iPhone - All about
Moderator: Benq
- vaučer
#32726 Re: iPhone - All about
Standardne Airpods, ne ovaj novi noise cancelling model, su najgore slušalice koje sam koristio od onih prijašnjih Apple običnih s kablom. Otprilike su jedno 300% precjenjene u odnosu na kvalitetu zvuka, udobnosti i baterije. Jedina dobra stvar je odlična povezivost s iPhoneom - ništa drugo. Zvuk je užasan, nemaju glasnoću, loše stoje u uhu jer su od klizave plastike - ukratko možeš za duplo manje para kupiti duplo bolje slušalice od Sonya ili nekog drugog proizvođača.
Da li je noise cancelling dovoljan da od Airpods napravi ok slušalice? Sumnjam, ali nisam probao, pa nek ostane otvorena opcija.
Da li je noise cancelling dovoljan da od Airpods napravi ok slušalice? Sumnjam, ali nisam probao, pa nek ostane otvorena opcija.
-
DonieBrasco
#32727 Re: iPhone - All about
Ja imam AirPods 2 meni su odlicne, opet kazem od uha do uha, da li ti pristaju ili one sa gumenim vrhovima, sto se tice zvuka i povezivosti meni su odlicne.
Isto vazi za druge brendove i modele.
Isto vazi za druge brendove i modele.
- vaučer
#32728 Re: iPhone - All about
Gumeni vrh je na Airpods Pro - koje su druga dimenzija (a i cijena) u odnosu na Airpods. Obične Airpods su smeće iskreno i ne vrijede ni pola cijene za koju se prodaju. Da li je Noise Cancelling dovoljan da to promjeni - ne znam.DonieBrasco wrote: ↑06/11/2024 11:46 Ja imam AirPods 2 meni su odlicne, opet kazem od uha do uha, da li ti pristaju ili one sa gumenim vrhovima, sto se tice zvuka i povezivosti meni su odlicne. Isto vazi za druge brendove i modele.
-
sasajev
#32729 Re: iPhone - All about
Ja imam Airpods 3, i te kako su dobre. Zvuk je vjerovatno subjektivna kategorija, ali imam i samsungove buds 2 pro (sa gumenim vrhom) i neke sonijeve jos i u poredjenju sa ovim Airpods 3 su puno losije. Opet kazem, zvuk je subjektivna stvar ali to je moje iskustvo.vaučer wrote: ↑06/11/2024 12:14Gumeni vrh je na Airpods Pro - koje su druga dimenzija (a i cijena) u odnosu na Airpods. Obične Airpods su smeće iskreno i ne vrijede ni pola cijene za koju se prodaju. Da li je Noise Cancelling dovoljan da to promjeni - ne znam.DonieBrasco wrote: ↑06/11/2024 11:46 Ja imam AirPods 2 meni su odlicne, opet kazem od uha do uha, da li ti pristaju ili one sa gumenim vrhovima, sto se tice zvuka i povezivosti meni su odlicne. Isto vazi za druge brendove i modele.
A ako pricas o starim Airpods, onda si donekle u pravu.
- vaučer
#32730 Re: iPhone - All about
Ne znam na kakv si zvuk navikao, na Airpods je tanak, tihe su, nemaš ni bilo kakve EQ opcije da si namjestiš zvuk. Ne znam koji je model kod mene, stare su nešto preko jedne godine. Uglavnom ok za slušati nešto gdje nema nikakve buke, loše za commute, da ne pričam o teretani ili sličnim glasnijim scenarijima. Za koliko koštaju - puno boljih opcija upola cijene ima kupiti. Pro su puno bolje i puno bolja vrijednost za novac.
- xPaco1337
#32731 Re: iPhone - All about
https://www.soundcore.com/eu/products/l ... 2570979504
Koristim od kad su izašle, imam od Soundcore-a i Q30 preko ušiju. Posao, teretana sve živo preživjele. Zvuk je i više nego odlican, NC je perverzija.
Koristim od kad su izašle, imam od Soundcore-a i Q30 preko ušiju. Posao, teretana sve živo preživjele. Zvuk je i više nego odlican, NC je perverzija.
-
sasajev
#32732 Re: iPhone - All about
Na kakav zvuk sam navikao? Na takav da su mi Airpods 3 bolje od Samsungovih buds 2 pro i od nekih sonijevih koje imam.vaučer wrote: ↑06/11/2024 13:53 Ne znam na kakv si zvuk navikao, na Airpods je tanak, tihe su, nemaš ni bilo kakve EQ opcije da si namjestiš zvuk. Ne znam koji je model kod mene, stare su nešto preko jedne godine. Uglavnom ok za slušati nešto gdje nema nikakve buke, loše za commute, da ne pričam o teretani ili sličnim glasnijim scenarijima. Za koliko koštaju - puno boljih opcija upola cijene ima kupiti. Pro su puno bolje i puno bolja vrijednost za novac.
Tako da otprilike znam o cemu pricam. Nije da slusam na xiaomiju i nekim drugim kinezima i poredim ih s njima.
