Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#1926 Re: Preporučite album

Post by zomri »

dale cooper wrote: 18/10/2024 17:32
Tito_i_Partija wrote: 18/10/2024 16:11 Nije još zvanično izaš'o, al' Songs of The Lost World od The Cure već dobija odlične ocjene. 92 na Metacriticu, pet zvijezda od The Guardian.

https://www.theguardian.com/music/2024/ ... bum-review

Prva dva singla, Alone i A Fragile Thing su meni lično super, nadam se da je i ostatak albuma na tom nivou.

@dale cooper :per:
Da, odlične su ove dvije nove pjesme. :thumbup: Vuku na Disintegration eru, što je sjajno. Taman muzika za jeseni i nadolazeću zimu. :D

@zomri Don't be an ageist man! :D
meni većina toga dosada živa, ono pokušavamo i dalje nešto ali nam ne ide. pa i ovi iz "moje" ere su mi dosadni tipa arcade fire, mogwai i slično a da nisu ovi. rijetko ko može držati formu da i dalje pravi vibrantnu i uzbudljivu muziku pod stare dane. sorry guys

ps. a hoće li taj vaš novi the cure poslušati i zavoliti raja ispod 25?
dale cooper

#1927 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

zomri wrote: 18/10/2024 21:11
dale cooper wrote: 18/10/2024 17:32
Tito_i_Partija wrote: 18/10/2024 16:11 Nije još zvanično izaš'o, al' Songs of The Lost World od The Cure već dobija odlične ocjene. 92 na Metacriticu, pet zvijezda od The Guardian.

https://www.theguardian.com/music/2024/ ... bum-review

Prva dva singla, Alone i A Fragile Thing su meni lično super, nadam se da je i ostatak albuma na tom nivou.

@dale cooper :per:
Da, odlične su ove dvije nove pjesme. :thumbup: Vuku na Disintegration eru, što je sjajno. Taman muzika za jeseni i nadolazeću zimu. :D

@zomri Don't be an ageist man! :D
meni većina toga dosada živa, ono pokušavamo i dalje nešto ali nam ne ide. pa i ovi iz "moje" ere su mi dosadni tipa arcade fire, mogwai i slično a da nisu ovi. rijetko ko može držati formu da i dalje pravi vibrantnu i uzbudljivu muziku pod stare dane. sorry guys
Ima i toga, ali The Cure nisu bili nešto posebno aktivni diskografski zadnje dvije i pol decenije, nisu imali tu saturaciju sa stalnim ciklusima albuma
od 3-4 godine, ovo im je tek 3 album u 20 godina! Čak je 16 godina pauze između ovog i prethodnog albuma. Čini se da Robert Smith nije po svaku
cijenu htio smarati ljude sa nekim prosječnim izadanjima. A materijal za ovaj album su kalili duži niz godina po koncertima i reakcije fanova
su bile i više nego dobre. Čini mi se da bi ovo mogao biti onaj klasični return to form/treći akt benda od kojeg ne očekuješ više mnogo.

Isto tako na svaki Arcade Fire/Mogwai dođe i po jedan Yo La Tengo/Low/Clientele koji su izdavali sjajne i relevantne albume.
Tito_i_Partija

#1928 Re: Preporučite album

Post by Tito_i_Partija »

Nick Cave je Dejlov babuka. :-D
dale cooper

#1929 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 18/10/2024 21:27 Nick Cave je Dejlov babuka. :-D
Ma smiješne su mi ove izjave tipa "Cave je odsvirao svoje", a lik je na rijetko viđenom kreativnom nizu barem zadnjih 10 godina. Da, materijal
jeste sporiji i introspektivniji, ali Push The Sky Away, Skeleton Tree i Ghosteen je nenadjebiva trilogija albuma stvorena, lično gledajući, u
najgorim i najtežim uslovima koji jedan umjetnik može zamisliti. Novi album Wild God ima ton prijelaznog albuma, ali još uvijek je to jako
visoke kvalitete.
Better Man

#1930 Re: Preporučite album

Post by Better Man »

