Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Osmi Socrates
#23051 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prijatelju, to kreveljenje ti neće ništa pomoći oko toga što lupaš. Čovjeku u godinama ne pristaje da se tako debilno krevelji, bez obzira što je u pitanju internet. Svako može biti turbo - folker što se tiče interneta, nije teško. Ali, nije ni pristojno.
Ja ti nisam ideološki protivnik, i nemaš nikakvog razloga da budalešeš oko mene sa svojim nebulozama.
Ja ti nisam ideološki protivnik, i nemaš nikakvog razloga da budalešeš oko mene sa svojim nebulozama.
-
kluz franjo
#23052 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hebem ga... ne želim širiti pesimizam i pizde materine...jeza u ledja wrote: ↑10/11/2024 03:24Pusti ga bolan. Smori lik…kluz franjo wrote: ↑10/11/2024 03:16 Kakve si gluposti samo ispisao u zadnjih nekoliko sati...
![]()
Isti profil kao kod madnera.
Potpuno rezistentan na činjenice.
"5 kampanja"...
![]()
Sve OK.![]()
Bogami ako je ovo tvoje tacno - mozda jednostavno moze biti da ipak ima vise njih nego nas.![]()
Ali pogledaj brojeve...
Ovi vaši izbori su dokaz da ne postoji prostor za "error-margin". Pogledaj izlasnost u zadnjih 40 god.
Ne postoji nikakav prostor za "demokratsku komociju" tipa "ne sviđa mi se dlaka u jajetu".
Ovi su u stanju izvući sve i jednog na biračko mjesto. Juče u Wi, sutra npr. u Njemačkoj.
Demokrate (ovdje u u ideološkom smislu) moraju konačno shvatiti da je 5 do 12. I da je pitanje izlaska na izbore egzistencijalno pitanje.
Demokratija se brani masom (natpolovičnom većinom). Kod vas je ta većina bila potrebna samo u Wi, Mi i Pa.
Nažalost su ovi bili uspješniji.
I nažalost još uvijek ne postoji recept kako se protiv njihov laži i propagande boriti.
Jedno je sigurno. Razumom i činjenicama se gube izbori.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#23053 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nikako, pa lik je na na tv-u pričao da ljudi jedu ljubimce i još milion nekih gluposti - glat pobijedio
treba prihvatiti realnost, ovo je ono što ljudi žele, nešto kao zvezdegranda kod nas. Homo sapiens je peakao, sve sada ide nizbrdo
treba prihvatiti realnost, ovo je ono što ljudi žele, nešto kao zvezdegranda kod nas. Homo sapiens je peakao, sve sada ide nizbrdo
- jeza u ledja
#23054 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma dobro, ovo je sto ljudi zele ali ono, ne moramo sad ni preuvelicavati sa zakljuccima.
Americki sistem je takav da konacni zbir boba izgleda kao “glat” ali ipak je lik dobio sa samo par boba prednosti (koliko vidim 2.6%).
Mislim ono, Biden je dobio sa 4.5% prednosti pa smo 4 godine pricali kako je bilo tijesno.
Sve je to bare-bare.
U nekom normalnom svijetu pobjede sa ovakvim marginama nikom ne bi trebale davati mandat da rade sta hoce. Ali nismo vise u normalnom svijetu.
- ultima_palabra
#23055 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U jednom trenutku kontam, koji kurac on radi ove skupove, svaki dan se zakopava dublje kod tih nekih mitskih neodlucnih glasaca? Ali izgleda da je to to sto masa hoce.
Opalit ce ih realnost u glavu uskoro, ove sto su light varijanta. One hardcore nema u sta opaliti.
- jeza u ledja
#23056 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je ovo palo napamet par sedmica nakon debate. Znaci ono, najveci soundbite debate je bio "they're eating the dawgs, they're eating the cats"...ultima_palabra wrote: ↑10/11/2024 04:34U jednom trenutku kontam, koji kurac on radi ove skupove, svaki dan se zakopava dublje kod tih nekih mitskih neodlucnih glasaca? Ali izgleda da je to to sto masa hoce.
