"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#8651 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zippoo87 »

Evo jedan od najbogatijih ljudi iz Gr...tacnije on je iz sela Lukavica .
Zeka comerc,Zeka baucentri vlasnik.
To je taj prototip BH rahmana,jos on nije ni los sto se zaposlenja tice,kakvih ima ali evo,ko ima zeludac da ovo gleda.
Ovaj covjek zaposljava 420 ljudi u BiH i Sloveniji (20 u Slo)
Ovo postavljam cisto da vide ovi neki kako izgleda ultra bogat BH rahman,neki ocito njih nikada nisu ni sreli a kamoli upoznali,pa trabunjaju svasta.

BTW: ovo nije nikakvo pljuvanje ili nesto negativno,ova emisija je pozitivna i covjek prica otvoreno o svojim pocecima i razvoju dalje.
Ton je katastrofalan ali moze se cuti sve. Ovaj momak je nedavno pokrenuo ovaj neki YT kanal ali oprema mu je kriticna.

Optimus09

#8652 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Optimus09 »

Pogledao sam klip u vezi fortune ranije.Lokacija je top za bilo koju namjenu.
Pogledacu kasnije,u svakom slucaju je covjek izgradio carstvo za mnoge.
Nisam upratio ni vlasnika Binga da daje cesto intervjue,samo njegovu zenu sam cini mi se slusao jednom na face tv.
Babbuka

#8653 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Babbuka »

Koliko znam, vlasnik i mozak operacije je Omer zvani "Zeka"
Ovo je Sejfo, njegov brat. Zvanično nije vlasnik, iako to ne umanjuje njegovu vrijednost i težinu unutar te firme.

Ljudi su skromnog porijekla i početka, ali sam sigurno kompetentan da kažem da je vlasnik daleko od priče o BH Rahmanu.

BH Rahmani su uzeli lovu u ratu i neposredno poslije rata, dok tržište i konkurencija još nisu bili razvijeni, ovi ljudi su biznis napravili kada su BH Rahmani krenuli nizbrdo.
zippoo87

#8654 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zippoo87 »

Bh Rahman je osoba skromnog ili nikakvog obrazovanja,ruralnog porijekla,sa nikakvim kulturnim i verbalnim vjestinama,bez moralnog kompasa,koja je spremna na sve da gazi,da ostvari svoje finansijake ciljeve.
Osoba koja se obogatila na iskoristavanju radnika ,kradji njihovog novca kroz plate i doprinose i rad na crno.
U prevodu...seljacina sa dna kace koja se obogatila iskoristavajuci nekog drugog. Ovakvih je najvise u BiH

Sada mozda Sejfo ili Omer odstupaju 5% od matrice ali i dalje su vecinski to sto jesu i to se ne moze promijeniti.

Da me ko ne shvati pogresno,ne mislim ja nista lose o Zekama,nego samo sam postavio video,jer je osoba na videu prototip.
Babbuka

#8655 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Babbuka »

zippoo87 wrote: 26/10/2024 13:16 Bh Rahman je osoba skromnog ili nikakvog obrazovanja,ruralnog porijekla,sa nikakvim kulturnim i verbalnim vjestinama,bez moralnog kompasa,koja je spremna na sve da gazi,da ostvari svoje finansijake ciljeve.
Osoba koja se obogatila na iskoristavanju radnika ,kradji njihovog novca kroz plate i doprinose i rad na crno.
U prevodu...seljacina sa dna kace koja se obogatila iskoristavajuci nekog drugog. Ovakvih je najvise u BiH

Sada mozda Sejfo ili Omer odstupaju 5% od matrice ali i dalje su vecinski to sto jesu i to se ne moze promijeniti.

Da me ko ne shvati pogresno,ne mislim ja nista lose o Zekama,nego samo sam postavio video,jer je osoba na videu prototip.
Ja sam dobro shvatio šta želiš reći o BH Rahmanu, u principu se potpuno slažem s tobom. Razumijem i zašto si naveo Zeku za primjer...naoko imaju sirovu pojavu, ali se smatram dužnim reći da nije čovjek zaslužio da bude prototip BH Rahmana jer odstupa 90% od te matrice.
zippoo87

#8656 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zippoo87 »

Prihvatam za doticnog i da sam mozda u krivu,jer ga ne poznajem licno. Iz vidjenja samo.
escobar__

#8657 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by escobar__ »

zippoo87 wrote: 26/10/2024 13:16 Bh Rahman je osoba skromnog ili nikakvog obrazovanja,ruralnog porijekla,sa nikakvim kulturnim i verbalnim vjestinama,bez moralnog kompasa,koja je spremna na sve da gazi,da ostvari svoje finansijake ciljeve.
100% tačno.

