Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prvi 308 je auto za Suzuki SX4.
Ovaj sto Nedim ima je za njega Mercedes. U svemu. I zaboli me sta ce Amar reci, SX4 je kanta bio i kao nov
Svidja mi se, slusa, ne kvari se, vozio bih ga, ali je kanta.
PlusSA wrote: ↑21/10/2024 09:37
Zagrijao sam se za 3008 model, pa istražujem vec neko vrijeme.
Ne vidim smisao da neki modeli imaju "kolutic" gdje se bira podloga na kojoj se vozi a opet sve se svodi na prednju vucu
Bez obzira na sve veoma zanimljiv model kojeg bi uzeo prije Tiguana kojeg ima i previše na cestama a i Q5 modela.
1.6 i 2.0 su vrhunski dizel motori, bolji od TDI. 1.5 HDI i 1.2 benzinci su za izbjegavanje. Taj kolut za biranje podloge ima donekle smisla jer je jedna od opcija i elektronska simulacija špere.
Došlo vrijeme da se mijenja auto. Izbor je pao na ova četiri:
- Seat Arona
- Suzuki Vitara
- Škoda Kamiq
- Kia Stonic
U pitanju su nova auta i cijena im je tu negdje (par hiljada gore-dole). Auto mi treba za svakodnevnu voznju (kuća-posao) i par puta godišnje malo duže relacije (ništa ekstremno). Šta mi predlažete od ponuđenih i ako neko ima iskustva sa jednim od gore navedenih modela, bio bih zahvalan da napišete svoje mišljenje.
Kia Stonic se moze kupiti za 31 000 KM, sa 1.2 motorom od 80 KS. Vitara tesko da moze ispod 36 000, ali ima 1.4T motor sa 130 KS.
Kolega s posla ima Stonic, nov auto, slusa, ali nije za usporedbu ni sa jednim gore navedenim. Mozda jedino sa Aronom, ali mislim da je i ona bolja.
Sebi da kupujem birao bi izmedju Kamiq i Vitare.
Bancho wrote: ↑21/10/2024 11:52
- Seat Arona
- Suzuki Vitara
- Škoda Kamiq
- Kia Stonic
U pitanju su nova auta i cijena im je tu negdje (par hiljada gore-dole). Auto mi treba za svakodnevnu voznju (kuća-posao) i par puta godišnje malo duže relacije (ništa ekstremno). Šta mi predlažete od ponuđenih i ako neko ima iskustva sa jednim od gore navedenih modela, bio bih zahvalan da napišete svoje mišljenje.
Arona i Vitara- kante sa unutrasnjoscu iz 99 godine, Vitara u osnovnom paketu opreme nema ni naslon za ruku , puhaljke ko u Daciji Logan prve generacije
Stonic solidan unutra ali motorizacija katastrofa, anemicni atmosferski 1.2 i 1.4 za 30+ hiljada maraka
Kamiq tu najvise lici na auto ali jedino sa 1.5 TFSI motorom
- Seat Arona
- Suzuki Vitara
- Škoda Kamiq
- Kia Stonic
Sx4 je sad na snizenju oko 47 tisuca, ako te privlaci taj dizajn
Ne znam moze li u skodu oprema ko u vitaru a da bude priblizna cjena. Ljepse je sjediti u skodi. Cini se luksuznije.
Ako si imalo visociji Kamiq je mali, a i gepek mi je djelovao bas mali (bez poredjenja sa ostalim).
Arona mi cak i manja djeluje, ali nju nisam vozio za razliku od Kamiqa.
Što se tiče vitare ja sam pisao svoj review (možda i više njih), pa molim postavljača pitanja da isti pogleda.
Od ova 4 ja bi vitaru.
Stonic na zadnje definitivno.
Debele kompromise je pretjerano.
Mislim pišeš ko da se radi o ladi nivi jbte.
Kakvo lupetanje.
Vitara je dobar komad auta, dobro vuče, do stotke ispod 10sek, potrošnja razumna.
Oprema I interijer zadovoljavajući (zapravo oprema odlična)
Ko hoće više od toga, plus premium interijer imate bmw, Mercedes audi.
Sva četiri auta sa liste ispunjavaju sve ono što mi treba, tako da mi ne treba ništa niti jače, a niti bolje. Sad su samo u pitanju nijanse, šta je bolje tj. šta je kvalitetnije.
I meni je na prvom mjestu Vitara, već odavno je šmekam, pogotovo u sivoj metalik boji.
Šta mislite o Dacia Dusteru? Nedavno sam se vozio u Dacia Dusteru iz 2014 i pozitivno sam se iznenadio. Stvarno nisam to očekivao, čvrsto i stabilno auto i što je najvažnije udobno.
U Vitari imas Hybrid tehnologiju. Skupu bateriju, moze biti svega nakon 5 godina.
Kod Stonica nemas. Za Aronu i Kamiq nisam siguran.
Stonic 1.4 sa 100 KS i 6brz je korektan, ali nista vise od toga. I blizu 40k KM
Jbg, odvagaj sam sebi
- Seat Arona
- Suzuki Vitara
- Škoda Kamiq
- Kia Stonic
A Totota Yaris Cross i on je tih para, a čini se bolji od ponuđenih.
Suzuki ne bih hybrid ali vise ništa i ne nude. Neki dan, priča mi jaran djevojci mu Ignis hybrid sam zapalio se ispred zgrade, garanacija 3 mjeseca bila prošla, Berlijeta oprala ruke, dobila 10k od kaska.
Stonic ne znan, asocira me na auto ako ti nije stalo do života.