Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bit101 wrote: ↑14/10/2024 12:15
Pozdrav, da li neko moze pomoci u vezi identifikacije problema i uputiti me na pravi servis - VW Tiguan 2017. 2.0 TDI 150ks DSG 7 brzina - pocelo se desavati u toku voznje da "izbaci" iz brzine na sekundu-dvije, upali se "ACC not available", nakon toga se vrati u normalu. Ali sve cesce se desava, i to posebno dok auto nije zagrijan. Zna se desiti kad se da gas ili pri voznji uz brdo. Skoro identicna situacija kao na ovom videu, samo sto bih rekao da ne cujem nikakve zvukove iz mjenjaca:
Isao bih u ovlasteni servis ali mislim da ce reci da ne mogu ocitati nikakve greske, jer se ustvari i ne pali "Check Engine" lampica - sve lampice koje se upale vrlo brzo se ugase. Da li neko ima slicno iskustvo, vjerujem da nisam prvi kojem se desava. Kod koga u Sarajevu ili blizoj okolini otici da pogleda? Hvala!
Da javim ovdje, posto sam rijesio problem - ako bude citao neko i desi mu se isto - problem je bila vlaga (kondenzacija) koja je usla u mehatroniku mjenjaca i pravila spoj na elektronici. Zato se cesce i desavalo dok je auto hladno. Od mene preporuke za Praktik auto koji su nasli i rijesili problem.
Kako je vlaga usla u mehatronik? Da nisi pogresno razumio...da nije vlaga usla u dzek?
Ja mu ostavio odgovor sa foruma gdje je covjek ciji je ovaj gore video zakacio dao odgovor sta je bilo, e sad jel to ovaj upratio ili nije haj ga znaj jer nije nista odgovorio, mozda je platio skidanje mjenjaca a vamo mu samo dzek cimnuli, a mozda je i neka samoreklama za servis haj ga znaj
Hi. The issue has been fixed!
Nothing wrong with the gearbox. It was the wiring that goes from the selector to the gearbox.
During its previous repair at VW dealer they had done a shoddy job of crimping the wires together with a connector that had come loose. 3 hours labour later the wire is now soldered and wrapped.
Hope this helps someone. I’m very very relieved it was a simple electrical issue rather than something more expensive.
bit101 wrote: ↑14/10/2024 12:15
Pozdrav, da li neko moze pomoci u vezi identifikacije problema i uputiti me na pravi servis - VW Tiguan 2017. 2.0 TDI 150ks DSG 7 brzina - pocelo se desavati u toku voznje da "izbaci" iz brzine na sekundu-dvije, upali se "ACC not available", nakon toga se vrati u normalu. Ali sve cesce se desava, i to posebno dok auto nije zagrijan. Zna se desiti kad se da gas ili pri voznji uz brdo. Skoro identicna situacija kao na ovom videu, samo sto bih rekao da ne cujem nikakve zvukove iz mjenjaca:
Isao bih u ovlasteni servis ali mislim da ce reci da ne mogu ocitati nikakve greske, jer se ustvari i ne pali "Check Engine" lampica - sve lampice koje se upale vrlo brzo se ugase. Da li neko ima slicno iskustvo, vjerujem da nisam prvi kojem se desava. Kod koga u Sarajevu ili blizoj okolini otici da pogleda? Hvala!
Nothing wrong with the gearbox. It was the wiring that goes from the selector to the gearbox.
During its previous repair at VW dealer they had done a shoddy job of crimping the wires together with a connector that had come loose. 3 hours labour later the wire is now soldered and wrapped.
Hope this helps someone. I’m very very relieved it was a simple electrical issue rather than something more expensive.
Uskoro bi trebao raditi veliki servis na ciletu,...skoro 80 hiljada se izvrtilo..sto je i preporuka za set koji sam stavio. Godine nisu ali jeste kilometraza haman tu..
245 KM set u euromotoriu,...vodena + ina set zupcastog?! Moze li jeftinije od ovog??
Radis li ti i velike servise, nijesam upratio...?!
Mozes li dati bolju ponudu za raju s foruma, od euromotoria, avantia,...eto na prethodnoj strani njihove ponude..
Skroz na te zaboravio...
Mozes li dati bolju ponudu za raju s foruma, od euromotoria, avantia,...eto na prethodnoj strani njihove ponude..
Skroz na te zaboravio...
Skroz na te zaboravio...
Skroz na te zaboravio...
Skroz na te zaboravio...
Ne radi zupcaste, ali ti moze obezbijediti dijelove za veliki
Jel se samo meni dešava ili i drugima kad odete kod majstora i kažete da se pregleda trap da majstor prodrma 2 stabilizatora prednja i kaze ma dobro je to? Druze kugle, 2 selena naprijed, krajnica, spona, letva na kraju krajeva i kineticki sve to moze lupat...
dgL_ wrote: ↑06/11/2024 19:11
Jel se samo meni dešava ili i drugima kad odete kod majstora i kažete da se pregleda trap da majstor prodrma 2 stabilizatora prednja i kaze ma dobro je to? Druze kugle, 2 selena naprijed, krajnica, spona, letva na kraju krajeva i kineticki sve to moze lupat...
To kod @Al'din ide detaljnije, preporuke sto se tice ovjesa...
Skroz na te zaboravio...
Skroz na te zaboravio...
Ne radi zupcaste, ali ti moze obezbijediti dijelove za veliki
To kod @Al'din ide detaljnije, preporuke sto se tice ovjesa...