Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vicious wrote: ↑28/10/2024 14:33
A ne znam sta bih ti rekao... meni je nevjerovatno da je Ten Hag imao ovako uzasan skor u Junajtedu, ipak je dosao s nekakvom reputacijom iz Ajaxa, ali eto nije islo nikako. Sto se tice nekakve strucnosti, 100% sam siguran da je potkovaniji od Terzica recimo, ovaj vise ide na nekakvu motivaciju, atmosferu u ekipi itd. A i tu je pao kad je bilo najvaznije, u zadnjem kolu BL pretprosle sezone.
Meni je najveca enigma kako je Ten Hag i ovoliko opstao. Obicno se dovede trener, ako ne ide, cao. Njemu stvarno, ali stvarno nije islo. Ja nemam omiljeni engleski klub, ali eto drag mi je Junajted zbog Fergusona i Ronalda Tako da sam bas podosta njihovih utakmica gledala i cudila se kako opstaje. Taman dodju do ruba, a iznenada trehnu nekoga i produze mu zivot
A za Terzica ne znam, ne pratim njemacke klubove osim kad igraju LP.
Ja mislim da tu uopšte nije do trenera. Ima nešto otrovno u tom klubu što sprječava tim da uvijek igra kako treba.
Samo povremeno bljesnu kad ih nešto našpanuje dovoljno.
sahbazzz wrote: ↑28/10/2024 14:37
Eh kad bi Zizou htio da se uhvati posla, ali nece United ta ruka pomilovat.
Ocigledno da nije problem samo u TH i onima prije njega,i to je vjerovatno razlog zasto se Zizou nece uhvatiti posla.
Steta sto su generalno sve muskarci,ove manekene u Unitedu bolje bi neka zena vodila.
Vidjet cemo koga ce na kraju imenovati al izgleda i nakon TH je TH.
Velkoski wrote: ↑29/10/2024 12:43
Ako Amorim ne može upraviti klub onda je to to, SAF je prod'o dušu đavolu u zamjenu da United više nikada ništa ne osvoji
Nije bilo do trenera.
Neće biti samo do trenera.
Amorim tu nije nikakav izuzetak.
United ima ogroman problem u strukturi kluba i generalnoj strategiji.
Kupuju igrače bez plana, programa, ideje o stilu igre koji nadilazi trenera.
Onda zamjene trenera, pa drugom kupuju igrače za sasvim drugačiju filozofiju igre.
Pa opet. A ekipa već dupke puna otpadaka bivših filozofija.
ne postoji klub ove veličine čiji stil nadilazi trenera
Pep je instalirao sve svoje u Cityju, jednako kao i Klopp u Liverpoolu
Osim ako su Mancini, Hughes i Pellegrini isto što i Pep? Ili Hodgson, Benitez i ko je već sve bio. Ne može se reći ni da ovamo nije bilo vremena za trenere.
Velkoski wrote: ↑29/10/2024 12:43
Ako Amorim ne može upraviti klub onda je to to, SAF je prod'o dušu đavolu u zamjenu da United više nikada ništa ne osvoji
Nije bilo do trenera.
Neće biti samo do trenera.
Amorim tu nije nikakav izuzetak.
United ima ogroman problem u strukturi kluba i generalnoj strategiji.
Kupuju igrače bez plana, programa, ideje o stilu igre koji nadilazi trenera.
Onda zamjene trenera, pa drugom kupuju igrače za sasvim drugačiju filozofiju igre.
Pa opet. A ekipa već dupke puna otpadaka bivših filozofija.
I sad će isto Amorimu.
Pa ETH je doveo dosta svojih igrača, nije mu niko Antonyja i još neke doveo, pa evo vidimo kako je završio.
Velkoski wrote: ↑31/10/2024 12:19
ne postoji klub ove veličine čiji stil nadilazi trenera
Pep je instalirao sve svoje u Cityju, jednako kao i Klopp u Liverpoolu
Osim ako su Mancini, Hughes i Pellegrini isto što i Pep? Ili Hodgson, Benitez i ko je već sve bio. Ne može se reći ni da ovamo nije bilo vremena za trenere.
