Libanon
- skupljac_zeljeza
#4427 Re: Libanon
Evo, nije prošlo 24 sata od kako smo polemisali i čovjek ti precizno odgovori kao da je prepisivao ovdje od mene.
"Sve što se sada događa na okupiranim teritorijama i u dijelu Gaze nalikuje ponavljanju Nakbe. Izrael tjera ljude iz njihovih domova, stvarajući izbjeglice, čak i u područjima kao što su C zona Zapadne obale i sjeverni dio Gaze", rekao je Schocken - vlasnik najvećeg izraelskog lista
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vlas ... /241101037
- SmokingMan
#4428 Re: Libanon
Ko bude razumio doktrinu Gush emunim, sve će mu biti jasno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4429 Re: Libanon
Ne vjerujem muskupljac_zeljeza wrote: ↑01/11/2024 11:13Evo, nije prošlo 24 sata od kako smo polemisali i čovjek ti precizno odgovori kao da je prepisivao ovdje od mene.
"Sve što se sada događa na okupiranim teritorijama i u dijelu Gaze nalikuje ponavljanju Nakbe. Izrael tjera ljude iz njihovih domova, stvarajući izbjeglice, čak i u područjima kao što su C zona Zapadne obale i sjeverni dio Gaze", rekao je Schocken - vlasnik najvećeg izraelskog lista
Arapi zive u izraelu niko ih ne tjera
Niti ko tjera arape iz okolnih drzava
Samo arapi u "palestini" imaju problem
Jer nisu potpisali mir...ko srbi armenci itd
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4430 Re: Libanon
Niko ih ne tjera, samo što su građani petog reda.Truba wrote: ↑01/11/2024 12:24Ne vjerujem muskupljac_zeljeza wrote: ↑01/11/2024 11:13Evo, nije prošlo 24 sata od kako smo polemisali i čovjek ti precizno odgovori kao da je prepisivao ovdje od mene.
U "palestini"?
Vama katolibanima stvarno nema spasa.
Baš je jadno živjeti među narodom kojeg mrziš, vide se trajne posljedice po psihu izgleda...
-
Osmi Socrates
#4431 Re: Libanon
Među kojim narodom on to živi? Među Arapima?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4432 Re: Libanon
Ovo je više općenito jer živi među muslimanima, a iz svakog komentara viri islamofobija, ali nije da nije svakako sa Al-Ilidže
-
Osmi Socrates
#4433 Re: Libanon
Ti njega zoveš katolibanom, a onda ga prozivaš za islamofobiju.
Nice. And very komšijski.
-
splinter
#4434 Re: Libanon
sehohari wrote: ↑01/11/2024 12:31Niko ih ne tjera, samo što su građani petog reda.Truba wrote: ↑01/11/2024 12:24Ne vjerujem muskupljac_zeljeza wrote: ↑01/11/2024 11:13
Evo, nije prošlo 24 sata od kako smo polemisali i čovjek ti precizno odgovori kao da je prepisivao ovdje od mene.
U "palestini"?
Vama katolibanima stvarno nema spasa.
Baš je jadno živjeti među narodom kojeg mrziš, vide se trajne posljedice po psihu izgleda...
Ovi se samo bore protiv terorista rušeći im kuće.
Terorista dakle
- alijagoro
#4435 Re: Libanon
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pogl ... /241101032
Nacisti sadasnjeg vremena o nacistima iz proslog vremena
-
JovicSA
#4436 Re: Libanon
Kakvo dezavujisanje foruma i javnosti. Arapi (Palestinci) u Izraelu imaju drugačije osobne dokumente, drugačije tablice vozila da se mogu razlikovati od Jevreja u neka naselja i četvrti im je zabrenjen ulazak tako da to šta vi štovaoci i zagovirnici kršćanskog fundamentalizma pravdate i naovidite ne odgovara činjenicama i stvarnom stanju.Truba wrote: ↑01/11/2024 12:24Ne vjerujem muskupljac_zeljeza wrote: ↑01/11/2024 11:13Evo, nije prošlo 24 sata od kako smo polemisali i čovjek ti precizno odgovori kao da je prepisivao ovdje od mene.
