Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#48826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

drug_profi wrote: 04/11/2024 13:59
Ateista wrote: 04/11/2024 13:49 Jedino rjesenje bi bilo neka solidarnost tipa zip merge sistema
Očekuješ od likova koji žive u Pofavelićima toliku svijest i kulturu?
To ide na sudar pravo i još ti jebe mater.
Čast izuzecima. Desi se ponekad da neko ostavi prostor.

Ali opet kažem, onaj ko je OVDJE napravio kružni tok je za oduzimanje poslovne sposobnosti.
Staratelja mu odrediti i dati bojice da boji sličice.
Ne ocekujem, kazem kako bi moglo fukncionisati, ali tako nesto ne ocekujem svakako. :D

To za KT se slazem, jedino mozda turbo KT da bi mogao biti ok rjesenje, ali i to mozda, trebalo bi napraviti analizu. Raskrsnica je sasvim ok funkcionisala, i tada su ispastali sako stanovnici naselja iza pruge, sad ispastaju svi skupa sa njima.
dixi5

#48827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dixi5 »

Kakva ba kultura? Jednom govorite nesto za "pustace" da su debili, sada pozeljni? Ne moze ili/ili, da/ne, nista drugo.
Ateista

#48828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

dixi5 wrote: 04/11/2024 14:10 Kakva ba kultura? Jednom govorite nesto za "pustace" da su debili, sada pozeljni? Ne moze ili/ili, da/ne, nista drugo.
Pustac i zip merge solidarnost nije isto.
tomhagen

#48829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tomhagen »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 08:08
kakaljin wrote: 04/11/2024 07:53

Sto ce onda kruzni tok pored raskrsnice? Zasto se uopste prave kruzni tokovi ako je sve isto kao sto kazes?
Zato što ubrzavaju protok saobraćaja time što sva vozila unutar kružnog toka imaju prednost u odnosu na vozila koja dolaze na kružni tok.
Na raskrsnici su svi jednaki osim ako nije drugačije uređeno (semafori) a tada se primjenjuje pravilo desne strane.

Ne znam kako dosada nisi primjetio da su kružni tokovi brži , sin od mog prijatelja ima manje od dva mjeseca vozačku dozvolu to je primjetio , imaš li vozačku uopšte i ako imaš šta ti dođavola nije jasno ?
Primarni cilj kruznog toka nije ubrzanje saobracaja, nego smanjenje konfliktnih tačaka i zapravo usporavanje saobracaja s ciljem smanjenja rizika od kolizije. Doduse, u nekim raskrsnicama koje su postale kruzni tokovi se desilo i ubrzanje protoka saobracaja. Ali to je slucaj uglavnom kod manje opterecenih raskrsnica. Recimo Saobracajni fakultet je nedavno radio istrazivanje za kruzni tok kod Energoinvesta u Pofalicima s ciljem da pokaze Općini da je zasrala što je po svom nahođenju bez poštovanja mišljenja struke prepravila klasičnu semaforiziranu raskrsnicu u kružni tok. I po tom elaboratu sada se tom raskrsnicom u prosjeku sporije prolazi, osim ovih sto silaze od fabrike duhana. Jedino su oni hajrovali ovim kruznim tokom. Iz svih ostalih smjerova se prolazi sporije i duze je čekanje nego kad je bila semaforizirana raskrsnica.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#48830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

tomhagen wrote: 04/11/2024 14:15

Primarni cilj kruznog toka nije ubrzanje saobracaja, nego smanjenje konfliktnih tačaka i zapravo usporavanje saobracaja s ciljem smanjenja rizika od kolizije. Doduse, u nekim raskrsnicama koje su postale kruzni tokovi se desilo i ubrzanje protoka saobracaja. Ali to je slucaj uglavnom kod manje opterecenih raskrsnica. Recimo Saobracajni fakultet je nedavno radio istrazivanje za kruzni tok kod Energoinvesta u Pofalicima s ciljem da pokaze Općini da je zasrala što je po svom nahođenju bez poštovanja mišljenja struke prepravila klasičnu semaforiziranu raskrsnicu u kružni tok. I po tom elaboratu sada se tom raskrsnicom u prosjeku sporije prolazi, osim ovih sto silaze od fabrike duhana. Jedino su oni hajrovali ovim kruznim tokom. Iz svih ostalih smjerova se prolazi sporije i duze je čekanje nego kad je bila semaforizirana raskrsnica.
Banalna televizijska emisija je dokazala brži protok saobraćaja u kružnom toku :

