Ovdje je problem da su umjesto arapa rusi ne bi bilo nikakvog priloga
Istočno Sarajevo
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6752 Re: Istočno Sarajevo
Pitanje za sve, jesu vam to sve sto ovdje pišete glavne brige u životu
?
- Haris.ba
-
Seyfo
#6754 Re: Istočno Sarajevo
Bošnjaci po popisu iz 2013 čine 50,11% znači većina su već, više ih je od svih ostalih zajedno.
Do 2030 je realno da ih bude dvije trećine tj 67%, koji procenat gore dole.Ukupan broj manji ali u procentima veći.
A onda se dolazi do situacije da je Bošnjaka u BiH kao Francuza u Francuskoj, Njemaca u Njemačkoj, Rusa u Rusiji, Austrijanaca u Austriji itd
Do 2030 je realno da ih bude dvije trećine tj 67%, koji procenat gore dole.Ukupan broj manji ali u procentima veći.
A onda se dolazi do situacije da je Bošnjaka u BiH kao Francuza u Francuskoj, Njemaca u Njemačkoj, Rusa u Rusiji, Austrijanaca u Austriji itd
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6755 Re: Istočno Sarajevo
Znači samo se trebamo prčit
.
- Edin H.
#6756 Re: Istočno Sarajevo
Ma nije tačno, bune se i u CG i u vezi Rusa, kod nas u vezi azilanata…
Narod na ovim prostorima nije naučio na druge kulture, običaje, da dijeli i uči od drugih.
-
radostan dan
#6757 Re: Istočno Sarajevo
Upravljanje ćilimom...
- Porodice Foht
#6758 Re: Istočno Sarajevo
Ma da li si ti Radosni koji je nekad davno rado tucao jaje s Prletom u "Ko to tamo peva"? Namigni ako ti je neko provalio u profil.
-
gold'n'brown
#6759 Re: Istočno Sarajevo
Ovdje ga nece zaklanjati Version 2.0Haris.ba wrote: ↑24/10/2024 22:36Rade ljudi.radostan dan wrote: ↑24/10/2024 21:21 Situacija nije za zezanje, sve manje djece se rađa, radno i odbrambeno sposobni emigriraju, ovi što ostaju odlaze ili sele u i sarajevo i slušaju njihov radio i dnevnik.
P.S.Narodna skupština Republike Srpske jednoglasno je usvojila Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 132/2022), kojim je propisano da će nezaposleni roditelj četvoro i više djece u Republici Srpskoj primati novčanu naknadu u iznosu od 750 KM na mjesečnom nivou, uz uplaćene poreze i doprinose.
Osim što će na osnovu ovih zakonskih odredbi nezaposleni roditelji četvoro i više djece moći da ispune uslove za penziju, značajna novina u Zakonu je što će pravo na finansijsku naknadu imati i zaposleni samohrani roditelji četvoro i više djece kao i, u naročito opravdanim slučajevima, staratelj sa kojim četvoro ili više djece žive u zajedničkom domaćinstvu.
Roditelj ostvaruje pravo na novčano primanje ako ispunjava sljedeće uslove:
1) da je nezaposleno lice i da ne ostvaruje primanja po drugom osnovu koja su veća od najniže plate u Republici,
2) da ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života ili dijete nad kojim je produženo roditeljsko pravo u skladu sa zakonom,
3) da maloljetna djeca žive sa roditeljem u zajedničkom domaćinstvu i da se nalaze na redovnom osnovnom školovanju u Republici Srpskoj, ukoliko za to ispunjavaju uslove,
4) da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine i državljanstvo Republike Srpske,
5) da ima prijavljeno prebivalište u Republici Srpskoj ili teritoriji Brčko Distrikta BiH, sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske.
Kako liberalan i emancipovan narod....
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6760 Re: Istočno Sarajevo
Sa druge teme:
Duša naša, ni s kim se ne identifikuje. Ne mrzi on nikog, "ne zanimaju ga", samo bi najradije "Bosnu očistio od smeća" ili "arapčadi".Apsolutno se moram sloziti s tobom. Nemam ni trunka empatije prema zapadu, sjeveru, jugu, ili istoku. Jedina moja empatija je prema Bosni i Hercegovinu i svakom njenom drzavljaninu. Sve ostalo gledam kroz interes moje drzave kako bi joj bilo bolje, naprednije i svijetlije u buducnosti.