Altsa wrote: 18/10/2024 18:52
Better Man wrote: 18/10/2024 18:42 Preporuka za odličan novi treći album The Smile Cuouts. I još jedna Preporuka za novi album Nicka Cavea The Wild God. Fantastičan album. Bio sam na koncertu u Zagrebačkoj areni. Kakav spektakl od 2 i pol sata. Sigurno jedan od najboljih koncerata ikad, ako ne I najbolji Nick Cave and the Bad Seeds su bili savršeni, a u bendu je pridruženi član Colin Greenwood iz Radiohead. Poseban pečat i šlag na tortu je bio London Gospel Choir. Tri tamnopute pjevačicebu bijelom i jedan tamnoputih pjevač u crnom čine hor. Njihovo pjevanje je čista čarolija i poj anđela. Poslije ovakvog koncerta se zapita da li vrijedi više išta pogledati i poslušati uživo? Ovakav koncerata teško da se ikada može desiti kod nas. Prvo nemamo i frastrukturu, a drugo nemamo ljude sposobne da obmvako nešto organiziraju. I kad bi mogli, oni bi doveli šablonski ocvale zvijezde, koje godinama nisu snimili suvisao ton, a kamoli pjesmu ili album. Čist primjer takve zvijezde je Sting, koji je jedan isprogramirani robotizirani muzičar, koji ima jednu te istu set listu koja traje 90 minuta i samo je ponavlja gdje god da svira beznikakve specijalne emocije i da unese nešto novo. S druge strane Nick Cave sa svojim the Bad Seedsima na svakom koncertu ponudi nešto novo u izvedbi i nema nikakvog šablonski ponavljanja i sve je čista emocija. Jednostavno lik je genije. Ne treba zaboraviti da mu je predgrupa bila odličan Irski sastav iz Dublina ThenMurde Capital. Svirali su 45 minuta i bili su odlični. Organizacija je bila fantastična. Sve je bilo na vrijeme I ni minute nike kasnilo. Zvuk je bio savršenstvo nad savršenstvima. Svaki i najmanji ton se čuo. Čista perfekcija. Evo Vam link za profi recenziju i profi slike s koncerta.

https://ravnododna.com/nick-cave-the-ba ... cert-ikad/
Cave je odavno odsvirao svoje. Sad ubija dosadom sa klavirskim recitalima. Live je uvijek bio odlican sto se ne moze reci za zadnje albume koji su cista dosada. Jedina istina iz posta je da je The Murder Capital odlican band. Njih sam vec par postova ranije i preporucio.
Izvini, ali griješiš itekako. Zadnja četiri albuma, mislim na albume sa the Bad Seeds su odlična i tu nema klavirskih recitala i ni sekunde nisu dosadni. Skeletion Tree i Ghosteen su inspirisani tragično pogibljom njegovog sina i svi subsložni i kritika i publika da su odlični. Novi album predstavlja povratak svjetla i radosti. Uživo sve to zvuči premočno. Itekako on ima šta da ponudi.
Altsa

#1931 Re: Preporučite album

Post by Altsa »

Izvini ali on vise nema nista novo da ponudi.Skeleton, Ghosteen i ovaj zadnji na kojem je malo zivno su izuzetno dosadni albumi. Jasno nije vise mlad i ne moze biti isti kao prije kao i to da su porodicne tragedije uticale na njega ali njegova muzika vise nije za mene i ako sam bio njegov veliki fan. Postao je izuzetno dosadan, predvidljiv i sve mu je isto. Vjerujem da koncerte odradi sjajno i da dize publiku uglavnom sa starim pjesmama. Zadnji put sam ga gledao na turneji Push the sky Away i normalno bio je odlican kao i prije toga kada sam ga gledao ali sada ne bih potegao na put zbog njega. Mnogi koje znam su razocarani u ono sto pravi u zadnje vrijeme i prestali su ga slusati ili preslusaju album 1x i arhiviraju ga. Davnim odlaskom Blixe sve se promijenilo i Bad Seeds vise nisu istu.
Inace najgori su mi ovi "filozofi" koji tvrde da Cave jos uvijek nije odsvirao svoje a onda preporuce intermeco album i jos tvrde da ce Robert objaviti sjajan album i ako najavni singlovi pokazuju srednju zalost. I da introspekcija ne znaci da Cave mora da nas pegla sa gospelom ili klavirskim recitalima kako bi iskazai svoje osjecaje. Tuga se moze prezentovati i na drugi nacin kao recimo onako kako je to radio dok je postojao The Birthday Party a ne kao sada kada pretjerano potencira boga i vjeru.
dale cooper