https://www.mikeontraffic.com/4-way-stop-vs-roundabout/

Vrlo dobro znam koliko vremena mi treba da prođem raskrsnicu s kružnim tokom , klasičnu raskrsnicu sa semaforom i klasičnu raskrsnicu bez semafora.
tomhagen

#48831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tomhagen »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 14:23

Banalna televizijska emisija je dokazala brži protok saobraćaja u kružnom toku :

Vrlo dobro znam koliko vremena mi treba da prođem raskrsnicu s kružnim tokom , klasičnu raskrsnicu sa semaforom i klasičnu raskrsnicu bez semafora.
Niste u pravu, jer svijet nauke koja ima jasne metode istraživanja ne funkcionise na nacin da se odabere jedna raskrsnica u kojoj protok mozda i jeste brzi. Nego postoje jasni obrasci i posmatra se cjelokupna slika u razlicitim periodima. Evo ja sam naveo jedan kružni tok u kojem se u prosjeku sporije prolazi nego kad je bila semaforizirana raskrsnica. Šta ćemo sad? Ljudi koji istražuju saobraćaj su to dokazali, nisam brojao ja ili neki novinar na osnovu jednog prolaska kroz raskrsnicu. Osnovna funkcija kruznog toka nije ubrzavanje, nego usporavanje saobraćaja i smanjenje kolizionih tački u odnosu na klasičnu raskrsnicu, tj povecanje sigurnosti. To mu je definicija. Svakako, posotoje slucajevi gdje se ubrzalo, ali su to specifični slučajevi.
Ateista

#48832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 14:23

Zavisi od raskrsnice do raskrsnice, vremena prolaska, puno je faktora koji uticu.
teskeredzic_22

#48833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

tomhagen wrote: 04/11/2024 14:32

Niste u pravu, jer svijet nauke koja ima jasne metode istraživanja ne funkcionise na nacin da se odabere jedna raskrsnica u kojoj protok mozda i jeste brzi. Nego postoje jasni obrasci i posmatra se cjelokupna slika u razlicitim periodima. Evo ja sam naveo jedan kružni tok u kojem se u prosjeku sporije prolazi nego kad je bila semaforizirana raskrsnica. Šta ćemo sad? Ljudi koji istražuju saobraćaj su to dokazali, nisam brojao ja ili neki novinar na osnovu jednog prolaska kroz raskrsnicu. Osnovna funkcija kruznog toka nije ubrzavanje, nego usporavanje saobraćaja i smanjenje kolizionih tački u odnosu na klasičnu raskrsnicu. To mu je definicija. Svakako, posotoje slucajevi gdje se ubrzalo, ali su to specifični slučajevi.
Ponavljam , svakako znam koliko meni treba da prođem različite tipove raskrsnice.
Najbrže prođem kroz kružni tok.

Recimo kružni tok kod pekare AS je baš svima (osim onima koji dolaze iz pravca pekare AS a tu nije bilo ni projektovano uključenje/isključenje nego je naknadno dodano nakon famoznih protesta) donio brži prolazak raskrsnice.

Kružni tok u Barama bi baš ubrzao protok i rasteretio raskrsnicu i samu gužvu jer bi idioti koji sijeku punu liniju kod Binga iz pravca groblja sa sporedne ceste imali legalan i brz ulazak u raskrsnicu.

