BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tramvajtrojka

#2676 Re: BiH - Crna hronika

Post by tramvajtrojka »

Laplace wrote: 27/10/2024 09:57
iClass wrote: 26/10/2024 10:14
HelaS wrote: 26/10/2024 10:08

Zašto lažeš :? Imaš li srama ljudskog, ubijen je čovjek, drugi teško ranjen, i ti drsko relativiziraš počinioca i njegove klerikalne motive nekakvim fašizmom :-)
Ne razumiješ ti šta sam rekao, čovjek je ubijen i ovaj mali zaslužuje najveću kaznu naravno. Ali govorim to što ljudi kako sa foruma tako i izvan foruma odmah žele da ovo ubistvo prepišu svakoj osobi sa bradom, svakoj osobi kojoj vjera malo više znači.

Odmah su počeli sa krive neke islamske predavače i kada ih pitaš "a gdje to oni navode na ove stvari" kažu "nigdje javno ali vjerovatno u tajnosti" i to koriste argument da bi se i predavači trebali uhapsiti. Dakle, ono što Kolinda radi svim Bošnjacima kada zlonamjerno nekog sličnog ovom prepisuje svim Bošnjacima, tako isto mnogi ljudi radi zlonamjerno kada ovog momka prepisuju svim ljudima koji su u vjeri (ali ne po njihovom načinu). Pisao je nešto slično @So What! ali nije ovo vjerska tema da ulazim u tu dubinu, možemo se prebaciti na drugu temu.
Ne svakoj osobi sa bradom nego tačno određenim osobama sa bradama, koje su mnu isprale mozak i instruirale ga da uradi to što je uradio smatrajući da kao dijete neće biti kažnjen. Tim gore što su učinili proxy teroristički napad. Isti ti ljudi će sutra-prekosutra neko drugo dijete nagovoriti da ode u instituciju opasan eksplozivom pričom da će tako direktno u Džennet.

Btw, šta će mirnim vehabijama oružje?

Btw, i ti mirni su vješti manipulatori. Pokušali su i mene uvući, ali su se tu zeznuli.

Edit: Nije ti tačno ovo za Evropu i Muslimane. IMam bližu rodbinu u EU zemljama i niko im ni riječ nije rekao zbog muslimanskog imena. Žive normalnim životima, bolje nego mi u Bosni.
Nista novo na ovom forumu uvijek se ista skupina okupi da govori samo za muslimane se veze terorizam i da sve sto se kaže protiv vehabija islamofobija, uvijek isti svaku temu i vezi vehabijskih sranja s tim miniraju i tako desetak godina od mevlida, rajlovca, paradzemata, unistavanja turbeta sedam brace itd.itd. ne smije se istina i činjenice reci
vjeshalica

#2677 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Chloe wrote: 27/10/2024 06:24
vjeshalica wrote: 26/10/2024 19:14
geoxx wrote: 26/10/2024 17:08

Ovaj je krivicno odgovoran.

A sve i da nije - moze.
Nije krivicno odgovoran. U tome je caka. Instruisana osoba koja nece odgovarati. Savrsen plan.
Ti znaš više od Tužilaštva i MUP-a USK-a, javi im da si riješila slučaj. :thumbup:
Zao mi je sto nisi u istoj poziciji.
vjeshalica

#2678 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

HelaS wrote: 27/10/2024 01:19
iClass wrote: 26/10/2024 20:36
Rekao bih ti "vidjeti ćemo kako će ovo završiti sa ovim uhapšenim" ali problem je što nećemo.

Srđan Puhalo je o tome pričao više puta, rekao je kako kada se nedužne selefije uhapse, sve mediji pričaju o tome, pravi se senzacije ali nakon što se dokaže da su nevini onda o tome niko ne piše.

Evo, možemo sačekati pa pitati novinare da za par mjeseci provjere ova lica ponovo. Je li dokazano da je neko imao umiješane prste u ovo ili su samo uhapšeni jer su "sumnjivi".
Ti znaš ovu osmoricu Krupljana, pa misliš da su nevini :?

