TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
spree

#1526 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by spree »

Za te dvije stvari?

Cuj nije wow. To treba nalupati. Stoka. Da znam ko je tacno bi napisao mail temuu.
STR69

#1527 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by STR69 »

spree wrote: 22/10/2024 00:52 Za te dvije stvari?

Cuj nije wow. To treba nalupati. Stoka. Da znam ko je tacno bi napisao mail temuu.
Ne kažem da je ukradeno, vjerovatno se poderalo i ispalo, pa naknadno zalijepili. Kome treba alat za otvaranje satova i traka za porubljivanje hlača? 2,5€ ukupno.Sreća je pa ja već godinama snimam pakete kad dođu, dok ih otvaram.
canvra888

#1528 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by canvra888 »

madesa wrote: 21/10/2024 23:35 Ma i temu ce otici iz BiH samo je pitanje vremena. Danas na poslu hladno kolegica kaze "nwrucila sam 5 artikala i ni jedan mi nije bio wow i trazila sam refundaciju"
I na osnovu čega misli da će dobiti refund? Pa nisu ni iz Temua budale, zna se za šta se dobija refund.

Neće sigurno zbog takvih slučajeva povlačiti dostupnost. Takvih slučaja ima svugdje po svijetu.
Dzontra_Volta

#1529 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Dzontra_Volta »

Je li iko slučajno naručio ovu džidžu? Nije mi došla baterija, a ne znam kakva tačno ide (nigdje u uputstvu ne piše). Vidim na recenzijama da inače dođe, ali kod mene nije (mada koliko se sjećam i pisalo je da neće doći).
Pa ako neko ima, da otvori zadnji poklopac i uslika bateriju, pliz. :D
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10032
Image
madesa

#1530 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by madesa »

canvra888 wrote: 22/10/2024 04:08
madesa wrote: 21/10/2024 23:35 Ma i temu ce otici iz BiH samo je pitanje vremena. Danas na poslu hladno kolegica kaze "nwrucila sam 5 artikala i ni jedan mi nije bio wow i trazila sam refundaciju"
I na osnovu čega misli da će dobiti refund? Pa nisu ni iz Temua budale, zna se za šta se dobija refund.

Neće sigurno zbog takvih slučajeva povlačiti dostupnost. Takvih slučaja ima svugdje po svijetu.
Dobila temu kredit i sadce opet uzeti nesta
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1531 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by anex »

Nemoj te glumiti puno tržišnog inspektora, carinika i ostale ljude...
Ova tema postoji da bi se razmjenila iskustva i (ne)zadovoljstva za kupljene artikle...

Prestanite zatrpavati pitanjima i pisanjem o glupostima tipa kad će doći paket, kad će refund, kad če ovo-ono.

Zatrpali ste temu glupostima pa kad neko dođe da se informiše, ne može se snaci za 4 dana...

Prestanite s tim.
-Chesterfield-

#1532 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

Dzontra_Volta wrote: 22/10/2024 07:00 Je li iko slučajno naručio ovu džidžu? Nije mi došla baterija, a ne znam kakva tačno ide (nigdje u uputstvu ne piše). Vidim na recenzijama da inače dođe, ali kod mene nije (mada koliko se sjećam i pisalo je da neće doći).
Pa ako neko ima, da otvori zadnji poklopac i uslika bateriju, pliz. :D
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10032
Image
CR2032
Ispod artikla imaš PDF uputstvo.
bejzik

#1533 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bejzik »

što se tiče ovih elektro-dzidza top zadovoljan Temu je super
oko mjesec i po' cekali paket nista razbijeno sve ok

problem je u torbama ; nasa greska sto smo mislili da slika vjerodostojno prikazuje izgled torbe jer je uzivo puno drugacija tekstura, forma, boja i sve - a kupili smo cak 3. Gumena podloga za jelo na slikama ima fotosopirane stvari na sebi (limun, tanjir, pribor itd..) pa izgleda veca nego uzivo - opet nasa greska sto se nismo vodili specifikacijom dimenzija nego u tom zanosu šopinga uzeli..

