Politicko desavanje u RS vol 1
- banjaluka078
- Moderator
#676 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
U mom "prethodnom životu", kad sam radila kao prevodilac, susretala sam se ljudima na prilično bitnim pozicijama. Skoro niko od tih VIP nije bio ufurani skot. Većina njihovih satelita (asistenata, savjetnika...) jeste. Vjerujem da i je i s gospođicom slično.
- muha_sa
#677 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Blago je kazat da sam osupnut_BataZiv_0809 wrote: ↑23/10/2024 15:31
Tolike skole a nije u stanju platiti pismen PR clanak. Vise ne znas ni jesi li posao ili dosao ni sta je zavrsila, gdje, kako, pri kojim institucijama, a sto kazes Dubai upada u oci pravo. Znamo kako se dole zaradjuju pare![]()
O kitnjastom i pretencioznom stilu ne bih, to je odraz licnih afiniteta, ali o pravopisnim greskama itekako bih.
Evo nek je sve ovo sto je napisano tacno i neka je sve to zaista prosla i pohadjala, ako je ona narucila i odobrila ovaj PR clanak to znaci da nista nije naucila od tih silnih skola.
Barem je takvo moje zivotno iskustvo sa ljudima. Sto bogatije iskustvo to skromniji i jednostavniji ljudi.
Prazna posuda odzvanja.
- Point.
#678 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Fino opisano u glazbenoj numeri simpatične hiphop grupe iz Osijeka Krankšvester sa radnim naslovom "Dubai".muha_sa wrote: ↑23/10/2024 17:42Blago je kazat da sam osupnut_BataZiv_0809 wrote: ↑23/10/2024 15:31
Tolike skole a nije u stanju platiti pismen PR clanak. Vise ne znas ni jesi li posao ili dosao ni sta je zavrsila, gdje, kako, pri kojim institucijama, a sto kazes Dubai upada u oci pravo. Znamo kako se dole zaradjuju pare![]()
O kitnjastom i pretencioznom stilu ne bih, to je odraz licnih afiniteta, ali o pravopisnim greskama itekako bih.
Evo nek je sve ovo sto je napisano tacno i neka je sve to zaista prosla i pohadjala, ako je ona narucila i odobrila ovaj PR clanak to znaci da nista nije naucila od tih silnih skola.
Barem je takvo moje zivotno iskustvo sa ljudima. Sto bogatije iskustvo to skromniji i jednostavniji ljudi.
Prazna posuda odzvanja.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#679 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Jao, jao, onaj kraj, vratila octaviu jer ima rr, vratila telefon jer ima flet tarifu i vratila lapAtop jer je njem NEUPOREDIVO bolji.

- No Mind
#680 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/milo ... /241023204
Ovi nasi političari da imaju dva grama mozga forsirali bi na sva zvona pricu da se Dodik sastaje sa Rusima kao eksponent proruskog Vucica i regionalnog faktora nestabilnosti srbije u BiH. Sve budalestine koje ovaj radi, treba direktno nabijati na nos Beogradu i prozivati Vucica i srbiju. Uostalom Dodik ne povlaci nijedan znacajan potez dok se ne konsultira sa "100 za 1" naci stovateljem pempas generala i sa Patrijarhom.
Zmiju treba udarati u glavu!
Ovi nasi političari da imaju dva grama mozga forsirali bi na sva zvona pricu da se Dodik sastaje sa Rusima kao eksponent proruskog Vucica i regionalnog faktora nestabilnosti srbije u BiH. Sve budalestine koje ovaj radi, treba direktno nabijati na nos Beogradu i prozivati Vucica i srbiju. Uostalom Dodik ne povlaci nijedan znacajan potez dok se ne konsultira sa "100 za 1" naci stovateljem pempas generala i sa Patrijarhom.
Zmiju treba udarati u glavu!
Last edited by No Mind on 23/10/2024 22:35, edited 1 time in total.