Uhapšeni su vjerovatno što ih je maloljetni terorist prokazao, što je rekao policiji ko ga je naučio mržnji i ko ga je nagovorio na terorizam.

Ovo što je vješalica napisala, vrlo je perfidno, što upućuje na odličnu organizaciju. Ovo su opasni ljudi :-)
vjeshalica wrote: 26/10/2024 21:00 Nije krivicno odgovoran. U tome je caka. Instruisana osoba koja nece odgovarati. Savrsen plan.

Da je to uradio lik od 30 godina odgovarao bi ili bi ga ubili.
Pa to nije nista novo. Djeca ratuju po svijetu ko odrasli, sluze za svakakve stvari i ispunjavanje tudjih ciljeva.
moee

#2679 Re: BiH - Crna hronika

Post by moee »

Pročitaj "definiciju" terorizma dotičnog dječaka i moj post. A možeš me komotno i zaobići jer pitanja nisu tebi postavljena.
Rothmans

#2680 Re: BiH - Crna hronika

Post by Rothmans »

I jopet veAbije napadaju muslimane. Cudna li cuda
koBr

#2681 Re: BiH - Crna hronika

Post by koBr »

Samo vi vjerujte medijima i njihovim tekstovima.

Vidim da i iz Sarajeva znate ko su "vehabije" u Krupi i kako su nagovarali lika da ubija policiju.

A ovaj jedan opet, fol Krupljanin, kaže da nisu vidjeli grada Krupe a svi pohapšeni iz čaršije.

Samo se nadam kad ova farsa jednom prođe da će neko iz Tužilaštva uputiti javno izvinjenje svima uhapšenima.
tramvajtrojka

#2682 Re: BiH - Crna hronika

Post by tramvajtrojka »

koBr wrote: 27/10/2024 10:19 Samo vi vjerujte medijima i njihovim tekstovima.

Vidim da i iz Sarajeva znate ko su "vehabije" u Krupi i kako su nagovarali lika da ubija policiju.

A ovaj jedan opet, fol Krupljanin, kaže da nisu vidjeli grada Krupe a svi pohapšeni iz čaršije.

Samo se nadam kad ova farsa jednom prođe da će neko iz Tužilaštva uputiti javno izvinjenje svima uhapšenima.
a oni nevini na pravdi boga uhvaceni :-) , da je tako kao sto pricate policija bi tako svima ulazila u stanove i hapsila, sto mene il nekog drugog tako ne uhapse, al malo bi se koketiralo sa radikalnim stavovima i likovima i kad zakon pokuca nisam ja majke mi i ispadnu mucenici koje proganjaju samo jer imaju dugu bradu :skoljka:
Dino79

#2683 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dino79 »

Sta je bilo sa vlasnikom kamenoloma u Jablanici. Sve se zataskalo svi na slobodi...pojo vuk jos jednog magarca ?
tuitamo

#2684 Re: BiH - Crna hronika

Post by tuitamo »

Dino79 wrote: 27/10/2024 10:27 Sta je bilo sa vlasnikom kamenoloma u Jablanici. Sve se zataskalo svi na slobodi...pojo vuk jos jednog magarca ?
Možda da prvo razmisliš prije nego izraziš skepticizam.

Dokaze treba prikupiti, provjeriti, analizirati i od toga napraviti slučaj. Slučaj sa jakom osnovom. Za to treba vremena.
BiBi911

#2685 Re: BiH - Crna hronika

Post by BiBi911 »

tuitamo wrote: 27/10/2024 10:30
Dino79 wrote: 27/10/2024 10:27 Sta je bilo sa vlasnikom kamenoloma u Jablanici. Sve se zataskalo svi na slobodi...pojo vuk jos jednog magarca ?

