BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BiBi911

#2726 Re: BiH - Crna hronika

Post by BiBi911 »

iClass wrote: 27/10/2024 16:02
narcisaa wrote: 27/10/2024 14:56 Ti se pravo upalio braneci ovu vehabijsku sektu :!:

Sto ne organizujes / organizujete proteste zbog zloupotrebe osnovnih postulata islama od strane vehabijske sekte?
Ni IZ se nikada nije oglasila po pitanju zloupotrebe islamskih vrijednosti od ovih.
To ne moze, ali moze koketiranje sa istima. Naravno da ce zavladati paranoja u kojoj ce se na svakog sa bradom i vrecom preko glave gledati kao na potencijalne eksplozivne naprave. Sto u konacnici i jesu ;-) .
Ja branim samo nevine ljude a oni koji rade loše neka dobiju kaznu. A ti se upalio kao nacisti prema Jeverijima 39-te, deri sve redom.

Zamisli protesti radi pogrešnog tumačenja ajeta i hadisa :lol:

Pa kao što sam rekao razlika između vas i najvećih fašista nema, a sve gluma neke demokratije i liberalizma. Tako su isto nacisti na svakog Jevreja gledali kao na potencijalmog rušitelja Njemačke i arijanske vrste.
Zasto u ovu pricu ubacujes nevine Jevreje. Ti koji su ih ubijali su isti kao ti i ove bradonje cetnici koje ti pravdas.
The BEN10

#2727 Re: BiH - Crna hronika

Post by The BEN10 »

dječak sa šibicama wrote: 27/10/2024 15:15 Uvijek je ista matrica, saceka se dan dva da se stvari malo slegnu i onda se oglase relativizatori koji se skrivaju iza islamofobije i "a sta je ubistvo dva policajca na Alipasinom ha?"

Teorizam ima svoju definiciju, kad neko policajce napadne iz cista mira jer "hoce da nas uvedu u EU i podrzavaju cioniste" onda je to jasan motiv. Kad neko ubije policajce jer ga je uhvatio na djelu kradje automobila, onda je tu drugi motiv.

Opcenito ne znam sta relativizatori zele reci, kakve veze ima jel terorizam ili je njanjarizam, cinjenica je da je klinjo nadojen radikalnim vjerskim idejama uzeo noz i ubio policajca. Nije bio ljut zbog boje uniforme niti zbog toga sto su ga istukli pendrekom dok je krao auto sa obliznjeg parkinga, otisao je da ih pobije iz razloga koje je sam naveo u poruci na drustvenim mrezama. Niti je ovo prvi put da slicni njemu planiraju i izvrasavaju teroristicke napade u BiH a u ime vjere, kako oni tvrde.
:thumbup:
canvra888

#2728 Re: BiH - Crna hronika

Post by canvra888 »

Laplace wrote: 27/10/2024 17:02 Nisu oni tako nevini ako im je nađeno oružje.
Joj jesi se uhvatio ovog k'o papagaj kakav. Na portalima nije naglašeno ni da li se posjeduje dozvola ili ne za to oružje.

Evo i ja imam jarana koji ima oružje, ali i dozvolu i šta sad? Po automatizmu je kriv odmah je li?
Laplace

#2729 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

canvra888 wrote: 27/10/2024 20:35
Joj jesi se uhvatio ovog k'o papagaj kakav. Na portalima nije naglašeno ni da li se posjeduje dozvola ili ne za to oružje.

Evo i ja imam jarana koji ima oružje, ali i dozvolu i šta sad? Po automatizmu je kriv odmah je li?
Šta će miroljubivim muminima oružje? To baš ne ide jedno s drugim. A nekako sumnjam da su imali dozvolu, inače se ne bi toliko ni potenciralo to što im je nađeno pružje.

Ali, eto, čim su Muslimani ne mogu biti krivi nizašto, logično.
canvra888

#2730 Re: BiH - Crna hronika

Post by canvra888 »

Laplace wrote: 27/10/2024 21:20

Šta će miroljubivim muminima oružje? To baš ne ide jedno s drugim. A nekako sumnjam da su imali dozvolu, inače se ne bi toliko ni potenciralo to što im je nađeno pružje.

