Joj lazu, trazili su vozaca,postavili uslove,primili i zale se...upravo zbog tih kvalitetnih odabira tu su gdje jesu.ElRe wrote: ↑03/11/2024 20:38 EuroExpress 15 KM, XExpress 15 KM, A2B Express 13 KM...to su cijene za slanje paketa bez ugovora. Ko ima ugovor cca 2 KM je jeftinije.
Manjak vozača, skupo održavanje kombija. Moj prijatelj radi u A2B Expressu i kaže da su im kombiji Citroen Jumper, Opel Movamo, Berlingo, Combo teško sranje, ubiše se od popravki. Ovlašteni pojma nemaju, sa odrzavanjem su prešli gdje stignu, Zebax, M Auto Servis.
Vozače ako su dobri moraju platiti bar 2000 KM, od početnika više štete nego koristi..
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- vjeshalica
#20476 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20477 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jbt ti ko kakva enciklopedijaElRe wrote: ↑03/11/2024 20:38 EuroExpress 15 KM, XExpress 15 KM, A2B Express 13 KM...to su cijene za slanje paketa bez ugovora. Ko ima ugovor cca 2 KM je jeftinije.
Manjak vozača, skupo održavanje kombija. Moj prijatelj radi u A2B Expressu i kaže da su im kombiji Citroen Jumper, Opel Movamo, Berlingo, Combo teško sranje, ubiše se od popravki. Ovlašteni pojma nemaju, sa odrzavanjem su prešli gdje stignu, Zebax, M Auto Servis.
Vozače ako su dobri moraju platiti bar 2000 KM, od početnika više štete nego koristi..
- help_desk
#20478 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Nema razlike u odnosu na Plazmu.
Ima ga u Kortu.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20480 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mislim da je to vec zavrseno po pricama..
- ElRe
#20481 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
A2B je u vlasništvu Interkonzuma iz Tuzle. Interkonzum je manje više Senadova firma za nove investicije.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#20482 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Reci im da seru ko trudne foke! Radio u prodaji teretnih vozila, svi ti levati iz brzih pošta gledaju da uzmu kakvu polovnu ragu, što manje da je plate, po izgovorom "novo mi se ne isplati to sve vozači potrgaše"ElRe wrote: ↑03/11/2024 20:38 EuroExpress 15 KM, XExpress 15 KM, A2B Express 13 KM...to su cijene za slanje paketa bez ugovora. Ko ima ugovor cca 2 KM je jeftinije.
O odnosu prema vozačima, nikakvim platama i minimalnim brojem zaposlenih u svim sektorima da ne pričam.
Pusti šuplju...
- ElRe
#20483 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
A2B, EuroExpress uzimaju samo nove kombije. Sky, XExpress, Express Courier..., uzimaju i polovne.Domaci izdajnik wrote: ↑04/11/2024 08:08 svi ti levati iz brzih pošta gledaju da uzmu kakvu polovnu ragu
Last edited by ElRe on 04/11/2024 08:40, edited 1 time in total.
- pepeljara
#20484 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kad smo plkod poskupljenja. Makbel je zamjenu guma sa 35 na 70KM povecao. U proljece je na 60 a sad je 70 

- Domaci izdajnik
#20485 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Samo kad moraju uzimaju nove i to neadekvatne (čitaj najjeftiniju varijantu) mašine za zahtjevan teren. Na to još dodaj pretovar i eto ti veselja...
Kad mu napraviš ponudu za vozilo koje odgovara njegovim potrebama - Uh! Skupo je to! Ništa brate, onda se poklopi ušima...
-
Naslovnica
- Thorgerson
- Domaci izdajnik
#20488 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Prema stručLJacima koji vode te pošte, najisplatnije bi im bilo da im kuriri zaduže rikšu i slamnati šešir
Ja kada sam radio prodaju kombija slušam lika šta mu treba od vozila, napravim mu ponudu istog sa duplom zadnjom osovinom, kamerom za rikverc, rampom za utovar, dimenzijama i nosivošću po potrebi - joooj druuuuže pa šta tu košta 75k+/- KM???? Pa kume to ti treba za posla ako hoćeš pouzdan i adekvatan alat da ti pravi pare, a ne guta iste!