Danas donira tepihe u džamiju i glumi uglednog građanina. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8658 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Babbuka wrote: 26/10/2024 19:35

Ja sam dobro shvatio šta želiš reći o BH Rahmanu, u principu se potpuno slažem s tobom. Razumijem i zašto si naveo Zeku za primjer...naoko imaju sirovu pojavu, ali se smatram dužnim reći da nije čovjek zaslužio da bude prototip BH Rahmana jer odstupa 90% od te matrice.
Pojasni?
Kakvi su uslovi u Zeki?
Mustang1

#8659 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Mustang1 »

Ja ne znam kakvi su uslovi ali znam da kada god dodjes moras organizovati potragu da nadjes radnika da ti pomogne. A cesto sam kupac bolje zna od tog radnika :D
ShnjaZZZ

#8660 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ShnjaZZZ »

Mustang1 wrote: 27/10/2024 08:15 Ja ne znam kakvi su uslovi ali znam da kada god dodjes moras organizovati potragu da nadjes radnika da ti pomogne. A cesto sam kupac bolje zna od tog radnika :D
Kupovao kosilicu prošle godine i malo se raspitao ovdje po forumu plus još malo guglao i čitao i odem kod njih :D malo je reći da sam osramotio čitavu smjenu, jedan mi čak govori hajd bujrum kod nas ako ti zatreba posao. Mislim ne krivim ih, vjerovatno ni ja ne bih za tu plate i uslove otišao extra mile ali eto žalosno.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#8661 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by anex »

Kolika je plata?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8662 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

ShnjaZZZ wrote: 27/10/2024 08:52
Mustang1 wrote: 27/10/2024 08:15 Ja ne znam kakvi su uslovi ali znam da kada god dodjes moras organizovati potragu da nadjes radnika da ti pomogne. A cesto sam kupac bolje zna od tog radnika :D
Kupovao kosilicu prošle godine i malo se raspitao ovdje po forumu plus još malo guglao i čitao i odem kod njih :D malo je reći da sam osramotio čitavu smjenu, jedan mi čak govori hajd bujrum kod nas ako ti zatreba posao. Mislim ne krivim ih, vjerovatno ni ja ne bih za tu plate i uslove otišao extra mile ali eto žalosno.
Nista to.. tako je mene doktor 2008 pito jesmo li kolege :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8663 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 27/10/2024 10:55
:lol:
problemnatravunu

#8664 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by problemnatravunu »

Jbga , ja smatram da to nije u redu, radiš , imaš tu neku platu koju si ugovorio, i pristao na nju,
tvoje je da radiš i da se koliko toliko trudiš u svom poslu, pa jebote, ko si ti, da ti sam sebi određuješ koliko i kako treba da radiš za platu ??!
To se zove neprofesionalizam! Takvi neće nikada napredovati.
Ako si nezadovoljan, a ti traži bolje , naravno!
Ali , to te ne amnestira od tvog lošeg rada tu gdje si sad...
Hakiz

#8665 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

problemnatravunu wrote: 27/10/2024 14:28
Jbga , ja smatram da to nije u redu, radiš , imaš tu neku platu koju si ugovorio, i pristao na nju,
tvoje je da radiš i da se koliko toliko trudiš u svom poslu, pa jebote, ko si ti, da ti sam sebi određuješ koliko i kako treba da radiš za platu ??!
Svako može biti prodavač, sa ulice da dovedeš bilo koga može prodavati, zar ne?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#8666 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

Hakiz wrote: 27/10/2024 14:51 Svako može biti prodavač, sa ulice da dovedeš bilo koga može prodavati, zar ne?
Može biti prodavač bilo ko, ali da će uspješno prodavati robu klijentima...
Hakiz

#8667 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Domaci izdajnik wrote: 27/10/2024 15:58
Hakiz wrote: 27/10/2024 14:51 Svako može biti prodavač, sa ulice da dovedeš bilo koga može prodavati, zar ne?
Može biti prodavač bilo ko, ali da će uspješno prodavati robu klijentima...
Tako može i hirurg :mrgreen:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#8668 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

Super ti poređenje...mada kad hirurg zajebe grobar profitira...
Haris.ba

#8669 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Haris.ba »

Domaci izdajnik wrote: 27/10/2024 16:20 Super ti poređenje...mada kad hirurg zajebe grobar profitira...
Teze je prodavac biti.

