Altsa wrote: ↑19/10/2024 10:11
Izvini ali on vise nema nista novo da ponudi.Skeleton, Ghosteen i ovaj zadnji na kojem je malo zivno su izuzetno dosadni albumi. Jasno nije vise mlad i ne moze biti isti kao prije kao i to da su porodicne tragedije uticale na njega ali njegova muzika vise nije za mene i ako sam bio njegov veliki fan. Postao je izuzetno dosadan, predvidljiv i sve mu je isto. Vjerujem da koncerte odradi sjajno i da dize publiku uglavnom sa starim pjesmama. Zadnji put sam ga gledao na turneji Push the sky Away i normalno bio je odlican kao i prije toga kada sam ga gledao ali sada ne bih potegao na put zbog njega. Mnogi koje znam su razocarani u ono sto pravi u zadnje vrijeme i prestali su ga slusati ili preslusaju album 1x i arhiviraju ga. Davnim odlaskom Blixe sve se promijenilo i Bad Seeds vise nisu istu.
Inace najgori su mi ovi "filozofi" koji tvrde da Cave jos uvijek nije odsvirao svoje a onda preporuce intermeco album i jos tvrde da ce Robert objaviti sjajan album i ako najavni singlovi pokazuju srednju zalost. I da introspekcija ne znaci da Cave mora da nas pegla sa gospelom ili klavirskim recitalima kako bi iskazai svoje osjecaje. Tuga se moze prezentovati i na drugi nacin kao recimo onako kako je to radio dok je postojao The Birthday Party a ne kao sada kada pretjerano potencira boga i vjeru.
Tuga i bijes se kanališu na jedan način kada si u dvadesetim ili tridesetim, a na sasvim drugi kada si u 60-tim i kada si pretrpio nemjerljive gubitke.
To se zove sazrijevanje, možda bi i ti malo trebao probati.
Osim toga introspekcija i sporije pjesme bazirane na klaviru nisu Caveu bili nepoznati ni ranije, jedan od njegovih najboljih albuma The Boatman's
Call je cijeli takav...i to sa Blixom.
Mogu razumijeti da ti ne sjeda zvuk ovih Caveovih albuma i da to nije tvoj cup of tea i to mi je ok, nije sve za svakoga, ali pričati da je odsvirao
svoje samo zato što se tebi ne sviđa je glupost.
Ne razumijem o kakvom intermeco albumu pričaš? Što se tiče novog The Curea ja ga nisam ni preporučio, jer album još nije ni izdat, ali dva prva
singla su sasvim dovoljan razlog da budem optimističan, jer čujem ono što sam uvijek volio o Cureu.