Narod i Pravda (Konakovic)

internazionale

#37201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

joint union wrote: 26/10/2024 17:48
A_A_AKCIJA wrote: 26/10/2024 17:30
joint union wrote: 26/10/2024 14:59 Ma ne ko je u stranci naj, naj, nego ljudi biraju izmedju profesionalaca i nominuju njega. Evo ovaj sto ga je Makron kako Akcija kaze imenovao, je li covjek u ikakvoj partiji? Ako i jeste, sto sumnjam, to ne potencira, potencira se njegov vrhunski CV i stručnost. Dok je kod nas pripadnost partiji ili la familiji (jednoj od interesnih grupa) eliminatoran uslov. Vani kandidate prilagodjavaju zakonima i statutima firmi, tj kandidati moraju ispunjavati zadate uslove. Kod nas zakone i statute prilagodjavaju Husi, Hasi i Hakizu.
Jesi li gledao CV tog Francuza ili pišeš napamet? Naravno ovo drugo. Jer da si pročitao IŠTA od ovoga što sam citirao, vidio bi da je jako čest slučaj izbor ljudi bez kompetencija, u Francuskoj.

Pročitaj, živ bio, pročitaj! Pa onda diskutuj
Pogotovo zadnju rečenicu, više puta da ti nalegne.
This is the case in France where practical
modalities of CEO nomination have been criticised, without questioning the
government power to nominate them, as this is considered as “logical and
necessary”. CEOs are “often nominated as a matter of urgency, depending on political
changes, without real adequacy between their experience and the enterprise’s culture
”.
Kakva je kultura diskutirati na temu nečega što nisi ni pročitao? I ti bi da nešto mijenjaš i dijeliš lekcije? :D

Ni kod nas direktori, makar u KS oficijelno nisu u strankama.

Za NiP nije eliminatoran uslov, jer je NiP imenovao pola direktora koji nisu bili niti su članovi stranke. I ovo pišeš nako, tačnije izmišljaš.

Priča o Hasi i Husi nikako ne ide uz NiP, jer onda nikako ne bi pola direktora bilo izvan stranke.
Naravno da sam procitao, jesi li ti? Ovdje mjesas kruske i jabuke, vadis iz papira ono sto ti odgovara, meni smijesno, ali mozda nekog prevaris.
Salamovic nije clan NiPa?
Jesi se uhvatio Salamovića, uguši se levat štucajući koliko ga spominješ
joint union

#37202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

internazionale wrote: 26/10/2024 19:23
joint union wrote: 26/10/2024 17:48
A_A_AKCIJA wrote: 26/10/2024 17:30

Jesi li gledao CV tog Francuza ili pišeš napamet? Naravno ovo drugo. Jer da si pročitao IŠTA od ovoga što sam citirao, vidio bi da je jako čest slučaj izbor ljudi bez kompetencija, u Francuskoj.

Pročitaj, živ bio, pročitaj! Pa onda diskutuj
Pogotovo zadnju rečenicu, više puta da ti nalegne.

Kakva je kultura diskutirati na temu nečega što nisi ni pročitao? I ti bi da nešto mijenjaš i dijeliš lekcije? :D

Ni kod nas direktori, makar u KS oficijelno nisu u strankama.

Za NiP nije eliminatoran uslov, jer je NiP imenovao pola direktora koji nisu bili niti su članovi stranke. I ovo pišeš nako, tačnije izmišljaš.

Priča o Hasi i Husi nikako ne ide uz NiP, jer onda nikako ne bi pola direktora bilo izvan stranke.
Naravno da sam procitao, jesi li ti? Ovdje mjesas kruske i jabuke, vadis iz papira ono sto ti odgovara, meni smijesno, ali mozda nekog prevaris.
Jesi se uhvatio Salamovića, uguši se levat štucajući koliko ga spominješ
Pa ne treba ga spominjati? Jebo njega, nego je vrhunski primjer sta ne treba raditi.
joint union

#37203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

A_A_AKCIJA wrote: 26/10/2024 17:55
joint union wrote: 26/10/2024 17:48 Naravno da sam procitao, jesi li ti? Ovdje mjesas kruske i jabuke, vadis iz papira ono sto ti odgovara, meni smijesno, ali mozda nekog prevaris.
Haj nam onda prevedi ovaj pasus, pa nam ga objasni svima ovdje. :D