tako da bih upozorio raju da ne vjeruje dimenzijama sa slike nego obavezno čita upisane dimenzije
i sto se tice tekstila da slike ne pokazuju stvarno stanje cak ni one u komentarima/recenzije

pitanje : ako bih želio vratiti/zamijeniti te 4 stvari
da li bih uspio
da li plaćam poštarinu i otprilike koliko ?

hvala unp. zdravo bili
VladaFBiH

#1534 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by VladaFBiH »

Emojti wrote: 21/10/2024 16:24
VladaFBiH wrote: 21/10/2024 15:58 Po isteku 30 dana uredno urađen refund - u roku 10 min pare na računu... idu penali X Express-u za neisporuku (paket najavljen prošli ponedjeljak za isporuku s njihove strane i od tada mu se gubi svaki trag).
Pozovi ih na broj vidi gdje se zagubio. Valjda ti nece rec ko i meni "ovo nije doslo jos kod nas". Fino pise na Temu, ako ne dodje, dobijes pare a paket ako poslije stigne mozes zadrzat.
Mnogo bi bolje bilo da su EuroExpress odabrali, sigurno im je puno skuplje bilo.
zvao u utorak tad mi je rekla da je greškom otišao u DC Trebinje a u petak da će se neko javiti kad bude na isporuci a već se javili 14.10 da je na isporuci - uglavnom oni nemaju pojma gdje je
VladaFBiH

#1535 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by VladaFBiH »

bubobih wrote: 21/10/2024 19:52 Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
da im se zahvalim što su vjerovatno potpisali ugovor života na osnovu kojeg imaju priliku da postanu broj 1 u BiH?
DaysleepeR

#1536 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by DaysleepeR »

bejzik wrote: 22/10/2024 08:38 što se tiče ovih elektro-dzidza top zadovoljan Temu je super

problem je u torbama ; nasa greska sto smo mislili da slika vjerodostojno prikazuje izgled torbe jer je uzivo puno drugacija tekstura, forma, boja i sve - a kupili smo cak 3. Gumena podloga za jelo na slikama ima fotosopirane stvari na sebi (limun, tanjir, pribor itd..) pa izgleda veca nego uzivo - opet nasa greska sto se nismo vodili specifikacijom dimenzija nego u tom zanosu šopinga uzeli..

tako da bih upozorio raju da ne vjeruje dimenzijama sa slike nego obavezno čita upisane dimenzije
i sto se tice tekstila da slike ne pokazuju stvarno stanje cak ni one u komentarima/recenzije

da li bih uspio

hvala unp. zdravo bili
Pravilo br.1 ne uzimati bilo šta tekstilno
Pravilo br. 2 ako baš moraš, odeš na reviews i pogledaš fotografije artikala koje su postavili ljudi koji su ih dobili. Tu vidiš kako taj artikl zapravo izgleda. Napisano više puta na temi.
bejzik

#1537 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bejzik »

naglasio sam da sam pogledao i slike torbi u komentarima od raje
i opet je ispalo puno drugačije/lošije nego na slikama

pratio sam temu o Temu :) - znam za textil zato nisam naručivao majice,duxe itd..
PlusSA

#1538 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by PlusSA »

bejzik wrote: 22/10/2024 09:05 naglasio sam da sam pogledao i slike torbi u komentarima od raje
i opet je ispalo puno drugačije/lošije nego na slikama

pratio sam temu o Temu :) - znam za textil zato nisam naručivao majice,duxe itd..
Al stvarno ne znam šta očekujete od "Kineza".
Odete u Kinesku radnju i vidiš kakav im je tekstil, opet narod očekuje nešto drugačije kad stigne.

Hvala Bogu evo puni smo tržni centara gdje imaju svi poznati brendovi i kupiš tekstil, torbu il šta vec.