#1932 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Altsa wrote: 19/10/2024 10:11 Izvini ali on vise nema nista novo da ponudi.Skeleton, Ghosteen i ovaj zadnji na kojem je malo zivno su izuzetno dosadni albumi. Jasno nije vise mlad i ne moze biti isti kao prije kao i to da su porodicne tragedije uticale na njega ali njegova muzika vise nije za mene i ako sam bio njegov veliki fan. Postao je izuzetno dosadan, predvidljiv i sve mu je isto. Vjerujem da koncerte odradi sjajno i da dize publiku uglavnom sa starim pjesmama. Zadnji put sam ga gledao na turneji Push the sky Away i normalno bio je odlican kao i prije toga kada sam ga gledao ali sada ne bih potegao na put zbog njega. Mnogi koje znam su razocarani u ono sto pravi u zadnje vrijeme i prestali su ga slusati ili preslusaju album 1x i arhiviraju ga. Davnim odlaskom Blixe sve se promijenilo i Bad Seeds vise nisu istu.
Inace najgori su mi ovi "filozofi" koji tvrde da Cave jos uvijek nije odsvirao svoje a onda preporuce intermeco album i jos tvrde da ce Robert objaviti sjajan album i ako najavni singlovi pokazuju srednju zalost. I da introspekcija ne znaci da Cave mora da nas pegla sa gospelom ili klavirskim recitalima kako bi iskazai svoje osjecaje. Tuga se moze prezentovati i na drugi nacin kao recimo onako kako je to radio dok je postojao The Birthday Party a ne kao sada kada pretjerano potencira boga i vjeru.
Tuga i bijes se kanališu na jedan način kada si u dvadesetim ili tridesetim, a na sasvim drugi kada si u 60-tim i kada si pretrpio nemjerljive gubitke.
To se zove sazrijevanje, možda bi i ti malo trebao probati.

Osim toga introspekcija i sporije pjesme bazirane na klaviru nisu Caveu bili nepoznati ni ranije, jedan od njegovih najboljih albuma The Boatman's
Call je cijeli takav...i to sa Blixom.

Mogu razumijeti da ti ne sjeda zvuk ovih Caveovih albuma i da to nije tvoj cup of tea i to mi je ok, nije sve za svakoga, ali pričati da je odsvirao
svoje samo zato što se tebi ne sviđa je glupost.

Ne razumijem o kakvom intermeco albumu pričaš? Što se tiče novog The Curea ja ga nisam ni preporučio, jer album još nije ni izdat, ali dva prva
singla su sasvim dovoljan razlog da budem optimističan, jer čujem ono što sam uvijek volio o Cureu.
Better Man

#1933 Re: Preporučite album

Post by Better Man »

dale cooper wrote: 19/10/2024 13:19
Altsa wrote: 19/10/2024 10:11 Izvini ali on vise nema nista novo da ponudi.Skeleton, Ghosteen i ovaj zadnji na kojem je malo zivno su izuzetno dosadni albumi. Jasno nije vise mlad i ne moze biti isti kao prije kao i to da su porodicne tragedije uticale na njega ali njegova muzika vise nije za mene i ako sam bio njegov veliki fan. Postao je izuzetno dosadan, predvidljiv i sve mu je isto. Vjerujem da koncerte odradi sjajno i da dize publiku uglavnom sa starim pjesmama. Zadnji put sam ga gledao na turneji Push the sky Away i normalno bio je odlican kao i prije toga kada sam ga gledao ali sada ne bih potegao na put zbog njega. Mnogi koje znam su razocarani u ono sto pravi u zadnje vrijeme i prestali su ga slusati ili preslusaju album 1x i arhiviraju ga. Davnim odlaskom Blixe sve se promijenilo i Bad Seeds vise nisu istu.
Tuga i bijes se kanališu na jedan način kada si u dvadesetim ili tridesetim, a na sasvim drugi kada si u 60-tim i kada si pretrpio nemjerljive gubitke.
To se zove sazrijevanje, možda bi i ti malo trebao probati.

Osim toga introspekcija i sporije pjesme bazirane na klaviru nisu Caveu bili nepoznati ni ranije, jedan od njegovih najboljih albuma The Boatman's
Call je cijeli takav...i to sa Blixom.

Mogu razumijeti da ti ne sjeda zvuk ovih Caveovih albuma i da to nije tvoj cup of tea i to mi je ok, nije sve za svakoga, ali pričati da je odsvirao
svoje samo zato što se tebi ne sviđa je glupost.