- banjaluka078
- Moderator
#681 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Mogli bi mu se naljutiti njegovi Izraelci kad vide da je sa Guterresom.
-
1Dante1
#682 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
pa ne mogu pricati, kad je nas sultan isto tamo. Ne mozes po dodiku srati a ne spomenuti sultana.
- No Mind
#683 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ja mislim da mogu... Ako možda neke politicke opcije iz vlasti ili opozicije ne mogu. Ima drugih koje bi mogle. Pitanje je zasto tako rijetko rade proaktivno, valjda se uzdaju u garancije saveznika koji možda traze da se ne talasa na nivou regije. Npr. Interesantna je vidljiva razlika u politickom ponasanju Kosova i Edija Rame i Albanije, potonji se slicno ponasa kao i ovi nasi.
Anyway, ja mislim da bi itekako pomoglo da se srbiji krenu ispostavljati računi za ovoga. Kao sto rekoh, to je cista realnost stvari. Dok konstantno pricaju kako uvjek postuju suverenitet i teritorijalni integritet BiH Beograd zapravo aktivno rusi Dayton kroz antiustavne poteze PCa.
Zasto nebi odgovorili na pravi i efektivniji nacin?
- Mr.Sojic
#684 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kolega ispravi me ako griješim, ali ja onog 100 za 1 nikada nisam čuo da kaže i suverenitet Bosne i HercegovineNo Mind wrote: ↑23/10/2024 23:08Ja mislim da mogu... Ako možda neke politicke opcije iz vlasti ili opozicije ne mogu. Ima drugih koje bi mogle. Pitanje je zasto tako rijetko rade proaktivno, valjda se uzdaju u garancije saveznika koji možda traze da se ne talasa na nivou regije. Npr. Interesantna je vidljiva razlika u politickom ponasanju Kosova i Edija Rame i Albanije, potonji se slicno ponasa kao i ovi nasi.
Anyway, ja mislim da bi itekako pomoglo da se srbiji krenu ispostavljati računi za ovoga. Kao sto rekoh, to je cista realnost stvari. Dok konstantno pricaju kako uvjek postuju suverenitet i teritorijalni integritet BiH Beograd zapravo aktivno rusi Dayton kroz antiustavne poteze PCa.
Zasto nebi odgovorili na pravi i efektivniji nacin?
- No Mind
#685 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pa sad ne bih se ni ja mogao zakleti, a ima itekako smisla da to izostavi!Mr.Sojic wrote: ↑24/10/2024 10:35Kolega ispravi me ako griješim, ali ja onog 100 za 1 nikada nisam čuo da kaže i suverenitet Bosne i HercegovineNo Mind wrote: ↑23/10/2024 23:08Ja mislim da mogu... Ako možda neke politicke opcije iz vlasti ili opozicije ne mogu. Ima drugih koje bi mogle. Pitanje je zasto tako rijetko rade proaktivno, valjda se uzdaju u garancije saveznika koji možda traze da se ne talasa na nivou regije. Npr. Interesantna je vidljiva razlika u politickom ponasanju Kosova i Edija Rame i Albanije, potonji se slicno ponasa kao i ovi nasi.
Zasto nebi odgovorili na pravi i efektivniji nacin?![]()
- Mr.Sojic
#686 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
To nikada nije rekao ni ovaj sa ove strane Drine.No Mind wrote: ↑24/10/2024 11:07Pa sad ne bih se ni ja mogao zakleti, a ima itekako smisla da to izostavi!Mr.Sojic wrote: ↑24/10/2024 10:35Kolega ispravi me ako griješim, ali ja onog 100 za 1 nikada nisam čuo da kaže i suverenitet Bosne i HercegovineNo Mind wrote: ↑23/10/2024 23:08
Ja mislim da mogu... Ako možda neke politicke opcije iz vlasti ili opozicije ne mogu. Ima drugih koje bi mogle. Pitanje je zasto tako rijetko rade proaktivno, valjda se uzdaju u garancije saveznika koji možda traze da se ne talasa na nivou regije. Npr. Interesantna je vidljiva razlika u politickom ponasanju Kosova i Edija Rame i Albanije, potonji se slicno ponasa kao i ovi nasi.
