Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑02/11/2024 15:39
Ostaje, ali dzaba ti kad ne mozes proci
Ako govoris o prolasku ispod pruge, onda se slazem da ne mozes proci. Tu je problem guzva koja nastaje negdje kad se prodje ispod prolaza, ne znam tacno gdje jer rijetko idem tamo, ali negdje tamo je cep i kako god ko ide tamo mora se pomiriti sa guzvom i cekanjem.
Ja govorim onima koji idu negdje drugo, recimo od z. stanice prema Mercatoru, kada bi svi koji jdu ispod pruge cekali u desnoj traci i zaglavili samo dio vanjske trake, prrma Mercatoru bi se moglo normalno proci ili prema Energoinvestu.
Ako govoris o prolasku ispod pruge, onda se slazem da ne mozes proci. Tu je problem guzva koja nastaje negdje kad se prodje ispod prolaza, ne znam tacno gdje jer rijetko idem tamo, ali negdje tamo je cep i kako god ko ide tamo mora se pomiriti sa guzvom i cekanjem.
Ja govorim onima koji idu negdje drugo, recimo od z. stanice prema Mercatoru, kada bi svi koji jdu ispod pruge cekali u desnoj traci i zaglavili samo dio vanjske trake, prrma Mercatoru bi se moglo normalno proci ili prema Energoinvestu.
Care jel ti znas da dva cvrsta predmeta ne mogu zauzimati iste prostornovremenske koordinate bez da se medjusobno uniste?
Da, govorim o smjeru od Željezničke stanice prema Merkatoru.
Care jel ti znas da dva cvrsta predmeta ne mogu zauzimati iste prostornovremenske koordinate bez da se medjusobno uniste?
Da, govorim o smjeru od Željezničke stanice prema Merkatoru.
Znam, ali mi se ocito nesto ne razumijemo, samo nisam siguran sta tacno.
Kad budem za racunarom nacrtacu.
talijan97 wrote: ↑02/11/2024 15:43
Nista nema gore od kruzitelja na vanjskoj traci kruznog toka.
BadBoy wrote: ↑02/11/2024 18:58
Ima, štangas vozači jebali mater
Kao i oni vozači koji iz unutrašnje trake izlaze bez propuštanja vozila iz vanjske trake, misleći da imaju prvenstvo.
Očito je da su vozači po Sarajevu generalno loši, da nemaju dovoljno osnovnog znanja poznavanja propisa niti iskustva, što je znak loših učitelja vožnje
Evolution_IV wrote: ↑02/11/2024 23:49
nek ne kruze vanjskom, pa nema potrebe da ih ovi iz unutrasnje pustaju, ne znaju/ne znate vozit ko se nadje prozvan
Šta bolan pričaš ?
Traka je traka , bila ravnom trasom , bila u kružnom toku.
Ako se prestrojavaš daš žmigavac i pređeš u drugu traku AKO IMA PROSTORA , ako nema kružiš dok se prostor ne ukaže.
Prvi razred saobraćajne škole.
Iz vanjske trake se isključuje iz kružnog toka jer se jedino ona fizički dodiruje s isključnom cestom.
nek ne kruze vanjskom, pa nema potrebe da ih ovi iz unutrasnje pustaju, ne znaju/ne znate vozit ko se nadje prozvan
Šta bolan pričaš ?
Ako se prestrojavaš daš žmigavac i pređeš u drugu traku AKO IMA PROSTORA , ako nema kružiš dok se prostor ne ukaže.
Iz vanjske trake se isključuje iz kružnog toka jer se jedino ona fizički dodiruje s isključnom cestom.
opusteno, stanem ja kad dolazi vanjskom, nisam levat ko kruzaci vsnjskom trakom..
samo vanjska, to je prava voznja, jer iako je sve fino nacrtano pri prilasku kruznom sa 2 trake, ipak treba koristiti vanjsku i kruzit komplet, sto je sigurno sigurno je ipak
Šta bolan pričaš ?
Samo si zaboravio da vozila u kruznom imaju prednost, makar on bio u unutrasnjoj traci.
Babe i dede me strasno nerviraju. Vozacke im treba otet kao i prevozno sredstvo u kojem ih zateknu. Neki dan matuzalem koji ne vidi 2 metra ispred sebe (a ni iza sebe)iduci u rikverc spuca parkirano auto kod stacionara u Zenici , a onda on i babetina izlaze i gibete na parkirano auto i kao otkud ono tu , a bilo prostora da velki kombi izmotas. U tom izadjem i ja iz auta i pridjem da me vide da ne bi banda bjezala.
Šta bolan pričaš ?
Samo si zaboravio da vozila u kruznom imaju prednost, makar on bio u unutrasnjoj traci.
Apsolutno ne.
Unutrašnja traka upravo služi za obilazak izlaza koji ti ne treba kako je gore navedeno iz pravca Autobuske.
Tako je, sluzi za obilazak izlaza koji preskaces.
Isto tako da svi kruze vanjskom, nikad se niko ne bi ukljucio dok kruzni ne bude haman potpuno prazan.
Ne kontas da ljudi u unutrasnjoj upravo ubrzavaju protok, a ljudi poput tebe koji kruze vanjskom ga blokiraju i usporavaju.
Optimist wrote: ↑03/11/2024 11:08
Tako je, sluzi za obilazak izlaza koji preskaces.