Ne razumijem o kakvom intermeco albumu pričaš? Što se tiče novog The Curea ja ga nisam ni preporučio, jer album još nije ni izdat, ali dva prva
singla su sasvim dovoljan razlog da budem optimističan, jer čujem ono što sam uvijek volio o Cureu.
Upravo kako Dale piše. Boatman's Call je upravo čisti klavirski album sa Blixom, a jedan je od najboljih. A jedan od njegovih najboljih albuma dvostruki Abttoir Blues/ The Lyre of Orpheus je bez Blixe. Nema više ni multi istrumenataliste Micka Harveya, koji je s Nick Caveom svirao još od osnivanja The Birthday Party i zadnji album koji je snimio s njim je Dig Lazarus Dig (sad radi solo projekte i sarađuje sa Pj Harvey na njenim albumima i svira na njenim koncerima kao član njenog pratećeg banda), ali to ne znači da nema idalje močne muzičare. Tu je briljantni Warren Ellis. Ovo što je napravio sad u Zagrebačkoj Areni je jedan od najboljih, ako ne i najbolji koncert. Nakon ovog koncerta se čovjek upita imali smisla išta više uživo gledati. Imao je on i posvetu The Birthday Party bandu, a to je The Grinderman, koji je bio sastavljen od dijela članova The Bad Seeds i snimili su dva odlična albuma.
Better Man

#1934 Re: Preporučite album

Post by Better Man »

Da dodam da je kroz čitavu karijeru kod Nicka Cavea prisutna vjera i Bog i da dosta tema i svojih stihova crpi iz biblije, ali da nikad u intervjuima nije pričao o vjeri i bogu i jednom je kad su ga pitali nešto na tu temu rekao da je to njegova privatna stvar i da o tome ne želi pričati. Dakle nike tek sad to prisutno u njegovim pjesmama. Osam pjesama s novog albuma je odsvirao u Zagrebu i sve su zvučale premočno. Čovjek je prepun energije. Sad sjedi za klavirom i svira, a onda ustane i s mikrofonom je na ivici bine i pjeva. Od njega, Springsteena, Thoma Yorka i još nekih muzičara bi mnogi mogli učiti šta je live nastup i odnos prema publici. Koncert Stinga u Zetri je za nekog ko je bio prvi put na koncertu neke velike muzičke zvijezde bio spektakl, dok je za mene bio jedan prosječan koncert, koji se ne može mjeriti sa ovim koncertom Cavea ili koncertom Brucea Springsteena. Stingovi koncerti su postali šablonski koncerti od 90 minuta gdje se tačno zna šta u kojem trenutku ide. Kao da pustim cd. Uzmimo Iron Maiden koji su fantastični uživo, ali su dosta šablonski kad su u pitanju koncerti. Oni kad naprave turneju, uvježbaju jednu set listu i ponavljaju je na svakom koncertu. Tek ponekad možda malo izmjene set listu. I najveći problem je što su im koncerti sramotno kratki. Od prvog koncerta kojeg su napravili, pa do danas, nikad nisu svirali duže od 1 sat i 45 minuta. Pa jedan Springsteen svira koncerte od 3 sata i više. Evo sad na Wembleyu je svirao 3 sata i jedanaest minuta bez pauze. Nakon 2 i pol sata svirke on i čitav band su prišli ivici bine i naklonili se publici i onda se vratili nazad za instrumente i nastavili svirati. I nakon 3 sata i koji minut svirke on je predstavio sve članove banda i onda su se svi zajedno primakli ivici bine i naklonili publici i nakon toga otišli sa scene, a onda se Springsteen vratio na binu s akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izveo još jednu pjesmu. Dva dana na drugom koncertu na Wembleyu je promijenio dio set liste i odsvirao jedno 6 pjesama koje nije svirao na prvom koncertu. E to je muzičar, koji uvijek ponudi nešto novo i drugačije na koncertima. Oba koncerta na Wembleyu su otvorena istom pjesmom i zatvorena istom pjesmom, dok je u ostatku koncerta promijenio dio pjesama i nije sve bilo istim redoslijedom. Opet na drugim koncertima prije i poslije ovih na Wembleyu je počinajo nastup sa drgačijom pjesmom od one kojom je otvorio nastup na Wembleyu. Poenta vrhunskog koncerta je kad ne znaš šta te čeka i kad je sve nepredvidvo, a ne šablonski kao kod Stinga ili Maidena. Moram spomenuti još jedan zaista vrhunski koncert, a to je Chris Cornell u Royal Albert Hall. Na sceni je bio sam on uz pratnju lika koji je svirao violončelo i akustičnu gitaru. Sam on je imao 6 akustičnih gitara na sceni i s jednom je izašao na scenu. Imao je i jedan gramofon i još nešto, kojim se služio u određenim trenucima da proizvede neke zvukove. Svirao je 2 i pol sata i to solo pjesme, pjesme Soundgardena, Audioslavea i par posveta drugim muzički velikanima. Kakav je to bio spektakl. Od njegove svirke, pa do njegovog prejebenog vokala. Tačno godinu dana nakon tog koncerta sam bio opet kod sestre u Londonu i jedno jutro mi prijatelj šalje poruku sa likom i pitanjem šta je ovo? Kad sam otvorio link vidim da je izvršio samoubistvo. Bio sam baš šokiran. Bio je neponovljiv muzičar. E to su istinski muzičari, koji ti po uđe spektakl, a ne šablonski koncerte i koncerte, gdje non stop mikrofon upere u publiku da publika pjeva. Toga kod npr. Cavea nema, on pjeva čitav koncert.
zomri