I te slike u recenzijama, slikaju sa Xiaomi mobitelom od npr 100€ šta možeš vidjeti na toj slici :roll:
Emojti

#1539 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Emojti »

bejzik wrote: 22/10/2024 08:38
da li bih uspio

hvala unp. zdravo bili
Placas postarinu otprilike vise nego sto te stvari kostaju. Sve ovisi o tome koliko je posiljka teška i naravno mora bit preporucena jer njima ostavljas svoj tracking broj sto si poslao. Ne isplati se al nikako slat nazad, osim ako je nesto par stotina maraka pa eto.
dixi5

#1540 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dixi5 »

STR69 wrote: 22/10/2024 00:59 Sreća je pa ja već godinama snimam pakete kad dođu, dok ih otvaram.
Ne kontam to snimanje? Sta to tacno dokazuje, jer ja mogu napraviti takav rez, izvaditi sta treba i onda kao snimati. To nije nikakav dokaz, samo gubljenje vremena :D
bejzik wrote: 22/10/2024 08:38 pitanje : ako bih želio vratiti/zamijeniti te 4 stvari
da li bih uspio
Zavisi od tezine, ali od 50KM pa do nekih 150KM.
oXavier

#1541 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by oXavier »

bejzik wrote: 22/10/2024 08:38 što se tiče ovih elektro-dzidza top zadovoljan Temu je super

da li bih uspio

hvala unp. zdravo bili
Pokušaj, mislim da čak neće tražiti da se vrate stvari ako nisu preskupe. Idi na svoju narudžbu, klikni return/refund, i onda unutar narudžbe možeš odabrati pojedinačne artikle za koje bi uradio refund, odabereš rwzlog, priložiš fotograije i to je to. Meni su odmah za 2 artikla doduše manja koja su bila oštećena ponudli refund bez vraćanja.
bejzik

#1542 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bejzik »

e vala dobro ste mi i rekli :P :thumbup:
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1543 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

VladaFBiH wrote: 22/10/2024 08:49
bubobih wrote: 21/10/2024 19:52 Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
da im se zahvalim što su vjerovatno potpisali ugovor života na osnovu kojeg imaju priliku da postanu broj 1 u BiH?
Da im se zahvalis sto su usli u tu pricu jer bi i dalje buljio u aliexpress i trazio artikal po 2 3 dana s manjom dostavom ili placao dhl u vecini slucajeva. Pored toga sto ce oni zaraditi i narodu generalno tj trzistu je ovo dobro doslo. Svi vi gledate kako oni rade i zarade a ne vidite da vi sjedite u toplom domu i klikcete sa besplatnom dostavom i narucujete sve ono sto nikad niste mogli da vas ne oplete shipping ko zna koliko. I onda je problem pricekati paket problem sto je punkt problem sto ide preko trebinja ili citluka ili bihaca pa je problem sto ide brodom pa ovo pa ono. Brate ne dodje paket za 30 dana refundas ako imas pravo i cao. Sto se tice punktova ko voli nek izvoli ko je namcor nek sjedi i ceka i gleda slike od drugih koji su paket preuzeli.
dixi5

#1544 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dixi5 »

bubobih wrote: 22/10/2024 10:29 Da im se zahvalis sto su usli u tu pricu jer bi i dalje buljio u aliexpress
Nema sanse da se bilo ko od nas zahvali privatnoj kompaniji koja je usla u neki posao radi vlastite ekonomske koristi.

I prestani shiljiti za xepxress, on su potrosna roba. Dok su dobri, biti ce tu za nas i za temu, cim ne budu, sut kanta idemo dalje.

Taj merhametli sistem bejha je jdan od vecih problema.
bubobih wrote: 22/10/2024 10:29 Sto se tice punktova ko voli nek izvoli ko je namcor
Jesam. Reci kolegama da ce mi dostaviti na adresu svaki put. Taj punkt neka nekome drugome izmisljaju.