Opalit ce ih realnost u glavu uskoro, ove sto su light varijanta. One hardcore nema u sta opaliti.
Nama smijesno, mi se zajebajemo. Kontamo sjoo jest ga razvalila, jest se izprosipo....ali dani prolaze, ankete se pomjeraju. Cak naprotiv.
I onda skontam, ne da mu to nije odmoglo, vec mu je to upravo pomoglo.
Ne moraju ljudi bukvalno shvatati, ali dovoljno je da ih podsjeca na ono sto misle da je veliki problem.
Onaj kreten nazove Portoriko ostrvom otpada...malo frka ovo ono, ali nije problem rjecnik, vec imigranti.
Ali eto, bitnije je dijete Charlize Theron nego ono sto ce skapati od zedji u pustinji Arizone.
-
Osmi Socrates
#23057 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hajd' bar će procvjetati protestna muzika, protestna literatura, protestna komedija, itd.
Eto, SNL odavno nije imao bolji cold open.
Protesti su inače bili u New Yorku, Seattleu, Portlandu. Baš me interesuje da li su svi ovi koji protestuju iz raznih razloga izašli na izbore.
Treba računati i da će Trump iskoristiti sve moguće proteste, a treba ih očekivati sve više i više, sa ko zna kakvim posljedicama, da blue states proziva dok ne dođe na vlast.
Eto, SNL odavno nije imao bolji cold open.
Protesti su inače bili u New Yorku, Seattleu, Portlandu. Baš me interesuje da li su svi ovi koji protestuju iz raznih razloga izašli na izbore.
Treba računati i da će Trump iskoristiti sve moguće proteste, a treba ih očekivati sve više i više, sa ko zna kakvim posljedicama, da blue states proziva dok ne dođe na vlast.
-
emmir1
#23058 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trend u svijetu jeste da su populisti i fasisti u naletu.
Moj stav jeste da je inflacija prvi razlog poraza demokrata.
Dan prije izbora Tramp pise objavu, glasajte za mene i opet cete imati puno para, bit ce sve sjajno i lijepo.
Onaj ruralni i nepismeni dio stanovnistva lako pada na te populiste, ne samo u USA.
Ljudi manje inteligencije tome stvarno povjeruju.
Pa njihova priča je bila, ako Tramp ne uzme izbore, imat cete prazne frizidere, bit ce 3. Svjetski rat, te Amerika vise nece postojati i ovo su zadnji izbori.
Po tik toku ankete na ulicama USA, čim kaže za Trampa.
Tacno vidis da je to glupavo i zadrto, da tu nema mnogo pameti.
Pogledas od Kamale, jasno vidis da su to pismeni i porodicni ljudi.
Moj stav jeste da je inflacija prvi razlog poraza demokrata.
Dan prije izbora Tramp pise objavu, glasajte za mene i opet cete imati puno para, bit ce sve sjajno i lijepo.
Onaj ruralni i nepismeni dio stanovnistva lako pada na te populiste, ne samo u USA.
Ljudi manje inteligencije tome stvarno povjeruju.
Pa njihova priča je bila, ako Tramp ne uzme izbore, imat cete prazne frizidere, bit ce 3. Svjetski rat, te Amerika vise nece postojati i ovo su zadnji izbori.
Po tik toku ankete na ulicama USA, čim kaže za Trampa.
Tacno vidis da je to glupavo i zadrto, da tu nema mnogo pameti.
Pogledas od Kamale, jasno vidis da su to pismeni i porodicni ljudi.
- madner
#23059 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Diskutovati sa kljuzom je u rangu diskusije sa kamenom. Covjek napise misljenje o Ukraini, izadje clanak od generalstaba Ukraine koji ga direktno pobije, nema veze. Savjet za odbranu, mozemo i to ignorisati. Drugi analiticari pogotovo, sta oni znaju.
To sto ga realni svijet demantuje nije problem.