Sada pricam o svojim slusalicama, ne o tim tvojim jer ni ti sam ne znas sta imas.
- tihe niposto nisu
- zvuk je izvrstan
- nemaju ANC, ali kada se pojacaju ne cujes nista oko sebe
I da, mislim da ih nikada nisam pojacao skroz do kraja.
A tebi predlazem sa okusas srecu sa nekim drugim slusalicama.
I imas EQ opcije kroz podesavanja u telefonu.
- vaučer
#32733 Re: iPhone - All about
To sam odavno napravio, Airpods stoje za zlu ne trebalo. Sony WF-C700N sam uzeo. Upola cijena, imaju noise cancelling i bolji zvuk od običnih Airpods. Bolje stoje u uhu, baterija jeste bolja na Airpods, kao i instant povezanost na iPhone - gdje Sony ponekad zna tražiti manualno povezivanje. Provjerio sam model taman, Airpods 2 sje model. Sad jesu li napredovali u odnosu na taj model, vjerujem da jesu.
- Bronco_Billy
#32734 Re: iPhone - All about
Ove sa silikonom tj. pro 2 ne bih uzimao jer mi ne odgovara taj tip, a čitao sam da je bolji noise canceling kod njih što je i logično zbog zakona fizike obzirom da skroz dihtuju.
Koristim soundpeats air 3 i super su ali oblikom nisam pretjerano zadovoljan. Koristio sam dosta neke druge slušalica drugih brendov ali najbolji model koji mi je ležao u uhu jesu Apple žičane earbuds, taj model je isti kao airpods 2 mislim i mogu reći da je to blizu savršenstvu kao da ništa nemam u uhu.
Znam da su skupe ali to me je ponukalo da gledam verziju 4 obzirom da su otvorenog tipa i imaju noise canceling
Koristim soundpeats air 3 i super su ali oblikom nisam pretjerano zadovoljan. Koristio sam dosta neke druge slušalica drugih brendov ali najbolji model koji mi je ležao u uhu jesu Apple žičane earbuds, taj model je isti kao airpods 2 mislim i mogu reći da je to blizu savršenstvu kao da ništa nemam u uhu.
Znam da su skupe ali to me je ponukalo da gledam verziju 4 obzirom da su otvorenog tipa i imaju noise canceling
-
acer5101
#32735 Re: iPhone - All about
Mozete li meni preporuciti kako odabrati tip slusalice za uho? Ja nikako ne mogu da rijesim tu misteriju. Samsung buds 2 u jednom uhu stoji u drugom ni naopako. Ili da odustanem?
-
sasajev
#32736 Re: iPhone - All about
Probaj ove eplove, 3 ili 4. Zgodne su za uho ovima kojima ne pasu oni silikonski cepovi
-
acer5101
#32737 Re: iPhone - All about
-
sasajev
#32738 Re: iPhone - All about
Jedino da ti ja dam svoje da probas
Ne vjerujem da iko u radnji ima to da se proba, higjena i tako to
-
azdralovic
#32739 Re: iPhone - All about
tebi neko kineze uvaliovaučer wrote: ↑06/11/2024 14:28 To sam odavno napravio, Airpods stoje za zlu ne trebalo. Sony WF-C700N sam uzeo. Upola cijena, imaju noise cancelling i bolji zvuk od običnih Airpods. Bolje stoje u uhu, baterija jeste bolja na Airpods, kao i instant povezanost na iPhone - gdje Sony ponekad zna tražiti manualno povezivanje. Provjerio sam model taman, Airpods 2 sje model. Sad jesu li napredovali u odnosu na taj model, vjerujem da jesu.
- vaučer
#32740 Re: iPhone - All about
Apple Store mi uvalio kineze?
-
zippoo87
#32741 Re: iPhone - All about
Evo sada sam bio vani i ubacio u uho airpods pro model,isao pored glavnog puta...vanjska buka se ne cuje a unutra usiju odlican zvuk.
Ove imaju silikonske gumice
Bio sam pojacao na max i vanjska buka se ne cuje nikako ali sam smanjio,jer ne cujem okolinu.
Kad pored mene proleti neko sa Audi R8 i to ga pricepio,to sma cuo i trznuo se
Mada da je sada neki wow zvuk na tim slusalicama,i nije.
Sve zicane su jace i recimo xiaomi buds ili kako su se vec zvale njihove,zicane,na xiaomi telefonima,kada se poigram sa equaliserom i prije onim modovima za audio koji su bili,xiaomijeve su udarale 50% jace od bilo kojih BT slusalica koje sam probao u zivotu.
Samo sada je Xiaomi na Hyper OS izbacio dosta podesavanja koja su bila na MIUI
Bio sam pojacao na max i vanjska buka se ne cuje nikako ali sam smanjio,jer ne cujem okolinu.
Sve zicane su jace i recimo xiaomi buds ili kako su se vec zvale njihove,zicane,na xiaomi telefonima,kada se poigram sa equaliserom i prije onim modovima za audio koji su bili,xiaomijeve su udarale 50% jace od bilo kojih BT slusalica koje sam probao u zivotu.