Ode i kupi najmanjeg i najjeftinijeg kombija kome se razleti mjenjač i trapovi za pola godine pa je više na popravci nego na terenu...
Zmija u džepu, a mlate milione.
- tramvajtrojka
- konektovan
#20490 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ne bih dao 5 KM da je ljekovita.tramvajtrojka wrote: ↑04/11/2024 19:09
I hazime imamo bingo najveceg kralja cijena u inflaciji ovu cokoladu uzima samo @konektovan za hadzijanja![]()
3.95 KM wedel tiramisu 290 g u megi. Kod djurica velika milka 4 KM...
-
zippoo87
#20491 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Upravo si opisao razmisljanje vlasnika i/ili direktorcica za svako ulaganje u firmu (SVOJU VLASTITU).Domaci izdajnik wrote: ↑04/11/2024 15:51Prema stručLJacima koji vode te pošte, najisplatnije bi im bilo da im kuriri zaduže rikšu i slamnati šešir![]()
Ja kada sam radio prodaju kombija slušam lika šta mu treba od vozila, napravim mu ponudu istog sa duplom zadnjom osovinom, kamerom za rikverc, rampom za utovar, dimenzijama i nosivošću po potrebi - joooj druuuuže pa šta tu košta 75k+/- KM???? Pa kume to ti treba za posla ako hoćeš pouzdan i adekvatan alat da ti pravi pare, a ne guta iste!
Ode i kupi najmanjeg i najjeftinijeg kombija kome se razleti mjenjač i trapovi za pola godine pa je više na popravci nego na terenu...
Zmija u džepu, a mlate milione.
A kada zbog neadekvatnog alata posao pocne da trpi,onda je radnik kriv opet,jer nema sanse da bi oni bili krivi za nesto.
Njihova nesposobnost je velicine svemira,neogranicena a "svi sve znaju".
I sto je najgore,kupe te rage radnicima i radnici se pored svog posla i stresa kojim su izlozeni,jos treba i da se brinu o ispravnosti voznog parka.
Zivo me zanima da li ko iz firme dodje po kurira,ako mu kombi stane negdje u pola puta ???
-
zippoo87
#20492 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Meni je i 2 KM preskupo za 100gr cokoladu...NEDAM!
Milke sada kupujem velike...300 gr do max 5 KM a budu cesto i na akcijama 4.5 KM.
Evo u granapu pored kuce,dorina neka 100 gr 1 KM,rok istice krajem godine. Ljudi uzimaju lopatom...ja sutra odoh po jos,ako ne bude nestalo,danas sam zaboravio kupiti a sutra svakako trebam po pivo
Milke sada kupujem velike...300 gr do max 5 KM a budu cesto i na akcijama 4.5 KM.
Evo u granapu pored kuce,dorina neka 100 gr 1 KM,rok istice krajem godine. Ljudi uzimaju lopatom...ja sutra odoh po jos,ako ne bude nestalo,danas sam zaboravio kupiti a sutra svakako trebam po pivo
- dječak sa šibicama
#20493 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

prije samo cetiri godine
- konektovan
#20494 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sklanjaj ovo hebote, da srce pojedine ne opali...
- Domaci izdajnik
#20495 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Radnik treba da pazi vozilo u smislu urednosti, čistoće kabine i tovarnog prostora. Da nema omote bureka i jogurta po kabini, kutije cigara i ćikove okolo...A što se tiče tehničke ispravnosti zna se ko je zadužen za vozni park. Najbolje da vozač još vodi računa o redovnom servisu i ispravnosti vozila, a ne zna gdje udara od narudžbi i terena
Što se tiče navedenog, sve to (a i brzinu i rute vozila) može jako jednostavno riješiti monitoring vozila preko GPS-a koje nudi nemali broj proizvođača vozila, ali treba to platiti...bolje zub izvadi direktoru nego mu reci da još nešto doplati i olakša posao svima...