-
sumirprimus
#4437 Re: Libanon
pa nije da se i ovde nije zazivalo ime hitlerovo u slicnom kontekstu, ako cemo posteno, i pravit se na nista nismo procitali niti vidjeli.alijagoro wrote: ↑01/11/2024 14:50 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pogl ... /241101032
-
JovicSA
#4438 Re: Libanon
sumirprimus wrote: ↑01/11/2024 15:17pa nije da se i ovde nije zazivalo ime hitlerovo u slicnom kontekstu, ako cemo posteno, i pravit se na nista nismo procitali niti vidjeli.alijagoro wrote: ↑01/11/2024 14:50 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pogl ... /241101032
Nacisti sadasnjeg vremena o nacistima iz proslog vremena![]()
-
sumirprimus
#4439 Re: Libanon
pa sad ako se krene dublje u temu, a ko ima vremenai energije gubiti dzaba radi forumskog dokazivnaja, itekako nije smijesno i moze se povuci paralela.
i bilo je itekako, i na samoj temi pobvlacenja istih. naravno, ako cemo pisati istinito. evo ja sam iz prve ruke svjedok, isto i slicno se i meni govorilo i u to ime i hitler zazivao, zsot je tesko povjerovati da je matrica nesto drukcijadole?.
i bilo je itekako, i na samoj temi pobvlacenja istih. naravno, ako cemo pisati istinito. evo ja sam iz prve ruke svjedok, isto i slicno se i meni govorilo i u to ime i hitler zazivao, zsot je tesko povjerovati da je matrica nesto drukcijadole?.
- Truba
#4440 Re: Libanon
Kuca se ne pravi na pijesku nego na tvrdim temeljimasplinter wrote: ↑01/11/2024 13:14
Ovi se samo bore protiv terorista rušeći im kuće.
Terorista dakle![]()
Ne znam kakav sentiment s ovim zelis postici?
Koga briga za arapske krscane?
Pogledaj smanjenje njihova broja u zadnjih 100 godina na Bliskom istoku
-
JovicSA
#4441 Re: Libanon
Koju paralelu? Ako sam dobro razumio između nacista i sa druge strane Hamasa i Hezbolaha? Evo baš bi volio vidjetu tu paralelu. ja pak tvrdim da IDF i nacisti iamju najviše sličnosti i po ikonografiji i po metodama i politikama koje provode i zagovaraju.sumirprimus wrote: ↑01/11/2024 15:28 pa sad ako se krene dublje u temu, a ko ima vremenai energije gubiti dzaba radi forumskog dokazivnaja, itekako nije smijesno i moze se povuci paralela.
- Truba
#4442 Re: Libanon
Nasa domovina je na nebesimaOsmi Socrates wrote: ↑01/11/2024 13:01 Ti njega zoveš katolibanom, a onda ga prozivaš za islamofobiju.
Moram biti grub ne zanimaju me ovozemakjski problemi moje suze nikom nisu pomogle
Od mene mogu dobiti samo molitvu za mir
Mir je trrbalo na vrijeme potpisati sa izraelom ko jordan egipat ...
-
JovicSA
#4443 Re: Libanon
Tačno, poklapa se sa početkom i rastom američkog imperijalizma upravo na Bliskom istoku. Što li?Truba wrote: ↑01/11/2024 15:30Kuca se ne pravi na pijesku nego na tvrdim temeljima
Ne znam kakav sentiment s ovim zelis postici?
Koga briga za arapske krscane?
Pogledaj smanjenje njihova broja u zadnjih 100 godina na Bliskom istoku
-
sumirprimus
#4444 Re: Libanon
izmejdu onoga sto se desava u regiji i kako se pise na temi, a cemu smo ko je htio i sami mogli svjedociti.JovicSA wrote: ↑01/11/2024 15:31Koju paralelu? Ako sam dobro razumio između nacista i sa druge strane Hamasa i Hezbolaha? Evo baš bi volio vidjetu tu paralelu. ja pak tvrdim da IDF i nacisti iamju najviše sličnosti i po ikonografiji i po metodama i politikama koje provode i zagovaraju.sumirprimus wrote: ↑01/11/2024 15:28 pa sad ako se krene dublje u temu, a ko ima vremenai energije gubiti dzaba radi forumskog dokazivnaja, itekako nije smijesno i moze se povuci paralela.
nije bas da su jevreji negirali holokaust i trudili se dokazati da se laze o broju zrtava. za razliku od sila osovine otpora, kako se vec zove mulanski rezim sa svojim ispostavama. i onda cudi mozebitna ikonografija.
a moguce i da je potureno.
- jazzer
#4445 Re: Libanon
Mozemo mi zazivati Pola Pota i Hitlera zajedno dok god ne ubijamo desetine hiljada djece, zena, staraca.sumirprimus wrote: ↑01/11/2024 15:17pa nije da se i ovde nije zazivalo ime hitlerovo u slicnom kontekstu, ako cemo posteno, i pravit se na nista nismo procitali niti vidjeli.alijagoro wrote: ↑01/11/2024 14:50 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pogl ... /241101032
Nacisti sadasnjeg vremena o nacistima iz proslog vremena![]()
Tako da ti je ovo poredjenje za ku*ca.