Kupac ako mu je lakse, sam oznaci da ce na punkt, ili sanduce, a ne da mi neka posta odredjuje gdje cu ja da preuzmem paket.
Last edited by dixi5 on 22/10/2024 10:36, edited 2 times in total.
Naslovnica

#1545 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Naslovnica »

bubobih wrote: 22/10/2024 10:29
VladaFBiH wrote: 22/10/2024 08:49
Da im se zahvalis sto su usli u tu pricu jer bi i dalje buljio u aliexpress i trazio artikal po 2 3 dana s manjom dostavom ili placao dhl u vecini slucajeva. Pored toga sto ce oni zaraditi i narodu generalno tj trzistu je ovo dobro doslo. Svi vi gledate kako oni rade i zarade a ne vidite da vi sjedite u toplom domu i klikcete sa besplatnom dostavom i narucujete sve ono sto nikad niste mogli da vas ne oplete shipping ko zna koliko. I onda je problem pricekati paket problem sto je punkt problem sto ide preko trebinja ili citluka ili bihaca pa je problem sto ide brodom pa ovo pa ono. Brate ne dodje paket za 30 dana refundas ako imas pravo i cao. Sto se tice punktova ko voli nek izvoli ko je namcor nek sjedi i ceka i gleda slike od drugih koji su paket preuzeli.
Kakvi ba punktovi?
Brza pošta isporučuje na adresu i to je to.
Nikakvi punktovi.
Što se mene tiče, čitajući ove što traže refund za robu koja nije zadovoljila WoW efekat ili brzu poštu koja ne isporučuje na adresu, tačno će TEMU ukinuti dostavu za BiH i to je to. I neka ukine, kada smo stoka.
Quaresma

#1546 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Quaresma »

hvala expressu sto je uletio klizeci i spasio nas. inace ne bih bez njih nista narucili na internetu.

kako smo nezahvalan narod.

ako neko iz temu cita ovu temu, molim vas nemojte nas ukidati.
ljubijankic

#1547 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by ljubijankic »

Quaresma wrote: 22/10/2024 10:36 hvala expressu sto je uletio klizeci i spasio nas. inace ne bih bez njih nista narucili na internetu.

kako smo nezahvalan narod.
Treba se zahvaliti expressu kao sto se trebamo zahvaliti i našim ratnim profiterima koji nas spašavaju od gladi i zeđi :bih:
darius_maximus

#1548 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by darius_maximus »

Hoćemo to i ovo uspjeti razjebati? :lol:
Pa nisu ljudi kako treba ni počeli... :D
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1549 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

darius_maximus wrote: 22/10/2024 10:40 Hoćemo to i ovo uspjeti razjebati? :lol:
Fala bogu da cemo razjebati pa vidi samo ovde koliko je toxicnih ljudi koji samo svoju guzicu gledaju. Al neka, ja sam lijepo rekao, ko nece punkt neka čeka paket i to je to. Ne vidim sta se njega tice punkt kad ce mu stici na adresu. Al ko bi nama ugodio. Zbog takvih niko i ne radi s nama, samo nesto seremo.

Na zapadu ti nabiju paket nogom od vrata i jebe im se. Ovde na izvolite dovoze moraju te moliti da ga preuzmes i opet narod bleji da je nekako da ne znam sta. I nije cudo sto niko ne ulazi na trziste nase, ko ce s nama ovakvima izaci na kraj.
Naslovnica

#1550 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Naslovnica »

bubobih wrote: 22/10/2024 11:11
darius_maximus wrote: 22/10/2024 10:40 Hoćemo to i ovo uspjeti razjebati? :lol:
Fala bogu da cemo razjebati pa vidi samo ovde koliko je toxicnih ljudi koji samo svoju guzicu gledaju. Al neka, ja sam lijepo rekao, ko nece punkt neka čeka paket i to je to. Ne vidim sta se njega tice punkt kad ce mu stici na adresu. Al ko bi nama ugodio. Zbog takvih niko i ne radi s nama, samo nesto seremo.

Na zapadu ti nabiju paket nogom od vrata i jebe im se. Ovde na izvolite dovoze moraju te moliti da ga preuzmes i opet narod bleji da je nekako da ne znam sta. I nije cudo sto niko ne ulazi na trziste nase, ko ce s nama ovakvima izaci na kraj.
Nisam shvatio, biće opcija dostave, a dodatno biće opcija da se pokupi sa "punkta"?
Post Reply