Isto tako da svi kruze vanjskom, nikad se niko ne bi ukljucio dok kruzni ne bude haman potpuno prazan.
Ne kontas da ljudi u unutrasnjoj upravo ubrzavaju protok, a ljudi poput tebe koji kruze vanjskom ga blokiraju i usporavaju.
ma ne vrijedi pricat uopste, bitno da on ima prednost i pravo
Šta bolan pričaš ?
Ako neces na prvi, evontualno drugi izlaz izaci iz kruznog gdje imaju dvije izlazne trake, nema sta da trazis u vanjskoj traci u kruznom toku, onda ides u unutrasnju traku i izlazis tek od drugog izlaza ako ima dvije izlazne trake i pa onda na treci i dalje koliko ih ima, jer samim postavljanjem u odredjenu traku das doznanja ostalim ucesnicima u saobracaju koja ti je namjera da i ostali mogu skontati tvoje namjere i da voze svojom trakom i da idu tamo gdje su naumili.
PS: Sto ce u kruznim vise od jedne trake i vise izlaznih traka na izlazima ako ce se voziti tako kako ti govoris? Koja je logika praviti takve kruzne ako ce se voziti po tom tvom
Ateista wrote: ↑01/11/2024 13:46
Zato i kazem kad bi se drzali desne, ali papci hoce preko reda i jebu sve ostale.
Turbo kt bi donekle pomogao jer bi morali ici iz desne, rijetki bi skontali da mogu napraviti krug kroz kt pa onda izaci na isti izlaz, kad vidim one trake za lujevo po 10-15 auta da stoji i ceka,a toliko legalnih alternativa da skrenu lijevo bez topikog cekanja...
Naprave neprekinuti niz auta u vanjskoj traci i tako blokiraju i unutrašnju. Zato je ovdje morao biti napravljen turbo kružni. U stvari bi kod nas imali smisla jedino kružno tokovi sa jednom trakom i turbo kružni sa dvije trake (kad bi neko napravio kružni sa tri trake, bile bi tolike blokade da bi neki ostajali bez goriva a neki umirali od gladi).
ne mozes praviti ako nema mjesta, a kako ce biti mjesta za saobracaj ako nabijaju sve vise i vise zgrada blizu saobracajnica.
Ja razumijem da ljudi zele da Sarajevo bude kao Graz, ali kod nas se ne ulaze u vodovod, kanalizaciju, saobracaj mi bi sve al da na staroj infrastrukturi koja ocito ne trpi.
Kod nas je svakako uzmi dok mozes, a problem nek rjesava onog koga doceka. a-a preventiva.
Ne mogu da vjerujem na sta su vozaci spali.
U onoj mic po mic guzvi ne zele da puste vozaca koji zeli da se prestroji ( uredan zmigavac, bez papanskog ubacivanja)
Ljudi ko botovi, nije im valjda to isprogramirano da omoguce.
Ne samo da ne postoji nikakva solidarnost (osim u rijetkim izuzecima), nego ljudi uopšte nisu svjesni toga da i drugi ljudi imaju neka prava. Nekad mi se čini da mnogi nisu svjesni d ostali ljudi uopšte postoje. Jutros me neki stariji čovjek praktično izgura sa kase u Bingu. Tek što sam platio robu, on ide pravo u mene da stane kod kase, bez ikakvog obzira. Nije mi dao vremena ni da pokupim kesu sa svojom robom. I šta bih ja sad, da vaspitavam čovjeka koji bi mi po godimama mogao biti otac? Nema tu pomoći.
Ljudi hodaju, voze, obavljaju raznorazne poslove onako kako njima odgovara. Ni da pomisle da to rade na način da omoguće drugima da obavljaju svoje poslove.
Juče na parkingu kod FIS Vitez izlazim sa parking mjesta, ćena stala na sredini prolaza između parkiranih vozila i čeka. Kontam, sad bih se ja trebao zaletjeti, dići auto na dva bočna točka i provući pored nje ili šta?
Al ni novcanik nije pripremio. Iznenadjenje na licu kad cuje da treba platit.
Pa o a dok plati, spakuje karticu/kusur. Slozi fino onaj slip od POSa. Skine ruksak, ubaci u njega. Provjeri telefon nesto.
I onda lagano, sistematicno pocne slagat u kese/cekere artikle po abecedi, po cijeni uzlazno ili silazno, po mjestu primjene itd.
drug_profi wrote: ↑03/11/2024 16:19
Al ni novcanik nije pripremio. Iznenadjenje na licu kad cuje da treba platit.
Pa o a dok plati, spakuje karticu/kusur. Slozi fino onaj slip od POSa. Skine ruksak, ubaci u njega. Provjeri telefon nesto.
I onda lagano, sistematicno pocne slagat u kese/cekere artikle po abecedi, po cijeni uzlazno ili silazno, po mjestu primjene itd.
Previše pretpostavljate. Vi ni iz čega složiste slijed događaja, naravno ni blizu onoga što se desilo.
Pakovao kako uvijek pakujem: čim artikal prođe skener, odmah ga ubacujem u kesu. I odmah platim, uvijek spreman novčanik ili kartica. Ali, dok sam čekao da se isprinta račun lik me je izgurao sa kase. Da dodam: sve vrijeme mi se primicao na pikometar.