Zasto nebi odgovorili na pravi i efektivniji nacin?![]()
Ja bar nisam čuo, a vjeruj čujem dobro
-
mishic
#687 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
"VUKANOVIĆ NAKON SKANDALOZNOG TEKSTA NA BLOGU: "Neki mediji iz Federacije su ovo iskoristili da me naprave gorim od Karadžića" (VIDEO)"
Gori (još) nisi ali veoma blizu njemu po mnogo čemu jesi. I ne samo ti nego sve veći broj vas koje puca jedna te ista paranoja čiji korjeni su u viševjekovnoj mitomaniji kojom ste zadojeni. Neobjašnjiva i krivo adresirana mržnja iz vas progovara čak i u situacijama kada se zbog međusobnih obračuna pokušavate dodvoravati Bošnjacima pa u svrhu ili s ciljem njihovog ponižavanja jedni druge "častite" orjentalnim povijesnim titulama od kojih očito hranite tu svoju paranoju.
No, i tebe Vukanoviću i sve one sa istom dijagnozom Bošnjaci bi trebali debelo častiti jer sve ono što nisu uspjele njihove značajne historijske ličnosti, što nisu uspjeli njihovi učitelji i povjesničari, uspjeli ste vi paranoidni mitomani otvarajući im oči da vide i znaju sa kim imaju posla. Sve svoje paranoidne poganluke, sve povijesne idiotluke, sve ono što vas čini baška sortom koja ni sa kim ne može i ne želi da živi ( a povijest nas uči da se to zove fašizam) vi pripisujete drugom, za svoja zlodjela (a broja im nema) optužujete drugog i time nas zapravo opamećujete, učite oprezu i svemu onome čime ovaj dobrohotni narod kroz povijest oskudijeva.
Kada nas je svojedobno naš veliki učitelj, rahmetli Alija Isaković, u jednom svome javnom nastupu opisao mnogi Bošnjaci su se ljutili na njega i taj opis smatrajući ga uvredljivim i samoponižavajućim a zapravo je bio debelo u pravu. Naš merhamet, spremnost na praštanje, prelazak preko svega i brzo zaboravljanje onoga što nam dušmani i zulumćari čine dovelo je do toga da nas jedno te isto zlo poklapa desetine puta bez ikakve a po gotovu bez adekvatne naše reakcije.
Vaše optužbe za sve i svašta, evo čak i za to kada neko legalno i legitimno kupi stan tamo gdje on želi, naučile su nas sa vas konačno razumijemo, da sve ono za što optužujete nas jeste vaš slijedeći potez, da ono što pripisujete nama sami planirate činiti i učiniti svejedno ko od vas nama to poruči i ko nama to pripiše. Jedan je to jedinstven paranoidni sklop masovne pandemije u kojoj nema svoga Ja, nema svoga mišljenja, nema zdrave prosudbe i racionalnog pristupa nego se reagira paranoično, bolesno, idiotski, isključivo i "nebeski" kako vi nazvaste ono što ostatak svijeta zove fašizmom.
Gori (još) nisi ali veoma blizu njemu po mnogo čemu jesi. I ne samo ti nego sve veći broj vas koje puca jedna te ista paranoja čiji korjeni su u viševjekovnoj mitomaniji kojom ste zadojeni. Neobjašnjiva i krivo adresirana mržnja iz vas progovara čak i u situacijama kada se zbog međusobnih obračuna pokušavate dodvoravati Bošnjacima pa u svrhu ili s ciljem njihovog ponižavanja jedni druge "častite" orjentalnim povijesnim titulama od kojih očito hranite tu svoju paranoju.