Ovo je najubjedljivija pobjeda od 1992, Trump je osvojio mandat za siroke mjere, switcho trendove u korist Republikanaca ali kao nije to problem jer margina u drzavama gdje su demokrate potrosile znatno vise po glavi stanovnika za pr je mala.
Biden je za ekonomiju imao jedan zanimljiv gambit, veliku inflaciju nije ukrotio nego je isao na rast plata da ublazi posljedice. Objektivno je gambit uspio ali mislim da ga nikad vise ni jedan politicar nece pokusati jer je izgubio tako izbore.
To sto ga realni svijet demantuje nije problem.
Ovo je najubjedljivija pobjeda od 1992, Trump je osvojio mandat za siroke mjere, switcho trendove u korist Republikanaca ali kao nije to problem jer margina u drzavama gdje su demokrate potrosile znatno vise po glavi stanovnika za pr je mala.
Biden je za ekonomiju imao jedan zanimljiv gambit, veliku inflaciju nije ukrotio nego je isao na rast plata da ublazi posljedice. Objektivno je gambit uspio ali mislim da ga nikad vise ni jedan politicar nece pokusati jer je izgubio tako izbore.
- Rene Higuita
- sinuhe
#23061 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zna se sve to ali nije nešto što se može koristiti protiv njega, Trumpa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23062 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Brt
Ja koji ovo skoro da i ne pratim sam im predvidio

- madner
#23063 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To sto su mainstream mediji odbacili macke kao hoax ne znaci da nije pogodio srz problema. Kroz (ne) kontrolisanu migraciju relativno sigurne sredine postanu relativno nesigurne. To se ne moze mjeriti samo statistikom, svako mjesto koje je imalo migrantski kamp u BIH je imalo manji ili veci problem.
Ljudi vide da ih ubjedjuju da je sve ok, a njima nije ok. Ili kada ona kaze samo par zgrada su preuzele bande, kao nije tako strasno.
To je problem demokratake echo komore, jedni drugima govore sve je super i onda misle da je duel bio odlican.
Ljudi vide da ih ubjedjuju da je sve ok, a njima nije ok. Ili kada ona kaze samo par zgrada su preuzele bande, kao nije tako strasno.
To je problem demokratake echo komore, jedni drugima govore sve je super i onda misle da je duel bio odlican.
- Haris.ba
#23064 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Onaj potez guvernera Teksasa je bio vrhunski da busevima salje migrante u Nju Jork. 6 milijardi dolara su iz budzeta NJ potrosili na oko 200.000 migranata koji su tamo dosli poslije 2022.(a valjda ih ima jos toliko otprije).
Malo sam pratio. Kakvi mi i korupcija. Mrtvi hoteli izdaju za grdne pare migrantima (drzava placa smjestaj), ishrana i ostali troskovi...
Naravno da ce politicari braniti te migrante. Uvezanim ide dobra pinka na njihov konto.
Imas tamo politicare cija je rodbina angazovana za pruzanje usluga zastite objekata. Isti slucaj ko kod Rame.
Malo sam pratio. Kakvi mi i korupcija. Mrtvi hoteli izdaju za grdne pare migrantima (drzava placa smjestaj), ishrana i ostali troskovi...
Naravno da ce politicari braniti te migrante. Uvezanim ide dobra pinka na njihov konto.
Imas tamo politicare cija je rodbina angazovana za pruzanje usluga zastite objekata. Isti slucaj ko kod Rame.
- stranac2
-
A_A_AKCIJA
#23066 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jako dobar potez.
Njih dvoje su bili nezamjenjivi u prethodnom mandatu.
Njih dvoje su bili nezamjenjivi u prethodnom mandatu.
-
geoxx
#23067 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zasto je to dobar potez?