-
sasajev
#32742 Re: iPhone - All about
Prvo je odlican zvuk, pa nije wow zvuk, pa saomi bolji… Ajde evo da kazemo da ja nemam pojma, ali svi oni recenzenti da nemaju pojma (nisu sve placeni, vecina nije), i da znaju tamo neki likovi iz Bosne bolje od ljudi kojima je to posao i koji zive od zvuka, pretjeraste….zippoo87 wrote: ↑07/11/2024 15:33 Evo sada sam bio vani i ubacio u uho airpods pro model,isao pored glavnog puta...vanjska buka se ne cuje a unutra usiju odlican zvuk.
Izjaviti da su neke saomijove bolje od Airpods pro 2, e jebi ga
-
zippoo87
#32743 Re: iPhone - All about
Da li ti znas sta znaci podesavanje zvuka ?sasajev wrote: ↑07/11/2024 19:00Prvo je odlican zvuk, pa nije wow zvuk, pa saomi bolji… Ajde evo da kazemo da ja nemam pojma, ali svi oni recenzenti da nemaju pojma (nisu sve placeni, vecina nije), i da znaju tamo neki likovi iz Bosne bolje od ljudi kojima je to posao i koji zive od zvuka, pretjeraste….zippoo87 wrote: ↑07/11/2024 15:33 Evo sada sam bio vani i ubacio u uho airpods pro model,isao pored glavnog puta...vanjska buka se ne cuje a unutra usiju odlican zvuk.
Izjaviti da su neke saomijove bolje od Airpods pro 2, e jebi ga
Kada imas razne opcije,mozes ga prilagoditi i poboljsati i napraviti da odgovara tvojim preferencama. Tako napravim da Xiaomijeve budu bolje od Apple-ovih
Ja sam prvo replicirao onom sto kaze da su skroz tihe i da se ne cuje nista...ove earbuds pro se cuju i kada hodas u bucnim prostorima i pored puta,sto sam danas testirao i ne dolazi do degradacije zvuka u usima.
A onda sam napisao da zvuk na slusalicama nije wow,sto meni i nije i ne znam da li ce ijedne BT slusalice meni ikada biti wow,jer moje usi ocito cuju neke zvukove koji drugi mozda ne cuju. Ja sam jednom naletio na jedan tablet i jedne slusalice,(brend nista posebno) na kojima su se culi haman pa svi zvukovi i instumenti...cak su se culi prateci vokali na mnogim pjesmama a ovako kada slusas pjesmu,ti vokali se uopste ne cuju.
I ne osjecaj se prozvanim ako nesto nesto od Appla ne valja...jbga ne valja,ali uzimaju lopatom
Mislim nisu sluse lose,daleko od toga,ali da ne vrijede ni pola od trazene cijene,ne vrijede...realno svake JBL od 100+ KM su bolje
-
adsubzero
#32744 Re: iPhone - All about
Airpods mozda jesu jedne od boljih IZ KUTIJE. Ali sa podesavanjima je mnoge druge moguce dovesti na dosta visi nivo da je smijesno i porediti.
-
zippoo87
#32745 Re: iPhone - All about
Tako je.
Problem kod BT slusalica je sto nemaju velike mogucnosti podesavanja i nazivno su slabije snage nego zicane. BT sluske se oslanjaju na ugradjene tehnologije i kodeke koje mogu podrzavati i to je to. Equaliseri kod BT slusalica rade jako male promjene,dok kod zicanih to nije slucaj.
Evo upravo sam sada ubacio ponovo u usi airpods pro i pustio elektronsku muziku i to u visokom bitrateu i bas fino sviraju ali kada ih pojacas na max,nemaju onu snagu da probijaju bubnjice i da moras smanjiti na max 80%,da ne bi ostao bez sluha.
Sto se samog zvuka tice...bassovi su dobri i odmjereni,nisu bas ostri toliko i precizni ali nisu ni losi. Podesavanje kroz equaliser daje minimalne rezultate. Recimo za slusanje podcasta,razgovor preko slusalica i tako tu namjenu su jako dobre,cist zvuk .
Generalno,slusalice nisu lose...jedino sto im je lose je cijena...suludo su skupe za ono sto nude...i ja da ih nisam naletio po nekoj ekstra dobroj cijeni,ne bi kupio nikada po punoj. Za te pare se mogu uzeti puno ozbiljnije slusalice.
-
LikeLike
#32746 Re: iPhone - All about
Iphone 7 ili 8 max krenuo raditi update ili su ga pokusali vratiti na fabricke postavke i samo stoji logo apple i ona linije ispod dosla skoro do kraja i tako stoji.
Ima li mu spasa? Kaze covjek da mu je prije toga izbacivalo da je memorija puna.
Ima li mu spasa? Kaze covjek da mu je prije toga izbacivalo da je memorija puna.
-
muki_muky
#32747 Re: iPhone - All about
Jeste probali uradit DFU restore?
-
LikeLike
#32748 Re: iPhone - All about
- Rockefeller
#32749 Re: iPhone - All about
Ajfon sesnes pro maks.
-
acer5101