Dokaze treba prikupiti, provjeriti, analizirati i od toga napraviti slučaj. Slučaj sa jakom osnovom. Za to treba vremena.
Za to vrijeme tip je vec u turskoj i nedostupan vlastima
koBr

#2686 Re: BiH - Crna hronika

Post by koBr »

tramvajtrojka wrote: 27/10/2024 10:25

a oni nevini na pravdi boga uhvaceni :-) , da je tako kao sto pricate policija bi tako svima ulazila u stanove i hapsila, sto mene il nekog drugog tako ne uhapse, al malo bi se koketiralo sa radikalnim stavovima i likovima i kad zakon pokuca nisam ja majke mi i ispadnu mucenici koje proganjaju samo jer imaju dugu bradu :skoljka:
Baš tako. Svi do jednog, smijem ruku dati.
Eto ti ćeš mi iz Sarajeva govoriti kakve su mi prve komšije :-)
Laplace

#2687 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

iClass wrote: 26/10/2024 20:52
musliman_normala wrote: 26/10/2024 20:41 Stavio sam ovdje bio (pa je pobrisano), link od instagrama ubice i da je pratio onog srbina što su ga ubili u Srbiji, što je pokušao nožem izbosti one čuvare. Na istom tom profilu taj Srbin daje prisegu Islamskoj državi.

Ovo je propaganda IDIŠa/ISIL-a i onih likova kao što je onaj Becan što su ga ubili.

Takvim je Hakija Kanurić na listi za odstrijel kao što su to pisali u onom svom časopisu nekad davno, kao i ostale daijje predavači, islamska zajednica itd.

Btw. čekamo više zvaničnih informacija a portale ću preskočiti.
O ovome i ja pričam. Ljudi ne znaju ili se prave da ne znaju da među selefijama postoje dvije struje koje se razlikuju u pogledu glasanja na izborima i učestvovanju u demokratskoj vlasti.

Grupa koja smatra da je sve ovo gore navedeno kufr je uglavnom grupa iz koje i dolaze ovi problemi. Oni također i tekfire (smatraju otpadnicima islama) ovu drugu grupu selefija, islamsku zajednicu itd. Oni kada bi išli napadati ljude po nekom redoslijedu, uglavnom bi prvo napadali ove selefije pa onda IZ pa onda dalje.

Samo što određenim ljudima ovdje ne odgovara činjenica da većina ovih poznatih online predavača dolazi iz druge grupe ljude i da većina selefija koje vide na ulici dolaze iz ove druge grupe ljude. To su ljudi koji ne idu na strana ratišta i ne rade ove stvari. Pogotovo kada vidiš ovog da je bio na listi za izbore, znaš odmah da nema veze sa ovim napadom ali moramo čekati na istragu.
Problem je što ako se desi da ovi uhapšeni budu pušteni i ako se dokaže da nemaju veze sa ovim o tome neće niko pisati ni izvještavati ali eto bitno je da je se ljaga bacila na njih.
Onda trebamo definisati koji su koji, imenom i prezimenom, pozatvarati radikalne a mirne pustiti na miru. A ne vaditi se na radikalne grupe drugih vjeroispovijesti. Počistimo u svojim redovima da se Dodik, Vulin &co ne mogu vaditi na islamski terorizam, a jedva čekaju.
BiBi911

#2688 Re: BiH - Crna hronika

Post by BiBi911 »

koBr wrote: 27/10/2024 10:36

Ti njih ne branis jer su ti komsije ti njih branis iz vjerskih razloga i sto ti je to receno da radis. Komsija ti je bio i policajac pa nista o Njemu ne govoris
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2689 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

zaista je nečuveno u BiH da te komšija želi ubiti :D

nikad čuo za to.
Dino79

#2690 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dino79 »

Obicno treba vremena da se dokazi prikriju ili uniste ili da sucaj zastari. Tako je u BiH . Samo je Titova Milicija radila na pravi nacin sve ih pohapsi isti dan i to u gacama iz kreveta .
tuitamo

#2691 Re: BiH - Crna hronika

Post by tuitamo »

BiBi911 wrote: 27/10/2024 10:32

Za to vrijeme tip je vec u turskoj i nedostupan vlastima
Glupost. Bez obzira o kome se radi. Ne može se nekoga tek tako zatvoriti. Ako bude bilo gdje, onda će se raspisati potjernica.

Ali to je sve neosnovana diskusija. Manje akcionizma i skepticizma a više detaljnog rada i planiranja.

