u druge državne institucije.
Takvom stanju neće pomoći najavljeno Trumpovo ukidanje department of education.
Last edited by dale cooper on 10/11/2024 21:44, edited 1 time in total.
frit_i_frut

#23111 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by frit_i_frut »

Na kraju ostaje samo jedno objasnjenje. Narod stenje pod demokratskom cizmom i u stvari voli cvrstu ruku.
A_A_AKCIJA

#23112 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

frit_i_frut wrote: 10/11/2024 21:43 Na kraju ostaje samo jedno objasnjenje. Narod stenje pod demokratskom cizmom i u stvari voli cvrstu ruku.
Još su demokratskoj Ateni sanjali autoritarnu Spartu, tako da, ništa novo
jeza u ledja

#23113 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pa dobro. Ko ne voli cvrstu ruku…
Maxxtro

#23114 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

madner wrote: 10/11/2024 16:06 Corona je napravila dva tabora. Jedan koji vjeruje u dogme, pod plastom necije ekspertize i drugi koji shvata nauku i naucni metod.

Srecom ovaj drugi tabor je pun inzinjera i naucnika, dok je prvi pun ljudi sa drustvenih nauka. Shodno tome i jedan tabor koji cijeni kompetenciju i znanje i ovaj drugi sto bi glasao za Kamalu.
A de mi reci, jesi li to shvatanje nauke i naucnog metoda savladao u okviru nekog izbornog predmeta na koledzu za klaune?
Znam da te razumni ljudi ovdje uglavnom sprdaju i ignorisu, ali ovo je prejako da bi se tek tako preskocilo. Za pocetak, mozes li mi reci jesi li ovo ti:
Image

Pobornik tabora inzinjera i naucnika koji cijeni kompetenciju i znanje naziva studiju iz Lanceta propagandom. U Lancetu valjda objavljuju ovi iz tabora drustvenih nauka koji ne kontaju nauku i naucni metod. Medjutim, da ne budem dogmatik koji se krije iza plasta neke kvazi ekspertize, htjedoh da vidim moze li se uz prednost retrospektive sta nadodati na ove postove od prije 4 godine. Nakon sto naucnu studiju iz jednog od najeminentnijih medicinskih zurnala na svijetu koja ukazuje na efikasnost maski u prevenciji smrti nazoves propagandom, postavis iduce pitanje: "Pogledaj death rate po US drzavama, gdje je korelacija sa maskama?"

Srecom, sada ti mogu postaviti i odgovor na ovo pitanje: https://www.covidstates.org/blog/did-ma ... vid-deaths
Covid states projekt je inace "A Joint Project by Northeastern University, Harvard University, Rutgers University, and Northwestern University", ako te interesuju reference. Inace, prilicno je self-contained, a mozes cak i skinuti dataset ako te interesuje, da analiziras naukom i svojim ogromnim IQ-om :roll:. Primjeti datum bloga i period koji je obuhvacen analizom, a onda primjeti kada smo mi imali ovu razmjenu. Sta ono kaze naucni metod o hipotezama i eksperimentima, kako su te ucili?
Image