Vaša referenca jeste za jedan kružni tok iako nema logike , kružni tok u Pofalićima zaustavlja zastoj "gore" iznad nadvožnjaka gdje cesta ka Humu gubi pravo prvenstva a izuzezno je frekvetna a Drinska ulica ,odnosno ogroman broj stanovnika i sporednih ulica na infrastrukturu iz 1974 godine preliju gužvu na susjedne kružne tokove ispod Buća potoka odnosno onaj na rubu Kvadranta.

Struci niko ne brani da se uključi u raspravu.
tomhagen

#48834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tomhagen »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 14:36
tomhagen wrote: 04/11/2024 14:32

Niste u pravu, jer svijet nauke koja ima jasne metode istraživanja ne funkcionise na nacin da se odabere jedna raskrsnica u kojoj protok mozda i jeste brzi. Nego postoje jasni obrasci i posmatra se cjelokupna slika u razlicitim periodima. Evo ja sam naveo jedan kružni tok u kojem se u prosjeku sporije prolazi nego kad je bila semaforizirana raskrsnica. Šta ćemo sad? Ljudi koji istražuju saobraćaj su to dokazali, nisam brojao ja ili neki novinar na osnovu jednog prolaska kroz raskrsnicu. Osnovna funkcija kruznog toka nije ubrzavanje, nego usporavanje saobraćaja i smanjenje kolizionih tački u odnosu na klasičnu raskrsnicu. To mu je definicija. Svakako, posotoje slucajevi gdje se ubrzalo, ali su to specifični slučajevi.
Ponavljam , svakako znam koliko meni treba da prođem različite tipove raskrsnice.
Najbrže prođem kroz kružni tok.

Vaša referenca jeste za jedan kružni tok iako nema logike , kružni tok u Pofalićima zaustavlja zastoj "gore" iznad nadvožnjaka gdje cesta ka Humu gubi pravo prvenstva a izuzezno je frekvetna , odnosno veliki broj skretanja lijevo u Drinskoj ulici ka zgradicama iza nekadašnjeg FDS.

Struci niko ne brani da se uključi u raspravu.
Saobracajni fakultet je ukazivao na to, ali ih Općina nije slušala.

A raskrsnica koju pominjete ne usporava kruzni tok kod energoinvesta jer vozila koja izlaze iz kruznog i idu gore imaju prednost i ka Humskoj i ka Drinskoj. Ovi što se spuštaju niz Humsku i skreću u Drinsku moraju čekati.

Ja vam kažem šta je osnovna funkcija kružnog toka. Negdje pomogne i ubrza saobraćaj, negdje ne. A inzinjeri saobracaja imaju metode kojima na osnovu priliva saobracaja iz raznih smjerova mogu reći da li ce ubrzati ili usporiti. A kako neko reče, na to utiče mnogo faktora. Poenta priče nije da se mi sad nesto prepiremo. Samo sam htio ukazati da kruzni tok nece po defaultu ubrzati prolazak kroz raskrsnicu i da on nije čarobni štapić. On će smanjiti mogućnost zestokih sudara i povecati sigurnost u raskrsnici. Ako se dobro osmisli, zavisno od slucaja do slucaja, moze i ubrzati prolazak iz nekog od smjerova ili čak mozda iz svih, ali ne mora nužno. Da na Zmaja od Bosne poredamo kružne tokove skoro sam siguran da bismo usporili prolazak kroz raskrsnice, no svakako bi trebalo prebrojati saobraćaj da budemo 100% sigurni.
teskeredzic_22

#48835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

tomhagen wrote: 04/11/2024 14:46 A raskrsnica koju pominjete ne usporava kruzni tok kod energoinvesta jer vozila koja izlaze iz kruznog i idu gore imaju prednost i ka Humskoj i ka Drinskoj. Ovi što se spuštaju niz Humsku i skreću u Drinsku moraju čekati.
Da , ali ne čekaju :D

Osnovni problem današnjih kružnih tokova u Sarajevu je surova neplanska gradnja kako u rubnim tako i u centralnim gradskim zonama koja koristi svu javnu infrastrukturu iz Jugoslavije da bi prodala "risort za samo 4.999 €/m2" odnosno digla kuću na najvišoj gradskoj čuki jer je mnogo bliža Skenderiji i Čengić vili od rodne kuće , uglavnom za preko 100 kilometara.