Svima će nam biti bolje.
Laplace

#2692 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

moee wrote: 27/10/2024 01:00
dječak sa šibicama wrote: 26/10/2024 15:50 Napad na policiju je napad na drzavu, napad na drzavu je akt terorizma.

Ocigledno nije bio ni usamljeni vuk, ko zna koliko je takvih mini organizacija, cim oni imaju oruzje spremni su i na ubijanje. Mozda im namjere nisu teroristicke, ali naoruzana grupa ljudi jeste sigurnosna prijetnja.

A vrlo vjerovatno su i uvezani sa drugim grupama selefija. Oni su konstantna opasnost, jer su skloni nasilju i terorizmu.
Ovog debila i sve koji su umiješani u napad na policajce treba osuditi na maksimalne propisane kazne.

Pitanja za tebe: da li se ekipici sa Pala što ubiše DVOJICU policajaca na Alipašinom polju sudi za terorizam. Da li je ta ekipica bila naoružana i spremna na ubijanje? Da li su bili uvezani sa drugim grupama koje su radile slične poslove i da li su oni konstantna opasnost?
To je bila automafija, nema veze ni sa religijom ni sa napadom na državu, niti je pravdano "pogrešnim kursom države". Da su policajce ubili pod izgovorom da država stremi ka EU, trulom Zapadu i protiv svetosavlja i srpstva, to bi onda bio terorizam.

Popustite malo sa tim relativizacijama.
Laplace

#2693 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

narcisaa wrote: 27/10/2024 09:59
moee wrote: 27/10/2024 01:00
dječak sa šibicama wrote: 26/10/2024 15:50 Napad na policiju je napad na drzavu, napad na drzavu je akt terorizma.

Ocigledno nije bio ni usamljeni vuk, ko zna koliko je takvih mini organizacija, cim oni imaju oruzje spremni su i na ubijanje. Mozda im namjere nisu teroristicke, ali naoruzana grupa ljudi jeste sigurnosna prijetnja.

A vrlo vjerovatno su i uvezani sa drugim grupama selefija. Oni su konstantna opasnost, jer su skloni nasilju i terorizmu.
Ovog debila i sve koji su umiješani u napad na policajce treba osuditi na maksimalne propisane kazne.

Pitanja za tebe: da li se ekipici sa Pala što ubiše DVOJICU policajaca na Alipašinom polju sudi za terorizam. Da li je ta ekipica bila naoružana i spremna na ubijanje? Da li su bili uvezani sa drugim grupama koje su radile slične poslove i da li su oni konstantna opasnost?

Ne mijesaj kruske i jabuke u pokusaju da opravdas indoktrinaciju i terorizam ovih vehabosa.
Policajci koji su ubijeni na Alipasinom polju ubijeni su samo zato sto su autokradljivce zatekli na djelu, prilikom obijanja auta.
Policajci u Bosanskoj Krupi napadnuti su kako, od koga, kojim hladnim oruzjem, iz kojih pobuda? Uocavas li razliku?
Nauci definiciju terorizma.

Svi ustajete u odbranu ove vehabijske sekte a niko da ustane i protestvuje zato sto ta sekta zloupotrebljava temeljne vrijednosti islama.
Ne koketira se sa vjerskim fanaticima makar to bili i "tvoji". Oni su opasnost za drzavu i drustvo.
Ili si vec spreman da na celu vjerske policiji, koliko jos danas, izadjes na ulicu i "utjerujes u suru" sve koji se ne pridrzavaju pravila vase sekte?
Ovo je suština.
koBr

#2694 Re: BiH - Crna hronika

Post by koBr »

BiBi911 wrote: 27/10/2024 10:38

Ti njih ne branis jer su ti komsije ti njih branis iz vjerskih razloga i sto ti je to receno da radis. Komsija ti je bio i policajac pa nista o Njemu ne govoris
:lol: :lol:
Šta mi je još rečeno, de reci mi i ti da znam...
Policajac mi nije bio komšija ali jeste otprilike na istom nivou poznanstva. Šta trebam govoriti, stvar čista kao suza... Pokoj mu duši!
Ali eto valjda treba neko biti priveden čisto da ti i tebi slični imaju razloga naslađivati se i pričati nebuloze.
Laplace

#2695 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

tramvajtrojka wrote: 27/10/2024 10:05
Laplace wrote: 27/10/2024 09:57
iClass wrote: 26/10/2024 10:14

Ne razumiješ ti šta sam rekao, čovjek je ubijen i ovaj mali zaslužuje najveću kaznu naravno. Ali govorim to što ljudi kako sa foruma tako i izvan foruma odmah žele da ovo ubistvo prepišu svakoj osobi sa bradom, svakoj osobi kojoj vjera malo više znači.

