Hoćeš da kažeš onda da je Mazda ubacivala neprikladne motore u C segment? Drugi autogol danaskravamuzara wrote: ↑22/10/2024 18:252.5 je SUV motor koji 250 konja ima vec na 3800 obrtaja, ali teska je to racunicacanvra888 wrote: ↑22/10/2024 18:18A ja, ja zaboravio da je Mazda odmah inferiorna u tim poređenjima gdje su automati, sa meganaprednim automatom od 6 brzinakravamuzara wrote: ↑22/10/2024 18:08
Poredi se GTI jer je manual vs manual i fwd vs fwd, Clubsport je automatik, R je i automatik i AWD.
Od ove godine je i GTI samo automatik ali hajd.
![]()
Šta mene ima biti sramota, zaboli me za oba, ali je činjenica da je Mazda irelevantna u tom pogledu jer i nemaju ništa za poređenja u tom pogledu.Nije te sramota spominjati 300 kubika a dva desetljeca razlike
Eto da te čovjek još više dotuče - Mazdin 2.5 turbo predstavljen 2016. razvija 250 ks, Volkswagenov 2.0 TSI je još u 2013. razvijao 300 ks u Golfu iz 25% manje zapremine. Hvala i doviđenja.![]()
Znači sad ti nisu bitna najbrža vremena? A znaš se gađati raznim ciframa ubrzanja.MPS nije ni bio automatik, zamisli kupiti hothatch automatikUkinuo vauvau manual skroz, samo pokazuje kakav profil vozaca ga kupuje
![]()
Općepoznato je da je današnji automat brži (ne Mazdin, doduše
U rezimeu, čekamo Mazdin pandan ostalih hot hatchevima, ali teško da ćemo ga dočekati. Dok drugi razvijaju po 333 ks iz 2.0 motora, Mazdi je domet 250 iz 25% većeg motora