Je li to ilegalno proći zahtjevan proces dobijanja dozvole i najzad posjedovagi oružje na taj način? Od rekreativnih aktivnosti, streljačkih klubova pa do eventualne samoodbrane ako postoji strah za vlastitu sigurnost.

Uostalom, već si ih proglasio da nisu nevini, prije i suda.
Laplace

#2731 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

canvra888 wrote: 27/10/2024 21:25

Je li to ilegalno proći zahtjevan proces dobijanja dozvole i najzad posjedovagi oružje na taj način? Od rekreativnih aktivnosti, streljačkih klubova pa do eventualne samoodbrane ako postoji strah za vlastitu sigurnost.

Jasno, nevinašca. Nevini su samim tim što imaju brade i trofrtaljne hlače + muslimanska imena. Ne mogu biti krivi. To je sve false flag, policajci su napali sami sebe i tako to. Već viđeno: kad god neko sa muslimanskim imenom ubije u ime Allaha i vjere, uvijek se relativizuje (i drugi ubijaju pa se ne proglašavaju teroristima) i spominje false flag. I skoro uvijek je ćrtva bar djelimično kriva.
ZoomZoomKiwi

#2732 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Ovi veliki muslimani postali woke kao geyevi i žene jbt.

Sad eklatantan primjer terorizma ne smiješ nazvati tim imenom jerbo odmah idu sa “čim je musliman odmah terorizam”. A to što je amidža dokazani debilni vehabija to nema veze jelde.

A Mevlid ganjao komarce oko kampusa jelde.

Terorizam nego šta je.
canvra888

#2733 Re: BiH - Crna hronika

Post by canvra888 »

Laplace wrote: 27/10/2024 21:39

Jasno, nevinašca. Nevini su samim tim što imaju brade i trofrtaljne hlače + muslimanska imena. Ne mogu biti krivi. To je sve false flag, policajci su napali sami sebe i tako to. Već viđeno: kad god neko sa muslimanskim imenom ubije u ime Allaha i vjere, uvijek se relativizuje (i drugi ubijaju pa se ne proglašavaju teroristima) i spominje false flag. I skoro uvijek je ćrtva bar djelimično kriva.
Bravo profa, nisi ni odgovorio na jedno poprilično lahko postavljeno pitanje. Zaćorio si u tim svojim presumpcijama i tvrdnjama do te mjere da zaboravljaš da je jedan od uhapšenih i uposlenik IZ.
basicm

#2734 Re: BiH - Crna hronika

Post by basicm »

Pun forum…
nadžak

#2735 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Sumnjam da ova uhapšena ekipa ima išta sa ovim. Gledam, onaj jedan od uhapšenih je na izbornoj listi a to ti je smrtni grijeh za one kretene tekfirdžije. Spominju ljudi i lupetaju kao i obično i ovdje na forumu i na drugim mjestima pa prozivaju Pezića, Kuduzovića i tu ekipu. Ja iz radoznalosti ukucao na youtube pojam haridžije i izađoše mi predavanja od Kuduzovića, Gološa i još nekih tipova, za koje bi čovjek kad ih pogleda na prvu rekao da su tek stigli iz Sirije iz tzv islamske države ali avaj, ovi ljudi kažu da su ovi tekfirdžije i haridžije rak rana normalnog društva i Islama! Skroz su protiv toga! :zoka:
Ovi likovi tekfirdžije i haridžije su stvarno posebni monstrumi. :shock: Nikakve ljudskosti u njima nema i sam đavo je u njima kad im ljudski život ama baš ništa ne znači. Čim je ono u stanju drugog čovjeka iskasapit nožem radi različitog mišljenja, nema tu ni traga Islama ali oni kreteni ne kontaju. Posebna bagra, rekao bih da su to četnici iz našeg naroda. :sad:

Ova priča u vezi naših zakona za maloljetnike je stvar koja prolazi ispod radara već godinama. Toliko zla su maloljetnicii napravili jer znaju da im zakon ne može skoro pa ništa! Ovo u Krupi je žalosno! Fol, on maloljetnik pa ne shvata svoje postupke i ne može u zatvor! Gdje je tu logika? Itekako je dovoljno svjestan da uzme nožinu i svjesno upadne sa jedinom namjerom da ubije i onda kaže zakon da on eto ne shvata svoje postupke! Žalosno majke mi.
Dzematlija