Ne idntificiram se ni sa zapadom, ni sa istokom, gledam samo mogucu korist za drustvo u cjelini. Kao podjedinci me apsolutno ne zanimaju, niti jedan.
Ove neke teme kad vam čovjek servira, to je isto kao kad pustiš kakvom liku da se napije. Kada je negdje drugo, šuti i pazi šta priča, ali negdje se ipak osili i osjeća sigurno pa kaže šta stvarno misli.
To je ta sitna skupina samoproklavanih liberala (namjerno kažem sitna jer mislim da je to i među njima manjina) koji pod okriljem evropskih ideala
žele da iživljavaju svoju patološku mržnju, koji se prave da su moderni, iako su po svojim razmišljanjima na istom nivou kao i onaj krezubi seljak iz nekog udaljenog bosanskog sela ili ovih potencijalnih spaljivača tuđe imovine iz Mokrog.
Takvi ljudi su čak i udaljeniji od tih pravih liberalnih i evropskih ideala od spomenutih primjera, jer se oni makar nikad nisu ni bavili njima. Ova grupa samoproklavanih je stalno u kontaktu s njima ali ih očito ne razumije, ma koliko god se trudili - izgubljeni slučaj.
Komentar ti je prijavljen zbog govora mržnje.
- pezzar
#6761 Re: Istočno Sarajevo
Hladno ima oglas u Mokrom, 70 duluma i kuća za 165 000 maraka. Da su čete vazda bili, jesu. Kažu prije kad bi komšije s Grbavice krenuli zajedno (Srbi i Bošnjaci) po mladu na Pale i okolna sela, kažu tadašnjim muslimanima da ih sačekaju na Han Derventi, da ne bi bilo problema. Priča stara 50-ak godina.
-
PM72
#6762 Re: Istočno Sarajevo
To ti je kao ona priča kad su statisti za film Neretva pitali režiju hoće li im oni dati četničke uniforme ili da donesu svoje...
- mirota
-
splinter
#6764 Re: Istočno Sarajevo
"Bošnjaci se danas osjećaju daleko ljepše u Istočnom Sarajevu nego Srbi u Sarajevu. Srbi su napustili Sarajevo jer nisu imali osjećaj sigurnosti"
Ćosić na početku razgovora kaže da niko nikome u ovoj zemlji ne može zabraniti da živi gdje želi i da odlučuje o svom mjestu življenja.
"Mada je moje lično ubjeđenje da se Bošnjaci danas osjećaju daleko poštovanije i ljepše u Istočnom Sarajevu nego Srbi u Sarajevu. Srpski narod je takav da se voli da se okuplja oko toga gdje su brojniji i na taj način su i gledali Istočno Sarajevo. Međutim, meni ne pada napamet da išta izgovorim za šta bi se poslije izvinjavao kao taj nesretni Vukanović"

https://feji.us/w2k9x6
Ćosić na početku razgovora kaže da niko nikome u ovoj zemlji ne može zabraniti da živi gdje želi i da odlučuje o svom mjestu življenja.
"Mada je moje lično ubjeđenje da se Bošnjaci danas osjećaju daleko poštovanije i ljepše u Istočnom Sarajevu nego Srbi u Sarajevu. Srpski narod je takav da se voli da se okuplja oko toga gdje su brojniji i na taj način su i gledali Istočno Sarajevo. Međutim, meni ne pada napamet da išta izgovorim za šta bi se poslije izvinjavao kao taj nesretni Vukanović"

https://feji.us/w2k9x6
- Porodice Foht
#6765 Re: Istočno Sarajevo
Pa ne o'suj, ono najgore sto ima. 
-
PM72
#6766 Re: Istočno Sarajevo
Ja se slažem sa frljavim kepecom koji sebe naziva gradonačelnikom.Bošnjaci nisu opkolil Lukavicu,Vojkoviće,Pale,Hrešu,Mokro i Sokolac pa ih gađali i ubijali godinama.Zato bez straha borave po I.Sarajevu.A ovi kriju gdje su bili tokom rata,ako i kažu onda su bili u pozadini,opravljali ceste,auto jedinica...niko da kaže da je bio za minobacačem,topom i haubicom i ubijao 3,5 godine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6767 Re: Istočno Sarajevo
PM72 wrote: ↑25/10/2024 19:41 Ja se slažem sa frljavim kepecom koji sebe naziva gradonačelnikom.Bošnjaci nisu opkolil Lukavicu,Vojkoviće,Pale,Hrešu,Mokro i Sokolac pa ih gađali i ubijali godinama.Zato bez straha borave po I.Sarajevu.A ovi kriju gdje su bili tokom rata,ako i kažu onda su bili u pozadini,opravljali ceste,auto jedinica...niko da kaže da je bio za minobacačem,topom i haubicom i ubijao 3,5 godine.