Jeste, prevariću nekoga citatima iz studije :D

Salamović se morao isčlaniti iz NiPa, prije imenovanja.
Jarane, tvrdis da ga imenuje Makron, ja ti pokazem da on samo predlaze, a da ga potvrdjuje Parlament. Onda mi guras pod nos tekst koji i sam govori da je to, mada je svetlosnu godinu daleko od nas, negativan primjer izbora. Onda mi zadajes neke zadatke :D , to mozes u stranci, mozda.
Samo ovo sto govoris da se morao isclaniti iz stranke pokazuje da stranke ne rjesavaju problem, nego pokusavaju zaobilaziti zakon. Zbog cega je taj zakon takav, ako je to, kako kazes praksa svuda u svijetu? Zasto ne promijene taj zakon i fino stave da partije stavljaju svoje i mirna Bosna? I zasto to ne mogu? Ja znam da je tebi ovo sve jasno, i shvatam da moras braniti partiju jer si tako odabrao, mada i sam ne vjerujes u to sto pricas.
Evo sta je i Dino nekad pricao, da ne bude da ne guglam:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /180208097

A ovako ispade u praksi:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... ma_ks.html
A_A_AKCIJA

#37204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

joint union wrote: 26/10/2024 19:45 Jarane, tvrdis da ga imenuje Makron, ja ti pokazem da on samo predlaze, a da ga potvrdjuje Parlament. Onda mi guras pod nos tekst koji i sam govori da je to, mada je svetlosnu godinu daleko od nas, negativan primjer izbora. Onda mi zadajes neke zadatke , to mozes u stranci, mozda.
Samo ovo sto govoris da se morao isclaniti iz stranke pokazuje da stranke ne rjesavaju problem, nego pokusavaju zaobilaziti zakon. Zbog cega je taj zakon takav, ako je to, kako kazes praksa svuda u svijetu? Zasto ne promijene taj zakon i fino stave da partije stavljaju svoje i mirna Bosna? I zasto to ne mogu? Ja znam da je tebi ovo sve jasno, i shvatam da moras braniti partiju jer si tako odabrao, mada i sam ne vjerujes u to sto pricas.
Evo sta je i Dino nekad pricao, da ne bude da ne guglam:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /180208097

A ovako ispade u praksi:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... ma_ks.html
Jarane, ti si svjestan da je predsjednik jednako kao i parlament POLITIČKA institucija? :D

Sjećaš se, također, da je čitava priča počela sa vašim glupostima da se svugdje u svijetu biraju direktori konkursima, samo sposobni nema politike? :D

I sada pokušavaš da se izvadiš, nije predsjednik nego parlament,
hahahahahahahahahhajahaha.

Šta je sa ostalim spomenutim državama?

Australija
Japan
Koreja
Kanada
Italija
Finska
Velika Britanija

Ja deset puta govorim da je NiP imenovao pola nestranačkih direktora,.a ti mi postavljaš članak sa klixa koji govori o tome :D

A to sam govorio jer ste svi pametnjakovići započeli sa pričom kako NiP ima istu politiku kao SDA i da to niđe na svijetu nema :D

Na kraju, ispade NiP zapad za Francusku, ni kriv ni dužan :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol:
ReymondReddington

#37206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ReymondReddington »

Kifla ubrzano trci za sudbinom fahre. Mozda 2026 i ufati tu sudbinu.
Vjecita_zavrzlama

#37207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

ReymondReddington wrote: 27/10/2024 21:55 Kifla ubrzano trci za sudbinom fahre. Mozda 2026 i ufati tu sudbinu.
Cisto sumnjam.Ja koliko vidim on narastao na nivou drzave
VladaFBiH

#37208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

A_A_AKCIJA wrote: 26/10/2024 20:32
Ja deset puta govorim da je NiP imenovao pola nestranačkih direktora,.a ti mi postavljaš članak sa klixa koji govori o tome :D
hajde molim te daj mi tih pola nestranačkih imena - možda sam nešto propustio pa ne mogu da se sjetim istih... možda samo vidim nesposobne stranačke kadrove pa ne vidim te nestranačke koji su možda i sposobni.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ReymondReddington wrote: 27/10/2024 21:55 Kifla ubrzano trci za sudbinom fahre. Mozda 2026 i ufati tu sudbinu.
dobili još jednog načelnika u ks. pa jebote, df postoji već 15 godina, nemaju niti jednog načelnika u državi, a nip ima već 3-4.