#2736 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dzematlija »

nadžak wrote: 28/10/2024 00:07 Ova priča u vezi naših zakona za maloljetnike je stvar koja prolazi ispod radara već godinama. Toliko zla su maloljetnicii napravili jer znaju da im zakon ne može skoro pa ništa! Ovo u Krupi je žalosno! Fol, on maloljetnik pa ne shvata svoje postupke i ne može u zatvor! Gdje je tu logika? Itekako je dovoljno svjestan da uzme nožinu i svjesno upadne sa jedinom namjerom da ubije i onda kaže zakon da on eto ne shvata svoje postupke! Žalosno majke mi.
Prema Šerijatu, osoba od 14 godina je vrlo vjerovatno punoljetna i na njega se odnose sve odredbe kao i na osobu 40+. Tako da, za ovaj zločin o kojem govorimo bi u šerijatskom sistemu dobio smrtnu kaznu. :)
Sumnjam da ova uhapšena ekipa ima išta sa ovim. Gledam, onaj jedan od uhapšenih je na izbornoj listi a to ti je smrtni grijeh za one kretene tekfirdžije. Spominju ljudi i lupetaju kao i obično i ovdje na forumu i na drugim mjestima pa prozivaju Pezića, Kuduzovića i tu ekipu. Ja iz radoznalosti ukucao na youtube pojam haridžije i izađoše mi predavanja od Kuduzovića, Gološa i još nekih tipova, za koje bi čovjek kad ih pogleda na prvu rekao da su tek stigli iz Sirije iz tzv islamske države ali avaj, ovi ljudi kažu da su ovi tekfirdžije i haridžije rak rana normalnog društva i Islama! Skroz su protiv toga! :zoka:
Ovi likovi tekfirdžije i haridžije su stvarno posebni monstrumi. :shock: Nikakve ljudskosti u njima nema i sam đavo je u njima kad im ljudski život ama baš ništa ne znači. Čim je ono u stanju drugog čovjeka iskasapit nožem radi različitog mišljenja, nema tu ni traga Islama ali oni kreteni ne kontaju. Posebna bagra, rekao bih da su to četnici iz našeg naroda. :sad:
Druga stvar - Kuduzović i gore pomenuti su prije 15-tak godina imali daleko oštriju retoriku. Ali, kako su onda mnogi došli na platni spisak zemalja iz arapskog svijeta morali su je ublažiti. O tome je govorio Zijad Ljakić.
Ne kažem da su bili radikalni, ali bilo je tu svakakvih žestokih stavova o novotarijama, nemuslimanima itd.
Rothmans

#2737 Re: BiH - Crna hronika

Post by Rothmans »

Previse je drzava blaga prema vehabitima. Zato se i dogadjaju ovakve stvari. Cim ono pusti bradetinu i zavrne hlace istog trena je za bar informativnog razgovora ako nista.
Haris.ba

#2738 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

Rothmans wrote: 28/10/2024 07:35 Previse je drzava blaga prema vehabitima. Zato se i dogadjaju ovakve stvari. Cim ono pusti bradetinu i zavrne hlace istog trena je za bar informativnog razgovora ako nista.
Jest. Lik je lajko onog teroristu iz Srbije. Ali, bitna je brada i tole.

I sta ce na informativjom razgovoru?
Koji inace vise ne postoji u nasem zakonu (to je sada malo drugacije regulisano).
nadžak

#2739 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Usput, ovaj teroristički akt, u smislu odgovornosti, najviše ide na dušu sigurnosnim agencijama koje su nadležne da ovo prate. Kad pogledaš profil ovog kretena sve ti je jasno.Ozbiljna agencija bi davno imala razrađen sistem praćenja ovakvih spodoba. Dovoljno je bilo pogledati prijatelje/pratitelje sa društvenih mreža onog kretena Koste iz Srbije pa da se uđe u trag.
sinuhe

#2740 Re: BiH - Crna hronika

Post by sinuhe »

Bolje se sredstvima sekularne države služe vehabije nego bilo ko drugi. Kaže ima pravo :D pa još i drugi ustanu da ih brane, Ima pravo na hidžab, ima pravo ne rukovati se sa ženama.
Haris.ba

#2741 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

nadžak wrote: 28/10/2024 08:07 Usput, ovaj teroristički akt, u smislu odgovornosti, najviše ide na dušu sigurnosnim agencijama koje su nadležne da ovo prate. Kad pogledaš profil ovog kretena sve ti je jasno.Ozbiljna agencija bi davno imala razrađen sistem praćenja ovakvih spodoba. Dovoljno je bilo pogledati prijatelje/pratitelje sa društvenih mreža onog kretena Koste iz Srbije pa da se uđe u trag.
To je poenta.