Kružni tok kao kružni tok u teoriji je neuporedivo inteligentnije , frekventnije , sigurnije i djelotvornije saobraćajno rješenje.
tomhagen wrote: 04/11/2024 14:46 Da na Zmaja od Bosne poredamo kružne tokove skoro sam siguran da bismo usporili prolazak kroz raskrsnice, no svakako bi trebalo prebrojati saobraćaj da budemo 100% sigurni.
Ali ne bi više bilo čekanja na semaforima iz svih ulica koji se slivaju na centralnu.

Pomnožite broj radnih sati automobila u praznom hodu na semaforu sa potrošnjom goriva sa brojem dana u mjesecu , sa brojem mjeseci pa sa barem deset godina i onda sa brojem automobila u Sarajevu , vidjeli bi koliko bi se goriva uštedjelo odnosno koliko bi zapravo bili brži :wink: (samo u Sarajevu) .

Pozdrav.
Last edited by teskeredzic_22 on 04/11/2024 14:56, edited 1 time in total.
dixi5

#48836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dixi5 »

Kruzni tok ne sluzi za ubrzavanje saobracaja.
tomhagen

#48837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tomhagen »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 14:52
tomhagen wrote: 04/11/2024 14:46 Da na Zmaja od Bosne poredamo kružne tokove skoro sam siguran da bismo usporili prolazak kroz raskrsnice, no svakako bi trebalo prebrojati saobraćaj da budemo 100% sigurni.
Ali ne bi više bilo čekanja na semaforima iz svih ulica koji se slivaju na centralnu.

Pomnožite broj radnih sati automobila u praznom hodu na semaforu sa potrošnjom goriva sa brojem dana u mjesecu , sa brojem mjeseci pa sa barem deset godina i onda sa brojem automobila u Sarajevu , vidjeli bi koliko bi se goriva uštedjelo odnosno koliko bi zapravo bili brži :wink: (samo u Sarajevu) .

Pozdrav.
To ste u pravu, iz sporednih ulica bi se moguce brze prolazilo, ali bi glavnom longitudinalom islo osjetno sporije i bila bi mnogo duza cekanja. Pitanje da li bi "usteda" na gorivu sa sporednih ulica bila uopšte primjetna u odnosu na "gubitke" zbog čekanja na glavnoj
teskeredzic_22

#48838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

tomhagen wrote: 04/11/2024 14:55

To ste u pravu, iz sporednih ulica bi se moguce brze prolazilo, ali bi glavnom longitudinalom islo osjetno sporije i bila bi mnogo duza cekanja. Pitanje da li bi "usteda" na gorivu sa sporednih ulica bila uopšte primjetna u odnosu na "gubitke" zbog čekanja na glavnoj
Banja Luka je savršen primjer kako su kružni tokovi ubrzali saobraćaj.
Ne mislim na centralnu gradsku ulicu i uži dio grada (iako i kod A.stanice ima veliki kružni tok) već na tranzitnu "Krajiških brigada" koja defacto dijeli grad na dva dijela "sjeverozapadni" rubni i "jugoistočni" centar , tu imate i stare raskrsnice i kružne tokove (dvije su trake u oba smjera) , čik pogodite gdje se brže odvija saobraćaj ?

PS. Može li se iko sjetiti semafora na Dobrinji trasom trole i današnjeg kružnog toka ? Neuporedivo :wink:
Gužva je i danas samo jednu raskrsnicu južnije na skretanju kod OKI upravitelja. :wink:
tomhagen

#48839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tomhagen »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 15:00
tomhagen wrote: 04/11/2024 14:55

Banja Luka je savršen primjer kako su kružni tokovi ubrzali saobraćaj.
Ne mislim na centralnu gradsku ulicu i uži dio grada (iako i kod A.stanice ima veliki kružni tok) već na tranzitnu "Krajiških brigada" koja defacto dijeli grad na dva dijela "sjeverozapadni" rubni i "jugoistočni" centar , tu imate i stare raskrsnice i kružne tokove (dvije su trake u oba smjera) , čik pogodite gdje se brže odvija saobraćaj ?

