Nema ga u evropi tako da nema smisla da ga ima kod nas, ipak je to malo veca zajebancija oko homologacije za evropu i logistike sa tajlanda.
Mislim cak da su i motori samo euro 5.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nema ga u evropi tako da nema smisla da ga ima kod nas, ipak je to malo veca zajebancija oko homologacije za evropu i logistike sa tajlanda.
I meni je proslo kroz glavu da se nesto muti oko toga.Evolution_IV wrote: ↑03/11/2024 11:07Zbog betanije aka "varalice" vjerovatno, hoce da se guraju na silu![]()
Korida

Dokaz koliko na prodajne cifre utice percepcija, +58% trice, +71% Miata, debelo dvocifreni plusevi za sve modele, izreklamiras se sa velikim flagshipovima i odmah bolje idu i manja auta koja uopste nisu novi modeli.Mazda Shatters October Sales Record With Double-Digit Gains Across All Models
Despite lacking an EV option, Mazda’s U.S. sales continue to soar, setting the brand up for a record year
...
Mazda’s October sales rose 58.7%, driven by strong growth across every model in its lineup.
100%kravamuzara wrote: ↑07/11/2024 10:15 https://www.carscoops.com/2024/11/mazda ... ll-models/
Dokaz koliko na prodajne cifre utice percepcija, +58% trice, +71% Miata, debelo dvocifreni plusevi za sve modele, izreklamiras se sa velikim flagshipovima i odmah bolje idu i manja auta koja uopste nisu novi modeli.Mazda Shatters October Sales Record With Double-Digit Gains Across All Models
Despite lacking an EV option, Mazda’s U.S. sales continue to soar, setting the brand up for a record year
...
Mazda’s October sales rose 58.7%, driven by strong growth across every model in its lineup.
Nema u glupavoj Europi.
ima plugin 2.5 300njak konja
Ne vuce mi se baterija realno, samo benzin motor, mild hibrid max.
Javljaju li išta za tvog korejca ili je "istraga još u toku"Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 16:33Ne vuce mi se baterija realno, samo benzin motor, mild hibrid max.
Neki 2.5 ni bio idealan, uf.
Gotovo je nakon mjesec dana. 12 septembra prijavio policiji i osiguranju i nakon 30 dana se istraga zavrsava gdje mi osiguranje uplacuje novac na racun. Vise nego zadovoljan. Jedina je kvaka u svemu tome da naredno auto koje kupis, auto kuca ti mora dati ugovor o kupovini auta gdje stoji da su platili porez na taj auto koji prodaju. Npr ako sam dobio 30 milja, osiguranje mi je isplatilo minus 19% poreza. Porez vracaju u slucaju da kupim auto od 30 i do 30 milja.husoboss wrote: ↑07/11/2024 17:00Javljaju li išta za tvog korejca ili je "istraga još u toku"Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 16:33Ne vuce mi se baterija realno, samo benzin motor, mild hibrid max.
Ako nadjes auto od 40k, Jel uzimaju porez od 40k ili samo od 10k koji su preko 30Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 18:54Gotovo je nakon mjesec dana. 12 septembra prijavio policiji i osiguranju i nakon 30 dana se istraga zavrsava gdje mi osiguranje uplacuje novac na racun. Vise nego zadovoljan. Jedina je kvaka u svemu tome da naredno auto koje kupis, auto kuca ti mora dati ugovor o kupovini auta gdje stoji da su platili porez na taj auto koji prodaju. Npr ako sam dobio 30 milja, osiguranje mi je isplatilo minus 19% poreza. Porez vracaju u slucaju da kupim auto od 30 i do 30 milja.husoboss wrote: ↑07/11/2024 17:00Javljaju li išta za tvog korejca ili je "istraga još u toku"Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 16:33
Sad trazim auto i nmg da se odlucim.
Vazi li za polovan auto?Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 19:08 @sime_cipol
Vracaju mi porez samo do 30 milja. Sve preko ne. Sto je ok. Ako kupim auto od 10 milja onda mi obracunavaju porez na taj iznos i to je to. Znaci ako hocu sve pare od osiguranja onda moram uzet auto od 30 milja ili ti ga 31.500 koliko su mi zaista na papiru (sa porezom) isplatili.
Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 18:54Gotovo je nakon mjesec dana. 12 septembra prijavio policiji i osiguranju i nakon 30 dana se istraga zavrsava gdje mi osiguranje uplacuje novac na racun. Vise nego zadovoljan. Jedina je kvaka u svemu tome da naredno auto koje kupis, auto kuca ti mora dati ugovor o kupovini auta gdje stoji da su platili porez na taj auto koji prodaju. Npr ako sam dobio 30 milja, osiguranje mi je isplatilo minus 19% poreza. Porez vracaju u slucaju da kupim auto od 30 i do 30 milja.husoboss wrote: ↑07/11/2024 17:00Javljaju li išta za tvog korejca ili je "istraga još u toku"Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 16:33
Sad trazim auto i nmg da se odlucim.

Vazi.
Necu nov vise auto al‘ je Terramar pravi ubod.
Najgore je kada se ne mozes odluciti al‘ et‘ da li karavana uzeti ili SUV, ne znam. Znam samo da hocu benzinca, automatika i niposto nista kinesko. Tri godine maks staro.
imas i sestice sa istim motorom ali nema 4x4Rockefeller wrote: ↑07/11/2024 20:20Najgore je kada se ne mozes odluciti al‘ et‘ da li karavana uzeti ili SUV, ne znam. Znam samo da hocu benzinca, automatika i niposto nista kinesko. Tri godine maks staro.
Možda će se i kod nas moći uvesti auto iz SADa. U Srb su pustili uvoz uz potrebne prepravke radi homologacije.ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/11/2024 14:19Nema u glupavoj Europi.
JP, AU, NZ imaju 3.3 Skyactiv-G Turbo sa 209kW i dobit će 3.0 Skyactiv-X vjerovatno.
USA ima CX-50 sa 2.0 i 2.5 benzincima, i CX-70 sa 3.3 I6 skyactiv turbakom sa 209kW ili 254kW
Tako da... Napuštajte ljudi Europu dok nije kasno. Morat ćete pješke hodati za 10 godina.