#1935 Re: Preporučite album

Post by zomri »

@Better Man slušaš li ti i otkrivaš li nove bendove i izvođače? upratio sam da su kod tebe u postovima samo ovi dokazani izvodjaci ili metuzalemi, zavisi koga pitaš.
Better Man

#1936 Re: Preporučite album

Post by Better Man »

zomri wrote: 20/10/2024 20:26 @Better Man slušaš li ti i otkrivaš li nove bendove i izvođače? upratio sam da su kod tebe u postovima samo ovi dokazani izvodjaci ili metuzalemi, zavisi koga pitaš.
Naravno da slušam i otkrivam. Recimo volim Irski band Lancum, pa tu su Cigarettes After Sex itd.. Moje odrastanje u muzici je počelo s određenim bandovima i izvođačima i godinama sam uvijek otkrivao nešto novo. Pearl Jam sam.otkrio na samom početku njihove karijere kad su objavili prvi singl i spot, pa isto tako i Nirvanu, Mudhoney, Alice In Chains, Radiohead, Portishead i mnoge druge. Uvijek se pojavi neki novi band ili izvođač koji su kvalitetni.
Altsa

#1937 Re: Preporučite album

Post by Altsa »

Sav novac od prodaje ide za unesrećene od poplava u Jablanici.

Tito_i_Partija

#1938 Re: Preporučite album

Post by Tito_i_Partija »

zomri wrote: 20/10/2024 20:26 @Better Man slušaš li ti i otkrivaš li nove bendove i izvođače? upratio sam da su kod tebe u postovima samo ovi dokazani izvodjaci ili metuzalemi, zavisi koga pitaš.
Pa metuzalemi su provjereni, zato se i slušaju. :D

U mene je drugi fazon: kako sve više starim, počinjem da otkrivam neke stare bendove, koji su bili na vrhuncu čak prije nego što sam se rodio, i za koje sam onako čisto periferalno znao da postoje, al' ih nisam nikad u mladosti sluš'o.

Evo recimo primjer: donekle potaknut legendarnim filmom The Big Lebowski (a i drugim stvarima), baš danas slušam po prvi put u svom životu album Bayou Country od Creedence Clearwater Revival, i fenomenalan mi je. Liježe mi nevjerovatno, k'o da sam uzrast'o uz njega, a izaš'o je daleke 1969 godine. :-D
dale cooper

#1939 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 29/10/2024 19:55

U mene je drugi fazon: kako sve više starim, počinjem da otkrivam neke stare bendove, koji su bili na vrhuncu čak prije nego što sam se rodio, i za koje sam onako čisto periferalno znao da postoje, al' ih nisam nikad u mladosti sluš'o.