- Bosanac sa dna kace
#6768 Re: Istočno Sarajevo
Kažu ka je prvi put igr'o taj film u Bosanskom Gerahovu usred filma ustanu neki galame " lažu, nismo imali onako dobre konje, nit ovoliko oružja..." I tu marisana nastane...
- Thorgerson
#6769 Re: Istočno Sarajevo
Ja, i?Seyfo wrote: ↑25/10/2024 10:33 Bošnjaci po popisu iz 2013 čine 50,11% znači većina su već, više ih je od svih ostalih zajedno.
Dokle god ima 1 srbin i 1 hrvat u drzavi, ustav je tu. I ne mozes ga mijenjati.
Pa mozemo se mi prcit do sutra i razmnozavat. Potpisali smo sta smo potpisali i gotovo je sad.
S druge strane. Da u toj austriji ne bude sutra vise nijedan orginalni austrijanac, to ce opet biti austrija i ti sto dodju ce bit austrijanci.
-
El_comadante
#6770 Re: Istočno Sarajevo
Tačno, to je zanimljivo. Svi su bili u vojsci ali daleko od oružja i prve linije. Ko je onda pucao po Sarajevu?PM72 wrote: ↑25/10/2024 19:41 Ja se slažem sa frljavim kepecom koji sebe naziva gradonačelnikom.Bošnjaci nisu opkolil Lukavicu,Vojkoviće,Pale,Hrešu,Mokro i Sokolac pa ih gađali i ubijali godinama.Zato bez straha borave po I.Sarajevu.A ovi kriju gdje su bili tokom rata,ako i kažu onda su bili u pozadini,opravljali ceste,auto jedinica...niko da kaže da je bio za minobacačem,topom i haubicom i ubijao 3,5 godine.
-
El_comadante
#6771 Re: Istočno Sarajevo
Netačno. Ustav se može mjenjati. Za promjenu Ustava treba ti 2/3 većina i entitetska. U nekom slučaju da Bošnjaci budu većina u RSu mogao bi promjeniti Ustav jer bi imao dovoljno ruku.Thorgerson wrote: ↑26/10/2024 10:49Ja, i?Seyfo wrote: ↑25/10/2024 10:33 Bošnjaci po popisu iz 2013 čine 50,11% znači većina su već, više ih je od svih ostalih zajedno.
Dokle god ima 1 srbin i 1 hrvat u drzavi, ustav je tu. I ne mozes ga mijenjati.
Pa mozemo se mi prcit do sutra i razmnozavat. Potpisali smo sta smo potpisali i gotovo je sad.
S druge strane. Da u toj austriji ne bude sutra vise nijedan orginalni austrijanac, to ce opet biti austrija i ti sto dodju ce bit austrijanci.
- dječak sa šibicama
#6772 Re: Istočno Sarajevo
Odakle te procjene da ce Bosnjaka uskoro biti 70%, na osnovu cega se to zakljucuje, prica se po mahali?
Rezultati izbora govore "malo" drugacije.
Rezultati izbora govore "malo" drugacije.
-
radostan dan
#6773 Re: Istočno Sarajevo
https://youtu.be/Zzkd8IJQj3U?si=BK7aJwQJP-LeRHthPorodice Foht wrote: ↑25/10/2024 11:21Ma da li si ti Radosni koji je nekad davno rado tucao jaje s Prletom u "Ko to tamo peva"? Namigni ako ti je neko provalio u profil.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6774 Re: Istočno Sarajevo
Cini mi se da sam vidio mirka sarovica na biciklu
Jel uopce on zna vozat tocak
Jel uopce on zna vozat tocak
- Porodice Foht
#6775 Re: Istočno Sarajevo
radostan dan wrote: ↑26/10/2024 16:37https://youtu.be/Zzkd8IJQj3U?si=BK7aJwQJP-LeRHthPorodice Foht wrote: ↑25/10/2024 11:21Ma da li si ti Radosni koji je nekad davno rado tucao jaje s Prletom u "Ko to tamo peva"? Namigni ako ti je neko provalio u profil.![]()
Ali ce se tucati jaja dok je dunjaluka.