Odmah su počeli sa krive neke islamske predavače i kada ih pitaš "a gdje to oni navode na ove stvari" kažu "nigdje javno ali vjerovatno u tajnosti" i to koriste argument da bi se i predavači trebali uhapsiti. Dakle, ono što Kolinda radi svim Bošnjacima kada zlonamjerno nekog sličnog ovom prepisuje svim Bošnjacima, tako isto mnogi ljudi radi zlonamjerno kada ovog momka prepisuju svim ljudima koji su u vjeri (ali ne po njihovom načinu). Pisao je nešto slično @So What! ali nije ovo vjerska tema da ulazim u tu dubinu, možemo se prebaciti na drugu temu.
Ne svakoj osobi sa bradom nego tačno određenim osobama sa bradama, koje su mnu isprale mozak i instruirale ga da uradi to što je uradio smatrajući da kao dijete neće biti kažnjen. Tim gore što su učinili proxy teroristički napad. Isti ti ljudi će sutra-prekosutra neko drugo dijete nagovoriti da ode u instituciju opasan eksplozivom pričom da će tako direktno u Džennet.

Btw, šta će mirnim vehabijama oružje?

Btw, i ti mirni su vješti manipulatori. Pokušali su i mene uvući, ali su se tu zeznuli.

Edit: Nije ti tačno ovo za Evropu i Muslimane. IMam bližu rodbinu u EU zemljama i niko im ni riječ nije rekao zbog muslimanskog imena. Žive normalnim životima, bolje nego mi u Bosni.
Nista novo na ovom forumu uvijek se ista skupina okupi da govori samo za muslimane se veze terorizam i da sve sto se kaže protiv vehabija islamofobija, uvijek isti svaku temu i vezi vehabijskih sranja s tim miniraju i tako desetak godina od mevlida, rajlovca, paradzemata, unistavanja turbeta sedam brace itd.itd. ne smije se istina i činjenice reci
Meni je malo zastrašujuće kako smo za samo par sedmica od odbijanja rukovanja sa ženom došli do ubistva policajca.
1Dante1

#2696 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

Recite mi, koji glupan u glavi moras biti da kazes zasto terorizam nije ubistvo dva policajca na Alipasinom, a ovo jeste?

Pa tukane jedan, na alipasinom je bila kradja auta, a ovdje je ideologijski kretencic narpavljen. Jbte dan
Laplace

#2697 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Svi nevini i kamilica, a oružje im se slučajno našlo u posjedu. Valjda mislili da su dječije igračke, šta li već. Ili su našli u kanalu pa baš krenuli da ga predaju u stanicu i za nevolju ih tad uhapsili jer imaju brade.
Laplace

#2698 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Mene bi prvog uhapsili, jer imam bradu i povremeno greškom misle da sam vjeroučitelj.
Laplace

#2699 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

BiBi911 wrote: 27/10/2024 10:38

Ali, on je bio kjafir, gdje će njega braniti?
moee

#2700 Re: BiH - Crna hronika

Post by moee »

1Dante1 wrote: 27/10/2024 10:52 Recite mi, koji glupan u glavi moras biti da kazes zasto terorizam nije ubistvo dva policajca na Alipasinom, a ovo jeste?

Pa tukane jedan, na alipasinom je bila kradja auta, a ovdje je ideologijski kretencic narpavljen. Jbte dan
Hajde opet pročitaj moj post i prvi pasus quotanog.

P.S.

Unesi malo gramatike u svoje postove i prestani sa vrijeđanjem. Za tebe sam možda Einstein.
Post Reply