- Haris.ba
#23068 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko da gledam da dolazi Daglas Mekartur umjesto Pompea.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Douglas_Macgregor
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Douglas_Macgregor
- apsidejzi
#23069 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fascinantno je kako americki woke ljevicari a evo i ovi nasi forumasi imaju ovaj kompleks boga. Da su oni uzviseni i sa ispravnim moralnim standardima. Umjesto da se propitaju zasto su izgubili SVE I JEDNU swing drzavu oni proglasavaju americki narod zaostalim, krah homosapiensa, nazivaju ih smecem, seljacima, krkanima i sta li vec. Ne moze 70% populacije donijeti tako glupu odluku. Umjesto da sebe preispitaju zasto je narodu bitnije da izaberu siledziju prije njih. Moras debelo zajebat stvar da ja koji sam generalno liberal, u Trumpu vidim mnogo manji problem.
Al fazon je sto ste vi sebi isprali mozak woke propagandom i odvoji se od realnosti. I ja konstantno na forumu bivam napadan od istih tih ljudi koji zive u oblacima i ne vole kad im se istina prezentuje.
Vasi snovi su lijepi, ali nerealni. Woke masinerija je veci zlocinac od Trumpa. On ti dadne mrkvu ili stap a ovi ti daju samo stap avprezentuju ga kao mrkvu. Mars u pm.
Al fazon je sto ste vi sebi isprali mozak woke propagandom i odvoji se od realnosti. I ja konstantno na forumu bivam napadan od istih tih ljudi koji zive u oblacima i ne vole kad im se istina prezentuje.
Vasi snovi su lijepi, ali nerealni. Woke masinerija je veci zlocinac od Trumpa. On ti dadne mrkvu ili stap a ovi ti daju samo stap avprezentuju ga kao mrkvu. Mars u pm.
- medvjed23
#23070 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Internet je žestoko ispreturao stvari.
Ne tako davno, ljudi skromnih intelektualnih dometa bili su, manje-više, na margini. Imali su svoje birtije, svoje tribine, svoje teferiče i još pokoji zapećak gdje su se zabavljali razmjenjujući nakaradne ideje. I ta zabava mogla je, ali nije morala bitno utjecati na politički život. Takav destruktivni utjecaj bio je bliži izuzetku nego pravilu.
Međutim, sa ekspanzijom interneta, sav taj otrov se prelio sa margine u mejntrim. I sve je preplavio. Stabilni geniji su postali vidljiviji i glasniji. Omasovili su se i preuzeli političke sisteme. I ne treba im niko. Jer sve najbolje “znaju”. O vakcinama “znaju” bolje od vakcinologa. O klimatskim promjenama “znaju” bolje od klimatologa. O depresiji “znaju” bolje od psihijatara. O pravu bolje od pravnika… “Zna” on. He did his own research. Tako što je pregledo dva klipa na netu.
I šta bude kad to i takvo “znanje” potisne struku? Budu posljedice koje, kao neki dan u Novom Sadu, lupaju po glavi.
Bilo je i ranije mračnih vremena. Dugih perioda kad su generacije za generacijama umirale u neznanju. Al nikad nije postojao ovakav spoj neznanja i moći. Razorna vojna moć i znatna mogućnost negativnog utjecaja na klimu u rukama osoba bez osjećaja odgovornosti, bez pameti - to je recept za katostrofu. I ta pomisao je užasavajuća ali i oslobađajuća. Zar je bitno hoće li se svijetom vijoriti izraelske ili palestinske zastave, ako će taj svijet biti sveden na jalovu, za život nepogodnu stjenčugu...
Ne tako davno, ljudi skromnih intelektualnih dometa bili su, manje-više, na margini. Imali su svoje birtije, svoje tribine, svoje teferiče i još pokoji zapećak gdje su se zabavljali razmjenjujući nakaradne ideje. I ta zabava mogla je, ali nije morala bitno utjecati na politički život. Takav destruktivni utjecaj bio je bliži izuzetku nego pravilu.
