zahvaljujem na opasci
trudim se biti
a ovo pucanje žabice će se garant iskoristi u jednom od idućih mnogobrojnih rasprava po pitanju kvalitete audi/pežo/kia/lada/opel itd
Moderators: _BataZiv_0809, anex
zahvaljujem na opasci

moze naravno, ima ih nekoliko u gradu sto radesemsasuljakovic wrote: ↑23/10/2024 16:41 Danas u po vožnje govori mi žena: vidi nešto nam spade na retrovizor.
Kasnije vidim napukao na 2 mjesta i to iznutra. Nije otpao niti komadić nego jednostavno vidiš da je iznutra napukao. Golf 7 je u pitanju. Moje pitanje je: može li se samo ogledalo zamijeniti i koliko otprilike košta taj sport?
![]()
Hvala!
samo lagasemsasuljakovic wrote: ↑23/10/2024 16:51Hvala!
Hvala i tebi @Evolution_IV !
Šta mislite da li bih ga sam mogao zamijeniti?
Hvala.kabal1337 wrote: ↑23/10/2024 16:59 Mozes,
samo obrati paznju kod kupovine ako tvoj ima grijanje stakla da nabavis koji ima.
To je na zabice.
Imas tri nacina da skines.
Vakumski alat ( ona kao sisaljka)
Alatom za tapacire ili sarafcigerom ( zaguras iza ogledala, i napnes ko plugu.
Da skines polopac retrovizora ( udaris dlanom dole i prema prednjem dijelu autu iz istog poteza. Tipa stanes da ti je guzica prema prednjem dijelu auta okrenuta ti prema retrovizoru, i udaris dlanom prema sebi) i onda sa mozes i sa zadnje strane popustit zabice.
ugl. mozes
pritisni ogledalo prstom u donjem dijelu, da gore mozes zagurati alat. Ako ces koristiti metalno onda obljepi da ne izgrebes plastiku iznad ili stavi krpu.
semsasuljakovic wrote: ↑23/10/2024 17:16Hvala.kabal1337 wrote: ↑23/10/2024 16:59 Mozes,
samo obrati paznju kod kupovine ako tvoj ima grijanje stakla da nabavis koji ima.
To je na zabice.
Da skines polopac retrovizora ( udaris dlanom dole i prema prednjem dijelu autu iz istog poteza. Tipa stanes da ti je guzica prema prednjem dijelu auta okrenuta ti prema retrovizoru, i udaris dlanom prema sebi) i onda sa mozes i sa zadnje strane popustit zabice.
ugl. mozes
pritisni ogledalo prstom u donjem dijelu, da gore mozes zagurati alat. Ako ces koristiti metalno onda obljepi da ne izgrebes plastiku iznad ili stavi krpu.
Sad kako si ovo opisao, nije puno dati nekome 20-30 maraka da stručno odradi.![]()
E ovako objašnjeno - ne vrijedi dati više od 5 KM za zamjenu.oXavier wrote: ↑23/10/2024 17:56semsasuljakovic wrote: ↑23/10/2024 17:16Hvala.kabal1337 wrote: ↑23/10/2024 16:59 Mozes,
To je na zabice.
ugl. mozes
Sad kako si ovo opisao, nije puno dati nekome 20-30 maraka da stručno odradi.![]()
8P0821111B Fender Closing Plate (Rear) (Closing Plate for Fender. Closure panel. Cover. End cap. Fender Closing. Filler. Mount bracket. Rail end. Spacer. Trim)Qwerty1234 wrote: ↑28/10/2024 01:35 Avdija je ofarban poslje udesa prije par dana
Tacnije prednji branik i ljevi blatobran (otpad + farbanje)
Uradjenim sam zadovoljan ALI…
Danas ga perem, zavlacim se dole cistim pedale, prag isl i gledam kroz otvorena vrata i vidim cudno nesto. Rupa…
Pogledam na suvozacevoj strani, ima plastika koja tu stoji citavom duzinom
Kontaktiram limara, kaze ne sjecam se, sutra pogledam da nije sta ostalo. Bilo je tu sigurno, ali helem.
U pitanji je dio sa slike https://ibb.co/9Hn16N2
Nmg naci orginalni broj dijela za a3 8p 2009-2012 sportback.
Ne znam ni na otpadu kako bih ovo nazvao ljudima hahaha
Pere me ovaj telefon, bas mrzim bilo sta trazit na njemu.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/10/2024 09:208P0821111B Fender Closing Plate (Rear) (Closing Plate for Fender. Closure panel. Cover. End cap. Fender Closing. Filler. Mount bracket. Rail end. Spacer. Trim)Qwerty1234 wrote: ↑28/10/2024 01:35 Avdija je ofarban poslje udesa prije par dana
Danas ga perem, zavlacim se dole cistim pedale, prag isl i gledam kroz otvorena vrata i vidim cudno nesto. Rupa…
Kontaktiram limara, kaze ne sjecam se, sutra pogledam da nije sta ostalo. Bilo je tu sigurno, ali helem.
https://www.ebay.com/itm/283698298692
Qwerty1234 wrote: ↑28/10/2024 10:19Pere me ovaj telefon, bas mrzim bilo sta trazit na njemu.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/10/2024 09:208P0821111B Fender Closing Plate (Rear) (Closing Plate for Fender. Closure panel. Cover. End cap. Fender Closing. Filler. Mount bracket. Rail end. Spacer. Trim)Qwerty1234 wrote: ↑28/10/2024 01:35 Avdija je ofarban poslje udesa prije par dana
Hvala Kiwi
Kad sko kod ovog qrca. Sta je uloga ovog dijela? Ja bih rekao da ne sprjecava nikakvu vodu da udje, odozdo je podkrilo namontiran, a s ove predsnje strane mislim da voda ne moze uci.Mozda zvucna izolacija?
"vertikalni poklopac blatobrana"
Ma ja.ITNet wrote: ↑28/10/2024 15:28Qwerty1234 wrote: ↑28/10/2024 10:19Pere me ovaj telefon, bas mrzim bilo sta trazit na njemu.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/10/2024 09:20
8P0821111B Fender Closing Plate (Rear) (Closing Plate for Fender. Closure panel. Cover. End cap. Fender Closing. Filler. Mount bracket. Rail end. Spacer. Trim)
Hvala Kiwi
Kad sko kod ovog qrca. Sta je uloga ovog dijela? Ja bih rekao da ne sprjecava nikakvu vodu da udje, odozdo je podkrilo namontiran, a s ove predsnje strane mislim da voda ne moze uci.Mozda zvucna izolacija?
To je spuzva za zvucnu izolaciju, cak raja to vade jer se zna sa vremenom navlaziti, skupiti prljavstine pa ti truhne u blatobranu zajedno sa istim i dugorocno napravi problem![]()