Ne, ne postoji - ali isto ne postoji ni uspiješan klub te veličine koji pivotira do te mjere svaki put kad uposle novog trenera. Ništa ni s čim već deset godina, svaki put novi pravac, pa par godine, pa opet. United po meni stavlja apsolutno previše tereta na menadžera, jer jebiga i dalje pokušavaju 'ubosti' novog Fergusona. Trebali bi sjesti, pokušati definirati kakav nogomet misle igrati i onda dovoditi samo trenere koji mogu bez potrebe da zamjene 50% ekipe - isporučiti takav nogomet. Tako bar ne bi prvih 11 bilo groblje propalih ideja - nego upotrebljiva grupa kvalitetnih igrača. Mislim da malo ili nimalo pri skautiranju gledaju na karakter osobe koju upošljavaju - imaju neprikosnoveno najviše lijenih, egoističnih idiota u ekipi.
Mislim, sretno im u novoj avanturi - ali Amorim ili ne, meni izgleda kao nastavak iste priče. Umjesto da fino naprave plan kako napucati iz ekipe 60% beskorisnih igrača, seniora na ogromnim plaćama itd - čini mi se da će očekivati da Amorim od ovog sranja napravi nešto.
Ne, ne postoji - ali isto ne postoji ni uspiješan klub te veličine koji pivotira do te mjere svaki put kad uposle novog trenera. Ništa ni s čim već deset godina, svaki put novi pravac, pa par godine, pa opet. United po meni stavlja apsolutno previše tereta na menadžera, jer jebiga i dalje pokušavaju 'ubosti' novog Fergusona. Trebali bi sjesti, pokušati definirati kakav nogomet misle igrati i onda dovoditi samo trenere koji mogu bez potrebe da zamjene 50% ekipe - isporučiti takav nogomet. Tako bar ne bi prvih 11 bilo groblje propalih ideja - nego upotrebljiva grupa kvalitetnih igrača. Mislim da malo ili nimalo pri skautiranju gledaju na karakter osobe koju upošljavaju - imaju neprikosnoveno najviše lijenih, egoističnih idiota u ekipi.
Mislim, sretno im u novoj avanturi - ali Amorim ili ne, meni izgleda kao nastavak iste priče. Umjesto da fino naprave plan kako napucati iz ekipe 60% beskorisnih igrača, seniora na ogromnim plaćama itd - čini mi se da će očekivati da Amorim od ovog sranja napravi nešto.
Pa jebiga, na njemu je da uspostavi ono što mu treba i da ne bude 19. na tabeli nakon tri godine uz cirkus na svakom polju.
Ako ništa, smislen je izbor i trenutno najbolji mogući
Ten Hag "potpuno devastiran" otkazom
"Razumijem da on dobija 17 miliona eura nakon otkaza i da ljudi govore kako mu je život u Manchester Unitedu promijenio sve, ali nije tačno. On je potpuno, potpuno devastiran. On je uništen trenutno. U ovom trenutku on ne razmišlja o novcu. To će doći kasnije", rekao je Kraay u talk showu Humberta Tana.
Ten Hag "potpuno devastiran" otkazom
"Razumijem da on dobija 17 miliona eura nakon otkaza i da ljudi govore kako mu je život u Manchester Unitedu promijenio sve, ali nije tačno. On je potpuno, potpuno devastiran. On je uništen trenutno. U ovom trenutku on ne razmišlja o novcu. To će doći kasnije", rekao je Kraay u talk showu Humberta Tana.
𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Rúben Amorim signs in as Manchester United manager, statement confirms!
Amorim will join Man United from November 11 during international break, debut on Nov 24 vs Ipswich Town.
Contract until June 2027 also including an option for further season, Sporting receive €11m compensation.