Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seman

#4151 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by seman »

Pizza u Margariti ja za mene najbolja u cijelom Sarajevu. Skupa, ali dobra.

U Crvenoj Jabuci je isto bila dobra na početku, ali u zadnja dva puta što sam jeo - očajna.

Pikolo Mondo je isto imao baš dobru picu ranije, ono ne Italijanski stil, već više naš stil, ali svejedno baš dobra. Otkako su mi ukinuli dostavu na Glovu (zbog udaljenosti), ne jedem je više, ali pamtim po dobru. :D

Ali onako za manje para, a da je dobra pica - onda Picerija Mocarela na Malti. Ambijent očajan, usluga očajna, ali pica predobra. :D
Nisamsdaali

#4152 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisamsdaali »

Pizzeria Mozzarella ima odlične sendviče, al pizza im je kriza
emko1234

#4153 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by emko1234 »

ITNet wrote: 27/09/2024 14:34
emko1234 wrote: 27/09/2024 12:01
ITNet wrote: 26/09/2024 15:17

A sto je Margherita prevara? I vala nije u Barssi 20 puta bolja pizza jer su skoro iste, npr. znam da Barsa i Margherita koriste isto Italijansko brasno za pizzu a i cijene su im iste u par maraka sve zavisi o kojoj pizzi pricamo jer imas i u Barsi Pizze od 15-17-20km itd... I ono Vapiano ti kao odlican omjer cijene i kvaliteta a piza u Vapianu skuplja od Margherite i ne moze se porediti po kvaliteti jer u Margheriti dobijas bar neki izvornu napoletanu sa Italijanskim brasnom i sastojcima a vamo standardnu neku BH pizzu :-) Mozda Vapiano dobar za neki sendvic i slicno
Ako ćer porediti Barsu i Margaritu head to head, barsa je restoran a margarita je malo napucaniji grill. Da krenemo od toga. Pica koju ja jedem u Barsi je ili 4 sira ili Pistačica. 4 sira je u Margariti skuplja i manja, kad na to dodamo da ti ljudi sve to serviraju u objektu veličine barsine kuhinje, vrlo je jednostavno što je prevara. Isto ko da mi Otrov prodaje skuplji hamburger od bilo kojeg burger bara u sarajevu u kojem imaš unutrašnji prostor u kojem možeš na miru pojesti naručeno.

Što se Vapiana tiče, ne jedem tamo picu nego paste i salate najčešće.
Znaci prevara je samo zbog ambijenta nesto :lol: Ma covjece bitna mi hrana, okus, cijena ulozeno dobijeno, tebi bitno koliki je neki objekat i kuhinja :-) Piza je iste velicine i tamo i vamo da se ne seremo beze, a cijena 4 sira jeste skuplja u Margheriti za 1,5km precerano bas, Yea Vapiano ti je bas top kao preporuka zbog pogleda jel? Trebao si napisati preporuka po ambijentu a ne po cijeni i kvalitetu hrane :lol:
Naravno. Kada dajem pare za nešto što je skuplje od konkurencije ili prosjeka, onda očekujem da za tu razliku postoji opravdan i logičan razlog. Ovo je logika Bošnje koji ide u Tučepe jer mu je more lijepo i miriše borovina, a to što do plaže tabana 10 minuta, što spava na krevetu iz doba Minhenske olimpijade, što mu baba sakriva daljinski od klime i što za iste pare može otici na Sardiniju, jebo to.

Pica u Margariti je skuplja, manja i meni lično lošija. Pritom sjediš u malo uređenijem grilu. I uopšte nije poenta u tih 1.5KM. Problem je što sve u globalu ne vrijedi te cijene koja sa traži za taj proizvod. Uostalom, i marka je puno ako ne znaš za šta je daješ.
ITNet

#4154 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ITNet »

emko1234 wrote: 03/10/2024 12:02
emko1234 wrote: 27/09/2024 12:01
Ako ćer porediti Barsu i Margaritu head to head, barsa je restoran a margarita je malo napucaniji grill. Da krenemo od toga. Pica koju ja jedem u Barsi je ili 4 sira ili Pistačica. 4 sira je u Margariti skuplja i manja, kad na to dodamo da ti ljudi sve to serviraju u objektu veličine barsine kuhinje, vrlo je jednostavno što je prevara. Isto ko da mi Otrov prodaje skuplji hamburger od bilo kojeg burger bara u sarajevu u kojem imaš unutrašnji prostor u kojem možeš na miru pojesti naručeno.