imaju viječnike u 54 općine, zastupnike u skoro svim kantonima, fbih, državi.

mislim jedno su želje, ali stanje na terenu je drukčije.

pad u sarajevu je najmanje do nipa i dine, već to organizacija koje loše rade. jedan primjer, nip centar podržavao opoziv mandića, dino i velika većina nipa ne. da su poslušali dinu, ne bi toliko pali na izborima...
Styling

#37210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 28/10/2024 09:19
dobili još jednog načelnika u ks. pa jebote, df postoji već 15 godina, nemaju niti jednog načelnika u državi, a nip ima već 3-4.

pad u sarajevu je najmanje do nipa i dine, već to organizacija koje loše rade. jedan primjer, nip centar podržavao opoziv mandića, dino i velika većina nipa ne. da su poslušali dinu, ne bi toliko pali na izborima...
Zato ove iz Centra i Novog grada treba sankcionisati. Uvesti povjereništva i dovesti novo rukovodstvo da se popravi što se popraviti može do Općih izbora.
A_A_AKCIJA

#37211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 28/10/2024 10:22 Centra i Novog grada
Centar nas je naguzio u cijelom gradu. U svim opštinama su krivi za makar po jedan mandat.

Novi Grad je radio udarnički, ali nije moglo više. Ne vidim neke velike greške u NG osim nekih ličnih prepucavanja. Semir je previše dobro sebe promovirao, ljudi po automatizmu glasali za listu, dok je Mirzu malo ko znao prije ovoga.

NS, jako slično kao Centar, raspašoj, svako za sebe.
A_A_AKCIJA

#37212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

VladaFBiH wrote: 28/10/2024 08:40 hajde molim te daj mi tih pola nestranačkih imena
Hoćeš sa JMBG ili je dovoljam broj lične?

De, uozbilji se.
VladaFBiH

#37213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

A_A_AKCIJA wrote: 28/10/2024 10:59
Centar nas je naguzio u cijelom gradu. U svim opštinama su krivi za makar po jedan mandat.

Novi Grad je radio udarnički, ali nije moglo više. Ne vidim neke velike greške u NG osim nekih ličnih prepucavanja. Semir je previše dobro sebe promovirao, ljudi po automatizmu glasali za listu, dok je Mirzu malo ko znao prije ovoga.

više je kum Memija i Naida Hota-Muminović uradila nego svi u Centru zajedno ali haj neise još kad dodaš direktora ViK-a, RAD-a, PARK-a, i slične... ma Centar je još i najmanji problem u cijeloj priči koju NiP ima a kad tek dodaš izjave i neistine (neću da koristim teške riječi) od strane DK koje iznosi tu tek kreću problemi za NiP
VladaFBiH

#37214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

A_A_AKCIJA wrote: 28/10/2024 11:01
VladaFBiH wrote: 28/10/2024 08:40 hajde molim te daj mi tih pola nestranačkih imena

De, uozbilji se.
dovoljno je ime i prezime kao i funkcija koju obavlja za ozbiljnu raspravu a za šuplju priču je dovoljan i tvoj gornji odgovor

evo par stranačkih imena - obzirom da tvrdiš da je 50% nestranačkih daj mi barem ovoliko imena (a onda idemo dalje):
Enes Kazić
Dženan Brkanić
Amar Dovadžija
Emina Alić
Marijana Podrug Arapović
Merima Lendo
Amir Vrca
Asad Jelešković
Amar Kečo
Ensar Mulaosmanović
Amar Nović
Nijaz Salamović
Adnan Šerak
Mersiha Mehmedagić
Kerim Jajetović
Zulfo Ahmetović
Semra Subašić
Mia Karamehić-Abazović
Hidajet Porić
Aida Pašić Marković
Adis Bešlić
Lejla Akšamija
Alisa Bijedić
Halil Sulejmanović
Faris Halak
Rusmir Salić
ReymondReddington

#37215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ReymondReddington »

Ja koliko se sjecam nip 2020 nije nastupio na svim opstinama. Tako ako neko ima vremena bilo bi dobro da se uporedi koliko su vijecnika imali 2020 a koliko 2024 po opstinama.

