Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mishic wrote: ↑31/10/2024 12:31
Koliko je bitno ovo balansiranje guma jer meni je ključni razlog što idem u servis baš to balansiranje guma?
Ja balansiram kada nabacim nove gume na felge i to je to. Zimske haman šesta godina a da nisam balansirao. Ne kažem da je ovo ispravno, a li šta da radim kada nemam svoju balansirku.
Lakše mi sam sebi zamijeniti nego čekati kod vulkanizera plus ubacivanje - izbacivanje iz gepeka...
Nikako da taj momenat ključ kupim, mada ja to ok stegnem odokativno osjećajno. Mada bi ga volio imati.
A dizalicu sam si finu kupio, široku onu od 3t super radi.
Po sezoni tako odradim 3-4 auta lagano.
Balans nema potrebe bude sve ok.
Renault Megane III, 2011. godište, kupljen prije 2 mjeseca, sa četiri ljetne gume na njemu, dimenzija 205/65/15.
Sada mi trebaju zimske gume, i malo gledam po netu informacije da su za ovaj model specifikacije 195/65/15 i 205/65/15.
To znači da mogu uzeti i ove od 195/65/15, jer ih je realno puno više u ponudi i jeftinije su? Napominjem da su na autu aluminijske felge pojma nemam kojih dimenzija, i ne znam je li uopšte bitno prilikom kupovine novih guma.
Proposition Joe wrote: ↑01/11/2024 13:47
Renault Megane III, 2011. godište, kupljen prije 2 mjeseca, sa četiri ljetne gume na njemu, dimenzija 205/65/15.
Sada mi trebaju zimske gume, i malo gledam po netu informacije da su za ovaj model specifikacije 195/65/15 i 205/65/15.
To znači da mogu uzeti i ove od 195/65/15, jer ih je realno puno više u ponudi i jeftinije su? Napominjem da su na autu aluminijske felge pojma nemam kojih dimenzija, i ne znam je li uopšte bitno prilikom kupovine novih guma.
Pa ako Vele da može ta dimenzija onda ok. Uzmi te jeftinije.
Ako su ti felge 15ke onda mogu obje te dimenzije bez problema.