PS. Može li se iko sjetiti semafora na Dobrinji trasom trole i današnjeg kružnog toka ? Neuporedivo :wink:
Gužva je i danas samo jednu raskrsnicu južnije na skretanju kod OKI upravitelja. :wink:
Ne mogu se u saobracaju stvari gledati selektivno. Produzite na toj raskrsnici kod OKI-ja interval semafora i prolazit ce se brze nego kroz prethodna dva kruzna toka. I ne moze se porediti kruzni tok na Dobrinji sa kruznim tokom gdje je priliv saobracaja veci (ili manji).
teskeredzic_22

#48840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

tomhagen wrote: 04/11/2024 15:12

Ne mogu se u saobracaju stvari gledati selektivno. Produzite na toj raskrsnici kod OKI-ja interval semafora i prolazit ce se brze nego kroz prethodna dva kruzna toka. I ne moze se porediti kruzni tok na Dobrinji sa kruznim tokom gdje je priliv saobracaja veci (ili manji).
Nigdje na svijetu sve klasične raskrsnice nisu zamijenjene kružnim tokovima uvijek postoje izuzeci i različite potrebe.

Interval vam nije adut , oni koji kod Okija skreću lijevo u Dobrinju iz pravca Lukavice blokiraju put ovima koji idu ravno istom trakom jer moraju propustiti vozila iz suprotnog smjera , opet ovi iz lijeve trake koji nastavljaju ravno da ne čekaju u raskrnici se odmah prestroje u desnu traku koja sad nosi dupli broj automobila , interval se usporava , semafor crveno - stop i čekaj.

Zbog čega , zbog vozila koja su morala lijevo , umjesto da su i ta vozila produžila ravno "obišla" (okružila) raskrsnicu i slila se u naselje.

Nema mjesta kružnim tokovima u Čaršiji , semafor , kružni tok i tramvaj skupa su notorna besmislica a to izgleda postoji samo kod nas (Ilidža) , no funkcija , djelotvornost i kapacitet kružnog toga su neuporedive s klasičnim raskrsnicama u teoretskom kontekstu.

Raskrsnice su stvorili LJUDI , hodom , kretanjem po prilagodljivom terenu , one su poslije asfaltirane (svjesno sam banalan).
Kružni tok je konstruisan za motorna vozila. Kod "nas" je prvi na Trgu Slavija u Beogradu za vrijeme nacističke okupacije , zamislite samo tu raskrsnicu bez kružnog toka ?

Pozdrav.
tomhagen

#48841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tomhagen »

teskeredzic_22 wrote: 04/11/2024 15:21
tomhagen wrote: 04/11/2024 15:12

Nigdje na svijetu sve klasične raskrsnice nisu zamijenjene kružnim tokovima uvijek postoje izuzeci i različite potrebe.

Interval vam nije adut , oni koji kod Okija skreću lijevo u Dobrinju iz pravca Lukavice blokiraju put ovima koji idu ravno istom trakom jer moraju propustiti vozila iz suprotnog smjera , opet ovi iz lijeve trake koji nastavljaju ravno da ne čekaju u raskrnici se odmah prestroje u desnu traku koja sad nosi dupli broj automobila , interval se usporava , semafor crveno - stop i čekaj.

Zbog čega , zbog vozila koja su morala lijevo , umjesto da su i ta vozila produžila ravno "obišla" (okružila) raskrsnicu i slila se u naselje.

Nema mjesta kružnim tokovima u Čaršiji , semafor , kružni tok i tramvaj skupa su notorna besmislica a to izgleda postoji samo kod nas (Ilidža) , no funkcija , djelotvornost i kapacitet kružnog toga su neuporedive s klasičnim raskrsnicama u teoretskom kontekstu.