Međutim, sa ekspanzijom interneta, sav taj otrov se prelio sa margine u mejntrim. I sve je preplavio. Stabilni geniji su postali vidljiviji i glasniji. Omasovili su se i preuzeli političke sisteme. I ne treba im niko. Jer sve najbolje “znaju”. O vakcinama “znaju” bolje od vakcinologa. O klimatskim promjenama “znaju” bolje od klimatologa. O depresiji “znaju” bolje od psihijatara. O pravu bolje od pravnika… “Zna” on. He did his own research. Tako što je pregledo dva klipa na netu.
I šta bude kad to i takvo “znanje” potisne struku? Budu posljedice koje, kao neki dan u Novom Sadu, lupaju po glavi.
Bilo je i ranije mračnih vremena. Dugih perioda kad su generacije za generacijama umirale u neznanju. Al nikad nije postojao ovakav spoj neznanja i moći. Razorna vojna moć i znatna mogućnost negativnog utjecaja na klimu u rukama osoba bez osjećaja odgovornosti, bez pameti - to je recept za katostrofu. I ta pomisao je užasavajuća ali i oslobađajuća. Zar je bitno hoće li se svijetom vijoriti izraelske ili palestinske zastave, ako će taj svijet biti sveden na jalovu, za život nepogodnu stjenčugu...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#23071 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fino medo, taman tako.medvjed23 wrote: ↑10/11/2024 13:15 Internet je žestoko ispreturao stvari.
Strasna je cinjenica da i inteligentni ljudk, ili hak bar dakazem koji nisu glupani, lako budu upetljani u ovu pricu, a uzroci su obicno neka frustracija gdje se onda kanalise kroz osejcaj priapadnosti "novog" nacina razmisljanja.
Na pamet mi pada film sa DiCapriom, Dont Look up.
Sad kao nikad je strasno relevantan. Satira je, al sa zabrinjavajucim procentom realnosti.
- ultima_palabra
#23072 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne vidim ovdje nikoga ko je woke. Meni se cini da nisi skontao definiciju woke. Ako neko ima misljenje da je prosjecan americki glasac neinformisan i razmazen, to ga ne cini woke.apsidejzi wrote: ↑10/11/2024 11:51 Fascinantno je kako americki woke ljevicari a evo i ovi nasi forumasi imaju ovaj kompleks boga. Da su oni uzviseni i sa ispravnim moralnim standardima. Umjesto da se propitaju zasto su izgubili SVE I JEDNU swing drzavu oni proglasavaju americki narod zaostalim, krah homosapiensa, nazivaju ih smecem, seljacima, krkanima i sta li vec. Ne moze 70% populacije donijeti tako glupu odluku. Umjesto da sebe preispitaju zasto je narodu bitnije da izaberu siledziju prije njih. Moras debelo zajebat stvar da ja koji sam generalno liberal, u Trumpu vidim mnogo manji problem.
Nisam fan wokea, ima puno glupih stvari tu, ali woke nikad nikog nije ubio. Fasizam, rasizam i diktature su ubili milione. Trumpova rulja je ubila ljude u Charlotesvillu i 6. januara.
- dale cooper
#23073 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sjajan post medo.medvjed23 wrote: ↑10/11/2024 13:15 Internet je žestoko ispreturao stvari.
-
plavi_E
#23074 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Americno drustvo ocigledno jos nije spremno za zenu na celu drzave a pogotovo ne crnkinju. Kad se jos tome doda da desetine miliona Trampa vide kao ekonomskog genija kojeg svijet jos nije vidio onda je rezultat izbora potpuno jasan.
- madner
#23075 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Corona je napravila dva tabora. Jedan koji vjeruje u dogme, pod plastom necije ekspertize i drugi koji shvata nauku i naucni metod.
Srecom ovaj drugi tabor je pun inzinjera i naucnika, dok je prvi pun ljudi sa drustvenih nauka. Shodno tome i jedan tabor koji cijeni kompetenciju i znanje i ovaj drugi sto bi glasao za Kamalu.
Srecom ovaj drugi tabor je pun inzinjera i naucnika, dok je prvi pun ljudi sa drustvenih nauka. Shodno tome i jedan tabor koji cijeni kompetenciju i znanje i ovaj drugi sto bi glasao za Kamalu.