Što se Vapiana tiče, ne jedem tamo picu nego paste i salate najčešće.
Znaci prevara je samo zbog ambijenta nesto :lol: Ma covjece bitna mi hrana, okus, cijena ulozeno dobijeno, tebi bitno koliki je neki objekat i kuhinja :-) Piza je iste velicine i tamo i vamo da se ne seremo beze, a cijena 4 sira jeste skuplja u Margheriti za 1,5km precerano bas, Yea Vapiano ti je bas top kao preporuka zbog pogleda jel? Trebao si napisati preporuka po ambijentu a ne po cijeni i kvalitetu hrane :lol:
Naravno. Kada dajem pare za nešto što je skuplje od konkurencije ili prosjeka, onda očekujem da za tu razliku postoji opravdan i logičan razlog. Ovo je logika Bošnje koji ide u Tučepe jer mu je more lijepo i miriše borovina, a to što do plaže tabana 10 minuta, što spava na krevetu iz doba Minhenske olimpijade, što mu baba sakriva daljinski od klime i što za iste pare može otici na Sardiniju, jebo to.

Pica u Margariti je skuplja, manja i meni lično lošija. Pritom sjediš u malo uređenijem grilu. I uopšte nije poenta u tih 1.5KM. Problem je što sve u globalu ne vrijedi te cijene koja sa traži za taj proizvod. Uostalom, i marka je puno ako ne znaš za šta je daješ.
Usporedbu kontam sa Tucepima ali to nema veze sa ovom pricom.

FYI Neke od najboljih i najukusnijih hrana se jedu u tim kako ih ti zoves grilovima, picvajzima itd... I to ne samo kod nas vec i vani to ce ti potvrditi svako, i platices skupo te neke stvari ali ocigledno moras jos ti da obidjes nekih stvari u zivotu.

To jel nesto losije je stvar ukusa, jedem i tamo i vamo pa znam o cemu se radi. Pizza u Barsi i Margeriti je za mene bukvano u 5 deka, i nidje veze placam kvalitet hrane i znam dobro sta jedem jer se vidi sve gdje ljudi prave, koji sir stavljaju, sos,pa isto brasno koriste i tamo i vamo fino se sve vidi da je dosta sastajaka bas iz Italije, tako da ti je prica beze skroz kad kazes da je vamo prevara jer nisi dao objektivnu ocjenu zbog kvalitete hrane vec najvise zbog objekta, jos samo reci da su najbolji cevapi u Zmaju pa da podvucemo crtu :lol:

Ono valjda se preporucuje nekome restoran da ide gdje je dobra hrana a ne gdje je dobar pogled, to tamo na temi o vidikovicima :lol:

Jel jedes pizzu samo u Barssi i nigdje drugo? Jer po meni Prevara su 95% ostalih pizzerija po gradu koji prodaju pizze po istim/slicnim cijenama kao u Barssi I Margheriti a ne koriste Italijansko brasno i Italijanske sastojke, ne mjesaju tjesta i fermentiraju ih po 24/48h da bi bilo nesto kvalitetno itd... kontas? Treba da jedem neku BH sudzuk pizzu u Sunulandy i kazem ovo je najbolja piza zbog pogleda sve ostalo su prevare :-)
DaysleepeR

#4155 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

Šta fali ambijentu u Margheriti?
GaRGa

#4156 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

ne lijeci komplekse :lol:
Saian

#4157 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Saian »

GaRGa wrote: 03/10/2024 18:19 ne lijeci komplekse :lol:
:lol: sto bi se u podmornicama reklo, pogodak i potop :D
emko1234

#4158 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by emko1234 »

ITNet wrote: 03/10/2024 14:20
emko1234 wrote: 03/10/2024 12:02

Usporedbu kontam sa Tucepima ali to nema veze sa ovom pricom.

FYI Neke od najboljih i najukusnijih hrana se jedu u tim kako ih ti zoves grilovima, picvajzima itd... I to ne samo kod nas vec i vani to ce ti potvrditi svako, i platices skupo te neke stvari ali ocigledno moras jos ti da obidjes nekih stvari u zivotu.