No, i tebe Vukanoviću i sve one sa istom dijagnozom Bošnjaci bi trebali debelo častiti jer sve ono što nisu uspjele njihove značajne historijske ličnosti, što nisu uspjeli njihovi učitelji i povjesničari, uspjeli ste vi paranoidni mitomani otvarajući im oči da vide i znaju sa kim imaju posla. Sve svoje paranoidne poganluke, sve povijesne idiotluke, sve ono što vas čini baška sortom koja ni sa kim ne može i ne želi da živi ( a povijest nas uči da se to zove fašizam) vi pripisujete drugom, za svoja zlodjela (a broja im nema) optužujete drugog i time nas zapravo opamećujete, učite oprezu i svemu onome čime ovaj dobrohotni narod kroz povijest oskudijeva.
Kada nas je svojedobno naš veliki učitelj, rahmetli Alija Isaković, u jednom svome javnom nastupu opisao mnogi Bošnjaci su se ljutili na njega i taj opis smatrajući ga uvredljivim i samoponižavajućim a zapravo je bio debelo u pravu. Naš merhamet, spremnost na praštanje, prelazak preko svega i brzo zaboravljanje onoga što nam dušmani i zulumćari čine dovelo je do toga da nas jedno te isto zlo poklapa desetine puta bez ikakve a po gotovu bez adekvatne naše reakcije.
Vaše optužbe za sve i svašta, evo čak i za to kada neko legalno i legitimno kupi stan tamo gdje on želi, naučile su nas sa vas konačno razumijemo, da sve ono za što optužujete nas jeste vaš slijedeći potez, da ono što pripisujete nama sami planirate činiti i učiniti svejedno ko od vas nama to poruči i ko nama to pripiše. Jedan je to jedinstven paranoidni sklop masovne pandemije u kojoj nema svoga Ja, nema svoga mišljenja, nema zdrave prosudbe i racionalnog pristupa nego se reagira paranoično, bolesno, idiotski, isključivo i "nebeski" kako vi nazvaste ono što ostatak svijeta zove fašizmom.
-
DonieBrasco
#688 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnolis ... /241023134
Postu RS pod sankcije i institucije koje im ovo dozvoljavaju uz pojedince i gotova stvar.
Postu RS pod sankcije i institucije koje im ovo dozvoljavaju uz pojedince i gotova stvar.
-
dixi5
#689 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Cuj pod sankcije, a pazi sada DRZAVNI ORGAN ih angazovao hahahaha. Ja paradoksa od drzave i naroda 
-
DonieBrasco
#690 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ovo je pitanje dana kad ce Sfda, Trojkasi, HDZ-ovci i ostali na liste. isto ce ovako biti zato se i solidarisu.
-
NediM17
#691 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Mile je stari jaran sa Gutijem, ovaj mu svojevremeno dolazio na noge u BL.banjaluka078 wrote: ↑23/10/2024 22:33 Mogli bi mu se naljutiti njegovi Izraelci kad vide da je sa Guterresom.
Raja još iz Socijalističke internacionale.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... e_vignette
- banjaluka078
- Moderator
#692 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Jeste, ali se Mile u međuvremenu totalno slizao s Izraelcima, a oni baš znaju da zamjere.NediM17 wrote: ↑24/10/2024 14:56
Mile je stari jaran sa Gutijem, ovaj mu svojevremeno dolazio na noge u BL.