Oni su mozda porasli po broju vijecnika jer su 2024 nastupili na vise opstina.

Ja sam kratko preletio neke opstine i vidim da imaju manje vijecnika nego 2020.

Dalje u ilijasu su izgubili 2 vijecnika i dobili nacelnika ali sda ima većinu u vijecu. Koliko ce njihov nacelnik moci odraditi posla ako ima vijece koje je protiv njega?

Kanton sarajevo i pad 50% je znak da si katastrofalno radio posao zadnje 4 godine ili da si zadnje odluke pred izbore bile katastrofalne.

Df je satelitska stranka sda. Valja nipu nije cilj da bude satelit sdp-u.

2026 ako padnu jos to je to kljuc u bravu.
A_A_AKCIJA

#37216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

VladaFBiH wrote: 28/10/2024 11:04 više je kum Memija i Naida Hota-Muminović uradila nego svi u Centru zajedno ali haj neise još kad dodaš direktora ViK-a, RAD-a, PARK-a, i slične... ma Centar je još i najmanji problem u cijeloj priči koju NiP ima a kad tek dodaš izjave i neistine (neću da koristim teške riječi) od strane DK koje iznosi tu tek kreću problemi za NiP
Za Memiju i Hotu si djelom upravu.

Na stranu što je Memija izmišljena afera, a Hota je antitalenat za PR.

Šta je problem sa ViK, Park i Radom?

Svaka od firmi radi bolje nego prije.

Ili smo već zaboravili Nezira Hadžića i osam godina redukcije.

Tačnije, jesmo zaboravili obzirom na rezultat u NG.
DaysleepeR

#37217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Ja ću ti odmah reći ono što ti već znaš, a to je da apsolutno nikakve sankcije ni smjene neće imati ni Centar ni NS.
Možda ne zato što neko neće ili ne bi smio, već što ne postoji mogućnost da se to desi.
A razlog je što su oni koji su najviše odgovorni jedini i izabrani na funkcije i njihovim odlaskom će stranka ostati bez vijećnika.
Zato se ama baš ništa desiti neće.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#37218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ReymondReddington wrote: 28/10/2024 11:24

Ja koliko se sjecam nip 2020 nije nastupio na svim opstinama. Tako ako neko ima vremena bilo bi dobro da se uporedi koliko su vijecnika imali 2020 a koliko 2024 po opstinama.

Oni su mozda porasli po broju vijecnika jer su 2024 nastupili na vise opstina.

Ja sam kratko preletio neke opstine i vidim da imaju manje vijecnika nego 2020.

Dalje u ilijasu su izgubili 2 vijecnika i dobili nacelnika ali sda ima većinu u vijecu. Koliko ce njihov nacelnik moci odraditi posla ako ima vijece koje je protiv njega?

Kanton sarajevo i pad 50% je znak da si katastrofalno radio posao zadnje 4 godine ili da si zadnje odluke pred izbore bile katastrofalne.

Df je satelitska stranka sda. Valja nipu nije cilj da bude satelit sdp-u.

2026 ako padnu jos to je to kljuc u bravu.
pa 2020. godine nisu izašli na izbore u nekim općinama, jer nisu imali infrastrukturu. ako su ove godine izašli i dobili vijećnike u istim tim općinama, onda ti to nešto govori.

meni govori da trend opadanja nipa nije ni blizu kako se predstavlja.

ilijaš, nip izgubio, sdp dobio. opet na istom u pogledu rada i funkcioniranja trojke, uz načelničko mjesto.

četiri gradske općine su problematične i vogošća. ako dino kadrovski osvježi i pojača te općine, ne bih se usudio reći da će propasti kao sbb.

nip, za razliku od sbba i dfa, doista neće sa sda i jedina je stranka koja im oponira. to je bitan faktor, kada posmatrate opće izbore.
A_A_AKCIJA

#37219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 28/10/2024 12:27 doista neće sa sda
Naučena lekcija kaže, ko koalira sa SDA, kreće naniže.

