Naslovnica wrote: ↑01/11/2024 07:30
tramvajtrojka wrote: ↑31/10/2024 21:36
Djuric top cijene koje smo imali u Sarajevu 2019e, sjeb zivi kad sam vidio orbit po markicu, listerin onaj srednji 4.30 umjesto 8.90KM, njihova kafa pola kile sedam maraka, 16 komada tariguza 4 markice ista kvaliteta kao violeta, kecap njihova marka, samo markica, mlijeko markica, njihove tunjevine ala meksicki mix 2.20, domace oblante 3.30KM, pofina usteda se moze nafatati na svim artiklima ako se malo gleda , podravka supe su po 85pfeninga
To je samo dokaz koliko nas deru ovi standardni marketi i da itekako ima prostora da se cijene snize.
Većina ovih poskupljenja kojima svjedočimo su nepotrebna i samo napravljena zbog zgrtanja ekstra profita.
Država ne radi ništa jer ima ekstra prihode od naplate PDV koji se mjere u stotinama miliona KM.
Maloprije sam bio u većem Bingu, cijene istih proizvoda su 20% više nego u Kauflandu u Zagrebu.
E sad akcijske cijene u Kauflandu nakon Bingovih cijena
Svježe mlijeko 2.20, na akciji u Kauflandu 1.10
Pasirani paradajz staklenka 4.35 KM, Kaufland 1.55 eura
Navlaka za krevet 20 KM, Kaufland 4.5 eura!
Limun ista cijena
Prašak za pecivo ista cijena
Maslac najjeftiniji 6.45, Kaufland 2.5 eura
Šampinjoni 3.45 KM, Kaufland 1.4 eura
Tjestenina najjeftinija 1.85, Kaufland 0.89 eura
Mrkva 1.55 KM, Kaufland 1.2 eura
Jaja 26 pf najjeftinija, Kaufland oko 0.2 eura
Deterdžent Likvi ista cijena
Paprika 3.6 KM, Kaufland 1.5 eura
Krompir 1.15 KM, Kaufland 0.55 eura
Veliki broj Kauflandovih je neka crvena akcijska cijena a kod Binga ne. Zašto zvuči nepravedna usporedba?
Zato što kroz cijelu trgovinu Binga nisam vidio više od 5-6 artikala koji su na akciji i tako već duže vremena, dok Kaufland izdaje svake srijede novi katalog sa 80tak stranica akcijskih cijena, plus njihova kartica koja dodatno snižava cijene za određeni postotak.
Masu stvari u Kauflandu nisam kupio van akcije.
A negdje sam vidio da su slovenske cijene niže od hrvatskih itd.