Raskrsnice su stvorili LJUDI , hodom , kretanjem po prilagodljivom terenu , one su poslije asfaltirane (svjesno sam banalan).
Kružni tok je konstruisan za motorna vozila. Kod "nas" je prvi na Trgu Slavija u Beogradu za vrijeme nacističke okupacije , zamislite samo tu raskrsnicu bez kružnog toka ?

Pozdrav.
Ma karikiram kad kazem produzi interval. Mnogo vise faktora je tu u igri. Zato i postoji cijela nauka i inzinjeri saobracaja se skoluju da znaju ponuditi sto bolje rjesenje. Rasprava je krenula jer sam ukazao da funkcija kruznog toka permanentno nije ubrzavanje saobracaja.
drug_profi

#48842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Kruzni tok nije pogodan za raskrsnice u kojoj se sijeku dva frekventna pravca.
Zato sto ce onda jedan pravac imati konstantnu prednost ispred drugog i taj ce onda biti blokiran i zagusen.
Ne znam koliki promjer da mu stavite i koliko traka.

Evo zamislite kružni kod Željezničke.
Pa to bi tek kolaps bio.
Sad pati smjer prema Velešićima, a sa kružnim bi svi smjerovi zapeli.
1Dante1

#48843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

Laplace wrote: 04/11/2024 10:06
1Dante1 wrote: 04/11/2024 08:37
kakaljin wrote: 04/11/2024 08:18 ako se mora voziti kako ti kazes,
Ne mora, vec moze. Niti jedan clan zakona ne sprjecva da kruzi kako hoce i koliko hoce, ja vanjska, ja unutrasnja.
Znači, teoretski, mogu ja kružiti unutrašnjom dok ne dobijem priliku da se prestrojim u vanjsku, a može mi drugi vozač voziti vanjskom blokirajući mi prestrojavanje, pa ko prije ostane bez goriva.
teoretski, da.
canvra888

#48844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

E nek ste vala malo o kružnim, nije vala odavno :D
Laplace

#48845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Eh, kad bi se neko sjetio da napravi temu o kružnim tokovima...
noviclan

#48846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Najgori su mi oni koji prilikom izlaska ne ukljuce pokazivac smjera da se moze insan ukljuciti na vrijeme, u posljednje vrijeme praktikujem kada udjem u unutrasnju kruznoga lijevi zmigavac kada izlazim na trecem izlazu da mogu ljudi slobodno uci u kruzni
inflames

#48847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by inflames »

Primijetio sam da ima i ovakvih specijalaca, udju vanjskom u unutrasnju i iskljuce se direktno u vanjsku (doduse na videu nije bas takav izlaz). Najgore kad se nadjem pored njih pa imam osjecaj da ce me udariti kao da ne vidi da se neko pored njih vozi.

https://youtu.be/6necY_KSTHI?si=sou5egh3FNGWC7Ru&t=200
nepass1

#48848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Jebo kruzni, sad vozam po je li stup stupsko brdo ugl iza binga na stupu. Morao google upaliti da me vodi. Cesta ucrtana, vozim kad kuca na sred ceste. 300m rikverca
Iza kuce se cesta nastavlja
darius_maximus

#48849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by darius_maximus »

nepass1 wrote: 05/11/2024 08:31 Jebo kruzni, sad vozam po je li stup stupsko brdo ugl iza binga na stupu. Morao google upaliti da me vodi. Cesta ucrtana, vozim kad kuca na sred ceste. 300m rikverca
Iza kuce se cesta nastavlja
:lol:

Our house in the middle of the street... :D

nepass1

#48850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Ima na kovacima isto tako. Frajer izlio stepenice i sad mozes sa motorom proci. Nema auta koje se moze provuci, ni onaj prcvajz iz mucki ne bi prosao. I tako je 20godina
Post Reply