Narocito je interesatno da apropo Covida spominjes nekakve tabore, jer se sjetih da su se u naucnoj zajednici prilicno jasne linije u pijesku zacrtale povodom podrske predjsednickim kandidatima 2020te, pa sam tad nekad napisao i slijedecu listu koju sada kopiram:
  • NJEM (new england journal of medicine), sveti gral medicinskih zurnala, je prvi put u svojoj 200+ godisnjoj historiji objavio editorijal u kojem se podrzava jedan predsjednicki kandidat. Podrska za Bidena naravno.
  • The Lancet, mozda drugi najbolji zurnal u svijetu, jet takodjer izasao javno sa podrskom Bidenu i ostrom kritikom Trumpovog (ne)upravljanja pandemijom, takodjer prvi put u svojoj skoro 200 godisnjoj historiji.
  • Nature, koji nadam se ne moram predstavljat je takodjer izasao sa podrskom BIdenu, ali u tom slucaju podrska nije bez presedana.
  • Science je izasao sa prvom podrskom predsjednickom kandidatu u 175 godina postojanja i ostrom denuncijom Trumpovih lazi.
  • Scientific American je prvi put u svojoj 150+ godisnjoj historiji takodjer objavio editorijal podrske Bidenu. Inace, svi ove pobrojane su izuzetno uvazeni, vrhunski naucni casopisi. Rekao bih da ih se ne treba predstavljati i da njihova imena govore sama za sebe, ali se ovdje obracam kultu nepismenog degenerika koji ne zna navesti jednu knjigu koju je u zivotu procitao, pa osjecam da moram naglasiti.
  • 81 Nobelovac je potpisao izjavu podrske BIdenu, najveci broj Nobelovaca ikad koji je podrzao jednog predsjednickog kandidata[7].
  • 700 ekonomista, ukljucujuci i neke Nobelovce je izaslo sa javnom podrskom Bidenu.
  • itd.
No, dosta o taboru drustvenjaka koji ne razumiju naucni metod. Mene zivo interesuje, imas li neke naucne instutucije ili peer reviewed studije koje predstavljaju taj tabor inzinjera i naucnika koji je suprotstavljen ovih propagandistima iz *checks notes* Harvarda, Northeastern Univerziteta, itd. koji objavljuju radove u *checks notes* NJEM i Lancetu? Ili mozda neka imena eminentnih naucnika iz tabora koji, kako sam kazes, cijeni znanje i kompetenciju dok podrzava covjeka sa vokabularom od 200 rijeci, koji ne zna spelovati, koji bi ubrizgavao dezinfektante, bacao nuklearke na uragane, koji misli da magneti ne rade kad ih uronis u vodu, da vjetrenjace uzrokuju rak, kojemu je omiljena knjiga Biblija ali ne zna navesti niti jedan stih iz iste, i za kojega cak i njegov pedo bestie Epstein kaze da ne cita nikako ("he certainly can't read a balance sheet")? Zelim vise saznati o tom taboru, cijenio bih da me uputis.
Point.

#23115 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Naravno da ima, studirao je svelogiju na Sveučilištu of Twitter i posebno diplomirao Do Your Own Research predmet. Dodaš ma to nadprosječan IQ i eto ga.
Hendrix

#23116 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Poceli su opet i Covid zavjere da vade, povratak vampira i internet research eksperta.

Cuj tabori neki, naucne dogme jel. A vodja vam preporucio da pijete varikinu da se virus ubije u startu.

Tacno zivimo u dobu Idiocracy filma.
JovicSA

#23117 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Trump planira velike promjene koje niko nije očekivao: Želi da evropski vojnici dođu u Ukrajinu?

Donald Trump možda će zatražiti od evropskih i britanskih trupa da uspostave tampon zonu od 800 milja između ruskih i ukrajinskih vojski kao deo plana za zamrzavanje rata između te dvije zemlje.

Detalji plana pojavili su se nakon što je Volodimir Zelenski upozorio da bi svaki pokušaj postizanja mira pomirenjem s Rusijom značio "samoubistvo" za Evropu.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... inu/567510

Realno frajer nije dobar u glavu.
skupljac_zeljeza

#23118 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

JovicSA wrote: 11/11/2024 07:58

Baca loptu u evropsku avliju koja je u krizi. Kako da se oko ovoga dogovore Francuska, Mađarska, Poljska i Njemačka koja sada prolazi svoju krizu. Ne može Ukrajina se odbraniti naslonjena na evropsku pomoć, a bez američke. A sve dosadašnje izjave Trumpa nagovještavaju povlačenje Amerike iz tog rata. Nisu Rusi blesavi da sada ovo ne iskoriste i nema primirja, a pogotovo mira bez njih.