-
sumirprimus
#4446 Re: Libanon
citaj, prije no sto ukljucis emocije.
ako jedna strana u stanju nijekat holokaust, odn sumjnati u broj zrtava, zasto je tesko posumnjati da bi mozda nosili ikonografiju kontra strane?
pa to smo slusali i na temui za hitlera i naciste kaok su imali pravo i kako je steta sto nisu dovrsili posao kako vec.
ako jedna strana u stanju nijekat holokaust, odn sumjnati u broj zrtava, zasto je tesko posumnjati da bi mozda nosili ikonografiju kontra strane?
pa to smo slusali i na temui za hitlera i naciste kaok su imali pravo i kako je steta sto nisu dovrsili posao kako vec.
-
sumirprimus
#4447 Re: Libanon
mada ostavljam mogucnost i da je potureno, jer jebga magla rata, dezinfo, sajops, ipak sam otvoren za sve mogucnosti sto se tice rata dole. ne dotice me toliko iskreno.
-
JovicSA
#4448 Re: Libanon
Forum nije mjerilo niti kvalitetan uzorak. Pa u Americi imaš više onih koji zazivaju Hitlera nego možda igdje na svijetu. Eto i Trump blesavi je nedavno zazivao da treba ljude kao njemački generali. Naravno u afektu uvijek imaš onih koji će reći "Hitler je bio zakon" ili "Treba nam novi"...nije to baš to mjerilo. Hamasu i Hezbolahu se može svašta pripisati, od terorizma do sakrivanja među civile ali u borbi protiv jednog takvog neprijatelja sve je dopšušteno. Sjeti se šta su sve partizani radili da bi preživjeli, kao i drugi gerilski pokreti. Samo po meni IDF i Izrael je taj koji trebaju da se drže legimititeta i legaliteta ratovanja jer se predstavlajju kao demokratija jedina dole na Bliskom istoku, ne jebu ni 5 para rezolucije UN-a o doseljenicima...itd. ali se uredno pozivaju na odluku UN-a o priznavanjau i osnivanju. Nije li to licemjerno i kontra svim vrijednostima koje kobajagi zastupaju?sumirprimus wrote: ↑01/11/2024 15:34izmejdu onoga sto se desava u regiji i kako se pise na temi, a cemu smo ko je htio i sami mogli svjedociti.JovicSA wrote: ↑01/11/2024 15:31Koju paralelu? Ako sam dobro razumio između nacista i sa druge strane Hamasa i Hezbolaha? Evo baš bi volio vidjetu tu paralelu. ja pak tvrdim da IDF i nacisti iamju najviše sličnosti i po ikonografiji i po metodama i politikama koje provode i zagovaraju.sumirprimus wrote: ↑01/11/2024 15:28 pa sad ako se krene dublje u temu, a ko ima vremenai energije gubiti dzaba radi forumskog dokazivnaja, itekako nije smijesno i moze se povuci paralela.
nije bas da su jevreji negirali holokaust i trudili se dokazati da se laze o broju zrtava. za razliku od sila osovine otpora, kako se vec zove mulanski rezim sa svojim ispostavama. i onda cudi mozebitna ikonografija.
a moguce i da je potureno.
-
sumirprimus
#4449 Re: Libanon
jebga vama nista nije mjerilo onda
mislim bezveze, moje vidjenje je da nije nemoguce. i nije bas to u afektu da se ne lazemo.al et vi kako hocete, ja kazem ne valja vam to drugari al nikako.
un i onaj cistarac kao prvi covjek istoga sto je otiso putleru na nge je izgubio svaki legitimitet da ga se uoospte i zasta ozbljjno spominje
mislim bezveze, moje vidjenje je da nije nemoguce. i nije bas to u afektu da se ne lazemo.al et vi kako hocete, ja kazem ne valja vam to drugari al nikako.
un i onaj cistarac kao prvi covjek istoga sto je otiso putleru na nge je izgubio svaki legitimitet da ga se uoospte i zasta ozbljjno spominje
-
JovicSA
#4450 Re: Libanon
Ma kada je rat i pitanje opstanka ja bih prvi otišao šejtanu na noge. Ja smatram da Izrael ako je toliko ispravan i demokratičan treba pokazati više poštivanja tog istog legaliteta i poštivanja pravila ratovanja. Pa eto javno su priznali da uzimaju palestince kao živi štit. Heeeej jedna regularna vojska kobajagi najveće i jedine demokratije na Bliskom istoku. Pa šta onda očekivati od Hamasa, Hezbolaha i ostalih islamističkih grupa. Čemu se nadamo i čemu se čudimo? Po meni mrka kapa za sve dole a i mi nismo daleko odmakli.