To jel nesto losije je stvar ukusa, jedem i tamo i vamo pa znam o cemu se radi. Pizza u Barsi i Margeriti je za mene bukvano u 5 deka, i nidje veze placam kvalitet hrane i znam dobro sta jedem jer se vidi sve gdje ljudi prave, koji sir stavljaju, sos,pa isto brasno koriste i tamo i vamo fino se sve vidi da je dosta sastajaka bas iz Italije, tako da ti je prica beze skroz kad kazes da je vamo prevara jer nisi dao objektivnu ocjenu zbog kvalitete hrane vec najvise zbog objekta, jos samo reci da su najbolji cevapi u Zmaju pa da podvucemo crtu :lol:

Ono valjda se preporucuje nekome restoran da ide gdje je dobra hrana a ne gdje je dobar pogled, to tamo na temi o vidikovicima :lol:

Jel jedes pizzu samo u Barssi i nigdje drugo? Jer po meni Prevara su 95% ostalih pizzerija po gradu koji prodaju pizze po istim/slicnim cijenama kao u Barssi I Margheriti a ne koriste Italijansko brasno i Italijanske sastojke, ne mjesaju tjesta i fermentiraju ih po 24/48h da bi bilo nesto kvalitetno itd... kontas? Treba da jedem neku BH sudzuk pizzu u Sunulandy i kazem ovo je najbolja piza zbog pogleda sve ostalo su prevare :-)
Pa plaćaj majstore po grilovima skupo, niko ti ne brani. Evo sažetak,kvalitet pice u 5 deka, u Barsi jeftinija, ambijent ljepši. To smo sve skupa zaključili. I kad podvučeš crtu, jel bolje u pravom restoranu jesti nešto iste kvalitete jefinije, ili u grilu jesti nešto što je iste kvalitete ko u pravom restoranu a pritom je skuplje?

Kad sam sebi odgovoriš na to pitanje, shvatit ćeš poentu moje priče. Hint : zaključak tj odgovor na to pitanje je lagan djetetu od dvije godine.
Naslovnica

#4159 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Izgleda trovanje hranom u Piccolo Mondo

Image
album pic
tramvajtrojka

#4160 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tramvajtrojka »

Naslovnica wrote: 20/10/2024 12:58 Izgleda trovanje hranom u Piccolo Mondo

Image
album pic
kakvi su peksini i uhljupi ne cudi me da i ranije nije neko zaplatio, a da sada prodjes vidio bi pun restoran
Nisamsdaali

#4161 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisamsdaali »

Na bjelašnici nije stolice zamijenio i obnovio 20 godina, a u gradu je još peksinavije
kio01

#4162 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by kio01 »

Uklonili su ime restorana sa clanka, i sad u naslovu stoji "u fast foodu" umjesto "u restoranu"
Naslovnica

#4163 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Ima i neki fast food Picolo
Better Man

#4164 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Better Man »

tramvajtrojka wrote: 20/10/2024 13:04
Naslovnica wrote: 20/10/2024 12:58 Izgleda trovanje hranom u Piccolo Mondo

Image
album pic
kakvi su peksini i uhljupi ne cudi me da i ranije nije neko zaplatio, a da sada prodjes vidio bi pun restoran
Šta očekuješ.od glupih ljudi. On misli da je neko i nešta ako jede tu. Boli njega briga za higij3nu, jer i sam sigurno je peskin.
zomri

#4165 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by zomri »

Ako je majoneza i piletina prije da će biti onaj Piccolo pored Margherite sa onim sendvičima. Kopirali su te sendviče a evo sad i trovanje od Pomodorina rahmetli
nepass1

#4166 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 20/10/2024 15:08 Ima i neki fast food Picolo
Ovo je vjest od cetvrtka. Fast food picolo je u pitanju.

Mogao sam pare uzeti od medija ako placaju ove dojave

Potrovali se majonezom-domacom
Edin H.

#4167 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Edin H. »

nepass1 wrote: 21/10/2024 00:00

Ma znaju oni dobro kako se skladišti i kada istekne rok, ali pohlepa…
madesa

#4168 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

nepass1 wrote: 21/10/2024 00:00

jel to onaj na M.Dvoru kod Margarite
kox

#4169 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by kox »

Fast food Piccolo je kod Fisa, a da li je tu bilo trovanje ne znam...
bumerangss

#4170 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bumerangss »

Cesto na pauzi na poslu narucimo hranu iz Hotela tj restorana Drina i hrana je sasvim ok. Danas maksuz otisao i jeo to cuveno telece pecenje i sasvim zadovoljan i okusom i izgledom i velicinom porcije za 15 KM
error codes

#4172 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by error codes »

sta nas briga bolji smo od Bostona :lol: :lol:
Naslovnica

#4173 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Bilo je i Sarajevsko pivo u TOP 10 na svijetu na www.beer.trash.net
Sada je Tuzlanski pilsner
https://beer.trash.net/topten.php

:lol: :lol: :lol:
Last edited by Naslovnica on 13/12/2024 09:09, edited 1 time in total.
Naslovnica

#4174 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

...
propojeilijas

#4175 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by propojeilijas »

da imamo u ponudi burek sa sirom bili bi bolje plasirani :lol:
Post Reply