Kaze mala sredina. Valjda bi policija trebala znati ko joj pristupa zgradi, bez da su ih iz ose obavjestili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2742 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

nadžak wrote: 28/10/2024 08:07 Usput, ovaj teroristički akt, u smislu odgovornosti, najviše ide na dušu sigurnosnim agencijama koje su nadležne da ovo prate. Kad pogledaš profil ovog kretena sve ti je jasno.Ozbiljna agencija bi davno imala razrađen sistem praćenja ovakvih spodoba. Dovoljno je bilo pogledati prijatelje/pratitelje sa društvenih mreža onog kretena Koste iz Srbije pa da se uđe u trag.
zato što po službama rade veterinari konobari teolozi i varioci
DaysleepeR

#2743 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

O mnogo većem problemu se ovdje ne govori a to je da u BiH ima barem 7 različitih, žestoko suprotstavljenih islamskih pravaca (ne znam jesu li sve zasebni meshebi ali nije ni isključeno) koji jedni na druge uopšte ne gledaju blagonaklono, a sve i jedan uzimaju sebi za pravo da drugima okolo sole pamet i da žive po svojim pravilima mimo zakona ove države.

I onda kad je sve u redu pametuje se sa pričama, ma jedan je islam, nema pet islama, a kad je belaj onda je, ma to nismo mi, to su ovi drugi, oni su zlo.

E pa ne može tako.
Laplace

#2744 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

canvra888 wrote: 27/10/2024 22:05
Laplace wrote: 27/10/2024 21:39

Bravo profa, nisi ni odgovorio na jedno poprilično lahko postavljeno pitanje. Zaćorio si u tim svojim presumpcijama i tvrdnjama do te mjere da zaboravljaš da je jedan od uhapšenih i uposlenik IZ.
Da, i?

Zašto se toliko palite kad god neko kritikuje vehabije?

Jasno da je sve to legalno, nego mi ne ide uz takve vjernike kakvima se vehabije predstavljaju da nose oružje. Naročito uz tu sliku ne ide strah od smrti. Valjda bi se trebali radovati tome da poginu na Allahovom putu, to bi im bio direktan put u Džennet. Ili im vjera ipak nije tako jaka, nisu toliko uvjereni, imaju sumnje pa strahuju da boga ipak nema i da je smrt kraj?

Druga stvar je indikativna: kad god nekog ko nije vehabija uhapse, svi mi ga odmah smatramo krivim. Bilo da je to saobraćajna nesreća, nasilje, pljačka ili nešto četvrto, niko ili skoro niko ne staje u njegovu odbranu nbez obzira što nisu osuđeni niti imamo dokaza. Čemu sad ovi dupli standardi? Ili da vozača koji u centru grada pregazi pješaka ne smatramo krivim dok ga sud ne osudi?
Laplace

#2745 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

ZoomZoomKiwi wrote: 27/10/2024 21:48 Ovi veliki muslimani postali woke kao geyevi i žene jbt.

Sad eklatantan primjer terorizma ne smiješ nazvati tim imenom jerbo odmah idu sa “čim je musliman odmah terorizam”. A to što je amidža dokazani debilni vehabija to nema veze jelde.

A Mevlid ganjao komarce oko kampusa jelde.

Terorizam nego šta je.
Ne shvataš ti to. Vehabija nosi pušku u slučaju da se neko mače zaglavi na krovu ili drvetu pa ne smije sići. On pruži cijev i spasi životinju. Prazna je, nema tu municije. Jedino ako je grana previsoko pa je on metkom (dobro, zrnom) presiječe.