Falinka kod doktora u grob ode, kod prodavca eto kupca reklamaciju da trazi.
zippoo87

#8670 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zippoo87 »

Svako neznanje kosta.
Ali gazde u radnjama jednostavno niti znaju ko zna prodavati,niti ih to zanima. A upravo od znanja i preporuke trgovca zavisi da li ces neku robu prodati ili neces. AKo znas objasniti ljudima sta i kako oko nekog artikla i ako oni jos budu i zadovoljni nakon kupovine i upotrebe artikla,kupio si ga za duzi period.
I ja sam bio skoro u Zeka centru i gledam one radnike...pola ih nikakvi,pola hoda onako bezveze,par ih pitao imaju li neku robu,pojma nemaju.
Ja se prije 2-3 godine par puta prijavljivao na njihove oglase,nikada ni povratne informacije nisam dobio,ono da odbiju bar :D

A mogu ih sve nauciti dole oko prodaje i direktno sa kupcima a i narucivanje i ovo iz Kine,jer oni to na veliko uvoze.
Ali jbga,ne mozes doci ni do probe kod njih :lol:

I onda odem dole u baucentar,malo ko zna i osnovne stvari. Prosle godine isao da pogledam ponudu motornih pila,gledao Husqvarna i Sthil...zena neka dosla do mene,ne zna nista o njima a ja imam kuci Husqvarnu,pa znam sta je sta :D

Isto je i sa tehnikom,televizorima i tako to...gore radi zena koja znam da ne zna nista oko toga a ovako za ostalo nije losa ono,hoce pomoci kada sta pitas. I zato iskreno ne znam da prodaju par televizora godisnje tu...mozda onih najjeftinijih nekim penzionerima,one od 250 KM,jer nisu im cijene konkurentne za tu robu.
Kuvet

#8671 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Kuvet »

zippoo87 wrote: 27/10/2024 19:00 Svako neznanje kosta.
Ali gazde u radnjama jednostavno niti znaju ko zna prodavati,niti ih to zanima. A upravo od znanja i preporuke trgovca zavisi da li ces neku robu prodati ili neces. AKo znas objasniti ljudima sta i kako oko nekog artikla i ako oni jos budu i zadovoljni nakon kupovine i upotrebe artikla,kupio si ga za duzi period.
I ja sam bio skoro u Zeka centru i gledam one radnike...pola ih nikakvi,pola hoda onako bezveze,par ih pitao imaju li neku robu,pojma nemaju.
Ja se prije 2-3 godine par puta prijavljivao na njihove oglase,nikada ni povratne informacije nisam dobio,ono da odbiju bar :D

A mogu ih sve nauciti dole oko prodaje i direktno sa kupcima a i narucivanje i ovo iz Kine,jer oni to na veliko uvoze.
Ali jbga,ne mozes doci ni do probe kod njih :lol:

I onda odem dole u baucentar,malo ko zna i osnovne stvari. Prosle godine isao da pogledam ponudu motornih pila,gledao Husqvarna i Sthil...zena neka dosla do mene,ne zna nista o njima a ja imam kuci Husqvarnu,pa znam sta je sta :D

Isto je i sa tehnikom,televizorima i tako to...gore radi zena koja znam da ne zna nista oko toga a ovako za ostalo nije losa ono,hoce pomoci kada sta pitas. I zato iskreno ne znam da prodaju par televizora godisnje tu...mozda onih najjeftinijih nekim penzionerima,one od 250 KM,jer nisu im cijene konkurentne za tu robu.
Ovdje si debelo upravu. U 90% radnji, prodavci ne znaju stvari o proizvodima koje prodaju. Pitam uvijek koja je razlika izmedju proizvoda, oni nerijetko ne znaju.
iClass

#8672 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by iClass »

problemnatravunu wrote: 27/10/2024 14:28 Jbga , ja smatram da to nije u redu, radiš , imaš tu neku platu koju si ugovorio, i pristao na nju,
Iz tih navedenih razloga ja ne volim ostaviti konobarima bakšiš.
Haris.ba

#8673 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Haris.ba »

Ovih dana sam se iznervirao, trazio elektricara da nesta na vikendici oko struje razvede. Sijalice na senzor, 5 komada. Valjda im malo posla.....helem, upustvo, spusti osigurace i udri.

Gdje ima da se vanredno zavrsi za elektricara?
Zvoca mi zena da cu zapaliti kucu.
Gdje ima papir da dobijem? Ono, naucicu sta treba da polozim, nije problem.

Na jednoj drugoj temi sam pisao, da mi nije fakat mrsko platiti ruke bilo 150KM za cca.20m2 ljepljenja lepenke. Platio bih i elektricara.
iClass

#8674 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by iClass »

Kuvet wrote: 27/10/2024 19:53 Ovdje si debelo upravu. U 90% radnji, prodavci ne znaju stvari o proizvodima koje prodaju. Pitam uvijek koja je razlika izmedju proizvoda, oni nerijetko ne znaju.
Ja sam par puta imao pozitivna iskustva u prodavnicama računara i tehnike. Kada poslodavac zna posao pa zaposli nekog gamera i tech osobu. Za koji god proizvod da sam pitao dobio sam kratko predavanja o prednosti, manama, konkretno za moj slučaj gdje bi se to moglo i gdje ne bi moglo iskoristiti.
belfy

#8675 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2024 13:19
Truba wrote: 27/10/2024 10:55

:lol:
al' ti pusis lovacke price drug Bata...
Post Reply