- madesa
#20496 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
sinoc mi iskoci robot akcija 2020. Helmans majoneza velika tegla 2,95
- Dozer
#20497 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sve je kod nas nakrivo postavljeno, pa tako i menadzment ogromne vecine privatnih firmi. Danas svako ima firmu, jbg... Sjetimo se onog lika sto ga intervjuisase novinari na uulici s pitanjem zna li sta je debitna, a sta kreditna kartica. Ide odgovor: "Naravno da znam, ja sam vlasnik firme". I onda lupi da ni voz povuc' ne moze.
Kod nas ljudi sve zivo olako shvataju, pa tako i logistiku, koja ima je cesto "nesto tamo", zadnja stvar. Sve je - kako cemo, lako cemo. A logistika nije nimalo bezazlen posao, cak ni u malim firmama, a o srednjim i velikim da ne pricam. Svaka logistika mora imati struktuirane procese i procedure, tacno definisane nivoe odgovornosti, i redovnu kontrolu. Bez ovoga ni gril nece raditi kako treba.
Jos veci problem je sto kod nas ljudi uopste ne znaju i ne razumiju sta je "logistika" i sta sve podrazumijeva, ali to je tako kad su vlasnici firmi i menadzeri raznorazni pravnici, sumari, tekstilci, gimnazijalci, itd., cesto s kupljenim diplomama ili "stecenim" na Sokocu i Palama.
Pri tome, niko od velikih vlasnika i menadzera nece da zaposli stvarnog ekonomistu-menadzera, a jos manje da ga adekvatno plati.
I onda je rezultat = odron u svim segmentima poslovanja, i zatvaranje.
Ali, posto nam i cijela drzava "funkcionise" ovako, sve je ovo sasvim normalno i ocekivano.
Kod nas ljudi sve zivo olako shvataju, pa tako i logistiku, koja ima je cesto "nesto tamo", zadnja stvar. Sve je - kako cemo, lako cemo. A logistika nije nimalo bezazlen posao, cak ni u malim firmama, a o srednjim i velikim da ne pricam. Svaka logistika mora imati struktuirane procese i procedure, tacno definisane nivoe odgovornosti, i redovnu kontrolu. Bez ovoga ni gril nece raditi kako treba.
Jos veci problem je sto kod nas ljudi uopste ne znaju i ne razumiju sta je "logistika" i sta sve podrazumijeva, ali to je tako kad su vlasnici firmi i menadzeri raznorazni pravnici, sumari, tekstilci, gimnazijalci, itd., cesto s kupljenim diplomama ili "stecenim" na Sokocu i Palama.
Pri tome, niko od velikih vlasnika i menadzera nece da zaposli stvarnog ekonomistu-menadzera, a jos manje da ga adekvatno plati.
I onda je rezultat = odron u svim segmentima poslovanja, i zatvaranje.
Ali, posto nam i cijela drzava "funkcionise" ovako, sve je ovo sasvim normalno i ocekivano.
- Domaci izdajnik
#20498 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima i onaj postulat BH trgovine: MoRe l' kompenzacija?
- Maharadza
#20499 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jel to ono kada ti se javi lik na PIK-u i nudi rakiju, bale sijena, tele itd. ugl. sve osim keša?!
-
zippoo87
#20500 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Imate li mi preporuciti neku viber grupu sa onim online katalozima,gdje izbacuju svakodnevno od trznih centara.
Imao sam grupu ekatalozi ali od ljetos ne objavljuju vise postove,ne znam sta se desilo.
Imao sam grupu ekatalozi ali od ljetos ne objavljuju vise postove,ne znam sta se desilo.