Zajedničko svim strankama pa i SBB je što su glasače dobili na priči nikad više SDA, a onda sa njima pravili koaliciju.
SDP je jedva preživio, jer je velika stranka,ali ostali nisu.

I DF je na istoj putanji, ako se pogledaju rezultati.

SzaBiH je posljednji promjer, gdje je najčešći komentar na biračkim mjestima, samo neka nije SDA. Dobili su ogroman broj glasova, samo je mali problem što će morati sa SDA.
Styling

#37220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Ne slažem se. Novi grad nije dvije godine prstom mrdnuo i onda su mislili da će za kampanju uspjeti nešto popraviti. Kampanja odrađena traljavo, pogrešan kandidat za načelnika i imamo rezultat od 50% manje mandata.
Styling

#37221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

VladaFBiH wrote: 28/10/2024 11:06

De, uozbilji se.
dovoljno je ime i prezime kao i funkcija koju obavlja za ozbiljnu raspravu a za šuplju priču je dovoljan i tvoj gornji odgovor

evo par stranačkih imena - obzirom da tvrdiš da je 50% nestranačkih daj mi barem ovoliko imena (a onda idemo dalje):
Enes Kazić
Dženan Brkanić
Amar Dovadžija
Emina Alić
Marijana Podrug Arapović
Merima Lendo
Amir Vrca
Asad Jelešković
Amar Kečo
Ensar Mulaosmanović
Amar Nović
Nijaz Salamović
Adnan Šerak
Mersiha Mehmedagić
Kerim Jajetović
Zulfo Ahmetović
Semra Subašić
Mia Karamehić-Abazović
Hidajet Porić
Aida Pašić Marković
Adis Bešlić
Lejla Akšamija
Alisa Bijedić
Halil Sulejmanović
Faris Halak
Rusmir Salić
A koje funkcije ovi obavljaju.

Lejla Akšamija?!
VladaFBiH

#37222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Styling wrote: 28/10/2024 14:27

De, uozbilji se.

Enes Kazić
Dženan Brkanić
Amar Dovadžija
Emina Alić
Marijana Podrug Arapović
Merima Lendo
Amir Vrca
Asad Jelešković
Amar Kečo
Ensar Mulaosmanović
Amar Nović
Nijaz Salamović
Adnan Šerak
Mersiha Mehmedagić
Kerim Jajetović
Zulfo Ahmetović
Semra Subašić
Mia Karamehić-Abazović
Hidajet Porić
Aida Pašić Marković
Adis Bešlić
Lejla Akšamija
Alisa Bijedić
Halil Sulejmanović
Faris Halak
Rusmir Salić

Lejla Akšamija?!
Lejla Akšamija, supruga Gorana Akšamije (vjerujem da znaš ko je u pitanju), zaposlena u JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS - nije funkcija ali jeste nepotizam. "IZVINJAJEM" se (učimo se NiP pravopisu)
malakh

#37223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

dino je udario u osinje gnijezdo, udario je tamo gdje nijedan političar do sada nije smio udariti.

svaka mu čast ma hrabrosti. :thumbup:
PM72

#37224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

:| :zid:
Styling

#37225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

VladaFBiH wrote: 28/10/2024 14:43
Styling wrote: 28/10/2024 14:27

Enes Kazić
Dženan Brkanić
Amar Dovadžija
Emina Alić
Marijana Podrug Arapović
Merima Lendo
Amir Vrca
Asad Jelešković
Amar Kečo
Ensar Mulaosmanović
Amar Nović
Nijaz Salamović
Adnan Šerak
Mersiha Mehmedagić
Kerim Jajetović
Zulfo Ahmetović
Semra Subašić
Mia Karamehić-Abazović
Hidajet Porić
Aida Pašić Marković
Adis Bešlić
Lejla Akšamija
Alisa Bijedić
Halil Sulejmanović
Faris Halak
Rusmir Salić

Lejla Akšamija?!
Lejla Akšamija, supruga Gorana Akšamije (vjerujem da znaš ko je u pitanju), zaposlena u JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS - nije funkcija ali jeste nepotizam. "IZVINJAJEM" se (učimo se NiP pravopisu)
Zar nije ona vlasnica/direktorica/osnivač Prve Bošnjačke gimnazije? Bakirova sestra?
Post Reply