Evo recimo primjer: donekle potaknut legendarnim filmom The Big Lebowski (a i drugim stvarima), baš danas slušam po prvi put u svom životu album Bayou Country od Creedence Clearwater Revival, i fenomenalan mi je. Liježe mi nevjerovatno, k'o da sam uzrast'o uz njega, a izaš'o je daleke 1969 godine. :-D
Cosmo's Factory je moj favorit, ali taj prvi niz od 6 albuma, od Creedence Clearwater Revival do i zaključno sa Pendelum je prejeben.
Tito_i_Partija

#1940 Re: Preporučite album

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 29/10/2024 20:22
Tito_i_Partija wrote: 29/10/2024 19:55

Cosmo's Factory je moj favorit, ali taj prvi niz od 6 albuma, od Creedence Clearwater Revival do i zaključno sa Pendelum je prejeben.
Da, nevjerovatan niz od pet Top 10 albuma u samo dvije godine (od 1969 do 1970). Pa samo '69 godine su izbacili čak tri albuma, što je meni nevjerovatno. :-)

Čitam kako su se raspali, baš bezveze. Ostali članovi htjeli da pišu svoje pjesme, al' nažalost nisu bili u tom fahu ni blizu genija John-a Fogerty-a. I onda im bilo krivo kad Fogerty nije htio da im "popravi" njihove pjesme. :lol:
zomri

#1941 Re: Preporučite album

Post by zomri »

Dobio sam dojam da Fantano nije nešto oduševljen albumom

Altsa

#1942 Re: Preporučite album

Post by Altsa »

I sta kazu muzicki "strucnjaci" The Cure je sa novim albumom stvorio novu eru jer se to moglo predvidjeti iz njihovih najavnih singlova. :lol: :lol: Daj odrastite pobogu i prestanite filozofirati kad nemate pojma.
Last edited by Altsa on 07/11/2024 19:58, edited 1 time in total.
SuperHans

#1943 Re: Preporučite album

Post by SuperHans »

zomri wrote: 07/11/2024 13:06 Dobio sam dojam da Fantano nije nešto oduševljen albumom

Ima li antipaticnijeg lika od ovog fantana
broj dva

#1944 Re: Preporučite album

Post by broj dva »

zomri wrote: 07/11/2024 13:06 Dobio sam dojam da Fantano nije nešto oduševljen albumom

Koga boli tuki sta ovaj umisljenko misli, jedini kriterij je je li tebi dobar ili nije
dale cooper

#1945 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Ma Fantano sere, mislim da nisam nikada izdržao duže od par minuta da ga slušam. :roll: Album je jako dobar, ima onaj sustained mood kao najbolji
Cureovi radovi. Po kvaliteti je negdje između Wish i Bloodfloowers.
zomri

#1946 Re: Preporučite album

Post by zomri »

štagod mislili o njemu, to je trenutno najveći opinion maker kada je muzika u pitanju tako da se njegovo ipak pika više nego od nekog tamo forumaša.
broj dva

#1947 Re: Preporučite album

Post by broj dva »

Ako si non-stop online i volis slusat mudrosere kako mudroseru oko muzike mozda je Fantano nekome donekle relevantan, zvati ga opinion maker je ne pretjerano nego besmisleno.Zugator, kriticar, nebitan talking head. Koja osoba koja drzi do sebe bi dopustila ovoj ublehi da mu formira misljenje oko bili cega ?
Osmi Socrates

#1948 Re: Preporučite album

Post by Osmi Socrates »

Songs of a Lost World je odličan album. Smith je ovo veoma ozbiljno i emotivno odradio. Kroz svaku pjesmu je jasno da njemu album mnogo znači. Koliko danas muzičara nakon toliko godina karijere je u stanju izbaciti tako personalan i kvalitetan album? Pogubi se većina. Jedva čekam da ih opet uživo vidim, vjerovatno sljedeće godine. Prije toga će izdati još jedan album.
zomri

#1949 Re: Preporučite album

Post by zomri »

broj dva wrote: 08/11/2024 07:26 Ako si non-stop online i volis slusat mudrosere kako mudroseru oko muzike mozda je Fantano nekome donekle relevantan, zvati ga opinion maker je ne pretjerano nego besmisleno.Zugator, kriticar, nebitan talking head. Koja osoba koja drzi do sebe bi dopustila ovoj ublehi da mu formira misljenje oko bili cega ?
Koja osoba koja drzi do sebe bi entuzijasticno slusala novi album the cure :lol:
broj dva

#1950 Re: Preporučite album

Post by broj dva »

Vjerovatno neko ko je odrastao u prošlom mileniju :D
Post Reply