Pištolj nije pištolj nego onaj upaljač, ako nekom zatreba da pripali cigaretu a nema upaljača, nego to policija ne razlikuje od pravog pištolja. Treba bolje obučiti tu našu policiju.

A ovog su indoktrinirali ateisti po naogu Billa Gatesa da ocrni Islam.

Da nemam iskustva sa radikalnim islamistima pa da i povjerujem u njihovu nevinost,
Laplace

#2746 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

nadžak wrote: 28/10/2024 00:07 Sumnjam da ova uhapšena ekipa ima išta sa ovim. Gledam, onaj jedan od uhapšenih je na izbornoj listi a to ti je smrtni grijeh za one kretene tekfirdžije. Spominju ljudi i lupetaju kao i obično i ovdje na forumu i na drugim mjestima pa prozivaju Pezića, Kuduzovića i tu ekipu. Ja iz radoznalosti ukucao na youtube pojam haridžije i izađoše mi predavanja od Kuduzovića, Gološa i još nekih tipova, za koje bi čovjek kad ih pogleda na prvu rekao da su tek stigli iz Sirije iz tzv islamske države ali avaj, ovi ljudi kažu da su ovi tekfirdžije i haridžije rak rana normalnog društva i Islama! Skroz su protiv toga! :zoka:

Ova priča u vezi naših zakona za maloljetnike je stvar koja prolazi ispod radara već godinama. Toliko zla su maloljetnicii napravili jer znaju da im zakon ne može skoro pa ništa! Ovo u Krupi je žalosno! Fol, on maloljetnik pa ne shvata svoje postupke i ne može u zatvor! Gdje je tu logika? Itekako je dovoljno svjestan da uzme nožinu i svjesno upadne sa jedinom namjerom da ubije i onda kaže zakon da on eto ne shvata svoje postupke! Žalosno majke mi.
Koliko tih sekti uopšte ima?

Za maloljetnike - zakon je trebalo po hitnom postupku mijenjati kad su oni maloljetnici (koliko ima, dvadesetak godina?) zapalili onu staricu. Tu se trebalo presjeći i uraditi ono što je nekad davno uradila USA.
Laplace

#2747 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

To sa Kostom je bio drugi signal da se zakon mora hitno mijenjati.

Što se praćenja tiče, digla bi se frka oko privatnosti, raznorazni paranoici bi pravili haos ako bi procurilo da nam prate profile na društvenim mrežama. A trebalo bi ih pratiti, bar one od interesa. MIslim, slobodno mogu pratiti i moj profil ako misle da im je interesantan, nema tu ničega nezakonitog svakako.
Laplace

#2748 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

sinuhe wrote: 28/10/2024 08:23 Bolje se sredstvima sekularne države služe vehabije nego bilo ko drugi. Kaže ima pravo :D pa još i drugi ustanu da ih brane, Ima pravo na hidžab, ima pravo ne rukovati se sa ženama.
Istovremeno se ne libe zadirati u tuđa prava.
Laplace

#2749 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 28/10/2024 08:37 O mnogo većem problemu se ovdje ne govori a to je da u BiH ima barem 7 različitih, žestoko suprotstavljenih islamskih pravaca (ne znam jesu li sve zasebni meshebi ali nije ni isključeno) koji jedni na druge uopšte ne gledaju blagonaklono, a sve i jedan uzimaju sebi za pravo da drugima okolo sole pamet i da žive po svojim pravilima mimo zakona ove države.

I onda kad je sve u redu pametuje se sa pričama, ma jedan je islam, nema pet islama, a kad je belaj onda je, ma to nismo mi, to su ovi drugi, oni su zlo.

E pa ne može tako.
+ ona "nijedan pravi Škot" priča.
darius_maximus

#2750 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

sinuhe wrote: 28/10/2024 08:23 Bolje se sredstvima sekularne države služe vehabije nego bilo ko drugi. Kaže ima pravo :D pa još i drugi ustanu da ih brane, Ima pravo na hidžab, ima pravo ne rukovati se sa ženama.
Da, ovo mi je uvijek bilo fascinantno.
Kao oni što po Njemačkoj koriste "svoje pravo" da traže kalifat. :D
I onda Nijemci moraju kontati gdje prestaju slobode, a gdje počinje urušavanje državnog poretka...
Post Reply