Slušam razne analitičare i zbunjeni se pravdaju kako ni Trump danas ne zna šta će uraditi sutra. Mislim da se naziru obrisi njegovog plana i ako ga sprovede imat ćemo sasvim drugačiji svijet.
vaučer

#23119 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

BIlo kako bilo, iako najviše podcrtava Kinu kao vanjskog neprijatelja broj jedan - meni izgleda kao da će SAD pod Trumpom ustvari do kraja mandata biti na stalnoj i eskalirajućoj putanji sukoba s Europskom Unijom. Od rata u Ukrajini, trgovinskih mjera, odnosa prema klimatskim promjenama, prijetnji i ucjena da se ne reguliraju društvene mreže i ostali tech-divovi - u svakoj stavci će Trump gledati da EU popuši, po mogućnosti u tišini. Nikakvog ozbiljnog razgovora ni partnerstva nema s njim i njegovom administracijom.
madner

#23120 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Maxxtro wrote: 11/11/2024 00:10
madner wrote: 10/11/2024 16:06 Corona je napravila dva tabora. Jedan koji vjeruje u dogme, pod plastom necije ekspertize i drugi koji shvata nauku i naucni metod.

Srecom ovaj drugi tabor je pun inzinjera i naucnika, dok je prvi pun ljudi sa drustvenih nauka. Shodno tome i jedan tabor koji cijeni kompetenciju i znanje i ovaj drugi sto bi glasao za Kamalu.
A de mi reci, jesi li to shvatanje nauke i naucnog metoda savladao u okviru nekog izbornog predmeta na koledzu za klaune?
Znam da te razumni ljudi ovdje uglavnom sprdaju i ignorisu, ali ovo je prejako da bi se tek tako preskocilo. Za pocetak, mozes li mi reci jesi li ovo ti:
Image

Pobornik tabora inzinjera i naucnika koji cijeni kompetenciju i znanje naziva studiju iz Lanceta propagandom. U Lancetu valjda objavljuju ovi iz tabora drustvenih nauka koji ne kontaju nauku i naucni metod. Medjutim, da ne budem dogmatik koji se krije iza plasta neke kvazi ekspertize, htjedoh da vidim moze li se uz prednost retrospektive sta nadodati na ove postove od prije 4 godine. Nakon sto naucnu studiju iz jednog od najeminentnijih medicinskih zurnala na svijetu koja ukazuje na efikasnost maski u prevenciji smrti nazoves propagandom, postavis iduce pitanje: "Pogledaj death rate po US drzavama, gdje je korelacija sa maskama?"

Srecom, sada ti mogu postaviti i odgovor na ovo pitanje: https://www.covidstates.org/blog/did-ma ... vid-deaths
Covid states projekt je inace "A Joint Project by Northeastern University, Harvard University, Rutgers University, and Northwestern University", ako te interesuju reference. Inace, prilicno je self-contained, a mozes cak i skinuti dataset ako te interesuje, da analiziras naukom i svojim ogromnim IQ-om :roll:. Primjeti datum bloga i period koji je obuhvacen analizom, a onda primjeti kada smo mi imali ovu razmjenu. Sta ono kaze naucni metod o hipotezama i eksperimentima, kako su te ucili?
Image