Raja još iz Socijalističke internacionale.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... e_vignette
- No Mind
#693 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
To bilo pravo rijesenje i jedna lijepa gesta nasih saveznika, prijatelja BiH. Ko god posluje sa licima sa crne liste riskira i sam sankcije, to nisu nase rijeci... I nasi politicari bi trebali lobirati za to.DonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 14:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnolis ... /241023134
-
DonieBrasco
#694 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Realno je tako uz sve ove iz FBiH sto bi majku prodali a kamoli drzavu za licni interes.No Mind wrote: ↑24/10/2024 16:57To bilo pravo rijesenje i jedna lijepa gesta nasih saveznika, prijatelja BiH. Ko god posluje sa licima sa crne liste riskira i sam sankcije, to nisu nase rijeci... I nasi politicari bi trebali lobirati za to.DonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 14:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnolis ... /241023134
- mayab
#695 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Onog Amidžića odmah prijaviti tužilaštvu , smrad smrdljivi , naše pare su sve to , i znam da "naši" neće ništa učiniti, ali mislim da Ameri neće to preskočitiDonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 14:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnolis ... /241023134
-
ReymondReddington
#696 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Za sta da ga se prijavi jer je raspisao konkurs na koji se svako mogao prijaviti a prijavila se samo posta rs?mayab wrote: ↑24/10/2024 20:33Onog Amidžića odmah prijaviti tužilaštvu , smrad smrdljivi , naše pare su sve to , i znam da "naši" neće ništa učiniti, ali mislim da Ameri neće to preskočitiDonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 14:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnolis ... /241023134
-
mishic
#697 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
KONKURC kao instrument zaštite samovolje i osigurač provođenja interesa je adekvatan onome kada je Mica raspisala konkurc na koji se mogu javiti svi oni koji znaju na kojoj strani njenog venerinog brežuljčića se nalazi bradavica? I svi mogu konkurisati ali proći može samo onaj ko je napipao bradavicu. Tako Mica nikog nije spriječila da učestvuje niti navijala ko će proći.
- problemnatravunu
#698 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ma jašta , sve po zakonu , sve čista slučajnost ....ReymondReddington wrote: ↑24/10/2024 20:56Za sta da ga se prijavi jer je raspisao konkurs na koji se svako mogao prijaviti a prijavila se samo posta rs?mayab wrote: ↑24/10/2024 20:33Onog Amidžića odmah prijaviti tužilaštvu , smrad smrdljivi , naše pare su sve to , i znam da "naši" neće ništa učiniti, ali mislim da Ameri neće to preskočitiDonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 14:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnolis ... /241023134
.
.
.
UGLEDNI BEOGRADSKI PROFESOR IVAN VIDENOVIĆ:
Ponoviću: od svih delova bivše Jugoslavije, Republika Srpska danas nesumnjivo najviše liči na NDH. Po nacionalističko-klerikalnom vladajućem narativu, po odbijanju da se odrekne zločina iz prošlosti i izvršilaca genocida, po svrstavanju uz Istočni rajh i varvarsku osovinu o kojoj sam već govorio, i po bezobzirnosti i bahatim slavljima nad otvorenim ranama komšija Bošnjaka, baš onda kad i dan danas još uvek ukopavaju svoje mrtve. Time Republika Srpska sama dovodi u pitanje svoje postojanje i svoj opstanak.
- No Mind
#699 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Dodik najavio da će od Parlamentarne skupštine BiH tražiti dopuštenje da RS učestvuje u BRICS-u
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-n ... 109?widget
Sta rade nasi politicari, zasto ne slijede izjava do izjave da ruski trojanski konj, "100 za 1" nacista Vučić preko svojih eksponenata u BiH pokusava da ugura cijelu regiju u "ruski svet"?
Sta rade nasi politicari, zasto ne slijede izjava do izjave da ruski trojanski konj, "100 za 1" nacista Vučić preko svojih eksponenata u BiH pokusava da ugura cijelu regiju u "ruski svet"?
-
ReymondReddington
#700 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Amerika i eu su frapirane ovim. Ovo nisu ocekivali. Sad ce schmit intervenisati i promijeniti izborni zakon u federaciji. Sad ce dodiku biti jasno da je presao sve cevene linije. Njih jedno 1000.No Mind wrote: ↑28/10/2024 11:09 Dodik najavio da će od Parlamentarne skupštine BiH tražiti dopuštenje da RS učestvuje u BRICS-u