Narocito je interesatno da apropo Covida spominjes nekakve tabore, jer se sjetih da su se u naucnoj zajednici prilicno jasne linije u pijesku zacrtale povodom podrske predjsednickim kandidatima 2020te, pa sam tad nekad napisao i slijedecu listu koju sada kopiram:
  • NJEM (new england journal of medicine), sveti gral medicinskih zurnala, je prvi put u svojoj 200+ godisnjoj historiji objavio editorijal u kojem se podrzava jedan predsjednicki kandidat. Podrska za Bidena naravno.
  • The Lancet, mozda drugi najbolji zurnal u svijetu, jet takodjer izasao javno sa podrskom Bidenu i ostrom kritikom Trumpovog (ne)upravljanja pandemijom, takodjer prvi put u svojoj skoro 200 godisnjoj historiji.
  • Nature, koji nadam se ne moram predstavljat je takodjer izasao sa podrskom BIdenu, ali u tom slucaju podrska nije bez presedana.
  • Science je izasao sa prvom podrskom predsjednickom kandidatu u 175 godina postojanja i ostrom denuncijom Trumpovih lazi.
  • Scientific American je prvi put u svojoj 150+ godisnjoj historiji takodjer objavio editorijal podrske Bidenu. Inace, svi ove pobrojane su izuzetno uvazeni, vrhunski naucni casopisi. Rekao bih da ih se ne treba predstavljati i da njihova imena govore sama za sebe, ali se ovdje obracam kultu nepismenog degenerika koji ne zna navesti jednu knjigu koju je u zivotu procitao, pa osjecam da moram naglasiti.
  • 81 Nobelovac je potpisao izjavu podrske BIdenu, najveci broj Nobelovaca ikad koji je podrzao jednog predsjednickog kandidata[7].
  • 700 ekonomista, ukljucujuci i neke Nobelovce je izaslo sa javnom podrskom Bidenu.
  • itd.
No, dosta o taboru drustvenjaka koji ne razumiju naucni metod. Mene zivo interesuje, imas li neke naucne instutucije ili peer reviewed studije koje predstavljaju taj tabor inzinjera i naucnika koji je suprotstavljen ovih propagandistima iz *checks notes* Harvarda, Northeastern Univerziteta, itd. koji objavljuju radove u *checks notes* NJEM i Lancetu? Ili mozda neka imena eminentnih naucnika iz tabora koji, kako sam kazes, cijeni znanje i kompetenciju dok podrzava covjeka sa vokabularom od 200 rijeci, koji ne zna spelovati, koji bi ubrizgavao dezinfektante, bacao nuklearke na uragane, koji misli da magneti ne rade kad ih uronis u vodu, da vjetrenjace uzrokuju rak, kojemu je omiljena knjiga Biblija ali ne zna navesti niti jedan stih iz iste, i za kojega cak i njegov pedo bestie Epstein kaze da ne cita nikako ("he certainly can't read a balance sheet")? Zelim vise saznati o tom taboru, cijenio bih da me uputis.
Naravno, posto je 2024 ne moramo se drzati ogranicenog dataseta iz 2020 godine.

Sto se tice maski:
https://www.cochranelibrary.com/cdsr/do ... .pub5/full

Nema razlike, nema efekta, nema dokaza da smanjuje smrtnost.

Nadam se da je Oxford dovoljno dobar fakultet.

Usporedba slicnih drzava:
https://academic.oup.com/eurpub/article ... 37/7675929

Image

Eh sad da shvatimo sta je bio problem.
Neki birokrata pod Faucijem je smislio na sastanku neke mjere.
Te mjere su postale onda sveto slovo za ove drustvenjake.
I onda neki trans lezbian koji se osjeca kao macka cenzurise doktora nauka na socijalnim mrezama koji kaze da su to neefikasne mjere i da prave veliki drustveni trosak.
Styling

#23121 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

skupljac_zeljeza wrote: 11/11/2024 10:09
JovicSA wrote: 11/11/2024 07:58

Baca loptu u evropsku avliju koja je u krizi. Kako da se oko ovoga dogovore Francuska, Mađarska, Poljska i Njemačka koja sada prolazi svoju krizu. Ne može Ukrajina se odbraniti naslonjena na evropsku pomoć, a bez američke. A sve dosadašnje izjave Trumpa nagovještavaju povlačenje Amerike iz tog rata. Nisu Rusi blesavi da sada ovo ne iskoriste i nema primirja, a pogotovo mira bez njih.

Slušam razne analitičare i zbunjeni se pravdaju kako ni Trump danas ne zna šta će uraditi sutra. Mislim da se naziru obrisi njegovog plana i ako ga sprovede imat ćemo sasvim drugačiji svijet.
Eto Putina do Madjarske, Rumunije i Slovacke.
AleksoMKD

#23122 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Demokrate su zeznuli stvar ocigledno.

Imali su pogresnog kandidata.
madner

#23123 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Drustvene nauke kao nosilac dogme

zilog

#23124 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Eto, provalio si Scientific American... :mrgreen:

Samo ispadas jadan...
TomANDJerry

#23125 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TomANDJerry »

Ja sam se nadao pobjedi Harris, ali i vi koji tvrdite da woke-idioti nisu pomogli Trumpu zivite vlastiti bubble ...

Kulturni rat jeste bitna tema, nije samo inflacija i ekonomija ... pa ovdje kod nas se genocid desio ne zbog ekonomije, nego kulture-historije-religije.
Post Reply